Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα και καλή χρονιά.

Ειχα μεχρι και πριν λιγες μερες ενα τουμπανακι turbo-x με i5, 8gb ram, ssd κλπ και απ οτι φαίνεται μου καηκε η μητρικη. Στην ουσία το ανοιξα, έκλεισε απότομα μονο του στο 5λεπτο και απλα δεν ξαναάνοιξε, ούτε καν μέχρι το bios. Το πηγα στον τεχνικο την κοιταξε και αυτο το συμπερασμα εβγαλε. Ο κωδικός της είναι A15HC με part number 08N1-0L14Q00. Στο ιντερνετ βρήκα μια με ολόιδιο part number αλλά αντί για 14Q00 είναι 15Q00. Ο τεχνικός μου είπε ότι θα κάνει τη δουλεια της.

Οπότε:

α) να βρω κάποιον που να μου αναλάβει reballing? αξίζει τον κόπο ή θα αντέξει ένα μήνα;

β) να αγοράσω μια από το ιντερνετ και να την περάσουμε;

γ)αν ναι, έχει κανείς κατά νου κάποιο καλό site για να απευθυνθώ; μιας και τα site τυπου eb@y φημίζεται οτι πουλανε μισοκαμμένες..

edit:https://www.motherboardsolution.com/asus-a15hc-motherboard-p-787.html

εδω ειναι μια μητρική που οπτικά φαίνεται να ταιριάζει. όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από aggeloszog93
Δημοσ.

ναι αν ηταν να εχω μια μητρική "καινουρια" τότε άνετα...τα πάντα όσα θελω κάνει (εργασίες, ταινίες κτλ) οπότε γιατί όχι; Εσύ δε θα τα έδινες;

ευχαριστω για την απαντηση

• Like 1
Δημοσ.

πες λίγο πιο συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του laptop (πχ τι i5; ) και το μοντέλο turbo x μπορεί να συμφέρει να πάρεις μεταχειρισμένο ή κάτι τέτοιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i5 δε θυμαμαι πραγματικα τι αλλα σίγουρα από τις πρώτες γενιές των i5.. εμένα με κάλυπτε σε όλα ειδικά με τον ssd.. και μεταχειρισμένο για να βρω κάτι καλό θελώ κοντά στα 200, αλλά σίγουρα με καταπονημένη μητρική. Ενώ το δικό μου αν καταφερω να του αλλαξω θα εχω προσδοκια για τουλαχιστον 3 χρονια ακομα να αντεξει..

https://el.empowerlaptop.com/p/asus-a15hc-motherboard/

ΠΧ αυτό το site θα το εμπιστευόσασταν;

Επεξ/σία από aggeloszog93
Δημοσ.

Κι αυτό είναι θέμα αλλά εγώ μιλάω για εμπιστοσύνη από πλευράς λειτουργικότητα;.εγγύησης της μητρικής...Δεν υπάρχει περίπτωση να εχει υποστεί reballing και να μου δουλέψει μόνο 1-2 μήνες;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τα τουρμποξ είναι γενικά μούφα κινεζιές έτσι και αλλιώς οπότε και καινούρια να ειναι πάλι δεν ξέρεις τι θα βγει..

Έπειτα δεν τους ξέρω και η μητρική ειναι παλιά έτσι και αλλιώς κατα πάσα πιθανότητα απο καμιά αποθήκη θα την σηκώσανε σε κάνα ξεστοκάρισμα... 

Τέλος διαθέτουν 120 μέρες εγγύηση... 

Το ένστικτό μου λέει ότι δεν παίζει να είναι πειραγμένη η μητρική αλλά απο εκει και πέρα δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. 

Δημοσ.

Στα tublo-x είναι χαμηλή η συνολική ποιότητα όλων των εξαρτημάτων, αλλά και το επίπεδο της συναρμολόγησης...

Αν η μητρική απλά "αναπαύθηκε", έχει καλά. Μπορεί, όμως, η μητρική να κάηκε από κάποια αιτία που έχει να κάνει με το super-"σασί" του laptop, από κακό αερισμό ή τροφοδοσία και, γενικά, από κάποια αιτία που εχει να κάνει με το υπόλοιπο μηχάνημα, εξακολουθεί να υφίσταται και να σου κάψει, σύντομα, και τη καινούργια...

Θα ήμουν πολύ επιφυλακτκός να ρίξω χρήματα για να επισκευάσω ένα tublo-x...

• Like 1
Δημοσ.

να σαι καλα Νικο, θα το κοιταξω και θα δω τι να κανω..μια τελευταια ερωτηση. Σε περίπτωση που γίνει αλλαγή από τεχνικό και μπει μητρικη μάρκας MSI, πως μπορώ να ξέρω ότι όντως έγινε αλλαγή μητρικής; πχ αυτος μπορει να παει απλα να επισκευασει την παλια, ή να βάλει μια κινεζιά...μπορώ μέσω bios να βλέπω την μάρκα της μητρικής, όπως ακριβώς βλέπω τη μάρκα του επεξεργαστή ας πούμε;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι μπορείς θα λέει κάπου MSI ... 

Όσο για τεχνικός πλαισίου να μπορεί να επισκευάσει καμένη μητρική σκούρο ως απίθανο οπότε μην φοβάσαι δεν θα σου βάλει καμένη.. αν και εγώ θα το πήγαινα σε συνοικιακό μαγαζί για πιο φθηνά πλαίσιο θα σε χουφτώσουνε... στο συνοικιακό παίζει να πληρώσεις μονο την μητρική... (που θα είναι και σε καλύτερη τιμή) 

Επεξ/σία από Manjaro
Δημοσ.

1) δεν ζούνε όλοι για να στην φέρουν
2) τα ηλεκτρονικά κομμάτια ή θα δουλεύουν ή δεν θα δουλεύουν δεν έχει ενδιάμεση κατάσταση δηλαδή αν ήταν καμένη και την διόρθωσε πάει να πει πως θα είναι 100% σαν καινούργια και θα χαλάσει με την ίδια πιθανότητα που θα χαλάσει μια καινούργια γιατι ο μόνος τρόπος για να χαλάσει κάτι ηλεκτρονικό που δουλεύει ειναι να πέσει νερό πάνω του ή να το φθείρει σιγά σιγά η παροχή ρεύματος που του δίνεις ή λόγω θερμοκρασίας (επειδή το είχες να δουλεύει κάτω απο κουβέρτα ή το φουρφουράκι ήταν μπουκωμένο κτλ που έχει σαν αποτέλεσμα να λιώσει κάτι μέσα.. 

διορθώνοντας το σημαίνει ότι αυτό το "κάτι" ανταλλάχτηκε" με καινούργιο και τώρα όλα ήταν όπως πριν.. αν δεν επαναλάβεις το λάθος που την χάλασε ή κάνεις καινούργιο λάθος δεν θα χαλάσει πάλι.

3) Λίγοι απο αυτούς που δηλώνουν τεχνικοί υπολογιστών ξέρουν να βρίσκουν ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά σφάλματα και μάλιστα να τα επιδιορθώνουν και κατα πάσα πιθανότητα αυτός που βρήκες και να ήθελε να στο κάνει αυτό δεν μπορούσες (αλλά εκ του 2 και να στο έκανε δεν θα έβγαινες ζημιωμένος) 

4) φαίνεται βγάζει μάτι στο bios κάπου αλλά δεν μπορούμε να σου πούμε που γιατί κάθε bios είναι διαφορετικό ακόμη και στην εμφάνιση και εξαρτάται απο το μοντέλο της μητρικής οπότε αν τόσο πολύ πια δεν μπορείς να κοιμηθείς μέχρι που να βρείς αν ειναι MSI όταν κάνεις την αλλαγή πες μας ονομα μοντέλου και θα σου πούμε που να δεις για να ησυχάσεις (βασικά τώρα που το σκέφτομαι κατέβασε αυτό εδώ και θα σου πει τι μητρική έχεις https://www.ccleaner.com/speccy)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...