NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 11 λεπτά πριν, ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ είπε Καλησπέρα, έχω μια απορία, που θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχουμε μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, την οποία το χειμώνα ανάβουμε κανονικά (δηλαδή θέλω να πω πως ανάβουμε τα καλοριφέρ καθημερινά το λιγότερο 3.5 ώρες), έχουμε μια ιδιοκτήτρια θέλει να αυτονομηθεί. Μπορεί να μου πει κάποιος με κάποιο νόμο άμα μπορεί; Το λέω αυτό γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο όπως έλεγε παλιά ο νόμος , εμείς έχουμε κεντρική θέρμανση με αέριο και το καλοριφέρ το λειτουργούμε. Παρακαλώ θέλω κάποια απάντηση από νόμο. Δεν ξερω αν υπαρχει νομος, αλλα στο τελος σε αυτονομία θα πατε ολοι, και αρχικα κανατε κουταμάρα που βαλατε φ/α σε κεντρική θέρμανση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) @ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ Καλησπέρα, 4447/2016 και 4495/2017. Καλό διάβασμα. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2020 από MauroPaltoudias 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Είναι σύντομα να περάσω ατομικό λέβητα για αυτονομία φυσικού αερίου, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους που βασικά είναι αδιάβαστοι (δεν έχουν κάτσει καν να διαβάσουν τους νόμους του 2016 και 2017). Στην πολυκατοικία προς το παρόν υπάρχει κεντρικός καυστήρας / λέβητας με αυτονομία - πετρελαίου - για τα διαμερίσματα. Επειδή έχουμε σύντομα συνέλευση στην οποία θα τους ενημερώσω για όλα, και γνωρίζω ότι η προδιάθεση κάποιων (δηλωμένη) είναι να μου πάνε κόντρα και να με δυσκολέψουν, προσπαθώ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και να βρω από μόνος μου κάποια τρόπον τινά κενά ή έστω ανοικτά στην ερμηνεία τους σημεία του νόμου του 2017, με τα οποία ίσως θα επιχειρούσαν να με μπλοκάρουν. Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, παρατήρησα ότι ο 4495/2017 μιλάει για "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" και μετάβαση από αυτό σε αυτονομία με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η αναφορά σε "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" περιλαμβάνει και το σύστημα που τώρα έχουμε στην πολυκατοικία μας; Με λίγα λόγια, η αυτονομη θέρμανση πετρελαίου που έχουμε (με κεντρικό καυστήρα / λέβητα), θεωρείται "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" ή θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν λέγοντας ότι ο νόμος ΔΕΝ αναφέρεται σε μετάβαση από αυτονομία (πετρελαίου με κεντρικό λέβητα) σε αυτονομία (αερίου με ατομικό λέβητα), αλλά μόνο σε μετάβαση από καθαρά κεντρικό σύστημα θέρμανσης (το παλιό, δηλαδή σύστημα με τον κεντρικό καυστήρα και τους δύο σωλήνες που διέτρεχαν τα διαμερίσματα δίπλα σε κάθε καλοριφέρ) ; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από stark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Επάνω στο κεντρικό λέβητα θα βρεις τον έμπορα/εγκαταστάτη να σου πει τι ισχύει για το συγκεκριμένο σύστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 αφού στην πολυκατοικία υπάρχει ένα σύστημα παραγωγής θερμού νερού που τροφοδοτεί όλα τα διαμερίσματα αυτό ονομάζεται κεντρικό σύστημα, η τοπολογία των σωληνώσεων δεν ορίζει το κεντρικό ή μη του συστημένος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPYRER_007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Εφοσον ειστε πετρελαιο κανεις οτι θελεις χωρις την εγκριση κανενος.Συμμετέχεις μονο στα εξοδα συντήρησης τησ κεντρικής θέρμανσης 21 ώρες πριν, stark είπε Καλησπέρα σε όλους. Είναι σύντομα να περάσω ατομικό λέβητα για αυτονομία φυσικού αερίου, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους που βασικά είναι αδιάβαστοι (δεν έχουν κάτσει καν να διαβάσουν τους νόμους του 2016 και 2017). Στην πολυκατοικία προς το παρόν υπάρχει κεντρικός καυστήρας / λέβητας με αυτονομία - πετρελαίου - για τα διαμερίσματα. Επειδή έχουμε σύντομα συνέλευση στην οποία θα τους ενημερώσω για όλα, και γνωρίζω ότι η προδιάθεση κάποιων (δηλωμένη) είναι να μου πάνε κόντρα και να με δυσκολέψουν, προσπαθώ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και να βρω από μόνος μου κάποια τρόπον τινά κενά ή έστω ανοικτά στην ερμηνεία τους σημεία του νόμου του 2017, με τα οποία ίσως θα επιχειρούσαν να με μπλοκάρουν. Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, παρατήρησα ότι ο 4495/2017 μιλάει για "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" και μετάβαση από αυτό σε αυτονομία με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η αναφορά σε "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" περιλαμβάνει και το σύστημα που τώρα έχουμε στην πολυκατοικία μας; Με λίγα λόγια, η αυτονομη θέρμανση πετρελαίου που έχουμε (με κεντρικό καυστήρα / λέβητα), θεωρείται "σύστημα κεντρικής θέρμανσης" ή θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν λέγοντας ότι ο νόμος ΔΕΝ αναφέρεται σε μετάβαση από αυτονομία (πετρελαίου με κεντρικό λέβητα) σε αυτονομία (αερίου με ατομικό λέβητα), αλλά μόνο σε μετάβαση από καθαρά κεντρικό σύστημα θέρμανσης (το παλιό, δηλαδή σύστημα με τον κεντρικό καυστήρα και τους δύο σωλήνες που διέτρεχαν τα διαμερίσματα δίπλα σε κάθε καλοριφέρ) ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα βγήκε στην επιφάνεια κι ένα άλλο θέμα. Η δεξαμενή είναι γεμάτη πετρέλαιο (πολλοί τρέξανε να βάλουν στο τέλος της σεζόν λόγω μεγάλης πτώσης της τιμής του). Ποιες λύσεις μπορώ να προτείνω στην περίπτωση που μου το παρουσιάσουν σαν λόγο για κωλυσιεργια στην μετάβαση στο αέριο; Άρχισε να συζητιέται από κάποιους και σαν λύση να το κάψουμε μέχρι πχ τα Χριστούγεννα (κάψουν, καθότι εμείς δεν καίμε χρόνια τώρα, αλλά πληρώνουμε και πάγιο 36%, πράγμα που το θεωρώ σκάνδαλο) και λόγω μιας κατοίκου που καίει μόνιμα, οπότε τη συμφέρει, δεν έχουμε καταφέρει να το μειώσουμε). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από stark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, stark είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα βγήκε στην επιφάνεια κι ένα άλλο θέμα. Η δεξαμενή είναι γεμάτη πετρέλαιο (πολλοί τρέξανε να βάλουν στο τέλος της σεζόν λόγω μεγάλης πτώσης της τιμής του). Ποιες λύσεις μπορώ να προτείνω στην περίπτωση που μου το παρουσιάσουν σαν λόγω για κωλυσιεργια στην μετάβαση στο αέριο; Άρχισε να συζητιέται από κάποιους και σαν λύση να το κάψουμε μέχρι πχ τα Χριστούγεννα (κάψουν, καθότι εμείς δεν καίμε χρόνια τώρα, αλλά πληρώνουμε και πάγιο 36%, πράγμα που το θεωρώ σκάνδαλο) και λόγω μιας κατοίκου που καίει μόνιμα, οπότε τη συμφέρει, δεν έχουμε καταφέρει να το μειώσουμε). Τι σε επηρεάζει εσένα που θες να βάλεις ατομική θέρμανση με το ότι η δεξαμενή είναι γεμάτη πετρέλαιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, mihanikos1 είπε Τι σε επηρεάζει εσένα που θες να βάλεις ατομική θέρμανση με το ότι η δεξαμενή είναι γεμάτη πετρέλαιο; Με ρώτησαν κι άλλοι που θέλουν ατομικό τι θα γίνει με τα χρήματα που έδωσαν για το πετρέλαιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, stark είπε Με ρώτησαν κι άλλοι που θέλουν ατομικό τι θα γίνει με τα χρήματα που έδωσαν για το πετρέλαιο. Θα το κάψουν αυτοί που θα μείνουν στην κεντρική και θα τους πληρώσουν το μερίδιο τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Θα το κάψουν αυτοί που θα μείνουν στην κεντρική και θα τους πληρώσουν το μερίδιο τους. Σωστό σαν σκέψη. Αλλά αν αρνηθούν να μας πληρώσουν το μερίδιο μας; Είναι υποχρεωμένοι από κάποιο νόμο; Επίσης αν τελικά με κάποιο (μαγικό) τρόπο αποφασίσουν και όλοι οι υπόλοιποι ότι τους συμφέρει το ατομικό αερίου, αλλά ότι θέλουν να μην πάει χαμένο το πετρέλαιο, άρα πχ να το κάψουν πρώτα, κι εγώ προχωρησω στην εγκατάσταση του ατομικού μου, είναι υποχρεωμένοι να μου επιστρέψουν χρήματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Αν θες να φύγεις φεύγεις από την κεντρική και end of story. Απλά χάνεις τα λεφτά που έδωσες για το πετρέλαιο. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Αν θες να κάνεις τον καλό απλά θα βγεις χαμένος και θα σπάνε τα νεύρα σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 14 λεπτά πριν, stark είπε Σωστό σαν σκέψη. Αλλά αν αρνηθούν να μας πληρώσουν το μερίδιο μας; Είναι υποχρεωμένοι από κάποιο νόμο; Επίσης αν τελικά με κάποιο (μαγικό) τρόπο αποφασίσουν και όλοι οι υπόλοιποι ότι τους συμφέρει το ατομικό αερίου, αλλά ότι θέλουν να μην πάει χαμένο το πετρέλαιο, άρα πχ να το κάψουν πρώτα, κι εγώ προχωρησω στην εγκατάσταση του ατομικού μου, είναι υποχρεωμένοι να μου επιστρέψουν χρήματα; Όλοι να φύγουν λίγο δυσκολο. Το πετρέλαιο είναι δικό σου. Θα πεις του διαχειριστή όταν καταναλωθεί να σου πληρωθεί. Αν αρνηθούν στην πρώτη βλάβη της κεντρικής θέρμανσης αρνησε να πληρώσεις μέχρι να ισοφαρισης τα χρήματα σου. Εκτός αν δεν είναι μεγάλο ποσό που απλά το ξεγραφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPYRER_007 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εαν δεν εχεις ξεκινησει τις διαδικασιες για την συνδεση ηδη ειναι σιγουρο οτι θα προλάβεις να το κάψεις ολον το πετρέλαιο .Εχεις αργησει ηδη και πλεον οι διαδικασίες για να μπει μετρητής και να δωθει εγκριση ειναι εξαιρετικα χρονοβορες .Ειδηκα οταν η εγκατάσταση γινεται απο την αρχη.Κατα την αποψη μου τουλάχιστον τρίμηνο μεχρι να πάρεις μπροστα Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χθες είχα συνάντηση με άνθρωπο της ΕΔΑ για το που θα μπουν να ρολόγια καθότι είμαι ο μονος που έχει κάνει αίτηση έως τώρα. Η συνέλευση γίνεται για να συζητήσουμε τις 2 επιλογές που μας έδωσε η ΕΔΑ για την τοποθέτηση των ρολογιών. Διότι θέλω να δώσω μια ευκαιρία να υπάρξει σύμπνοια, και είναι κι άλλοι 2-3 έως τώρα που ισως βαλουν ατομικο. Μερικοί βέβαια νομίζουν ότι μπορούν να μας σταματήσουν η ότι πρέπει να ζητήσω την άδεια τους. Τους μοίρασα το άρθρο 127 του Ν. 4495 για να καταλάβουν ότι λένε μπούρδες. Αν έχω καταλάβει το νομο σωστα, το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι να με καθυστερήσουν 30 μέρες πριν ξεκινησω τη διαδικασια. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από stark 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα