Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Καλησπερα και παλι παιδια,

Ηθελα να σας ρωτησω, αν περα απο επιτοιχιο λεβητα με φυσικο αεριο χωρις την συμφωνη γνωμη των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας, μπορω να κανω το ιδιο και επιτοιχιο λεβητα με υγραεριο. Ξερω οτι δεν χρειαζομαι συμφωνη γνωμη οταν παω σε κατι πιο "πρασινο". Ισχυει το ιδιο για το υγραεριο?

Σας ευχαριστω!

δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στα παρακάτω  αλλά πάρε μια εικόνα και μίλα με κάποιον ειδικό

http://www.warmland.gr/what-is-lpg/lpg-legisletion/

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hp8 είπε

δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στα παρακάτω  αλλά πάρε μια εικόνα και μίλα με κάποιον ειδικό

http://www.warmland.gr/what-is-lpg/lpg-legisletion/

Νομιζω αυτο μου λυνει σε ολες μου τις αποριες! Αν ισχυουν αυτα ακομη τοτε μια χαρα! Θα μιλησω και με μηχανικο. Σας ευχαριστω ολους παιδια!!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, σε συνεχεια της συζητησης θα ηθελα να ρωτησω το εξης.

Ειμαι σε ισογειο διπλοκατοικιας με πολυ κακές σχέσεις με τον ιδιοκτητη του δευτερου οροφου.

1.Χρειαζεται η συγκατάθεση του για να βαλω φυσικο αεριο? (αν χρειαζεται υπογραφη εστω και για το παραμικρο, υπαρχει προβλημα)

2.Τι παιζει με την καμιναδα του καυστήρα? Που πρεπει να τοποθετηθει? Θελει κι αυτο συναινεση?

3.Πως θα γινει να μπει ο καυστηρας στην πισω πλευρα του κτιριο? Θα πρεπει να περναει ενας σωλήνας φυσικου αεριου κατα μήκος ολου του σπιτιου. Είναι ρεαλιστικό αυτο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostantine87 είπε

Καλησπέρα, σε συνεχεια της συζητησης θα ηθελα να ρωτησω το εξης.

Ειμαι σε ισογειο διπλοκατοικιας με πολυ κακές σχέσεις με τον ιδιοκτητη του δευτερου οροφου.

1.Χρειαζεται η συγκατάθεση του για να βαλω φυσικο αεριο? (αν χρειαζεται υπογραφη εστω και για το παραμικρο, υπαρχει προβλημα)

2.Τι παιζει με την καμιναδα του καυστήρα? Που πρεπει να τοποθετηθει? Θελει κι αυτο συναινεση?

3.Πως θα γινει να μπει ο καυστηρας στην πισω πλευρα του κτιριο? Θα πρεπει να περναει ενας σωλήνας φυσικου αεριου κατα μήκος ολου του σπιτιου. Είναι ρεαλιστικό αυτο;

1. Όχι δεν χρειάζεται. 

2. Καμία σημασία δεν έχει. Η καμινάδα ατομικού  λεβιτα έχει τόσο χαμηλές ριπές που δεν ενοχλεί κανέναν συνήθως.

3. Όπου θέλεις εσύ βάζεις τον ατομικό λέβητα. Έναν απλο επιτοίχιο θα βάλεις. Απλά πιθανόν θα πληρώσεις περισσότερα για την απόσταση του σωλήνα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/2/2021 στις 4:58 ΜΜ, Cokoblokos είπε

Καλησπερα και παλι παιδια,

Ηθελα να σας ρωτησω, αν περα απο επιτοιχιο λεβητα με φυσικο αεριο χωρις την συμφωνη γνωμη των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας, μπορω να κανω το ιδιο και επιτοιχιο λεβητα με υγραεριο. Ξερω οτι δεν χρειαζομαι συμφωνη γνωμη οταν παω σε κατι πιο "πρασινο". Ισχυει το ιδιο για το υγραεριο?

Σας ευχαριστω!

Τωρα ειδα αυτο το ερωτημα.

Εγω έχω αυτο το συστημα και έχω γράψει αρκετά στο παρελθόν.

Οχι δεν χρειάζεσαι άδεια απο κανέναν. Δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτε, αρκει να ακολουθεις τρεις βασικους κανονες.

1. Ενημερωνεις την πολυκατοικια οτι αυτονομήσαι μέσω συνελευσης, μέιλ ή ανακοινωσης στον πινακα ανακοινωσεων.

2. Οι μπουκάλες υγραερίου δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 30kg. Μπορεις δηλαδη να έχεις ειτε 3 δεκάρες, είτε μια 25άρα. Προτεινω σαφως την 25άρα που κρατάει πολυ περισσότερο. Αν θέλεις περισσότερο πρέπει να πάρεις άδεια από τη πολεοδομία που συνηθως δινει αν έχεις φτιάξει και ειδικό ερμάριο για τις μπουκάλες στο μπαλκόνι σου. Μονο σε μπαλκόνι!

3. Πρέπει να μονώσεις τις κεντρικες σωληνώσεις της θέρμανσης του διαμερίσματός σου και αφου το κάνεις να καλέσεις τον διαχειριστη να τις ελεγξει.

Κανεις δεν μπορει να σου πει τιποτε, εισαι νομιμος και όταν περάσει το φυσικο αέριο απλά συνδέεσαι και τελειωνεις και με τις μπουκάλες.

Εδω 'εχω γράψει κάποια πράγματα περσι σε αυτο το θρεντ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πολυκατοικία του '80 που έχει ήδη αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου ανά διαμέρισμα, γίνεται απλούστερη η διαδικασία έγκρισης και τοποθέτησης λέβητα φα; Δηλαδή χρειάζεται και πάλι ενημέρωση των υπολοίπων ιδιοκτητών μέσω συνέλευσης; 

Ανακαίνιζω διαμέρισμα που ήρθε στην κατοχή μου πρόσφατα, αν έχουμε κάποιο μέλος που κάνει ανακαινίσεις και εγκαταστάσεις φα ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. 

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ.
6 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Σε πολυκατοικία του '80 που έχει ήδη αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου ανά διαμέρισμα, γίνεται απλούστερη η διαδικασία έγκρισης και τοποθέτησης λέβητα φα; Δηλαδή χρειάζεται και πάλι ενημέρωση των υπολοίπων ιδιοκτητών μέσω συνέλευσης; 

Ανακαίνιζω διαμέρισμα που ήρθε στην κατοχή μου πρόσφατα, αν έχουμε κάποιο μέλος που κάνει ανακαινίσεις και εγκαταστάσεις φα ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. 

Δεν χρειάζεται καμία έγκριση κανενός, απλα τους λες οτι πας σε φ/α

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζεται καμία έγκριση κανενός, απλα τους λες οτι πας σε φ/α

Σε ευχαριστώ. Μαζεύω προσφορές για ανακαίνιση και συμπεριλαμβάνω και το φ/α, δεν ξέρω αν κάνω καλά. Υπάρχει πρόταση 2-3 αξιοπιστων εταιρειών που να εγκαθιστούν αυτόνομο καυστήρα φ/α να ρωτήσω; Ευχαριστώ και πάλι. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους,πολυκατοικία με 18 διαμερίσματα και κεντρική θέρμανση πετρελαίου που δεν ανάβει απο τον Φεβρουάριο,απειρα προβλήματα με μη πληρωμές και συνεχείς προστριβές, αυτονομηθήκαμε 4 διαμερίσματα με Φ.Α. υπάρχουν 5 κλειστά διαμερίσματα η ερώτηση ειναι η εξής,αν αποφασίσουν οι υπόλοιποι 9 ιδιοκτήτες να ξανά ανάψουν την κεντρική θέρμανση γνωρίζω οτι εμείς δεν πληρώνουμε την αγορά του πετρέλαιου, αν κάνουν ομως μετατροπή σε Φ.Α. εμείς συμμετέχουμε στα εξοδα της μετατροπής ή οχι.Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποχρεούστε νομικά να συμμετέχετε στα εξοδα συντήρηση της κεντρικης για λόγους ασφαλειας εφοσον αυτη λειτουργει. Αν πχ το υπαρχων συστημα  ειναι παλιο και ασυντήρητο  και χρειαζεται  αλλαγη για να ειναι ασφαλες  και απλώς επιλεγουν να πανε και σε αεριο μαλλον πληρώνεται οτι αφορα τον καυστήρα μονο.

Αποψη μου φυσικα.Το ολο θεμα κρινεται στη διαφορα συντήρησης και αναβάθμισης.................

Επεξ/σία από agiannesg59
  • Like 1
Δημοσ.

όταν έρθει η ώρα για αλλαγή καυστήρα να εξηγήσετε στους υπόλοιπους 9 τα ωφελεί της αυτονόμησης, μπορεί  να αυτονομηθούν και αυτοί

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, afelis είπε

Καλησπέρα σε ολους,πολυκατοικία με 18 διαμερίσματα και κεντρική θέρμανση πετρελαίου που δεν ανάβει απο τον Φεβρουάριο,απειρα προβλήματα με μη πληρωμές και συνεχείς προστριβές, αυτονομηθήκαμε 4 διαμερίσματα με Φ.Α. υπάρχουν 5 κλειστά διαμερίσματα η ερώτηση ειναι η εξής,αν αποφασίσουν οι υπόλοιποι 9 ιδιοκτήτες να ξανά ανάψουν την κεντρική θέρμανση γνωρίζω οτι εμείς δεν πληρώνουμε την αγορά του πετρέλαιου, αν κάνουν ομως μετατροπή σε Φ.Α. εμείς συμμετέχουμε στα εξοδα της μετατροπής ή οχι.Ευχαριστώ.

Nαι.

Υποχρεουστε σα συμμετέχετε στη συντήρηση, εκτος αν κάνετε συνελευση και η πλειοψηφία πάρει αποφαση πως οι αυτονομοι δεν συμμετέχουν στα έξοδα καυστήρα.

21 λεπτά πριν, smpt είπε

όταν έρθει η ώρα για αλλαγή καυστήρα να εξηγήσετε στους υπόλοιπους 9 τα ωφελεί της αυτονόμησης, μπορεί  να αυτονομηθούν και αυτοί

Πολλά οφέλη, πολλά και τα λεφτά βέβαια. Δεν ειναι κάτι απλό. Κι εγω όταν το έκανα, ηταν στο πλαίσιο γενικης ανακαίνισης

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, afelis είπε

αν πανε σε κεντρικη ΦΑ και εφοσον εχουν πλειοψηφια (σε χιλιοστα),θεωρητικα ναι, πληρωνετε.

ειναι ομως πρακτικα λιγο ανεφαρμοστο κατα τη γνωμη μου να κληθεις να πληρωσεις τον λεβητα ενος αλλου, συν του οτι θα ηταν πιο λογικο να πανε σε αυτονομια,ειμαστε στον 21ο αιωνα,ποιος θελει να εχει κοινους μπελαδες;

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, afelis είπε

ότι προβλέπει το καταστατικό και ο νόμος. Επειδή είναι προσωπικά δεδομένα , πας σε δικηγόρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...