Προς το περιεχόμενο

Η Βαρκελώνη εγκαταλείπει τα Windows και Office για χάρη του Linux και του ελεύθερου λογισμικού

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η χαρα του Tritona το Ubuntu απ ο,τι βλέπω. :)

θα το μετανιώσει το Linux που θα βάλει. Γονατιστή πίσω θα γυρνά.

Μπορει βέβαια να το κάνει για να ρίξει τις τιμές σαν σπόντα στην MS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η είδηση είναι κατ' αρχήν θετική.

Βέβαια επειδή δεν είναι ούτε η πρώτη και ούτε η τελευταία που θα δοκιμάσει μετάβαση στο linux. Πιστεύω οτι κάποια στιγμή πάλι κάτι θα γίνει και θα επιστρέψουν στην ms.

ΠΟΤΕ τα linux δεν πρόκειτε να αντικαταστήσουν τα windows. Σαν να λέτε καλό το κομπρεσέρ που πατάς ενα κουμπί και σπάει μόνο του τον τοίχο, αλλα το σφυροκάλεμο είναι πιο καλό, δεν κολάει δεν παθαίνει βλάβες και με λίγη συνήθεια θα μάθεις να χτυπάς το καλέμι και όχι το χέρι σου.

Κάπου είχα διαβάσει πως τρέχαν ήδη σε πολύ μεγάλο ποσοστό στα τερματικά λινουξ,οπότε είναι ένα βήμα μπροστά ήδη. 

Το έχω γράψει ίσα με 300 φορές , από τη στιγμή που δεν το κάνουν για τα λεφτά (εδώ γελάμε) και το κάνουν για την ελευθερία θέλουν να γράψουν δικιά τους διανομή.

Οπότε το σενάριο είναι γνωστό, θα γράφουν και θα γράφουν ίσα με 10 χρόνια για να λένε ότι κάτι κάνουν και στο τέλος θα φτάσουν 5 χρόνια πίσω από οτιδήποτε άλλο ,ακόμη και από Ubuntu.

Μετά θα έρθει ένας άλλος δήμαρχος , θα καταλάβει πως οι επιστήμονες του λίνουξ απλά του παίρνουν λεφτά (ρωτώντας σε φόρουμς και δεξιά και αριστερά μπας και βρουν καμιά λύση να ξανασηκωθεί ο σέρβερ ή πως γράφετε ο νέος driver) και θα τα γυρίσει σε κάτι άλλο. Τέλος ιστορίας

9 ώρες πριν, Manjaro είπε

ε; 

1) δεν επιβάλει η πόλη τι λειτουργικό θα βάλουν οι κάτοικοί της στα σπίτια τους... απλά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει linux για τους υπολογιστές του δήμου και σηναφών οργανισμών/υπηρεσιών. 

2) Είναι παράνομα windows αυτά που αγοράζεις με 3 ευρώ και κλειδώνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα (όταν η microsoft τους παίρνει πρέφα) 

και πέραν αυτό ακριβώς επειδή ειναι παράνομα δεν έχεις και το support που ειδικά οργανώσεις όπως ένας δήμος μιας μεγαλούπολης θα χρειαστούν. 

3) στα linux παίζεις μια χαρα όλα τα παιχνίδια που τρέχουν σε openGL, Vulkan DirectX9/10 και μερικά ακόμη... γύρο στα 4000 παιχνίδια για linux έχει μόνο το Steam (επίσης το steamOS ειναι διανομή linux)

4) Oi "πιο σοβαρές εφαρμογές" συνήθως τρέχουν καλύτερα σε linux γιαυτό και κυριαρχεί ως λειτουργικό στους servers και στα supercomputers.

:lol:

Αναρωτιέμαι. Γιατί έχεις windows τότε στο μηχάνημα σου και όχι linux.

Super computers και ειδικές εφαρμογές έχουν πυρήνα το λινουξ και ομάδα που φτιάχνει και συντηρεί από πίσω τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ.

Αυτά δεν είναι υπολογιστές ή τερματικά δικτύου για χρήστες. Είναι για ειδική χρήση. 

Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα τους χειριστούν χρήστες τότε απλά μιλάμε για windows σε πρώτη φάση και osx σε δεύτερη. Και κάνα δυο άλλα λειτουργικά για Χ λόγους που υπάρχουν ακόμη. 

Το λινουξ είναι ένα μόνιμο πείραμα που ποτέ δεν θα βγει από το beta stage και είναι καθαρά ένα παιχνίδι εκγύμνασης του εγκεφάλου και τίποτε άλλο. 

Είναι μόνιμα πίσω και ποτέ δεν ακολουθεί την τεχνολογία και την εξέλιξη. 

Και πριν αρχίσουμε την οποιαδήποτε διαμάχη αυτόματα θα χρησιμοποιήσω το ποιο απλό που υπάρχει σαν έκφραση. Παίζει dx12 παιχνίδια και εφαρμογές? Υποστηρίζει τελευταίες τεχνολογίες όπως πχ vr? Όχι. Είπα τα 2 κυριότερα που έχουν την υψηλότερη τάση αυτή τη στιγμή.

Και μην μου απαντήσει κανείς υπάρχουν και κονσόλες για παιχνίδια γιατί είναι γελοία απάντηση.

• Confused 1
  • Sad 2

8 ώρες πριν, Manjaro είπε

είναι απλά θέμα χρόνου.... δεν νομίζω ο μέσος χρήστης να τα βρεί σκούρα στο να κάνει καθημερινές δουλειές (office facebook ταινίες κτλ) σε μια δημοφιλή διανομή όπως είναι το ubuntu.... 

Το μόνο εμπόδιο για να μπει το linux και στα σπίτια του λαού είναι το proprietary API της microsoft (D3D) που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά παιχνιδιών σε linux έως και αδύνατη επειδή δεν παρέχεται πρόσβαση απο την MS στον πηγαίο κώδικα... 

Αλλά με την άνοδο του Vulkan και αυτό το προπύργιο της MS θα πέσει και τότε δεν θα υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος...

Έβαλα windows 10 για πρώτη φορά απο τότε που πρωτοβγήκαν ίσα ίσα για να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου πάνω στα windows και έπαθα πολιτισμικό sock...

Ένιωθα σαν να άνοιγα καμιά beta εφαρμογή για φρουτάκια... απο τα eye candy και τις περιττές (και βαριές ) βλακείες και bloatware που είχαν χαχαχα για τα άπειρα λάθη δεν θα κάνω κουβέντα σε καινούργια εγκατάσταση με καινούργιο υλικό 2 BSOD χωρις πραγματικά να κάνω τίποτα (πχ εγκατάσταση η αλλαγή ρυθμίσεις ) τα windows start button και search να κολλάνε και να μην ανοίγουν (ενώ γενικά η εξερεύνηση και το start bar καθώς και το υπόλοιπο σύστημα να δουλεύουν κανονικά)  μέσα στα χαζοscriptakia silent updates/malware/spyware κτλ λολ 

Είναι πράματα που δεν τα παίρνεις χαμπάρι αν χρησιμοποιείς μόνο windows αλλά αν φύγεις και γυρίσεις πίσω παθαίνεις σοκ (όπως πχ μέρη που θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και σου μοιάζανε τεράστια ή εντυπωσιακά και τα επισκέπτεσαι μεγαλώνοντας και απογοητεύεσαι..) 

ψέματα γιατι λες βλακείες.... εκτός αν το "δοκίμασε" εννοείς να βάλεις ενα liveCD και να το δεις να φορτώνει για 5 λεπτα και μετά να το κλείσεις και να πας να παίξεις LoL

Αναρωτιέμαι τι μηχάνημα έχεις. Για πες μας την σύνθεση σου είμαι περίεργος. Αυτό για μένα. 

Για τα υπόλοιπα που λες είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο μέσος χρήστης που απλά περνά την ώρα του και αυτοματοποιεί κάποιες ανάγκες στη ζωή του ή απλά διασκεδάζει με τον υπολογιστή του είναι πολύ απλό. Δεν μπορεί να μεταβεί σε λινουξ με τίποτε. Για αυτό κυριάρχησαν τα windows. 

Όλα τα άλλα που λες τα λες γιατί η είσαι ρομαντικός και εθισμένος στο αντικείμενο ή έχεις άπλετο χρόνο να ασχολείσαι η είσαι πιτσιρικάς που νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα (λίγο δύσκολο αυτό).

Ποτέ δεν θα γίνουν αυτά που λες. Και το λινουξ υπάρχει μόνο και μόνο για ειδικές εφαρμογές όπου απαιτείται προγραμματιστική ομάδα για το κάθε ειδικό πρότζεκτ. Δωρεάν ο πυρήνας και πανάκριβη για το μέσο χρήστη ή συμβατότητα συντήρηση και χρήση του = μόνο για ειδικές custom εφαρμογές. 

Όλα τα άλλα είναι όνειρο απλά που κάποια στιγμή και οι ποιο ρομαντικοί στο τέλος ξυπνάνε στην πραγματικότητα.

Είναι σίγουρο ότι το Μάτριξ βασίζεται σε λινουξ. Δεν είμαστε όλοι Νιο όμως!

• Sad 1

meanwhile ενω οι περισσοτεροι ειρωνευονται το linux

τρεχουν linux στο android κινητο τους ,τρεχουν κλεμμενο linux κωδικα στον nt πυρηνα των windows μηχανηματων τους ,τρεχουν linux στην smart τηλεοραση τους ,στο router τους ,σερβιρονται απο linux servers το internet ,παιζουν παιχνιδια απο το linux steam ,χρησιμοποιουν nix based apple μηχανακια κλπ κλπ

καταλαβαινεις τωρα ,αγνοια πραγματων ,παπαγαλισμα ,brainwashed "αποψεις"κ εχει ο θεος

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Win-Win κατάσταση για τους Linux-αδες. 

Αν πετύχει θα ναι επειδή είναι super wow το ανοιχτό λογισμικό,αν αποτύχει (όπως στο Μόναχο) θα ναι επειδή έπεσαν μίζες από την Microsoft (όπως λένε για το Μόναχο).

Επεξ/σία από gnsX

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφονται. Από όλους! Καταρχήν να προσέχουμε άπαντες (και εγώ) την ορθογραφία μας για να μην πω και τη σύνταξη. Δεν μας έχουν μείνει και πολλά. Επίσης οι περισσότεροι όπως και εγώ γράφουμε σε προσωπικό επίπεδο. Αλήθεια έχει κανένας εμπειρία αν όχι σε επίπεδο πόλης, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο μεγάλου οργανισμού τι είναι windows και τι είναι Linux ; Σοβαρά. Ξέρει κανένας μας από μέσα τι είναι, τι γίνεται, ποια προβλήματα λύνονται ή δημιουργούνται; Drivers διαβάζω, DX βλέπω αλλού, το κοντό και το μακρύ. Οκ ναι αυτό είναι η πεμπτουσία ενός φόρουμ όπως και του διαδικτύου. Κουβέντα να γίνεται. Μα αν μπορούσε να βγει και κάτι ουσίας; Υπάρχει κάποιος από μέσα με απτά - έστω και περιορισμένα σε ένα τομέα - παραδείγματα για το τι γίνεται; Εγώ δεν ξέρω. Έβαζα Linux Ubuntu παλιά με την ίδια ευκολία που έβαζα και δοκίμαζα freeware προγράμματα και με την ίδια ευκολία τα έβγαζα γιατί δεν καταλάβαινα τι γινόταν ή για τι ακριβώς έπρεπε να χαίρομαι. Και ναι πολλά στον σταθερό υπολογιστή δεν δούλευαν σωστά. Τα χρόνια πέρασαν ήρθε ένα laptop οκ κάπως ισχυρό και τυχαία έπεσα στα Linux Mint. Πλέον εδώ και μήνες συνυπάρχουν με τα windows 10 περνώντας και το σκόπελο των creators' update και είναι άπειρες οι φορές ακόμα και στο κλειστό οικοσύστημα ενός laptop που απλά, δουλεύουν. Σαν μια παλιά διαφήμιση (οκ είμαι αρκετά μεγάλος πια όχι πρώτη νιότη πια εδώ και χρόνια) εταιρείας αυτοκινήτων που κατέληγε, δεν είναι ωραίο όταν τα πράγματα ... απλώς δουλεύουν; Skype, Viber ,  κάμερα, εκτυπωτές, hdmi σε τηλεόραση, εργαλεία (απλά ;   ) για  φωτογραφία, pdf (μέχρι και foxit reader!) κλπ. Ναι πάσχει σε office. Οι ελπίδες είναι πάντα σε μια νεότερη έκδοση του Libre Office αλλά ποτέ δεν δικαιώνονται. Και εδώ είναι το σοβαρό θέμα και ειδικότερα με το Excel. Δεν γνωρίζω μια ολόκληρη πόλη τι χρειάζεται σε drivers ή σε κάτι άλλο πιο ειδικό κομμάτι (που αμφιβάλλω σφόδρα σε επίπεδο χειριστή) αλλά σε Office έχουμε θέμα σοβαρό. Ειδικά όταν πρέπει να έχει διάδραση με πολίτες αλλά και λοιπές υπηρεσίες σε άλλες πόλεις πέραν της Βαρκελώνης, ακόμα και πέραν του ίδιου του κράτους της Ισπανίας, που χρησιμοποιούν στην πλειοψηφία τους MS Office. Εδώ είναι οι ενστάσεις μου. Για τα απλά excel και για διαλειτουργικότητα χρησιμοποιώ και το WPS Office όπως και στο android κινητό. Αλλά όταν έχω δουλειά σπίτι με βαριά Excel τότε το περιβάλλον Windows είναι για μένα μονόδρομος. Δεν γίνεται να δουλεύω ώρες κάτι - μια χαρά είναι η αλήθεια - σε Libre Office για να μην είναι συμβατό 100% με το MS Office και όλος ο κόπος να πηγαίνει χαμένος. Γενικά όμως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος. Οι εποχή είναι η καλύτερη δυνατή σε σχέση με το παρελθόν. Τα Windows 10 είναι μακράν το καλύτερο λογισμικό από τη MS (για μένα) blazing fast , ultra smooth, firmly stable και επιτέλους το Linux (Mint) είναι τόσο απροβλημάτιστο σε καθημερινό επίπεδο που δεν το προσέχεις καν, απλά το χρησιμοποιείς, ...  συνεχώς! Και με updates (WPA2 exploit, Spectre, drivers κλπ) με ρυθμό πολυβόλου! Μέχρι και Nvidia drivers up to date! ΑΛΛΑ σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και λειτουργίας ενός Οργανισμού ή μίας Πόλης τα παραπάνω - τα προσωπικά ΜΟΥ - νομίζω ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ αξία. Για αυτό ρωτάω. Ξέρεις κανείς από ΜΕΣΑ;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτε έναν χρήστη να κάνει ένα task σε windows. Μετά βάλτε τον να κάνει το ίδιο task σε linux. Το ίδιο και σε έναν server admin.

Αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι κάνουν τέτοιου είδους μεταβάσεις.Οτι και να λέμε η φιλικότητα στον χρήστη είναι το νο1 κριτήριο. Πρέπει να γίνονται οι δουλειές όσο γίνεται πιο άμεσα και αποδοτικά.

Αναγκαστικά επίσης ο δήμος θα πρέπει να φτιάξει δικές του custom εκδόσεις linux με άπειρες τροποποιήσεις για να μπορέσει να το φέρει στα μέτρα του. Οπότε πάλι μεγάλο κόστος και χαμένες εργατώρες.

Εγώ πήγα να βάλω libreoffice σε γραφείο που κάνει απλές δουλειές και έγινε επανάσταση από τους εργαζόμενους και υπήρχε και ανάγκη για τεχνική υποστήριξη κάθε μισή ώρα. Αλλά ακόμη και για προσωπική χρήση δεν ήταν το ίδιο αποδοτικό σε λειτουργικότητα. Ναι είναι καλό εργαλείο για δωρεάν, αλλά στα επαγγελματικά προιόντα ο χρόνος είναι χρήμα και οι νέες τεχνολογίες μετράνε. Τo libre είναι μονίμως 2-3 βήματα πίσω και απλά αντιγράφει ότι κάνει η ms.

Σε άλλο γραφείο φίλου που έβαλα linux, με κάθε αναβάθμιση του kernel προσευχόμουν να δουλεύει το wifi και ο εκτυπωτής.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 λεπτό πριν, Gr.mac είπε

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφονται. Από όλους! Καταρχήν να προσέχουμε άπαντες (και εγώ) την ορθογραφία μας για να μην πω και τη σύνταξη. Δεν μας έχουν μείνει και πολλά. Επίσης οι περισσότεροι όπως και εγώ γράφουμε σε προσωπικό επίπεδο. Αλήθεια έχει κανένας εμπειρία αν όχι σε επίπεδο πόλης, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο μεγάλου οργανισμού τι είναι windows και τι είναι Linux ; Σοβαρά. Ξέρει κανένας μας από μέσα τι είναι, τι γίνεται, ποια προβλήματα λύνονται ή δημιουργούνται; Drivers διαβάζω, DX βλέπω αλλού, το κοντό και το μακρύ. Οκ ναι αυτό είναι η πεμπτουσία ενός φόρουμ όπως και του διαδικτύου. Κουβέντα να γίνεται. Μα αν μπορούσε να βγει και κάτι ουσίας; Υπάρχει κάποιος από μέσα με απτά - έστω και περιορισμένα σε ένα τομέα - παραδείγματα για το τι γίνεται; Εγώ δεν ξέρω. Έβαζα Linux Ubuntu παλιά με την ίδια ευκολία που έβαζα και δοκίμαζα freeware προγράμματα και με την ίδια ευκολία τα έβγαζα γιατί δεν καταλάβαινα τι γινόταν ή για τι ακριβώς έπρεπε να χαίρομαι. Και ναι πολλά στον σταθερό υπολογιστή δεν δούλευαν σωστά. Τα χρόνια πέρασαν ήρθε ένα laptop οκ κάπως ισχυρό και τυχαία έπεσα στα Linux Mint. Πλέον εδώ και μήνες συνυπάρχουν με τα windows 10 περνώντας και το σκόπελο των creators' update και είναι άπειρες οι φορές ακόμα και στο κλειστό οικοσύστημα ενός laptop που απλά, δουλεύουν. Σαν μια παλιά διαφήμιση (οκ είμαι αρκετά μεγάλος πια όχι πρώτη νιότη πια εδώ και χρόνια) εταιρείας αυτοκινήτων που κατέληγε, δεν είναι ωραίο όταν τα πράγματα ... απλώς δουλεύουν; Skype, Viber ,  κάμερα, εκτυπωτές, hdmi σε τηλεόραση, εργαλεία (απλά ;   ) για  φωτογραφία, pdf (μέχρι και foxit reader!) κλπ. Ναι πάσχει σε office. Οι ελπίδες είναι πάντα σε μια νεότερη έκδοση του Libre Office αλλά ποτέ δεν δικαιώνονται. Και εδώ είναι το σοβαρό θέμα και ειδικότερα με το Excel. Δεν γνωρίζω μια ολόκληρη πόλη τι χρειάζεται σε drivers ή σε κάτι άλλο πιο ειδικό κομμάτι (που αμφιβάλλω σφόδρα σε επίπεδο χειριστή) αλλά σε Office έχουμε θέμα σοβαρό. Ειδικά όταν πρέπει να έχει διάδραση με πολίτες αλλά και λοιπές υπηρεσίες σε άλλες πόλεις πέραν της Βαρκελώνης, ακόμα και πέραν του ίδιου του κράτους της Ισπανίας, που χρησιμοποιούν στην πλειοψηφία τους MS Office. Εδώ είναι οι ενστάσεις μου. Για τα απλά excel και για διαλειτουργικότητα χρησιμοποιώ και το WPS Office όπως και στο android κινητό. Αλλά όταν έχω δουλειά σπίτι με βαριά Excel τότε το περιβάλλον Windows είναι για μένα μονόδρομος. Δεν γίνεται να δουλεύω ώρες κάτι - μια χαρά είναι η αλήθεια - σε Libre Office για να μην είναι συμβατό 100% με το MS Office και όλος ο κόπος να πηγαίνει χαμένος. Γενικά όμως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος. Οι εποχή είναι η καλύτερη δυνατή σε σχέση με το παρελθόν. Τα Windows 10 είναι μακράν το καλύτερο λογισμικό από τη MS (για μένα) blazing fast , ultra smooth, firmly stable και επιτέλους το Linux (Mint) είναι τόσο απροβλημάτιστο σε καθημερινό επίπεδο που δεν το προσέχεις καν, απλά το χρησιμοποιείς, ...  συνεχώς! Και με updates (WPA2 exploit, Spectre, drivers κλπ) με ρυθμό πολυβόλου! Μέχρι και Nvidia drivers up to date! ΑΛΛΑ σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και λειτουργίας ενός Οργανισμού ή μίας Πόλης τα παραπάνω - τα προσωπικά ΜΟΥ - νομίζω ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ αξία. Για αυτό ρωτάω. Ξέρεις κανείς από ΜΕΣΑ;

Δεν προσέχεις μία και τις παραγράφους; 

• Like 1

9 ώρες πριν, chaostom είπε

Εδώ δεν ξέρουν να δουλέψουν τα windows θα μάθουν linux !

Σε λίγο καιρό πάλι θα επιστρέψουν. Καλά είναι τα λίνουξ αλλά για όποιον έχει χρόνο να ξοδέψει.

'Εχασαν το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν ήταν συμβατά σχεδόν με τίποτα. Και σας μιλάει κάποιος που δοκίμασε πάνω από 50 διανομές τα τελευταία χρόνια

Καλή μας ημέρα,
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι εφαρμογές χρειάζεσαι, τις έχεις αγοράσει νόμιμα και δεν μπορείς να βρεις αντίστοιχες σε open source?

Ευχαριστώ.

Αν κ εχουν βαση αυτα που λες, ξεχνας να βαλεις πολλες βασικες μεταβλητες στον αλγορυθμο....

Δεν ειναι η ομορφια/ απλοτητα/ χρηστικοτητα των παραθυρακιων που τα "επιβαλαν"  κ ο χρηστης δεν μπορει με τπτ να παει σε Λινουξ. Το οτι η "παρεουλα" που εφτιαξε τα Πισι ηταν ακριβως αυτο (μια κλειστη παρεουλα) μας τα επεβαλε. Οταν ψαχναν για λειτουργικο αρχες δεκαετιαςς 90 να αρχισουν μαζικες παραγωγες οι Αμερικανοι, νομιζεις θελαν ανοιχτο κωδικα, η ακομα κατι παραπανω να μας χρεωνουν???? Το πρωτο μελημα τους ηταν η λειτουργικοτητα νομιζεις, η το κερδος??? Τις μονοπωλειακες ταχτικες που για χρονια ολοκληρα ακολουθουσε η μικρομαλακη της ξεχασες? Η μηπως φταινε τα λινουξ κ σε αυτο? Μια αγορα ηλιθιων νομιζεις πιανεται απο σουπερ προιοντα, η απο μεγαλες πολυεθνικες που κανουν οτι θελουν με λογικη "κανε μου μηνυση στην τελικη"?? (κ λαδωνουν δεξια-αριστερα να περναει το δικο τους)

Χρησιμοποιω κ τα 2 λειτουργικα ως απλος χρηστης (οχι συσ αντμιν- το τονιζω). Απο τα χρονια πειρας μου εχω να πω οτι τα τελευταια 5 χρονια καποιες διανομες Λινουξ ειναι Γ@Μ@ΤΕΣ κ δεν εχουν απολυτως ΤΙΠΟΤΑ να ζηλεψουν απο παραθυρα. Απλοποιημενη εγκατασταση λειτουργικου, 100% πιστοποιημενα κατεβασμα/εγκατασταση προγραμματων, τρομαχτικη συμβατοτητα σε οδηγους, χρηστικοτητα σε ολες τις δουλειες, παντελης ελλειψη περριτων/ κακοβουλων προγραμματων, παντελης ελλειψη παρακολουθησης προσωπικων δεδομενων (αυτο που το βαζεις?), κ ελλαχιστοποιημενες περιπτωσεις μολυνσης απο υιους κατα 99%. Ολα τα παλια μηχανηματα μου εχουν ξαναζωντανεψει ΜΟΝΟ ΧΑΡΙΣ τα λινουξ!!! (ουτε κατα δυανοια δεν τραβανε με παραθυρα). Ολα αυτα τα σβηνεις μονοκοντυλια κ μιλας για παραθυρα λες κ παντα ηταν τα καλυτερα.... Δεν μας θυμιζεις τους εφιαλτες κ τις ατελειωτες ωρες βρισιματος, ταλαιπωριας, αγανακτησης κ τρελαματος απο Βιστα κ πιο πριν............ Ναι, ναι, τα θυμασαι φιλε???? Θυμασαι τα Βιστα??? Τα "θρυλικα" ΧΡ με τους υιους κ τα κονφλικτ? Τα 2000? Τα ΝΤ? Αυτες τις ταλαιπωριες ζωης, αυτους τους εφιαλτες χρηστικοτητας, αυτα τα ανολοκληρωτα προιοντα που με το ζορι μας βαλαν να καταπιουμε με μονοπωλιακες ταχτικες, ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ???? 

Ξερεις εσυ αλλη βιομηχανια εκτος υπολογιστων, που να εχει την ευκαιρια να χρησιμοποιησει κατι τσαμπα κ να πηγαινει απο μονη της στο επι-πληρωμη προιον? (στα κινητα κ τις ταμπλετες τι καναν? σε ολες τις συσκευες ΙοΤ τι κανουν τωρα? Βαζουν παραθυρα?) Το δουλεμα που φαγαμε τοσα χρονια να χρησιμοποιουμε κουτσουρεμενο λειτουργικο επειδη ετσι ηθελε ενα κλαμπ εταιριων κατασκευης μηχανηματων στο αμερικα, κ το οτι μπορω κ το συνειδιτοποιω, το θεωρεις ρομαντισμο δλδ??? Ως απλος χρηστης σου δηλωνω φιλε οτι ο μονος λογος που ειμαστε στα παραθυρα ειναι η γαμο-συνηθεια !!! Τιποτε αλλο. Τα Λινουξ ειναι θαυμασια σε ολα κ ΥΠΕΡ-καλυπτουν ανετα κ χωρις περιπλοκες ολες τις αναγκες του καθημερινου χρηστη. Δεν ειναι τυχαιο που η Γκουκλ ονομασε το λειτουργικο της Αντροιντ κ δεν το ειπε Λινουξ-κατι = για να διαφοροποιηθει κ να θεωρηθει κατι καινουργιο απ τα ζωντανα που ονομαζονται καταναλωτες. Λινουξ διαλεξε γιατι δεν ηταν στα αρχικα "κοληταρια" που ξεκινησαν την "πιατσα", αλλα Λινουξ δεν το ειπε γιατι ο πολυς ο κοσμος κοιμαται με τα τσαρουχια κ νομιζει ενω δεν γνωριζει.

Αν δεν εχεις εγκαταστησει Λινουξ τα τελευταια 2 χρονια φιλε, ΚΑΝΕ ΤΟ. Ειναι ομορφη εμπειρια. Κ πολυ πιο ανετη απο παραθυρα.

Υ.Γ. Κ σαν τεχνικος να σου πω--> Ολες αυτες τις διανομες για διαγνωση κ επιδιορθωση υπολογιστη που τις βαζεις??? Ουτε στα εκατο χιλιομετρα σε αυτο δεν πλησιαζουν τα παραθυρα !!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...