koufs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) το υπουργείο άμυνας στις ΗΠΑ έχει μακρά σχέση χρήσης linux σε πολλές υπηρεσίες του, γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίσει τους ιθαγενείς που λένε ότι με linux, θα πληρώνουμε πολλά, δε θα υπογράφουμε τα pdf, δε θα βγαίνουν οι πασιέντζες κλπ κλπ ολόκληρο τεύχος περιοδικού (2011) αφιερωμένο στο θέμα https://www.nasa.gov/pdf/531746main_DoD and Open Source Software - SoftwareTech News Magazine.pdf και πρόσφατο άρθρο από το Center for a new american security (2016) https://s3.amazonaws.com/files.cnas.org/documents/CNASReport-OpenSourceSoftware.pdf?mtime=20160914173014 από όπου αντιγράφω (DoD = Department of Defence) Αναφορά σε κείμενο Deploying custom applications on open source platforms has the potential to allow the DoD to more rapidly develop, utilize, and deploy military-unique software at lower cost. Αναφορά σε κείμενο In the same way that organizations such as Google and Facebook benefit from open sourcing code inorder to extend their capabilities, the DoD can gain advantages from external collaboration on challenging projects. Αναφορά σε κείμενο In the absence of strong support of open source software and methods, the DoD will continue to experience unacceptable waste, pointless expense, delayed time lines, and sub-optimal outcomes from its software investments με λίγα λόγια λένε ότι χωρίς open source, θα έχουν ανεπίτρεπτη σπατάλη, καθυστερήσεις και ελαττωμένη απόδοση από το software απλά μία μεγάλη και κρίσιμη δημόσια υπηρεσία που επιλέγει linux, γιατί αν πάμε στις επιχειρήσεις, πχ amazon, netflix klp εκεί και αν είναι μονοπώλιο το open source, λέτε να έχουν λεφτά για ξόδεμα; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από koufs 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
what_if Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 αυτο πρεπει να ειναι το νεο κολπο πιεσης για μιζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, dali13gr είπε Munich all over again Αναφορά σε κείμενο Αυτό που λέτε πως στο Linux παίζεις και παιχνίδια ή είναι κυρίαρχο σε web servers ή σε supercomputers, δεν ενδιαφέρει ή δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει καθόλου έναν δήμο. Αυτό το είπα εγώ εις απάντηση σε συγκεκριμένο ποστ όχι μιλώντας γενικά πάνω στο θέμα. 26 λεπτά πριν, VanJ είπε Το open source είναι δωρεάν αλλά η αναζήτηση εξειδικευμένων ατόμων που να ξέρουν να στήνουν εταιρικούς servers, voip, printer services κλπ σε εταιρικό επίπεδο είναι δύσκολη και όσοι ξέρουν χρεώνουν πολύ περισσότερα από τους Microsoft professionals. Μπορεί για την ίδια δουλειά (στήσιμο server και υπολογιστών μεσαίας επιχείρησης) σε Linux να χρεώσουν έως και 4 φορές περισσότερο απ' ότι σε Windows. Επίσης υπάρχει το κόστος εκπαίδευσης όλων των υπαλλήλων. Αν συνυπολογίσουμε και την καμπύλη εκμάθησης ενός νέου προγράμματος (ή λειτουργικού) από έναν δημόσιο υπάλληλο, που συνήθως είναι μια οριζόντια γραμμή, τότε καταλαβαίνουμε γιατί όσοι το δοκιμάζουν τελικά το παρατάνε. Με το ubuntu (που θα χρησιμοποιηθεί) τα περισσότερα απο αυτά ειναι απλά θέμα μερικών click. Τέλος δεν νομίζω οι χρεώσεις IT να διαφέρουν ιδιαίτερα ή να είναι δύσκολο να βρείς ειδικούς γιατι καταρχήν ακριβώς επειδή το Internet τρέχει σε μια μορφή nix οι τεχνικοί που δουλεύουν στις διάφορες εταιρίες (απο τις μεγάλες πχ oracle, google κτλ) μέχρι μικρές cloud services κτλ απασχολούν τέτοιους τεχνικούς οπότε υπάρχει workforce. Τέλος ακριβώς επειδή ειναι open δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξειδίκευση για να ρυθμίσεις κάποιο πρόγραμμα στις ανάγκες σου αρκει να έχεις επαρκείς γνώσεις πάνω στην γλώσσα στην οποία γράφτηκε και είσαι έτοιμος σε αντίθεση με κλειστά προιόντα (MS/macOS) που σε περιορίζουν στο userspace και χρειάζονται δικούς τους ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους για πιο "βαριές" αλλαγές στο λειτουργικό. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
what_if Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, manom18x είπε Επειδή είναι ελευθερό το λογισμικό δεν παέι να πει ότι δεν υπάρχει κόστος. Το ελευθερο λογισμικό έχει και μειωνεκτηματα, μην βλέπουμε μόνο το κόστος της άδειας. καλους it θελει κ χρηστες που να μην ξερουν οτι ξερουν τυφλοσουρτι απλα οι περισσοτεροι it εινα παπαγαλοι της ms κ τπτ αλλο κ οι περισσοτεροι χρηστες δεν σκαμπαζουν κ οτι ξερουν το ξερουν φαση αποστηθιση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaostom Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδώ δεν ξέρουν να δουλέψουν τα windows θα μάθουν linux ! Σε λίγο καιρό πάλι θα επιστρέψουν. Καλά είναι τα λίνουξ αλλά για όποιον έχει χρόνο να ξοδέψει. 'Εχασαν το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν ήταν συμβατά σχεδόν με τίποτα. Και σας μιλάει κάποιος που δοκίμασε πάνω από 50 διανομές τα τελευταία χρόνια Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από chaostom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris__ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι Καταλανοί βρήκαν τελικά τρόπο να διαχωριστούν από την υπόλοιπη χώρα... Σε λίγο δε θα δουλεύει τίποτα και το γύρισμα στην "κανονικότητα" των Windows θα είναι δύσκολο. Και άλλοι το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Καλά είναι τα Linux για συγκεκριμένες δουλειές, αλλά για δουλειά που θέλεις τη μέγιστη συμβατότητα και ευκολία στη διαχείριση είναι απαγορευτικά. Μόνο η σκέψη του ότι θα πρέπει ένα λογιστήριο τίγκα στα εξελόφυλλα να δουλέψει με υποκατάστατα του Office είναι εφιάλτης. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από dimitris__ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, what_if είπε καλους it θελει κ χρηστες που να μην ξερουν οτι ξερουν τυφλοσουρτι απλα οι περισσοτεροι it εινα παπαγαλοι της ms κ τπτ αλλο κ οι περισσοτεροι χρηστες δεν σκαμπαζουν κ οτι ξερουν το ξερουν φαση αποστηθιση είναι απλά θέμα χρόνου.... δεν νομίζω ο μέσος χρήστης να τα βρεί σκούρα στο να κάνει καθημερινές δουλειές (office facebook ταινίες κτλ) σε μια δημοφιλή διανομή όπως είναι το ubuntu.... Το μόνο εμπόδιο για να μπει το linux και στα σπίτια του λαού είναι το proprietary API της microsoft (D3D) που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά παιχνιδιών σε linux έως και αδύνατη επειδή δεν παρέχεται πρόσβαση απο την MS στον πηγαίο κώδικα... Αλλά με την άνοδο του Vulkan και αυτό το προπύργιο της MS θα πέσει και τότε δεν θα υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος... Έβαλα windows 10 για πρώτη φορά απο τότε που πρωτοβγήκαν ίσα ίσα για να ξεσκονίσω τις γνώσεις μου πάνω στα windows και έπαθα πολιτισμικό sock... Ένιωθα σαν να άνοιγα καμιά beta εφαρμογή για φρουτάκια... απο τα eye candy και τις περιττές (και βαριές ) βλακείες και bloatware που είχαν χαχαχα για τα άπειρα λάθη δεν θα κάνω κουβέντα σε καινούργια εγκατάσταση με καινούργιο υλικό 2 BSOD χωρις πραγματικά να κάνω τίποτα (πχ εγκατάσταση η αλλαγή ρυθμίσεις ) τα windows start button και search να κολλάνε και να μην ανοίγουν (ενώ γενικά η εξερεύνηση και το start bar καθώς και το υπόλοιπο σύστημα να δουλεύουν κανονικά) μέσα στα χαζοscriptakia silent updates/malware/spyware κτλ λολ Είναι πράματα που δεν τα παίρνεις χαμπάρι αν χρησιμοποιείς μόνο windows αλλά αν φύγεις και γυρίσεις πίσω παθαίνεις σοκ (όπως πχ μέρη που θυμάσαι όταν ήσουν παιδί και σου μοιάζανε τεράστια ή εντυπωσιακά και τα επισκέπτεσαι μεγαλώνοντας και απογοητεύεσαι..) 4 λεπτά πριν, chaostom είπε 'Εχασαν το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν ήταν συμβατά σχεδόν με τίποτα. Και σας μιλάει κάποιος που δοκίμασε πάνω από 50 διανομές τα τελευταία χρόνια ψέματα γιατι λες βλακείες.... εκτός αν το "δοκίμασε" εννοείς να βάλεις ενα liveCD και να το δεις να φορτώνει για 5 λεπτα και μετά να το κλείσεις και να πας να παίξεις LoL 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, chaostom είπε Εδώ δεν ξέρουν να δουλέψουν τα windows θα μάθουν linux ! Σε λίγο καιρό πάλι θα επιστρέψουν. Καλά είναι τα λίνουξ αλλά για όποιον έχει χρόνο να ξοδέψει. 'Εχασαν το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν ήταν συμβατά σχεδόν με τίποτα. Και σας μιλάει κάποιος που δοκίμασε πάνω από 50 διανομές τα τελευταία χρόνια δοκίμασες 50 διανομές και ακόμη λες ΤΑ linux ; κάτι δεν κολλάει 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaostom Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα εγκατέστησα όλα, άλλα στο λάπτοπ και άλλα στο pc μέχρι να βρω κάποιο που να μου κάνει γιατί ήθελα να ξεφύγω από τα windows. Ακόμα τις έχω τις διανομές, άλλες από το περιοδικό και άλλες τις είχα κατεβάσει. Δεν μου έκανε κανένα απλά.. Σχεδόν τα βασικά δεν τα αναγνώριζαν. Τι να τα κάνω? Δεν θα ασχοληθώ μαζί σας περισσότερο. Την άποψή μου λέω. Και αν δεν με πιστεύετε δεν θα φάω απόψε Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από chaostom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, koufs είπε δοκίμασες 50 διανομές και ακόμη λες ΤΑ linux ; κάτι δεν κολλάει αυτό μου το έχουν πει και εμένα εδώ....τι πρόβλημα έχετε με το "τα" ;; Όπως και να το δεις έχει νόημα "Τα" γιατί ειναι τα Linux συστήματα/λειτουργικά μιας και αποτελούνται απο πολλές διανομές Το linux μου ακούγεται πιο λάθος γιατι καταρχήν Linux είναι ο πυρήνας μόνο όλο το υπόλοιπο ειναι GNU και διάφορα άλλα πχ X οπότε θα πρέπει να λέμε O linux και γιαυτό αναδύεται άλλος ένας λόγος για να λες "τα" γιατι όταν μιλάς για linux μιλας για ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που δεν ειναι μια μπράντα όπως στην MS ή Apple. Πχ το ubuntu 17 έχει τον linux kernel τον Wayland window manager και διάφορα GNU υποσυστήματα όπως τον C compiler to gnome shell κτλ. οπότε κάθε διανομή αποτελείται απο "τα" βασικά αυτά στοιχεία άρα "τα" linux δεν ειναι άκυρο ως ευκολία στην καθομιλουμένη. 7 λεπτά πριν, chaostom είπε Δεν θα ασχοληθώ μαζί σας περισσότερο. Την άποψή μου λέω. Και αν δεν με πιστεύετε δεν θα φάω απόψε δεν μιλάμε για θρησκείες για να σε πιστέψουμε.. δεν ειναι κάνα κρατικό μυστικό απλά είπες κάτι που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο οπότε δεν ειναι θέμα πίστης... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, Manjaro είπε αυτό μου το έχουν πει και εμένα εδώ....τι πρόβλημα έχετε με το "τα" ;; Όπως και να το δεις έχει νόημα "Τα" γιατί ειναι τα Linux συστήματα/λειτουργικά μιας και αποτελούνται απο πολλές διανομές Το linux μου ακούγεται πιο λάθος γιατι καταρχήν Linux είναι ο πυρήνας μόνο όλο το υπόλοιπο ειναι GNU και διάφορα άλλα πχ X οπότε θα πρέπει να λέμε O linux και γιαυτό αναδύεται άλλος ένας λόγος για να λες "τα" γιατι όταν μιλάς για linux μιας για ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που δεν ειναι μια μπράντα όπως στην MS ή Apple. Πχ το ubuntu 17 έχει τον linux kernel τον Wayland window manager και διάφορα GNU υποσυστήματα όπως τον C compiler to gnome shell κτλ. οπότε κάθε διανομή αποτελείται απο "τα" βασικά αυτά στοιχεία άρα "τα" linux δεν ειναι άκυρο ως ευκολία στην καθομιλουμένη. δεν μιλάμε για θρησκείες για να σε πιστέψουμε.. δεν ειναι κάνα κρατικό μυστικό απλά είπες κάτι που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο οπότε δεν ειναι θέμα πίστης... οι διανομές είναι πολλές, αλλά όταν λέμε για ένα λειτουργικό, λέμε "το", εντάξει linux είναι ο πυρήνας, αλλά έχει επικρατήσει να λέμε και το όλο λειτουργικό έτσι, όταν μιλάμε γενικά ή δεν θέλουμε να πούμε ubuntu, mint, manjaro, puppy κοκ επειδή είναι πολλές διανομές και άρα και διαφορετικά λειτουργικά, ίσως τελικά και το "τα" να μην είναι λάθος, αλλά προσωπικά μου ακούγεται πολύ παράξενα, ίσως γιατί στο 99.9% των περιπτώσεων λέγεται έτσι από "τα" windows, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WelcomeW Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, nectons είπε Δηλαδή τα windows 10 pro που τα αγοράζεις με 3 ευρώ το κλειδί είναι ακριβά. Οκ. Τόσα ξέρουν τόσα λένε... να δω πως θα παίξουν αν θέλουν εκεί τα παιδάκια forza horizon και παρόμοια παιχνίδια... γιατί να μην πάμε σε σοβαρές εφαρμογές διότι απλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Η πόλη αποφάσισε από ότι κατάλαβα και όχι οι κάτοικοί της. Τραγικά νέα.. Ρε έχουμε γεμίσει μακακες. Θυμούνται τα windows xp, Μην πω 95, και λένε ότι είναι ένα λειτουργικό γεμάτο bugs και υποστηρίζουν τα λίνουξ. Τρελό γέλιο μιλάμε με αυτές τις χαζομάρες. Ρε δεν βλέπετε ότι οι δήμαρχοι εκεί κοιτάνε πως να κλέψουν; Θα βρουν τρόπο να βάλουν στην τσέπη τα λεφτά για τις άδειες λογισμικού. Τόσο γδια που είναι όμως δεν έχουν προβλέψει τα έξοδα από τα πολλά προβλήματα του λίνουξ, όπως έγινε στο Μόναχο που τελικά με λίνουξ είχαν περισσότερα εξοδα. Εγώ ένα λέω. Στα ευαίσθητα μου τι λσ θα βάλει ο κάθε Δήμος. Αλλά να μου υποστηρίζετε τα λίνουξ τόσο πολύ ενώ είναι μια πατάτα. Μιλάμε για ένα παρατημένο λειτουργικό. Ποτέ δεν ήταν για προσωπική χρήση. Ήταν και είναι μόνο για τα παιδάκια που παίζουν με τηΝ Ανοιχτή φιλοσοφία του/πυρήνα του. Ένα παρατημένο λσ είναι τα λίνουξ ναι καλά ακούσατε. Τα Μακ γιατί πέτυχαν;;;; Αφού μοιάζουν παρά πολύ με τα ubuntu??? Γιατί η αππλε είναι σοβαρή εταιρεία και το προσαρμοσε ωραία. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, koufs είπε οι διανομές είναι πολλές, αλλά όταν λέμε για ένα λειτουργικό, λέμε "το", εντάξει linux είναι ο πυρήνας, αλλά έχει επικρατήσει να λέμε και το όλο λειτουργικό έτσι, όταν μιλάμε γενικά ή δεν θέλουμε να πούμε ubuntu, mint, manjaro, puppy κοκ επειδή είναι πολλές διανομές και άρα και διαφορετικά λειτουργικά, ίσως τελικά και το "τα" να μην είναι λάθος, αλλά προσωπικά μου ακούγεται πολύ παράξενα, ίσως γιατί στο 99.9% των περιπτώσεων λέγεται έτσι από "τα" windows, ναι καταλαβαίνω γιατι λέμε το (και έτσι το έγραψα μου φαίνεται και στα ποστ μου) απλά λέω ότι δεν έχει σωστό και λάθος πχ και τα windows λειτουργικό ειναι.... βλέπεις συχνά να λένε "το windows" και μάλιστα εδώ (επειδή όλα τα υποσυστήματα -kernel/shell/windowmanager/compilers κτλ) είναι κάτω απο μία μπράντα έχει και περισσότερο νόημα Απο εμένα ας λένε όλοι τα/το δεν με νοιάζει.. το "ο" με ξινίζει λίγο αλλά δεν θα την πω σε κανένα αν πει "ο" linux... καλά μπορεί λίγο Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro τυπογραφικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, chaostom είπε Τα εγκατέστησα όλα, άλλα στο λάπτοπ και άλλα στο pc μέχρι να βρω κάποιο που να μου κάνει γιατί ήθελα να ξεφύγω από τα windows. Ακόμα τις έχω τις διανομές, άλλες από το περιοδικό και άλλες τις είχα κατεβάσει. Δεν μου έκανε κανένα απλά.. Σχεδόν τα βασικά δεν τα αναγνώριζαν. Τι να τα κάνω? Ότι θα έκανες αν είχες windows... θα πήγαινες πχ στο https://askubuntu.com (α ναι ξέχασα δεν έχουν ) και θα ρωτούσες τι φταίει .... αν πας στο φόρουμ εδώ ας πούμε στο hardware κτλ θα δεις ένα σωρό άτομα που δεν τους δουλεύει η κάρτα ήχου τα γραφικά ή έχουν ένα παρόμοιο πρόβλημα... δεν τους βλέπω να λένε ότι τα windows δεν ειναι συμβατά κτλ... και επίσης το "άλλες απο το περιοδικό" που γράφεις με φοβίζει λίγο καταρχήν δεν προσέχεις καθόλου την λεπτομέρεια σαν άνθρωπος αλλιώς θα μας έλεγες για ποιο περιοδικό μιλάς οπότε σίγουρα κάτι θα σου διέφυγε Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Regulus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Και μόνο που μπήκαν στην διαδικασία, μπράβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα