zoranb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Χμμμμ ευχαριστώ αλλά μάλλον λάμπα με wi-fi ντουί νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Κάτι τέτοιο δεν υπάρxει;
paylidis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 28 λεπτά πριν, zoranb είπε Χμμμμ ευχαριστώ αλλά μάλλον λάμπα με wi-fi ντουί νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Κάτι τέτοιο δεν υπάρxει; Υπάρχει από την άλλη εταιρεία που προτάθηκε αλλά σε εμένα δεν δούλευε καλά και φυσικά δεν είχε όλες αυτές τις λειτουργίες. Μόνο on off κ χρονόμετρο
manolis115 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 3 hours ago, zoranb said: Mε χρονο προγραματισμό όμως θα ανάβουν οι λάμπες τα ίδια χρονικά διαστήματα κάθε μέρα, εάν κάποιος παρακολουθεί κ βλέπει πως ανάβουν τα συγκεκριμένα διαστήματα οι λάμπες νομίζω θα ψυλιαστεί πως υπάρχει timer. Ενώ εάν του της ανάβω εγώ κατά το δοκούν νομίζω πως αυτό θα δώσει μια καλύτερη ασφάλεια... τι λέτε; Σίγουρα θα την ψυλιαστεί την δουλείά αν δει πως ανάβουν και σβήνουν τις ίδιες ώρες οι λάμπες. Με το philips hue που ξεκινάει από οτι είδα στο skroutz με 104 ευρώ, η γέφυρα με τρείς λάμπες λευκές έχεις δύο επιλογές. Πρώτον κλείνεις και ανοίγεις τα φώτα από το κινητό σου, ότι ώρα θες μέσω της εφαρμογής hue. Δεύτερη επιλογή τα προγραμματίζεις να ανάβουν και να κλείνουν μια συγκεκριμένη ώρα, αλλά τσεκάρεις την επιλογή random times. Δηλαδή του έχεις πει να ανάβει 5 η ώρα το απόγευμα, και μπόρεις να του πεις να ανάβει τυχαία 60 λεπτά πρίν η μετά από τις 5 το απόγευμα. Δηλάδη θα ανάψει τυχαία κάμια στιγμή από τις 4 έως τις 6, το ίδιο και το κλείσιμο αν το έχεις βάλει να κλείσουν 8 η ώρα, θα κλείσουν τυχαία από τις 7 μέχρι τις 9. Βέβαια μπορεί να μην είναι 60 λεπτά το διάστημα +- από 15 λεπτά εως 60 το ρυθμίζεις. Όλα αυτά τα ρυθμίζεις από την επίσημη εφαρμόγη για Android η Ios. Απλώς είναι λίγο ακριβό σύστημα το philips hue, και το θεωρώ λίγο τραβηγμένο κάποιος να παρατηρεί τι ώρα αναβοσβήνουν τα φωτά, αν και δεν αποκλείεται βέβαια.
zoranb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) #manolis115 με ποιό άλλο αντίστοιχο μπορεί να συγκρίνει κανείς το HUE ώστε να δεί εάν όντως είναι ακριβό; Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από zoranb
manolis115 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, zoranb said: #manolis115 με ποιό άλλο αντίστοιχο μπορεί να συγκρίνει κανείς το HUE ώστε να δεί εάν όντως είναι ακριβό; κοιτά εχώ το έχω πάρει εδώ και δύο εβδομάδες το philips hue, σε όλα τα reviews που είχα διαβάσει λεγάνε πως είναι πολύ καλό αλλα τσιμπημένο. Πχ μια λάμπα philips οχι έξυπνη led χαμηλής κατανάλωσης, κάνει 2,5 εύρω. Μία έξυπνη hue plilips που βγάζει μόνο άσπρο χρώμα 20 ευρώ. Γενικά είναι σχετικά νέα τεχνολογία τα έξυπνα φώτα, με τον καιρό θα πέσει η τιμή τους. Εγώ πήρα την γέφυρα και 3 λάμπες hue + color που το πάκετο έδω κάνει 200 ευρώ, 100 ευρώ την μαύρη παρασκεύη από amazon.fr σε προσφορά. Άλλες έξυπνες λάμπες έχει η xiaomi και η belkin νομίζω πιο φτηνές απο τις philips αλλά δεν ξέρω ακριβώς τις λειτουργίες τους. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από manolis115 1
zoranb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Πως κ επέλεξες το HUE? Σαν λειτουργικό για να το σετάρει κανείς το HUE θα έλεγες πως είναι φιλικό κ εύκολο; Μπορείς να ανεβάσεις καμία φωτό από το λειτουργικό τoυ HUE;
manolis115 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, zoranb said: Πως κ επέλεξες το HUE? Σαν λειτουργικό για να το σετάρει κανείς το HUE θα έλεγες πως είναι φιλικό κ εύκολο; Μπορείς να ανεβάσεις καμία φωτό από το λειτουργικό τoυ HUE; Εγώ γενικά πιό πολύ μετράω τα reviews του amazon, διαβάζω στο amazon.co.uk και στο .com που καταλαβαίνω την γλώσσα. Αλλά και των ανεξάρτητων κριτικών από site τεχνολογίας εκτός από την τιμή πουθενά δεν είδα κακή κουβέντα. https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_2/258-1212331-4216350?url=search-alias%3Daps&field-keywords=philips+hue. Όσον αφορά το set up ήταν πολύ εύκολο για εμένα, η εφαρμογή η επίσημη για android δεν έχει τόσο καλές κριτικές, εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Απλώς η εφαρμογή δεν σου δίνει πολλές επιλογές να παίξεις με τα χρώματα, πχ να ακούει το μικρόφωνο του κινητού την μουσική που παίζει στο δωμάτιο και να αναβοσβηνουν τα φώτα σε λειτουργία disco. Σου παραθέτω και την σελίδα της επίσημης εφαρμογης https://play.google.com/store/apps/details?id=com.philips.lighting.hue2&hl=en
zoranb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Eντάξει το HUE είναι αρκετά ψαγμένο κ παραμετροποιήσημο σύστημα... για την περίπτωσή μου επειδή χρειάζομαι μια λάμπα άντε δύο στη χειρότερη, ίσως είναι overkill να πάρω το HUE. Κάτι φθηνότερο σε Wifi, αλλά για μια με δύο λάμπες και όχι για το φωτισμό ολόκληρου του σπιτιού, ποιό θα προτείνατε; Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από zoranb
vrwmiaris Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δηλαδή εάν πάρεις το Xiaomi gateway και δύο λάμπες yee , δεν μπορείς να τις προγραμματίσεις να ανάβουν διαφορετική ώρα;
zoranb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Σαν κόστος όμως είναι τσιμπημένες... δεν είναι;
cambo99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Προσωπικά έχω 3 tp-link με χρώμα LB-130 ... Είμαι γενικά ευχαριστημένος και δουλεύουν καλά και με alexa dot κλπ ... Το καλό με τις tp-link είναι ότι δεν θέλουν hub ή gateway. Κατεβάζεις εφαρμογή και σετάρεις. Philips hue θέλει και το bridge...
zoranb Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι τσιμπημένες κ αυτές οι λάμπες όμως ρε γαμώτο... κοντά στα 55 ευρώ τις βρίσκω εάν λέμε για τις ίδιες. Δεν ξέρω τι είναι αυτά τα alexa dot, hub & gateway που αναφέρεις. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από zoranb
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Εγώ λέω να σου δώσει τα κλειδιά του σπιτιού να τις ανάβεις κανονικά. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα