Προς το περιεχόμενο

Αυτονομια με φυσικο αεριο ( διαμερισμα)

villasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, g_kor06 είπε

Καλησπέρα ,

Ετοιμάζομαι το επόμενο διάστημα να βάλω αυτονομία φυσικού αερίου σε  διαμέρισμα συγκροτήματος που έχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου .

Μπορείτε να μου πειτε αν θα εξακολουθήσω να πληρώνω έξοδα συντήρησης για την συντήρηση του κεντρικού καυστήρα όπως επίσης και ένα πάγιο ποσού θέρμανσης που υπάρχει κάθε μήνα που επιβαρύνει όλα τα διαμερίσματα ανεξαρτήτως των ωρών που καταναλώνονται απο τους ενοίκους κάθε μήνα ??

Κανονικα προβλεπεται οτι συμμετεχεις ΜΟΝΟ στη συντηρηση του καυστηρα (και στην αλλαγη του, ΑΝ ποτε γινει αυτη)

Απο εκει και περα ειναι θεμα της πολυκατοικιας αν θα σε αφησουν να μην πληρωνεις τιποτα ή αν απο μονοι τους δε θα στα ζητησουν αυτα τα λεφτα.

Επεξ/σία από panostom
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά για πείτε όσοι έχετε κάποιες γνώσεις. Σε πολυκατοικία 9ετίας, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον λέβητα πετρελαίου (αυτόνομη θέρμανση) σε φυσικό αέριο και πριν λίγες ημέρες μπήκε και ο μετρητής.

Το θέμα είναι πως για να βάλουμε ατομικά λεβητάκια πρέπει να περάσουν σωλήνες μέσα από τα σπίτια και δεν το θέλει κανείς. Ούτε και εγώ φυσικά γιατί μου καταστρέφει το σαλόνι. Έτσι πήραμε 2 προσφορές για κεντρικό λέβητα τύπου Thermostahl Enersave EN 140. Λίγο που το έψαξα το κόστος του είναι κοντά στο 1000αρικο και οι προσφορές ήταν 8500-9000 με αποξήλωση παλιού λέβητα καθώς και εγκατάσταση καμινάδας. 

Εμένα η όλη φάση μου φαίνεται λίγο μούφα και προχειροδουλειά και έχω την εντύπωση πως πάλι θα πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι καθώς με το πετρέλαιο επειδή το καίγαμε μόνο 2 διαμερίσματα από τα 10 που έχει συνολικά,  φτάναμε 9 ευρώ την ώρα. Αν το άναβες μόνος σου χαλαρά 13. Κοινώς τον χειμώνα την δαγκώναμε....

Πείτε κάποιες προτάσεις να επιχειρηματολογήσω στην συνέλευση που ετοιμάζουν γιατί οι υπόλοιποι δεν ασχολούνται και κάνουν ότι πει ο διαχειριστής....

Επεξ/σία από Antman

8 λεπτά πριν, Antman είπε

πρέπει να περάσουν σωλήνες μέσα από τα σπίτια και δεν το θέλει κανείς

Aν δεν κανεις αυτο δεν θα δεις οικονομία και θα εχει πετάξει και τα χιλιάρικα για τον καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης

• Like 1

Μην μου λέτε τέτοια γιατί θα τους πω να πληρώσουν 600 ευρώ να έρθουν να πάρουν τον μετρητή πίσω και να μείνουμε με πετρέλαιο. Δηλαδή δεν παίζει με τπτ οικονομική θέρμανση με κεντρικό καυστήρα αερίου? 

Μήπως γνωρίζετε σχετικά με αυτά που διαβάζω για συστοιχία? (cascade) Αν το κατάλαβα σωστά μπορείς αν πχ θέλεις 100000 θερμίδες ως πολυκατοικία να βάλεις σε σειρά 3 λέβητες των 32.000-33.000 θερμίδων και ανάλογα την ζήτηση να καίει μόνο ο ένας λέβητας?

Η θερμανση με κεντρικο καυστηρα ειναι πιο οικονομικη αλλα αυτο οταν αναβουν πολλοι και ταυτοχρονα

Δεν θα πηγαινα με τιποτα σε κεντρικη θερμανση εφοσον η τεχνολογια πλεον προσφερει πληρη αυτονομια,ειναι πηγη μεγαλων μπελαδων η κεντρικη θερμανση γιατι ενας να κανει σταση πληρωμων (δικαια ή αδικα), αρχιζουν τα προβληματα και τελικα μενεις χωρις θερμανση 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Antman είπε

Μην μου λέτε τέτοια γιατί θα τους πω να πληρώσουν 600 ευρώ να έρθουν να πάρουν τον μετρητή πίσω και να μείνουμε με πετρέλαιο. Δηλαδή δεν παίζει με τπτ οικονομική θέρμανση με κεντρικό καυστήρα αερίου? 

Μήπως γνωρίζετε σχετικά με αυτά που διαβάζω για συστοιχία? (cascade) Αν το κατάλαβα σωστά μπορείς αν πχ θέλεις 100000 θερμίδες ως πολυκατοικία να βάλεις σε σειρά 3 λέβητες των 32.000-33.000 θερμίδων και ανάλογα την ζήτηση να καίει μόνο ο ένας λέβητας?

Είναι ιδιόκτητο το διαμέρισμα; Ζήτα έγκριση 50+1 κάνε αυτονομία με ΔΙΚΟ ΣΟΥ αέριο & παροχή και γραψ'τους... Εγώ αν είχα αέριο στην περιοχή μου, θα είχα κάνει αυτό ακριβώς εδώ και χρόνια. Θέλει λίγο μερεμέτι αλλά ξενοιάζεις. Τις σωλήνες του αερίου τις κρύβεις εύκολα με μια γυψοσανίδα.

Η λύση της συστοιχίας υπάρχει και δουλεύει, αλλά δεν γλιτώνεις από το πρόβλημα που ανέφερε ο vagos από πάνω, που έχουν όλες βασικά οι κεντρικές θερμάνσεις ανεξαρτήτως καυσίμου.
Δες για την συστοιχία (το link δεν το βάζω για διαφήμιση στην εταιρεία, είναι τεχνικού περιεχομένου):

https://www.thermola.gr/index.php/el/products/catalog/category/epitoihoi-lebites/12-sistoihia

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1

για να γινει μονωση των σωληνων που φαινονται κατω απο το λεβητα μονο,πρεπει να αποσυνδεθουν η γινεται και τοπικα ,απλα δηλαδη με "ντυσιμο" τους?

• 5 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα ,

απο την εμπειρα σας ,ποσο στοιχιζει ενα μαγνητικο φιλτρο ιταλικο με την εγκατασταση?

αν μπορειτε να μου πειτε μεμονωμενα (φιλτρο+τοποθετηση)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανα 80-90 το φιλτρο πχ το callefi που εχω εγω χωρις διακοπτες ή 100-110 με με βαλβίδες αποκοπής αναλογα την διατομη του σωληνα σου .
Εαν το παρεις απο τον ιδιο που σου εχει κανει την αρχικη εγκατασταση και στο τοποθετησει αυτος υπολογιζε κανα 20€ ( αναλογα την πολυπλοκοτητα που μπορει να εχει η εγκατασταση σου ) + τα επιπλεον υλικα ( προσαρμογεας , διακοπτες κλπ )
Επισης ανοδιο εχεις ??

Tgqbon8.pngtPDOMhR.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1

Στις 27/6/2020 στις 2:42 ΜΜ, g_kor06 είπε

Καλησπέρα ,

Τι προσφέρει το φίλτρο στην εγκατάσταση φυσικού αερίου ???

https://www.karahalios.gr/magnitika-filtra-stin-thermnsi/

• Thanks 1

Στις 27/6/2020 στις 2:42 ΜΜ, g_kor06 είπε

Καλησπέρα ,

Τι προσφέρει το φίλτρο στην εγκατάσταση φυσικού αερίου ???

σε γενικες γραμμες, οι εγκαταστασεις φυσικου αεριου εχουν μικρες διατομες (3/4 ειναι το συνηθες) και φραζουν ευκολα. Επισης εχουν inventer κυκλοφορητες, τους οποιους καταστρεφουν τα ρινισματα σιδηρου. Το μαγνητικο φιλτρο κατακρατα τα σωματιδια και προσταυει τον κυκλοφορητη και την εγκατασταση.

• Like 1
  • Thanks 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, έχω μια απορία, που θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχουμε μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου, την οποία το χειμώνα ανάβουμε κανονικά (δηλαδή θέλω να πω πως ανάβουμε τα καλοριφέρ καθημερινά το λιγότερο 3.5 ώρες), έχουμε μια ιδιοκτήτρια θέλει να αυτονομηθεί. Μπορεί να μου πει κάποιος με κάποιο νόμο άμα μπορεί; Το λέω αυτό γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο όπως έλεγε παλιά ο νόμος , εμείς έχουμε κεντρική θέρμανση με αέριο και το καλοριφέρ το λειτουργούμε. Παρακαλώ θέλω κάποια απάντηση από νόμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...