Προς το περιεχόμενο

Αυτονομια με φυσικο αεριο ( διαμερισμα)

villasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Γεια σας,

Προσπαθησα να βαλω αυτονομα στην πολυκατοικια φυσικο αεριο με επιτοιχιο λεβητα, χωρις την συμφωνη γνωμη των ιδιοκτητων αφου εγινε συνελευση, καθως ξερω οτι εχω το δικαιωμα για κατι τετοιο πλεον. Η πολυκατοικια εχει κεντρικη θερμανση πετρελαιου (οχι αυτονομη). Στην συνελευση δεν θελαν να βαλω φυσικο αεριο γιατι "φοβοντουσαν" το αεριο. Στην πραγματικοτητα ο λογος ηταν οτι πλεον δεν θα συμμετεχω στην αγορα πετελαιου, οποτε θα αναγκαστου να πληρωνουν περισσοτερα.

Οταν ηρθε ο εργολαβος να τοποθετησει μετρητη εξω απο την εισοδο της πολυκατοικιας, ο διαχειρηστης βρεθηκε εκει και τον εδιωξε! Ο εργολαβος δεν μπηκε σε διαμαχη μαζι του. Τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

Επικοινωνησε με την εταιρεια και τονισε του οτι εσυ εισαι ο πελατης, οχι ο διαχειριστης. Προφανως και οι εργολαβοι τοσα που εχουν ακουσει δεν μπαινουν στην διαδικασια αντιδικιας. Ενημερωσε τους υπολοιπους και τον διαχειριστη οτι θα προβεις σε μηνυσεις, καλεσε και την αστυνομια προληπτικα την ωρα που εχει κλειστει το ραντεβου για τις εργασιες, αν δεν εισαι παρων ή δεν θελεις προστριβες. Αλλιως, μπορεις να φοβερισεις με οτι αποτελεσματα μπορει να εχει αυτο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θελω ουτε να φοβεριξω ουτε τιποτα. Θελω να κανω την δουλεια μου σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα. Λεφτα για δικηγορους ας πουμε οτι μπορω να διαθεσω, αλλα δεν θελω να με τραβηξει η ιστορια 1χρονο+ χωρις λογο. 

δε θα τραβήξει.. κανε ενα απλο εξώδικο που δεν είναι τρελο εξοδο, δε παίρνει χρόνο διαδικαστικά, στη διαχείριση , 90% λειτουργει με το φοβο μπλεξιματος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Δεν θελω ουτε να φοβεριξω ουτε τιποτα. Θελω να κανω την δουλεια μου σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα. Λεφτα για δικηγορους ας πουμε οτι μπορω να διαθεσω, αλλα δεν θελω να με τραβηξει η ιστορια 1χρονο+ χωρις λογο. 

Εγώ στις πρώτες αντιδράσεις κάποιων, τους έπιασα με το καλό, και εχοντας στα χέρια μου το νόμο τους τον διάβασα.
Στη συνέχεια τους μοίρασα φωτοτυπίες από τις σχετικές σελίδες και τους εξήγησα ότι σύμφωνα με το νόμο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δική μου μετάβαση σε αυτονομία αερίου.    fek_a_167_2017.pdf
Ακολούθησε το γράμμα του νόμου, τις διορίες και όλα όσα λέει και το περισσότερο που μπορούν να σε καθυστερήσουν είναι 1 μήνας. Στην ανάγκη μίλα σε κάποιο δικηγόρο φίλο σου.

Επεξ/σία από stark

4 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Δεν ειπα να κινηθεις νομικα. Προληπτικα τα ανεφερα αυτα. Αν δεν φοβηθουν οτι θα μπλεξουν (και θα χασουν στο  τελος) με τη μηνυση και την παρουσια της αστυνομιας, δε νομιζω οτι σου μενουν και πολλες επιλογες.

Δεν χρειάζονται δικηγόροι, την αστυνομία θα καλέσεις οταν έρθει ο εργολάβος και αστους να τα βγάλουν περα μόνοι τους

1 λεπτό πριν, stark είπε

Εγώ στις πρώτες αντιδράσεις κάποιων, τους έπιασα με το καλό, και εχοντας στα χέρια μου το νόμο τους τον διάβασα.
Στη συνέχεια τους μοίρασα φωτοτυπίες από τις σχετικές σελίδες και τους εξήγησα ότι σύμφωνα με το νόμο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δική μου μετάβαση σε αυτονομία αερίου.    fek_a_167_2017.pdf
Ακολούθησε το γράμμα του νόμου, τις διορίες και όλα όσα λέει και το περισσότερο που μπορούν να σε καθυστερήσουν είναι 1 μήνας.

Ακολουθησα κι εγω τον δρομο σου, αλλα επεσα σε τοιχο. Δυστυχως ο διαχειρηστης εχει κανει την πολυκατοικια τσιφλικι του, κατι το οποιο δεν με ενδιαφερει να αλλαξω, γιατι βαζω πιο πανω την ψυχικη μου υγεια.

Απλα αν καταληξω σε δικηγορο, θα το τραβηξω απο τα μαλλια. Θα προχωρησω και σε μηνυση για ολη αυτη την ταλαιπωρια, γιατι καποιοι ανθρωποι δεν καταλαβαινουν διαφορετικα.

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζονται δικηγόροι, την αστυνομία θα καλέσεις οταν έρθει ο εργολάβος και αστους να τα βγάλουν περα μόνοι τους

Ειναι λιγο δυσκολος ο συγχρονισμος εργολαβου εταιρειας Φ.Α. και αστυνομιας θεωρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν είναι πάντα τόσο απλό.  Παρακάτω η απάντηση σε σχετικό ερώτημά μου στην ΕΔΑ :

Αναφορά σε κείμενο

Εντούτοις σημειώνεται ότι οι διαφωνίες που τυχόν ανακύπτουν μεταξύ των συνιδιοκτητών πολυκατοικίας για την αυτονόμηση ή την τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης σε διαμέρισμα, αποτελούν αμιγώς εσωτερικά ζητήματα της πολυκατοικίας και η εταιρεία μας ουδεμία δικαιοδοσία έχει να υπεισέρχεται ή να διευθετεί παρόμοιου είδους ζητήματα ή διαφωνίες.

3 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Ειναι λιγο δυσκολος ο συγχρονισμος εργολαβου εταιρειας Φ.Α. και αστυνομιας θεωρω.

Οντως, πολύ χλωμό να έρθει αμέσως η αστυνομία, ή με ...ραντεβού ώστε να συμπέσει με τον εργολάβο.

Επεξ/σία από stark

13 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Ακολουθησα κι εγω τον δρομο σου, αλλα επεσα σε τοιχο. Δυστυχως ο διαχειρηστης εχει κανει την πολυκατοικια τσιφλικι του, κατι το οποιο δεν με ενδιαφερει να αλλαξω, γιατι βαζω πιο πανω την ψυχικη μου υγεια.

Απλα αν καταληξω σε δικηγορο, θα το τραβηξω απο τα μαλλια. Θα προχωρησω και σε μηνυση για ολη αυτη την ταλαιπωρια, γιατι καποιοι ανθρωποι δεν καταλαβαινουν διαφορετικα.

θα προτεινα  και παλι να τα χρησιμοποιησεις αποτρεπτικα. Ειδοποιησε οτι θα το τραβηξεις απεναντι σε ολους και να συμβουλευτουν δικηγορο διοτι ο νομος ειναι ξεκαθαρος και σε δικαιωνει, οτι θα ζητησεις εξοδα και επιπλεον αποζημιωση... Ακομη και αγυριστο κεφαλι να ειναι ο διαχειριστης  μπορει να τον μετααπεισουν οι υπολοιποι. Δεν εχουν ολοι καιρο για χασιμο και εξοδα. Προεχει να κανεις τη δουλεια σου και οχι να αποζημιωθεις.

Μόλις τώρα, bjj-p είπε

θα προτεινα  και παλι να τα χρησιμοποιησεις αποτρεπτικα. Ειδοποιησε οτι θα το τραβηξεις απεναντι σε ολους και να συμβουλευτουν δικηγορο διοτι ο νομος ειναι ξεκαθαρος και σε δικαιωνει, οτι θα ζητησεις εξοδα και επιπλεον αποζημιωση... Ακομη και αγυριστο κεφαλι να ειναι ο διαχειριστης  μπορει να τον μετααπεισουν οι υπολοιποι. Δεν εχουν ολοι καιρο για χασιμο και εξοδα. Προεχει να κανεις τη δουλεια σου και οχι να αποζημιωθεις.

Πραγματικα δεν με νοιαζει να αποζημιωθω. Αν ζητησω κατι τετοιο θα ειναι γιατι θα με εχουν φτασει σε αυτο το σημειο. 

Χιλιες φορες αν φτασω εκει, να κανω δωρεα στο χαμογελο του παιδιου το ποσο αυτο και να το βαλω στον πινακα ανακοινωσεων για να καταλαβουν τι ανθρωποι ειναι αυτοι και τι εγω. Εγω απλως θελω να κανω τη δουλεια μου το συντομοτερο δυνατον και να φυγει και το αγχος απο πανω μου, γι' αυτο εγραψα, να μου δωσετε καποια ιδεα περα των δικηγορων...

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα και παλι παιδια,

Ηθελα να σας ρωτησω, αν περα απο επιτοιχιο λεβητα με φυσικο αεριο χωρις την συμφωνη γνωμη των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας, μπορω να κανω το ιδιο και επιτοιχιο λεβητα με υγραεριο. Ξερω οτι δεν χρειαζομαι συμφωνη γνωμη οταν παω σε κατι πιο "πρασινο". Ισχυει το ιδιο για το υγραεριο?

Σας ευχαριστω!

25 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Καλησπερα και παλι παιδια,

Ηθελα να σας ρωτησω, αν περα απο επιτοιχιο λεβητα με φυσικο αεριο χωρις την συμφωνη γνωμη των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας, μπορω να κανω το ιδιο και επιτοιχιο λεβητα με υγραεριο. Ξερω οτι δεν χρειαζομαι συμφωνη γνωμη οταν παω σε κατι πιο "πρασινο". Ισχυει το ιδιο για το υγραεριο?

Σας ευχαριστω!

Το υγραέριο (εννοείς με μπουκάλες) είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, ρώτα τον μηχανικό σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το υγραέριο (εννοείς με μπουκάλες) είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, ρώτα τον μηχανικό σου.

Υπαρχουν επιτοιχιοι λεβητες με ειδικη βαλβιδα, που εναλλασσουν το καυσιμο τους (π.χ. αεριο ή υγραεριο) μονο με ενα γυρισμα. Στην ουσια, σου δινουν την επιλογη να τους τροφοδοτεις με φυσικο αεριο ή υγραεριο χωρις να αλλαξεις τιποτα στην υποδομη, οποτε δεν ειναι θεμα μηχανικου. Ουσιαστικα αυτο που ρωταω αν το υγραεριο ειναι επισης αποδοτικοτερο απο την κεντρικη θερμανση πετρελαιου, ωστε να μπορω να παω εκει βαση νομου.

Edit: Εννοειται πως θα ρωτησω και καποιον ειδικο πριν κανω οτιδηποτε, απλα σκεφτομαι διαφορα πραγματα μεχρι να προχωρησουν καποια διαδικαστικα. 

Επεξ/σία από Cokoblokos

6 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Υπαρχουν επιτοιχιοι λεβητες με ειδικη βαλβιδα, που εναλλασσουν το καυσιμο τους (π.χ. αεριο ή υγραεριο) μονο με ενα γυρισμα. Στην ουσια, σου δινουν την επιλογη να τους τροφοδοτεις με φυσικο αεριο ή υγραεριο χωρις να αλλαξεις τιποτα στην υποδομη, οποτε δεν ειναι θεμα μηχανικου. Ουσιαστικα αυτο που ρωταω αν το υγραεριο ειναι επισης αποδοτικοτερο απο την κεντρικη θερμανση πετρελαιου, ωστε να μπορω να παω εκει βαση νομου.

Edit: Εννοειται πως θα ρωτησω και καποιον ειδικο πριν κανω οτιδηποτε, απλα σκεφτομαι διαφορα πραγματα μεχρι να προχωρησουν καποια διαδικαστικα. 

Οταν λεω ρωτα μηχανικό, δεν εννοω την διαδικασία για το πως θα γυρίσεις την βαλβίδα, αλλα τι άδειες θέλεις, που θα το αποθηκεύεις και αν επιτρέπετε εκει που εισαι, εξ άλλου αυτο ρωτησες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...