Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ λέω να σου δώσει τα κλειδιά του σπιτιού να τις ανάβεις κανονικά. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα

Όχι ρεσύ δε λέει πάνω κάτω συνέχεια!

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Αν δεν εχει 50ε για να κανει αυτο που θελει,τι πιθανοτητες εχει να μπουν για να τον κλεψουν?!

2.  Κανενα απλο ρουτερ  δεν προκειτε να διαχειριστει wifi σημα σερι για  βδομαδες χωρις να κολλησει.- 

Οποτε θες και timer για το ρουτερ του.. εκτος και αν χρησιμοποιησεις το δικο σου σημα..

Μια ειναι η οικονομικη λυση ~15ε Θα παρεις ενα  ψηφιακο timer (https://www.skroutz.gr/c/2179/Chronodiakoptes/m/543_10113_10539/HAMA_or_Brennenstuhl_or_Legrand/f/691641/psifiakos.html)που χει και εβδομαδιαίο προγραμμα.θα βαλεις ενα πορτατιφ +ραδιο κοντα σε παραθυρο χωρις πολλα πολλα γυρω τους και τελος :P. Ο πιο ευκολος τροπος να δουν αν μενει κάποιος ειναι το παρκαρισμενο αυτοκ.τα μονιμα κλειστα πατζουρια,η μη ύπαρξη απλωμενων ρουχων και το κουδουνι που δεν απανταει ποτε

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Ε είναι κάπως το να του πως πως πρέπει να δώσω 50 ευρώ για μια λάμπα.
Αυτό με το ρούτερ δεν το κατάλαβα, γιατί θα πρέπει να μπεί timer στο router;

Δημοσ.
Στις 20/1/2018 στις 4:27 ΜΜ, zoranb είπε

...και βάλε και το Gateway?

Δεν θέλει, αν και πήρα για άλλη δουλειά για τον αισθητήρα θερμοκρασίας

Δημοσ.
8 minutes ago, vrwmiaris said:

Δεν θέλει, αν και πήρα για άλλη δουλειά για τον αισθητήρα θερμοκρασίας

Τοτε τι το ανεφερες το gateway? Για να μπλεχτει?

Παντως το yeelight θελει να ειναι στο ιδιο δικτυο που σημαινει οτι πρεπει να πιασεις το σημα του...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sistah είπε

Τοτε τι το ανεφερες το gateway? Για να μπλεχτει?

Παντως το yeelight θελει να ειναι στο ιδιο δικτυο που σημαινει οτι πρεπει να πιασεις το σημα του...

Δεν ξέρει να διαβάζει;

Δημοσ.

2 λάμπες yeelight κι ένα wifi extender θες.

Το wifi extender για να συνδεθούν οι λάμπες στο δικό σου δίκτυο, ώστε να έχεις τον έλεγχο όλου του συστήματος. Αν κολλήσει κάποια λάμπα να μπορείς να την ξαναβρείς κάνοντας reset το δικό σου router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, zoranb είπε

Ε είναι κάπως το να του πως πως πρέπει να δώσω 50 ευρώ για μια λάμπα.
Αυτό με το ρούτερ δεν το κατάλαβα, γιατί θα πρέπει να μπεί timer στο router;

Ολες αυτες οι λαμπες ,διακοπτες ,πριζες πολυπριζα,gateway xiaomi alexa google κτλ συνδεονται με wifi στο ιντερνετ του ρουτερ..τα απλα ρουτερ μετα απο μερες στο wifi κολανε δεν μπορεις να συνδεθεις ή να συνδεθουν αλλες συσκευες(κινητα ταμπλετ λαπτοπ tv κτλ) οποτε θελουν reboot..

Εφοσον δεν εχεις προσβαση στο ρουτερ μεσω wifi για να κανεις ρεσετ ,αλλα ουτε προσβαση στο κουμπι του για να το ανοιγοκλεισεις ,θα πρεπει να βαλεις timer καθε χ μερες να κλεινει -ανοιγει μετα απο ενα λεπτο :P

Σμαρτhome χωρις ανεξαρτητο ρουτερ δεν γινεται.η πιο φτηνη αλλα δυσκολη λυση ειναι ενα routerboard για χρηση ρουτερ

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, kage είπε

...τα απλα ρουτερ μετα απο μερες στο wifi κολανε δεν μπορεις να συνδεθεις ή να συνδεθουν αλλες συσκευες(κινητα ταμπλετ λαπτοπ tv κτλ) οποτε θελουν reboot...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σμαρτhome χωρις ανεξαρτητο ρουτερ δεν γινεται.η πιο φτηνη αλλα δυσκολη λυση ειναι ενα routerboard για χρηση ρουτερ

Πρώτη φορά το ακούω αυτό αλλά και δεν μου έχει συμβεί. Απλά router εννοείς αυτά που δίνουν οι providers; Εάν ναι, είχα ένα Thomson παλιά, τώρα έχω ένα TP-Link και δεν έχω καμία τέτοια εμπειρία σαν αυτή που αναφέρεις, εάν έχω καταλάβει καλά το "πρόβλημα" που αναφέρεις.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
7 ώρες πριν, zoranb είπε

Πρώτη φορά το ακούω αυτό αλλά και δεν μου έχει συμβεί. Απλά router εννοείς αυτά που δίνουν οι providers; Εάν ναι, είχα ένα Thomson παλιά, τώρα έχω ένα TP-Link και δεν έχω καμία τέτοια εμπειρία σαν αυτή που αναφέρεις, εάν έχω καταλάβει καλά το "πρόβλημα" που αναφέρεις.

Λογικο ειναι να το ακους πρωτη φορα γιατι δεν υφίσταται απλα...

Το 99% των ρουτερ απο μονα τους εχουν ρυθμιση (και default on φυσικα) που ριχνει καποια στιγμη στιγμιαία τη συνδεση και ξανασυνδεεται απευθείας...

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, paylidis είπε

Το 99% των ρουτερ απο μονα τους εχουν ρυθμιση (και default on φυσικα) που ριχνει καποια στιγμη στιγμιαία τη συνδεση και ξανασυνδεεται απευθείας...

Και γιατί υπάρχει αυτή η ρύθμιση; Σε τι εξυπηρετεί;

Δημοσ.
3 hours ago, zoranb said:

Και γιατί υπάρχει αυτή η ρύθμιση; Σε τι εξυπηρετεί;

DHCP renew lease λεγεται.

Οταν συνδεεις ενα κινητο στο wifi, το ρουτερ του δινει αυτοματα μια IP η οποια ισχυει για 24 ωρες (στα περισσοτερα ρουτερ). Εαν το κινητο παραμεινει στο δικτυο, θα του ανανεωσει την ιδια IP για αλλες 24 ωρες και παει λεγοντας, μεχρι να αποσυνδεθει (να φυγει απο το σπιτι π.χ).

Στο επομενο DHCP renew lease, η ΙP απελευθερωνεται για τυχον αλλη συσκευη. Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους που γινεται, ωστε να μην δεσμευεται μια IP για μεγαλα χρονικα διαστηματα σε μια συσκευη που «δεν υπαρχει» πλεον στο network.

Εναλλακτικα του δινεις καρφωτη IP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...