what_if Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) το μονα πραγματικα προβληματα ειναι η απαιδευσια χρηστων κ κομπιουτεραδων τα εξειδικευμενα προγραμματα που ισως χρησιμοποιουνται απο καθε υπηρεσια τα οποια τα περισσοτερα ειναι γραμμενα για win κ η τεχνητη ασυμβατοτητα των αρχειων office καποια απο αυτα ξεπερνιουνται η τριπλαρονται καποια οχι χρηστικα ειμαι σιγουρος οτι οι ιθυνοντες κ οι τεχνικοι συμβουλοι τους δεν μπαινουν σε ολο αυτο τον κοπο για να εξοικονομησουν χρηματα ,πιεση για μιζες ειναι Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από what_if Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobos73 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Ο υπολογιστής είναι χαρά και διασκέδαση, εννοείται για πολλούς είναι και εργασία. Ο λόγος που άρχισα να δοκιμάζω Linux ήταν γιατί με τα win (xp&vista&7) είχα όλο προβλήματα. Κολλούσαν εφαρμογές, μερικές σταματούσαν να δουλεύουν, χαλούσαν οι οδηγοί των γραφικών, το σύστημα σε κάνα δυο, τρεις μήνες, γινόταν πολύ αργό κτλ. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να κάνω format και να περάσω ξανά και ξανά τα win. Και το χειρότερο? Τα πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά!!! Έτσι έπεσα πάνω στα Ubuntu ,ένα λειτουργικό άριστο θα το χαρακτήριζα, με όλες τις ευκολίες του! Η μετάβαση μου ήταν πολύ εύκολη και διασκεδαστική! Ακόμη και σήμερα έχω Linux και ξέρω πως δεν θα φύγω από αυτό ποτέ!!! τόσο πολύ με ευχαριστεί! Το μόνο που μένει, είναι να το γνωρίσει κανείς! Παίζω και πολλά παιχνίδια και η ευχαρίστηση είναι ακόμη πιο μεγάλη! Εννοείτε πως έχω και win αλλά μόνο όταν θέλω να παίξω παιχνίδι που δεν υπάρχει για Linux. υγ. θέλω να δω τι θα πάθουν οι φανατικοί των παραθύρων όταν θα γίνουν open και τα win! ….γιατί μια μέρα θα γίνει και αυτό...... το πιστεύω ακράδαντα!!! υγ2. Πολλοί που φωνάζουν και σκίζουν τα ιμάτια τους, έχουν σπασμένα λειτουργικά και ως εκ τούτου ,δεν δικαιούνται να χτυπιούνται σαν τα χταπόδια στο πάτωμα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Ρε φίλε ειλικρινής η απορία μου, γιατί και για τι πληρωνες ένα σκασμό λεφτά; 23 λεπτά πριν, bobos73 είπε Ο υπολογιστής είναι χαρά και διασκέδαση, εννοείται για πολλούς είναι και εργασία. Ο λόγος που άρχισα να δοκιμάζω Linux ήταν γιατί με τα win (xp&vista&7) είχα όλο προβλήματα. Κολλούσαν εφαρμογές, μερικές σταματούσαν να δουλεύουν, χαλούσαν οι οδηγοί των γραφικών, το σύστημα σε κάνα δυο, τρεις μήνες, γινόταν πολύ αργό κτλ. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να κάνω format και να περάσω ξανά και ξανά τα win. Και το χειρότερο? Τα πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά!!! Έτσι έπεσα πάνω στα Ubuntu ,ένα λειτουργικό άριστο θα το χαρακτήριζα, με όλες τις ευκολίες του! Η μετάβαση μου ήταν πολύ εύκολη και διασκεδαστική! Ακόμη και σήμερα έχω Linux και ξέρω πως δεν θα φύγω από αυτό ποτέ!!! τόσο πολύ με ευχαριστεί! Το μόνο που μένει, είναι να το γνωρίσει κανείς! Παίζω και πολλά παιχνίδια και η ευχαρίστηση είναι ακόμη πιο μεγάλη! Εννοείτε πως έχω και win αλλά μόνο όταν θέλω να παίξω παιχνίδι που δεν υπάρχει για Linux. υγ. θέλω να δω τι θα πάθουν οι φανατικοί των παραθύρων όταν θα γίνουν open και τα win! ….γιατί μια μέρα θα γίνει και αυτό...... το πιστεύω ακράδαντα!!! υγ2. Πολλοί που φωνάζουν και σκίζουν τα ιμάτια τους, έχουν σπασμένα λειτουργικά και ως εκ τούτου ,δεν δικαιούνται να χτυπιούνται σαν τα χταπόδια στο πάτωμα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobos73 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, gnsX είπε Ρε φίλε ειλικρινής η απορία μου, γιατί και για τι πληρωνες ένα σκασμό λεφτά; τα xp τα πληρωσα 60.000 δραχμες, τα vista 200 ευρω και τα 7αρια αλλα 250 ευρω! .....και μου τα κανανε και τσουρεκια!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, nectons είπε Αναρωτιέμαι. Γιατί έχεις windows τότε στο μηχάνημα σου και όχι linux. Super computers και ειδικές εφαρμογές έχουν πυρήνα το λινουξ και ομάδα που φτιάχνει και συντηρεί από πίσω τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ. Αυτά δεν είναι υπολογιστές ή τερματικά δικτύου για χρήστες. Είναι για ειδική χρήση. Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα τους χειριστούν χρήστες τότε απλά μιλάμε για windows σε πρώτη φάση και osx σε δεύτερη. Και κάνα δυο άλλα λειτουργικά για Χ λόγους που υπάρχουν ακόμη. Το λινουξ είναι ένα μόνιμο πείραμα που ποτέ δεν θα βγει από το beta stage και είναι καθαρά ένα παιχνίδι εκγύμνασης του εγκεφάλου και τίποτε άλλο. Είναι μόνιμα πίσω και ποτέ δεν ακολουθεί την τεχνολογία και την εξέλιξη. Και πριν αρχίσουμε την οποιαδήποτε διαμάχη αυτόματα θα χρησιμοποιήσω το ποιο απλό που υπάρχει σαν έκφραση. Παίζει dx12 παιχνίδια και εφαρμογές? Υποστηρίζει τελευταίες τεχνολογίες όπως πχ vr? Όχι. Είπα τα 2 κυριότερα που έχουν την υψηλότερη τάση αυτή τη στιγμή. Και μην μου απαντήσει κανείς υπάρχουν και κονσόλες για παιχνίδια γιατί είναι γελοία απάντηση. για σκέψου λίγο, οι ανάγκες του δήμου, μοιάζουν με αυτές του απλού χρήστη ή με αυτές ενός μεγάλου οργανισμού ή μιας μεγάλης εταιρείας; έδωσα πιο πάνω άρθρα σχετικά με το Department of Defense στις ΗΠΑ, που λένε ότι χρησιμοποιούν λίνουξ για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση πόρων μεγάλες εταιρείες βασίζονται στο λίνουξ, όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό " μόνιμο πείραμα", που γράφεις; κάτι δεν στέκει όσον αφορά απλούς χρήστες, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, έχω και λίνουξ και windows, απλός χρήστης είμαι, από κονσόλα το μόνο που ξέρω είναι να κάνω copy paste εντολές από το ίντερνετ αν χρειαστώ κάτι, άλλα πράγματα κάνω πιο εύκολα με windows και άλλα με linux λ 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, bobos73 είπε τα xp τα πληρωσα 60.000 δραχμες, τα vista 200 ευρω και τα 7αρια αλλα 250 ευρω! .....και μου τα κανανε και τσουρεκια!!!! Χμμμ, δεν αναβαθμισες κανένα part του pc όλα αυτά τα χρόνια να πάρεις δωρεάν τα Windows ή κάποια DSP έκδοση; Ποιες εκδόσεις είχαν τόσα λεφτά; Οι pro? Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από gnsX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gtr34 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Η δύναμη της συνήθειας είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobos73 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, gnsX είπε Χμμμ, δεν αναβαθμισες κανένα part του pc όλα αυτά τα χρόνια να πάρεις δωρεάν τα Windows ή κάποια DSP έκδοση; Ποιες εκδόσεις είχαν τόσα λεφτά; Οι pro? τα μηχανηματα μου, τα φτιαχνω μονος μου . αναγκαστικα πληρωνα και τα παραθυρα. οταν πρωτοβγαινουν ειναι πιο ακριβα απ΄οτι πολυ πιο μετα! καταλαβαινω την δυσπιστια σου..... οταν μαθεις στα σπασμενα ,δεν μπορεις να δωσεις λεφτα ευκολα.... αλλα αν θελεις να εισαι κυριος, πρεπει! αλλιως μην τα βαζεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, bobos73 είπε τα μηχανηματα μου, τα φτιαχνω μονος μου . αναγκαστικα πληρωνα και τα παραθυρα. οταν πρωτοβγαινουν ειναι πιο ακριβα απ΄οτι πολυ πιο μετα! καταλαβαινω την δυσπιστια σου..... οταν μαθεις στα σπασμενα ,δεν μπορεις να δωσεις λεφτα ευκολα.... αλλα αν θελεις να εισαι κυριος, πρεπει! αλλιως μην τα βαζεις! Κάθε Windows που έχω είναι γνήσιο, ακόμα και τα Office,VMWare κτλ, πέρα από το MSDN που οκ δεν έχουν όλοι, δεν χρειάστηκε να δώσω τα λεφτά που λες(για ΛΣ μιλάω) Δεν χρειαζότανε να βάλεις τα νέα Windows Ultimate με το που βγήκαν. Εσύ επέλεξες να δώσεις τόσα λεφτά για να τα βάλεις νωρίς κι εσύ επέλεξες έκδοση μη home ενώ είναι για οικιακή χρήση.Χρειαζοσουν κάποιο feauture της έκδοσης; Επίσηςακόμα και που φτιάχνεις μόνος σου τα μηχανήματα θα έπρεπε να πας σε DSP. Τουλάχιστον 3/4 των χρημάτων έδωσες τσάμπα θεωρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobos73 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, gnsX είπε Κάθε Windows που έχω είναι γνήσιο, ακόμα και τα Office,VMWare κτλ, πέρα από το MSDN που οκ δεν έχουν όλοι, δεν χρειάστηκε να δώσω τα λεφτά που λες(για ΛΣ μιλάω) Δεν χρειαζότανε να βάλεις τα νέα Windows Ultimate με το που βγήκαν. Εσύ επέλεξες να δώσεις τόσα λεφτά για να τα βάλεις νωρίς κι εσύ επέλεξες έκδοση μη home ενώ είναι για οικιακή χρήση.Χρειαζοσουν κάποιο feauture της έκδοσης; Επίσηςακόμα και που φτιάχνεις μόνος σου τα μηχανήματα θα έπρεπε να πας σε DSP. Τουλάχιστον 3/4 των χρημάτων έδωσες τσάμπα θεωρώ. εννοειτε πως εγω επελεξα να τα πληρωσω! δεν κατηγορω ουτε ειπα καπου πως με αναγκασε καποιος! dsp ειναι αυτα που εβαλα. τοσο εκαναν οταν βηκαν. τα αλλα που μπορεις να τα βαλεις σε πολλους υπολογηστες εκαναν 550+ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyrage Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 η δεν παω καλα - η ειχα διαβασει το αντιθετο πριν καποιες μερες για μια άλλη πολη ότι αφηνει πισω τα λινουξ για την συμβατοτητα με τα παραθυρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kawavn800 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Οι άνθρωποι πρέπει να διακρίνονται από την διαφορετικότητα. Ειδάλλως θα είμαστε κλώνοι. Για σκεφτείτε μόνο Ολυμπιακός ή κάτι ανάλογο. Το macos βασίζεται στον τρόπο σκέψης του Linux. Απλώς το πληρώνεις και σου το έχουν κάνει εύχρηστο. Όλες οι εντολές του είναι ίδιες. Απλώς πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να το μάθεις. Δυστυχώς δεν μπορεί ένα ελεύθερο λογισμικό να συναγωνιστεί κάτι πληρωμένο. Τώρα για τον απλό χρήστη που δεν κάνει κάτι σοβαρό τον εξυπηρετεί και το Ubuntu. Όπως και κάποιο τερματικό που κλείνει εισιτήρια η είναι συνδεδεμένο με έναν σερβερ και ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς τον εξυπηρετεί αφάνταστα. Προ πάντων πρέπει να υπάρχει ευγένεια και σεβασμός στην άποψη του καθενός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasMan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω πετάξει οριστικά τα Windows από οποιοδήποτε υπολογιστή μου. Στο γραφείο έχω mac και στο σπίτι δουλεύω αποκλειστικά Linux Mint (μετά από ΠΟΛΛΕΣ δοκιμές distros). Ο κύριος λόγος ήταν τα updates. Εκεί που ήθελα να κάνω μια δουλειά ξαφνικά ανακάλυπτα ότι δεν είχα internet γιατί είχαν αποφασίσει από μόνα τους ότι γουστάρουν να κατεβάσουν κάμποσες εκατοντάδες ΜΒ σε updates χωρίς να έχω τον παραμικρό λόγο. Το ίδιο και στο γραφείο που τα είχα σε dual boot με το MacOS. Είχα κόσμο έξω να περιμένει και εγώ περίμενα πότε θα τελειώσει με τις εγκαταστάσεις. Ο κόμπος στο χτένι έφτασε όταν δύο φορές στο σπίτι τα windows μου κατέστρεψαν ώρες δουλειάς γιατί απλά κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι θέλουν να κάνουν restart χωρίς ούτε μια προειδοποίηση για να σώσω τη δουλειά μου. Για να μη μιλήσω και για bugs όπου πχ τα windows σε 3 υπολογιστές όταν ήθελα να αντιγράψω δεκάδες GB σε εξωτερικό σκληρό για backup πάντα ξεκίναγαν με 80ΜΒ/sec και κατέληγαν με κάτω από 9, ενώ σε linux στους ίδιους υπολογιστές και με τους ίδιους εξωτερικούς σκληρούς η αντιγραφή γίνεται καρφωμένη στα 130ΜΒ/sec. Όταν το κουβέντιαζα λοιπόν με ένα κολλητό μου που η δουλειά του είναι εγκατάσταση και υποστήριξη λογισμικού από μικρές επιχειρήσεις μέχρι τεράστιες ετιρείες και τον ρώταγα γιατί (θεωρητικά) δεν μεταβαίνει μια εταιρεία σε linux η απάντησή του ήταν ότι τα περισσότερα και πιο γνωστά επαγγελματικά προγράμματα αποθήκης, μισθοδοσίας, λογιστικής κτλ χρειάζονται το NetFramework της Microsoft. Δεν ξέρω τόσες τεχνικές λεπτομέρειες για να πω αν αυτό μπορεί να παρακαμφθεί ή να αντικατασταθεί στα Linux αλλά είναι ένας πιθανός λόγος χρήσης Windows από το Δημόσιο. Τώρα αν κάποιος φορέας χρειάζεται υπολογιστές μόνο για χρήση internet και office, θεωρώ μεγάλη βλακεία και σπατάλη τη χρήση Windows. Πιο συγκεκριμένα, αν μια υπηρεσία χρησιμοποιεί αυτούσια προγράμματα εγκατεστημένα σε κάποιον υπολογιστή, πιθανότατα χρειάζεται windows. Αν όμως το κύριο πρόγραμμα είναι εγκατεστημένο σε κάποιον server και οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω browser, τα linux είναι μακράν καλύτερη επιλογή. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Το MacOS βασίζεται στο Linux,ως και ίδιες εντολές. History takes a critical hit! Για να μείνω στο θέμα: Καλησπέρα κι απο μένα,με λένε gnsX και είμαι 2 βδομάδες καθαρός από Windows. Είναι λίγο δύσκολα στην αρχή αλλά με βοηθάει η οικογένεια μου να απεξαρτηθω απ' αυτόν τον δαίμονα. Έκανα σκληρή χρήση για χρόνια και είχα φτάσει πάτο, όταν είδα το ubuntu αισθάνθηκα ένα φτερούγισμα, λέω αυτό είναι το τέλειο,το χωρίς bug και spying OS που θέλω να χρησιμοποιώ, είναι και free λέει, όχι όπως η μπύρα αλλά όπως η ρακή ή κάτι τέτοιο. Άρχισα δειλά δειλά τη χρήση και λίγο καιρό μετά είδα βελτίωση σε όλους τους τομείς, κάνω καλύτερα τη δουλειά μου,μεγειρευω καλύτερα, κολυμπάω καλύτερα, ανεβαίνω σκάλες και δεν λαχανιαζω!! Οι φίλοι μου μου δίνουν συγχαρητήρια και ζητάνε κι αυτοί λίγο απ αυτό το ubuntu που σου αλλάζει τη ζωή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noasgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 37 minutes ago, gnsX said: Το MacOS βασίζεται στο Linux,ως και ίδιες εντολές. Το MacOs δεν βασίζεται στο Linux αλλά στο BSD. Τόσο το BSD όσο και το Linux είναι Unix-based. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα