papoys1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Προσωπικά λάδι για το κινητήρα απο σούπερ μάρκετ δέν θα αγόραζα. Και εγω κάνω πολλά χιλιόμετρα και αλλάζω ανα 8500χλμ στους 2.5 μήνες. Βάζω της Feg ή Havoline Texaco ημισυνθετικά 10-40 μαζι με φίλτρο μου βγαίνει στα 30 ευρώ. Νομίζω ότι την καλύτερη προστασία σε έναν κινητήρα παίζει το πως δουλεύεις το αυτοκίνητο και το πως το συντηρείς. Όταν οδηγείς νευρικά στην τσίτα και συχνά στα κόκκινα τις στροφές όσο ακριβά λάδια και να βάλεις κάποια στιγμή θα τα παίξει και δε θα φταίει το λάδι. Επίσης αν αλλάζεις λάδια εκεί που λέει ο κατασκευαστής στις 15.000 - 20.000 και 30.000 χιλιόμετρα αν και το λένε επίσημα εγώ το θεωρώ παρατραβηγμένο. Εμένα σπάνια το στροφόμετρο να περάσει τις 3.000 στροφές,ποτέ δεν έχει πιάσει κόκκινο και πάντα στις 7.000 με 8.000 χιλιόμετρα αλλάζω τα λάδια,έτσι θεωρώ υπερβολικό να πληρώνω φιρμάτα και διαφημιζόμενα λάδια σε υπερβολικές τιμές θεωρώντας ότι δεν θα μου προσφέρουν κάτι παραπάνω. @meletis_m κοίταζα αυτό http://www.trade-wind.gr/liqui-moly-super-low-friction-10w40-4-lt.html από το λινκ που έχεις ποστάρει που νομίζω ότι δεν είναι διαφορετικό από του lidl που βάζω εγώ (η ετικέτα αλλάζει) διάβαζα συνιστάται και για turbo, αλλαγή που φτάνει στις 60.000 χιλ και γελούσα.Και μετά μιλάμε για σοβαρή και επώνυμη μάρκα. 8 ώρες πριν, LouCi4er είπε Για τι αυτοκινητο μιλας? opel vectra c 1600 μοντέλο 2005 με 249.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 121.000 με υγραέριο.Σημειωτέον ζήτημα αν σε κάποια αλλαγή κάψει 100-200 ml , ποτέ δεν έχω συμπληρώσει γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε.Βάζω μέχρι το τέρμα της ένδειξης στη βέργα και ζήτημα μέχρι την επόμενη αλλαγή να πέσει 1 έως 10 χιλιοστά. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από papoys1 1
christopher0016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Νομίζω ότι την καλύτερη προστασία σε έναν κινητήρα παίζει το πως δουλεύεις το αυτοκίνητο και το πως το συντηρείς. Όταν οδηγείς νευρικά στην τσίτα και συχνά στα κόκκινα τις στροφές όσο ακριβά λάδια και να βάλεις κάποια στιγμή θα τα παίξει και δε θα φταίει το λάδι. Επίσης αν αλλάζεις λάδια εκεί που λέει ο κατασκευαστής στις 15.000 - 20.000 και 30.000 χιλιόμετρα αν και το λένε επίσημα εγώ το θεωρώ παρατραβηγμένο. Εμένα σπάνια το στροφόμετρο να περάσει τις 3.000 στροφές,ποτέ δεν έχει πιάσει κόκκινο και πάντα στις 7.000 με 8.000 χιλιόμετρα αλλάζω τα λάδια,έτσι θεωρώ υπερβολικό να πληρώνω φιρμάτα και διαφημιζόμενα λάδια σε υπερβολικές τιμές θεωρώντας ότι δεν θα μου προσφέρουν κάτι παραπάνω. καλή συντήρηση είναι και το λάδι έτσι , καλύτερα να δώσεις 5 ευρώ παραπάνω να βάλεις γνωστή μάρκα πάρα τα φτηνότερα λάδια κάλως η κακώς ότι πληρώνεις παίρνεις. εγώ που είμαι νευρικός οδηγός πότε δεν είχα πρόβλημα στα ΙΧ που είχα επειδή το έσπαγα ,ασε που θεωρώ καλύτερο να δουλεύει ψηλά το μοτέρ , απο το να είναι μπουκωμένο 2
Putman Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Συμπληρώνετε τα λάδια ή αφαιρείτε τα παλιά και μετά βάζετε; 1
christopher0016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Putman είπε Συμπληρώνετε τα λάδια ή αφαιρείτε τα παλιά και μετά βάζετε; υπαρχει κανεις που τα συμπληρωνει και δεν τα αλλαζει ποτε δλδ?
Putman Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 17 λεπτά πριν, christopher0016 είπε υπαρχει κανεις που τα συμπληρωνει και δεν τα αλλαζει ποτε δλδ? Αν χρειαστεί σε περίπτωση ανάγκης.
christopher0016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 14 λεπτά πριν, Putman είπε Αν χρειαστεί σε περίπτωση ανάγκης. ετσι οπως το εγραψες καταλαβα οτι συμπηρωνεις μονο χωρις να κανεις αλλαγες οχι δεν χρειαζεται να τα αλλαξεις για να συμπηρωσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα