panos8012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, Έχετε να προτείνεται κάποιο καλό μάστορα (κέντρο Αθήνας) για να ανοίξει το μοτέρ από το παπί που έχω και να κάνει διάγνωση; Έχω astrea grand του ’98 που λόγω έλλειψης λαδιών μου κόλλησε αρχικά ενώ ήμουν στο δρόμο. Στη συνέχεια του έβαλα λάδια και πηρέ μπρος αλλά πλέον καίει λάδια σαν δίχρονο (καπνός από εξάτμιση).
villasg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 57 λεπτά πριν, panos8012 είπε Έχετε να προτείνεται κάποιο καλό μάστορα Σταυρος Δελαμανης στην χαμοστερνας , Yamaha ειναι αλλα πιανει ( και φτιαχνει τα παντα ) [ http://www.yamaha-team.gr/ ] Επισης το MOTO SERVICE THEOS στα κατω πατησια ( Παρασκευοπούλου 128-130 ) Και ο Αντωνόπουλος ( διτροχο) στα κατω πατησια Λεωφόρος Ιωνίας 216-218
Kapetanakos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω νέο θέμα κάνω ερώτηση εδώ. Το δικό μου με 41000χλμ του 2008 καίει λάδι μπόλικο. Με αποτέλεσμα να μου λαδωνει το μπουζί. Και επιπλέον έχει φάει το γρανάζι της 2ας . Ο Μάστορας λέει αλλαγή όλα κιλινδροπιστονο μπιέλα γρανάζια σασμάν φλάντζες γενικά να μην τα πολύ λέω ένα ρεκτιφιε . Το κόστος 450 μπορεί να πάει και 600+. Ακούω γνώμες. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από Kapetanakos
kokos23 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 άλλο το κυλινδροπίστονο, άλλο το ρεκτιφιέ... καλό είναι να αλλάξεις και μπιέλα, αλλά εγώ θα έλεγα για ρεκτιφιέ και όχι για κύλινδρο... αν ο μάστορας είναι καλός, τότε η ανοχή πιστονιού κυλίνδρου με ρεκτιφιέ είναι καλύτερο από έναν νέο κύλινδρο με πιστόνι καθώς δεν ξέρεις τι γίνεται με τις ανοχές, λόγω μεγάλης παραγωγής... πιστόνι, ρεκτιφιέ (η φθηνή λύση) γρανάζια (σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιο άλλο), φλάτζες (μόνο γνήσιες) μπιέλα, εργασία ο ρεκτιφιατζής που θα βάλει και την μπιέλα, εργασία ο μάστορας, το συνολικό κόστος σίγουρα θα είναι αρκετό... μήπως σε συμφέρει να το δώσεις έτσι, αφού φυσικά ενημερώσεις τον νέο αγοραστή και να βάλεις τα άλλα για να πάρεις ένα νιού?
Kapetanakos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, kokos23 είπε άλλο το κυλινδροπίστονο, άλλο το ρεκτιφιέ... καλό είναι να αλλάξεις και μπιέλα, αλλά εγώ θα έλεγα για ρεκτιφιέ και όχι για κύλινδρο... αν ο μάστορας είναι καλός, τότε η ανοχή πιστονιού κυλίνδρου με ρεκτιφιέ είναι καλύτερο από έναν νέο κύλινδρο με πιστόνι καθώς δεν ξέρεις τι γίνεται με τις ανοχές, λόγω μεγάλης παραγωγής... πιστόνι, ρεκτιφιέ (η φθηνή λύση) γρανάζια (σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιο άλλο), φλάτζες (μόνο γνήσιες) μπιέλα, εργασία ο ρεκτιφιατζής που θα βάλει και την μπιέλα, εργασία ο μάστορας, το συνολικό κόστος σίγουρα θα είναι αρκετό... μήπως σε συμφέρει να το δώσεις έτσι, αφού φυσικά ενημερώσεις τον νέο αγοραστή και να βάλεις τα άλλα για να πάρεις ένα νιού? Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φράγκα για νέο.
villasg Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 ενα κομπλε μοτερακι Lifan κοστος 300€ αγορα + κανα 50€ ο μαστορας και εισαι οκ για πολλα πολλα χλμ
Kapetanakos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, villasg είπε ενα κομπλε μοτερακι Lifan κοστος 300€ αγορα + κανα 50€ ο μαστορας και εισαι οκ για πολλα πολλα χλμ Δεν ξέρω αν γίνεται γιατί τα λιφαν έχουν διαφορετικές βάσεις σε σχέση με το ιννοβα.
kokos23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2023 στις 11:21 ΠΜ, Kapetanakos είπε Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φράγκα για νέο. τότε πας με την πλέον οικονομική λύση... ρεκτιφιέ με πιστονάκι, αλλαγή γραναζιών μόνο όσων έχουν βλάβη (συνήθως αυτό που έχει ζημιά έχει ξεκινήσει και στο αντίστοιχο), μπιέλα μετά από έλεγχο (αφού θα λυθεί και σασμάν καλό είναι να το ελέγξει ο ρεκτιφιατζής καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα αν και πόσο θα αντέξει), φλάτζες... και φυσικά πάρε και μια δεύτερη γνώμη από άλλον μάστορα... περιοχή που είσαι; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από kokos23
Kapetanakos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, kokos23 είπε τότε πας με την πλέον οικονομική λύση... ρεκτιφιέ με πιστονάκι, αλλαγή γραναζιών μόνο όσων έχουν βλάβη (συνήθως αυτό που έχει ζημιά έχει ξεκινήσει και στο αντίστοιχο), μπιέλα μετά από έλεγχο (αφού θα λυθεί και σασμάν καλό είναι να το ελέγξει ο ρεκτιφιατζής καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα αν και πόσο θα αντέξει), φλάτζες... και φυσικά πάρε και μια δεύτερη γνώμη από άλλον μάστορα... περιοχή που είσαι; Κερατσίνι φίλε. Η αλήθεια είναι ότι το έχω από το 2010 χοντρά λεφτά δεν έχει ζητήσει ποτέ.
kokos23 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 δεν γνωρίζω κάποιον από εκεί... κέντρο Κουτσουμπός, Μεταμόρφωση Χρήστος νομίζω Καραγιώργος... εξουσιοδοτημένα και τα 2 με πολύ καλές κριτικές...
visualizer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Aκούγεται η μπιέλα ; βάλτου εκεί ενα κινέζικο( καλής ποιότητας ) κυλινδροπίστονο και με ένα 80αρι max καθάρισες. Στο cbfaki έβαλα ένα κυλινδροπίστονο με 50 ευρώ ( το πήρα απο ebay πολωνία και δεν έχει βγάλει κιχ ούτε καίει λάδι παρότι τρωωει σκίσιμο .Επειδή και εγώ ήμουν διστακτικός έχω πάρει και ενα μεταχειρισμένο κύλιδρο γνήσιο( 25 ευρώ απο Αγγλία) για ρεκτιφιέ αλλα ο κινέζικος έχει βγάλει μέχρι τώρα 30.000 χλμ χωρις να καίει τιποτα οπότε μάλλον αχρειάστος θα πάει. Στα 125 αν ψάξεις μπορείς να βρεις φτηνά και καλά για να μην πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου για γνήσια καινουρια.Αν βρήκα εγώ για το cbf 125 πιστεύω σίγουρα θα υπάρχουν ευκαιρίες για το innova που έχει μακράν περισσότερες πωλήσεις γενικότερα. Δεν είμαι σίγουρος να πω την αλήθεια αν φτιάχτηκε στην πολωνία η τα εισάγουν απο κίνα.Εντωμεταξύ τώρα το εμφανίζει οτι ειναι απο Γερμανία αν και θυμάμαι καλά πως τότε έγραφε Πολωνία. https://www.ebay.com/itm/223163539236 Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από visualizer 1
Kapetanakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, visualizer είπε Aκούγεται η μπιέλα ; βάλτου εκεί ενα κινέζικο( καλής ποιότητας ) κυλινδροπίστονο και με ένα 80αρι max καθάρισες. Στο cbfaki έβαλα ένα κυλινδροπίστονο με 50 ευρώ ( το πήρα απο ebay πολωνία και δεν έχει βγάλει κιχ ούτε καίει λάδι παρότι τρωωει σκίσιμο .Επειδή και εγώ ήμουν διστακτικός έχω πάρει και ενα μεταχειρισμένο κύλιδρο γνήσιο( 25 ευρώ απο Αγγλία) για ρεκτιφιέ αλλα ο κινέζικος έχει βγάλει μέχρι τώρα 30.000 χλμ χωρις να καίει τιποτα οπότε μάλλον αχρειάστος θα πάει. Στα 125 αν ψάξεις μπορείς να βρεις φτηνά και καλά για να μην πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου για γνήσια καινουρια.Αν βρήκα εγώ για το cbf 125 πιστεύω σίγουρα θα υπάρχουν ευκαιρίες για το innova που έχει μακράν περισσότερες πωλήσεις γενικότερα. Δεν είμαι σίγουρος να πω την αλήθεια αν φτιάχτηκε στην πολωνία η τα εισάγουν απο κίνα.Εντωμεταξύ τώρα το εμφανίζει οτι ειναι απο Γερμανία αν και θυμάμαι καλά πως τότε έγραφε Πολωνία. https://www.ebay.com/itm/223163539236 Δεν θέλω να το δώσω το μηχανάκι, ξέρω ότι αν πάρω κάτι άλλο πέρα από Χόντα δεν θα αντέξει τόσο πολύ. Για αυτό θέλω να το φτιάξω. Εάν αλλάξω κύλινδρο πιστόνι (ρεκτιφιε η καινούργια) θα τα αλλάξω όλα όπως π.χ τρόμπα λαδιού, καδενα και γλυστρες καθαρισμό στη κεφαλή και αλλαγή βαλβίδων ίσως και ρουλεμάν μηχανής.
Soulis_Maritsas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 On 03/07/2023 at 17:29, Kapetanakos said: Δεν ξέρω αν γίνεται γιατί τα λιφαν έχουν διαφορετικές βάσεις σε σχέση με το ιννοβα. Στο car παντως εχει αγγελιες μοτερ lifan για innova 125. 400 ευρω πανω κατω
visualizer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) On 07/07/2023 at 05:44, Kapetanakos said: Δεν θέλω να το δώσω το μηχανάκι, ξέρω ότι αν πάρω κάτι άλλο πέρα από Χόντα δεν θα αντέξει τόσο πολύ. Για αυτό θέλω να το φτιάξω. Εάν αλλάξω κύλινδρο πιστόνι (ρεκτιφιε η καινούργια) θα τα αλλάξω όλα όπως π.χ τρόμπα λαδιού, καδενα και γλυστρες καθαρισμό στη κεφαλή και αλλαγή βαλβίδων ίσως και ρουλεμάν μηχανής. Δεν είναι ανάγκη να τα αλλάξεις όλα αυτά , τρόμπα λαδιού δεν άλλαξα αλλά άλλαξα καδένα -γραναζι και γλυστρες απλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ( δεν χρειαζόταν) και τώρα είναι στα 95.000χλμ .Βαλβίδες δεν έχω αλλάξει ,τσιμουχακια και ένα καθαρισμό -πλανάρισμα στην κεφαλή. Φυσικά μπορείς να τα αλλάξεις όλα αλλά αν δεν έχουν θέμα πεταμένα λεφτά είναι. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από visualizer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα