george_008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σε δυοροφο κτίριο με δύο διαμερίσματα υπήρχε σαν θέρμανση στην αρχή λεβητας πετρελαίου, στην συνέχεια πελετ και τώρα λεβητας αερίου. Δηλαδή δούλευε πάντα με ένα καυστήρα και αυτονομία στα δύο διαμερίσματα. Εδώ και λίγους μήνες έχει τοποθετηθεί λεβητας αερίου χωρίς να αλλάξει η υπόλοιπη σύνδεσμολόγια. Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα, πολλές φορές ενώ είναι ανοιχτός ο θερμοστάτης και τα σώματα καίνε ξαφνικά το νερό κρυώνει. Έχω καταλάβει ότι το κάνει όταν ανοίγει και ο δεύτερος θερμοστάτης. Η μόνη διαφορά με την παλιά λειτουργία είναι ότι αφαιρέθηκε ο πίνακας αυτονομίας και πλέον δουλεύει με τις ηλεκτροβανες και δύο απλούς μετρητές ώρας. Όσον αφορά την λειτουργία του εξαγωγή του νερού από τον λέβητα γίνεται με μια σωλήνα, έπειτα διαχωρίζεται σε δύο, μια για το κάθε σπίτι και στην επιστροφή γίνεται το αντίστοιχο από δύο γίνονται μια. Αν έχετε κάποια ιδέα ευχαριστω Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από george_008
NikosKallithea Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Ηλεκτροβανες χωρίς πίνακα αυτονομίας πως γίνεται;
lelos1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά θέλουμε να βάλουμε σε διαμέρισμα φυσικό αέριο είμαστε ιδιοκτήτες το πρόγραμμα εξοικονομώ τρέχει ακόμη ?
george_008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Η κάθε ηλεκτροβανα ειναι συνδεδεμένη με τον θερμοστάτη της, με ένα μετρητή και με τον καυστήρα, δεν υπάρχει πινακας αυτονομίας, υπάρχει περίπτωση γι αυτό να μπλοκάρει η μία ηλεκτροβανα την άλλη;
NikosKallithea Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, george_008 είπε Η κάθε ηλεκτροβανα ειναι συνδεδεμένη με τον θερμοστάτη της, με ένα μετρητή και με τον καυστήρα, δεν υπάρχει πινακας αυτονομίας, υπάρχει περίπτωση γι αυτό να μπλοκάρει η μία ηλεκτροβανα την άλλη; Θα κάψετε τον κυκλοφορητή ετσι οπως τα λες, και βέβαια μπορεί να ευθύνεται αυτό για την κακή λειτουργία του συστήματος.
mechpanos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Αν δουλεύει σωστά το σύστημα θα έπρεπε να κάνει την ίδια δουλειά με τον πίνακα αυτονομίας. Εγώ αλλού βλέπω το πρόβλημα, ο λέβητας αερίου μήπως είναι διβάθμιος με μικρή χωρητικότητα νερών; Όταν δουλεύει το ένα διαμέρισμα δουλεύει η α βαθμίδα ισχύος (μικρή) και καλύπτει την ισχύ, όταν ανοίγει το δεύτερο διαμέρισμα, η ζητούμενη ίσχυς διπλασιάζεται, κρύα νερά έρχονται από το "παγωμένο" διαμέρισμα και μέχρι να πάρει χαμπάρι να κουμπώσει και την δεύτερη βαθμίδα ο καυστήρας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, τα σώματα του πρώτου κρυώνουν. Εν τω μεταξύ επειδή έχει μικρή ποσότητα νερών μέσα, δεν έχει την απαραίτητη αδράνεια ώστε αυτό να μην γίνει αντιληπτό. Φαντάζομαι, μετά από λίγο στρώνει...
fakiris31 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Χρειάζεται πίνακα αυτονομία με διαφορετική συνδεσμολογία από ότι του παλαιού λέβητα αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα δουλέψει σωστά . (Ηλεκτρολόγος είμαι και έχω συνδέσει παρά πολλές τέτοιες περιπτώσεις )
mechpanos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, fakiris31 είπε Χρειάζεται πίνακα αυτονομία με διαφορετική συνδεσμολογία από ότι του παλαιού λέβητα αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα δουλέψει σωστά . (Ηλεκτρολόγος είμαι και έχω συνδέσει παρά πολλές τέτοιες περιπτώσεις ) Γιατί; Ανοίγει ο ένας θερμοστάτης, ανοίγει η μία βλεκτροβανα και πάει εντολή και στον καυστήρα. Ανοίγει ο δεύτερος, ανοίγει η 2η ηλεκτροβανα και ομοίως πάει εντολή στον καυστήρα... Το ίδιο θα έκανε και η αυτονομία.
george_008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Γιατί; Ανοίγει ο ένας θερμοστάτης, ανοίγει η μία βλεκτροβανα και πάει εντολή και στον καυστήρα. Ανοίγει ο δεύτερος, ανοίγει η 2η ηλεκτροβανα και ομοίως πάει εντολή στον καυστήρα... Το ίδιο θα έκανε και η αυτονομία. Πάντως το πρόβλημα παρατηρείται μόνο όταν ανοίγουν μαζί και οι δύο θερμοστάτες, όταν δουλεύει το ένα διαμέρισμα μόνο του όλα λειτουργούν κανονικά, αν είναι αυτό με τα κρύα νερά του ενός διαμερίσματος που πηγαίνουν στο άλλο υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί με κάποιο τρόπο; O λεβητας ειναι αυτός https://www.skroutz.gr/s/9477403/Buderus-Logamax-Plus-GB172i-30iK-H-Επιτοίχιος-Λέβητας-Συμπύκνωσης-Αερίου-με-Καυστήρα-24161kcal-h.html 2 ώρες πριν, fakiris31 είπε Χρειάζεται πίνακα αυτονομία με διαφορετική συνδεσμολογία από ότι του παλαιού λέβητα αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα δουλέψει σωστά . (Ηλεκτρολόγος είμαι και έχω συνδέσει παρά πολλές τέτοιες περιπτώσεις ) Έφερα έναν ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι η σύνδεση είναι σωστή, λες ότι είναι απαραίτητος ο πίνακας αυτονομίας δηλαδή; Ξέρω ότι μια δουλειά που κάνει είναι να κρατάει την μια ηλεκτροβανα ανοιχτή για εκτόνωση της θερμοκρασίας αλλά αυτή την λειτουργία την έχει από μόνος του ο λέβητας. Υπάρχει κάποια άλλη λειτουργία του που είναι απαραίτητη; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από george_008
NikosKallithea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, george_008 είπε Πάντως το πρόβλημα παρατηρείται μόνο όταν ανοίγουν μαζί και οι δύο θερμοστάτες, όταν δουλεύει το ένα διαμέρισμα μόνο του όλα λειτουργούν κανονικά, αν είναι αυτό με τα κρύα νερά του ενός διαμερίσματος που πηγαίνουν στο άλλο υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί με κάποιο τρόπο; O λεβητας ειναι αυτός https://www.skroutz.gr/s/9477403/Buderus-Logamax-Plus-GB172i-30iK-H-Επιτοίχιος-Λέβητας-Συμπύκνωσης-Αερίου-με-Καυστήρα-24161kcal-h.html Μηπως εχουν συνδεσει τις σωληνώσεις των δυο διαμερισμάτων εν σειρα (οπως στο μονοσωληνιο) και σου έρχονται τα κρυα του άλλου διαμερίσματος οταν ανοίξει η βανα;
meletis_m Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Στις 18/12/2021 στις 7:19 ΜΜ, lelos1 είπε Καλησπέρα παιδιά θέλουμε να βάλουμε σε διαμέρισμα φυσικό αέριο είμαστε ιδιοκτήτες το πρόγραμμα εξοικονομώ τρέχει ακόμη ? Ξεκινησε απο τος 13/12 . Ωστόσο δέ ξερω εάν σας εγκρίνουν τη αίτηση μόνο για λέβητα αερίου . Πρέπει με τίς παρεμβάσεις να ανέβει τουλάχιστον 3 κατηγορίες η ενεργειακή κατάταξη .
george_008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μηπως εχουν συνδεσει τις σωληνώσεις των δυο διαμερισμάτων εν σειρα (οπως στο μονοσωληνιο) και σου έρχονται τα κρυα του άλλου διαμερίσματος οταν ανοίξει η βανα; Βγαίνει ένας σωλήνας από τον λέβητα γίνεται δύο και πηγαίνει σε κάθε σπίτι και με τα επιστρέφουν πάλι δύο και γίνονται ένας πριν μπει στον λέβητα
lelos1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, meletis_m είπε Ξεκινησε απο τος 13/12 . Ωστόσο δέ ξερω εάν σας εγκρίνουν τη αίτηση μόνο για λέβητα αερίου . Πρέπει με τίς παρεμβάσεις να ανέβει τουλάχιστον 3 κατηγορίες η ενεργειακή κατάταξη . δεν ειναι μόνο ο λέβητας ολη η εγκατάσταση τώρα πρώτη φορα θα βάλουμε αέριο στην πολυκατοικία (ατομικά)
marmagia Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, lelos1 said: δεν ειναι μόνο ο λέβητας ολη η εγκατάσταση τώρα πρώτη φορα θα βάλουμε αέριο στην πολυκατοικία (ατομικά) Δύσκολα θα σας ανεβάσει τόσες ενεργειακές κλάσεις μόνο η αλλαγή καυσίμου. Έχετε ηλιακό; Αν όχι αιτηθείτε. Από κουφώματα; Μόνωση; Μήπως και μπορέσετε να ανεβείτε έτσι Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από marmagia 1
lelos1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, marmagia είπε Δύσκολα θα σας ανεβάσει τόσες ενεργειακές κλάσεις μόνο η αλλαγή καυσίμου. Έχετε ηλιακό; Αν όχι αιτηθείτε. Από κουφώματα; Μόνωση; Μήπως και μπορέσετε να ανεβείτε έτσι η ενεργειακή κλάση πια πρέπει το λιγότερο να είναι ? γενικά θέλουμε να βαλουμε αεριο για θέρμανση ζεστό νερό κουζίνας και μπάνιου , κουφώματα ειναι καλα αλουμίνιου .pvc διπλα τζαμια Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από lelos1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα