dj_takis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα. Έχω το εξής θέμα, και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ότι υλικό έχω βρει σε 4k και το βάζω να παίξει στον υπολογιστή μου, φαίνεται με μουντά χρώματα και γενικά μια καθαρή μεν, αλλά χρωματικά αδιάφορη εικόνα. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε να κάνει με την κωδικοποίηση που έκανε ο καθένας, αλλά δεν γίνεται όλοι να είναι οι τρελοί κι εγώ ο λογικός. Όλα τα 4k δείχνουν έτσι όπως παρακάτω. Παίζω με MPC-HC, χωρίς καμία έξτρα ρύθμιση, επεξεργαστή έχω τον 4790k και κάρτα γραφικών την GTX 1060 με τα 6GB, αν παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σας φαίνεται λογικό να φαίνεται έτσι; Επίσης ν' αναφέρω ότι το μόνιτορ είναι ένα samsung full hd. Η πρώτη είναι σε 720p και η δεύτερη σε 4k. Για τη δεύτερη δίνω link γιατί λόγω μεγέθους δεν με αφήνει να την ανεβάσω. https://ibb.co/dFnEZ6 Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από dj_takis
rofl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν ξερω απο 4κ γενικα παντως ξερω οτι αυτο ειναι λογω HDR. αν δεν υποστηριζει η τηλεοραση (10bit +) η δεν διαβαζει σωστα τα metadata του ΗDR δεν βλεπεις σωστο χρωμα https://www.gamespot.com/articles/what-is-4k-uhd-and-hdr/1100-6443668/ με madvr αφου παιζεις με mpc υπαρχει δυνατοτητα μετατροπης σε sdr νομιζω https://github.com/koying/SPMC/issues/759 Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από rofl 1
dj_takis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 "Whashed out look", είναι ακριβώς οι λέξεις που ταιριάζουν, όπως διάβασα στα λινκ, αλλά ναι. Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Και όντως υπάρχει λύση με τη μετατροπή, και απ' ότι διάβασα στο kodi 18 τείνει να διορθωθεί το θέμα με τις τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν HDR. Να 'σαι καλά φίλε rofl, μου έλυσες απορία αρκετών μηνών. Δεν φαντάστηκα ποτέ βέβαια ότι είναι γενικό θέμα, παρά μόνο δικό μου. 1
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 αν καταλαβα σωστα απο την εικονα ειναι απο την ταινια men in black 3 που ειναι απο το 2012, πως ειναι δυνατον να ειναι 4k? αφου το 12 δεν υπηρχε ως τεχνολογια επι το πλειστον για θεαση παρα μονο σε πειραματικο σταδιο, καθιερωθηκε στην αγορα το 2014. κατι που δεν καταλαβαινω, οτι υλικο βρισκεις σε 4k πως περιμενεις να δεις οπως λες σε monitor full hd 1080? και τι ποιοτητας 4k? απο το internet παντως αξιολογο 4k δεν θα βρεις γιατι η καθε ταινια θα πρεπε να ειναι 100-150gb με bitrate 80-100 mb/s, για στριμαρισμα ουτε λογος γιατι χρειαζεται μεγαλο bandwith σε ταχυτητες.
dj_takis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε αν καταλαβα σωστα απο την εικονα ειναι απο την ταινια men in black 3 που ειναι απο το 2012, πως ειναι δυνατον να ειναι 4k? αφου το 12 δεν υπηρχε ως τεχνολογια επι το πλειστον για θεαση παρα μονο σε πειραματικο σταδιο, καθιερωθηκε στην αγορα το 2014. κατι που δεν καταλαβαινω, οτι υλικο βρισκεις σε 4k πως περιμενεις να δεις οπως λες σε monitor full hd 1080? και τι ποιοτητας 4k? απο το internet παντως αξιολογο 4k δεν θα βρεις γιατι η καθε ταινια θα πρεπε να ειναι 100-150gb με bitrate 80-100 mb/s, για στριμαρισμα ουτε λογος γιατι χρειαζεται μεγαλο bandwith σε ταχυτητες. Όντως από αυτή τη ταινία είναι. Κυκλοφόρησε σε 4k, και η συγκεκριμένη εικόνα είναι από hevc κωδικοποίηση περίπου στα 45GB. Απλά αυτή τη ταινία βρήκα πρόχειρη. Σίγουρα δεν περιμένω να δω 4k περιεχόμενο σε full hd οθόνη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο... Έχω ακούσει πάντως ότι και σε απλή οθόνη να δεις 4k περιεχόμενο, θα έχει καλύτερη ποιότητα από ένα full hd . Αλλά σίγουρα περίμενα να δω πιο ζωντανά χρώματα και όχι αυτό το ξέπλυμα, πριν φυσικά μάθω για το όλο θέμα με το HDR. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από dj_takis
rofl Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) αν εχεις 1080p οθονη οχι. αν καποιος κατσει και κανει encode 1080 απο 4κ source, τοτε μονο μπορει και να δεις καπως καλυτερη ποιοτητα. αλλα και παλι δεν ειναι κατι βεβαιο. μονο το hevc υποστηριζει hdr, οποτε 4k remux μονο σε hevc. βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι τα μη commercial hevc (χ265) ειναι καλυτερα απο χ264 για encoding, το αναφερω για να μην μπερδευομαστε. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από rofl
micos000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, μπουρτζοβλαχος είπε αν καταλαβα σωστα απο την εικονα ειναι απο την ταινια men in black 3 που ειναι απο το 2012, πως ειναι δυνατον να ειναι 4k? αφου το 12 δεν υπηρχε ως τεχνολογια επι το πλειστον για θεαση παρα μονο σε πειραματικο σταδιο, Υπάρχει όμως σε φίλμ το οποίο είναι σε ανώτερη ανάλυση από το ταπεινό full hd και πολλές ταινίες γυρίστηκαν ολόκληρες ή κάποιες σκηνές τους σε imax φορμά ( 5616 × 4096 ) οπότε θα μπορούσε να βγει άνετα σε 4k. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει το αρχικό φίλμ. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα