Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, τρύπησε ο ξεχαρβαλωμενος λέβητας.θείος μου με πρότεινε να βάλω έναν riello 12.5k για 120τρ.σπίτι.αξίζει σαν μάρκα η να δω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Πετρέλαιο, να κοιτάξω σε πελετ; συμφέρει πιο πολύ; το χρόνο καίω περίπου 500lt.Τι συμφέρει να βάλω από πλευράς ευκολίας συντηρήσεως κτλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου για 500 λίτρα το χρόνο βάλε πάλι πετρέλαιο.

Ότι άλλο να βάλεις θα αργήσει πολύ να αποσβέσει  το κόστος του .

Βάλε λέβητα ίδιου μεγέθους με αυτόν που τρύπησε και άλλαξε μόνο τον λέβητα , χρησιμοποιήσε όλα τα υπόλοιπα από τον προηγούμενο . 

Στην Θεσσαλονίκη νομίζω  συμφέρει το φυσικό αέριο , αν έχει στην περιοχή σου δίκτυο, και το χρησιμοποιείς και για ζεστό νερό και για μαγείρεμα .

Επεξ/σία από siracos
Δημοσ.

στην θεσσαλονικη το αεριο ειναι μονοδρομος οικονομικο ευκολο και με πολυ ευκολια στο ζεστο νερο. ομως καλο ειναι να συμβουλευτεις και εναν επαγγελματια γιατι συνηθως ο καθενας προτεινει οτι ναναι και μετα τρεχεις.

Δημοσ.

Δηλαδή πήρες ατομική μονάδα ; Νόμιζα είχε τρυπήσει μόνο ο λέβητας .

Κάτι τέτοιο ; https://www.bestprice.gr/cat/2459/levites/f/1_5204/riello.html?q=ατομική+μονάδα+θέρμανσης+πετρελαίου

Γιατί για σκέτο λέβητα θα είχες πολύ μικρότερο κόστος https://www.skroutz.gr/c/1406/levites/f/427603/petrelaiou-aeriou-choris-kaystira.html?keyphrase=λεβητες+πετρελαιου

Δημοσ.
14 ώρες πριν, siracos είπε

Δηλαδή πήρες ατομική μονάδα ; Νόμιζα είχε τρυπήσει μόνο ο λέβητας .

Κάτι τέτοιο ; https://www.bestprice.gr/cat/2459/levites/f/1_5204/riello.html?q=ατομική+μονάδα+θέρμανσης+πετρελαίου

Γιατί για σκέτο λέβητα θα είχες πολύ μικρότερο κόστος https://www.skroutz.gr/c/1406/levites/f/427603/petrelaiou-aeriou-choris-kaystira.html?keyphrase=λεβητες+πετρελαιου

Ναι το πρώτο πήρα.Δεν το έχω δει ακόμη να σε πω πιο ακριβώς πήρα.άσχετος είμαι από αυτά

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vrwmiaris είπε

Ναι το πρώτο πήρα.Δεν το έχω δει ακόμη να σε πω πιο ακριβώς πήρα.άσχετος είμαι από αυτά

Κοίτα το πρώτο είναι ατομική μονάδα, δηλαδή είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει λέβητα , καυστήρα ,βαλβίδες ασφαλείας , βαλβίδες εκτόνωσης , αυτόματο πλήρωσης , δοχείο διαστολής (είναι αυτό το κόκκινο συνήθως  που λες ότι είναι 7 λίτρα) πίνακα οργάνων, και μερικές φορές κυκλοφορητή και κύκλωμα για παροχή ζεστού νερού χρήσης . Και όλα αυτά σε μια όμορφη συμμαζωμένη κατασκευή για τοποθέτηση εκεί  που δεν υπάρχει πολύς  χώρος π.χ. μπαλκόνι , γιατί κατά κανόνα οι ατομικές μονάδες έχουν χειρότερη απόδοση ,μεγαλύτερο κόστος και ποιο ακριβή συντήρηση - ανταλλακτικά .

Αν αυτό που είχες και τρύπησε είναι ατομική μονάδα τότε το αντικαθιστάς με ατομική μονάδα σαν αυτή που λες  και τέλος.

Αν όμως δεν είχες ατομική μονάδα αλλά κανονικό λέβητα τότε αντικαθιστάς μόνο τον λέβητα και χρησιμοποιείς όλα τα υπόλοιπα από την εγκατάσταση που ήδη  έχεις .

Αυτό έχει το μισό περίπου κόστος από το πρώτο.

Ελπίζω να πήρες μια ιδέα και να βοήθησα .

Παρότι δεν ακούγετε ωραία , και θα έχει αντιδράσεις αυτό που λέω, συνήθως η πλειοψηφία των μαστόρων   θα σου προτείνουν αυτό που βολεύει αυτούς, και το  κατάστημα που δίνει την μεγαλύτερη προμήθεια σε αυτούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, siracos είπε

Κοίτα το πρώτο είναι ατομική μονάδα, δηλαδή είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει λέβητα , καυστήρα ,βαλβίδες ασφαλείας , βαλβίδες εκτόνωσης , αυτόματο πλήρωσης , δοχείο διαστολής (είναι αυτό το κόκκινο συνήθως  που λες ότι είναι 7 λίτρα) πίνακα οργάνων, και μερικές φορές κυκλοφορητή και κύκλωμα για παροχή ζεστού νερού χρήσης . Και όλα αυτά σε μια όμορφη συμμαζωμένη κατασκευή για τοποθέτηση εκεί  που δεν υπάρχει πολύς  χώρος π.χ. μπαλκόνι , γιατί κατά κανόνα οι ατομικές μονάδες έχουν χειρότερη απόδοση ,μεγαλύτερο κόστος και ποιο ακριβή συντήρηση - ανταλλακτικά .

Αν αυτό που είχες και τρύπησε είναι ατομική μονάδα τότε το αντικαθιστάς με ατομική μονάδα σαν αυτή που λες  και τέλος.

Αν όμως δεν είχες ατομική μονάδα αλλά κανονικό λέβητα τότε αντικαθιστάς μόνο τον λέβητα και χρησιμοποιείς όλα τα υπόλοιπα από την εγκατάσταση που ήδη  έχεις .

Αυτό έχει το μισό περίπου κόστος από το πρώτο.

Ελπίζω να πήρες μια ιδέα και να βοήθησα .

Παρότι δεν ακούγετε ωραία , και θα έχει αντιδράσεις αυτό που λέω, συνήθως η πλειοψηφία των μαστόρων   θα σου προτείνουν αυτό που βολεύει αυτούς, και το  κατάστημα που δίνει την μεγαλύτερη προμήθεια σε αυτούς.

Φυσικά και βοήθησες, σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι'αυτό.να μαθαίνω και από αυτά.κοίτα διάβασα λίγο και εκεί που είναι δεν ταιριάζει να βάλω μονάδα για πελετ, μιας και δίπλα είναι η μονάδα συγγενών μου.είναι στριμωγμένα, δεν παίρνει στο ύψος το χωνί για να γεμίζω.με την χρήση και με αυτά που καίω, μιας και λείπω αρκετές ώρες εκτός σπιτιού συνέφερε περισσότερο η μονάδα πετρελαίου.θέλω να πιστεύω ότι έχει φτηνά ανταλλακτικά ο ριελο, σύμφωνα και μεαυτά που με είπε ο θείος μου.εν γνώση μου το πήρα από το συγκεκριμένο κατάστημα μιας και ήταν μέσα χειμώνα και χρειαζόταν άμεσα.Αφού θα το περάσω στα έξοδα πάλι φτηνά βγήκε.

Εδιτ: πιστεύω να καλύψει τα 120 τρ σπίτι σαν απόδοση ο 30kcal

Επεξ/σία από vrwmiaris
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα και καλό τρελό καλοκαίρι μετά καραντίνας εποχής .

Έχουν έναν λεβητας buderus g 205 οι δικοί μου,  περισσεύει πλέον διότι μετέτρεψαν το σπίτι και θερμαίνεται με φυσικό αέριο.

Με συγχωρείτε για τυχόν ανακρίβειες,  είμαι και εγώ πρωταρης σε όλο αυτό!

Θα ήθελα να μου πείτε αν πουλιέται,  αν αξίζει να επενδύσει κάποιος κάτι πάνω του!; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...