Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το όνειρο μου ήταν να γίνω πιλότος. Το είχα ψάξει πολύ πριν δώσω πανελλήνιες και λόγω των οικονομικών (60-70k το ATPL) κατέληξα φυσικός :P

Στα σχέδιά μου είναι να ασχοληθώ κι εγω, τουλάχιστον για αρχή με PPL να μου φύγει το απωθημένο. 

Παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον λοιπόν :)

• Like 3
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι εξαιρετικη εμπειρια, ακομα και η πτηση εθισμου.

Εχω ενα φιλο ο οποιος εχει PPL, απο την αερολεσχη Δεκελειας και μαζι του πραγματοποιησα την παρακατω πτηση πριν καποια χρονια με ενα Cesna. Φυγαμε απο το Τατοι, πεταξαμε μεχρι/πανω απο την Αιγινα - στροφη προς Αθηνα και παραλληλα στον Υμηττο - επιστροφη στο Τατοι - touch and go - και τελικη προσγειωση. 

Επειδη εκεινο το διαστημα το εψαχνα και εγω αρκετα, ειχα γνωρισει τους ανθρωπους στην αερολεσχη και μου ειχαν φανει πολυ ευγενικοι και επαγγελματιες. Επισης το ειχα συζητησει με συγγενικο προσωπο το οποιο βρισκεται στην πολεμικη αεροπορια και μου ειχε πει καλα λογια για τη λεσχη μιας και τους γνωριζε. 

Το κοστος, τοτε, βρισκοταν καπου στις 7,000 ευρω μαζι με ολα τα εξοδα - δεν γνωριζω εαν εχει αλλαξει αλλα η χρεωση ανα ωρα ηταν στα 140 ευρω, οπως και τωρα.

Τοτε δεν προχωρησα για διαφορους λογους αλλα οταν ξαναβρεθω στην Ελλαδα ειναι απο τα πρωτα πραγματα που θα κανω μαζι με την ιστιοπλοια.

Go for it!

Edit: να πω σε αυτο το σημειο, οτι αυτο που ειναι ενδιαφερον με το PPL ειναι οτι οταν το παρεις, δυνεται η δυνατοτητα να το επεκτεινεις κανοντας εκπαιδευση σε περαιτερω modules (i.e νυχτερινη πτηση - πτηση με χρηση οργανων - δικηνητηρια αεροσκαφη, etc μεχρι που μπορει να γινει ATPL)

Επεξ/σία από kuzko21
  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακάτω υπάρχουν οι εγκεκριμένες σχολές εκπαίδευσης χειριστών αεροσκαφών/ελικοπτέρων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

http://www.ypa.gr/licensing-training/degrees-licences/schools/ 

Μην ξεχνάτε ότι για να ξεκινήσει κάποιος την εκπαίδευση,θα πρέπει να βγάλει το ιατρικό πιστοποιητικό τουλάχιστον τάξεως 2,αν πρόκειται μόνο για PPL(Medical Class 2).

Επεξ/σία από xSlade
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, actorius είπε

Το PPL τι μαθηματα και εξεταση εχει;

9 μαθήματα θεωρίας(στα Αγγλικά) και 45 ώρες πτήσης,εκ των οποίων,οι 40 θα είναι κανονικές και οι 5 σε προσομοιωτή πτήσης.

Επεξ/σία από xSlade
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δεύτερο και φυσικά  μόνο σε καλές καιρικές συνθήκες.(VFR)

Επεξ/σία από xSlade
Δημοσ.

Υπάρχει καποιο χρονικό όριο που πρέπει πχ να κάνεις τις 40 ή 45 ώρες πτήσης ενοω σε 2 3 6 10 μήνες ?

Δημοσ.

τελικα ειμαστε πολλοι που εχουμε την ψωρα για το αντικειμενο  !!!!!!!!!!! και εγω εαν θυμαμε καλα γυρο στα 5000€ και μετα ειναι και το θεμα συντηρησης του διπλωματος πρεπει να θελει καποιες ωρες υποχρεωτικης πτησης καθε ετος

Δημοσ.
Στις 1/18/2018 στις 12:53 ΜΜ, stelios18120 είπε

Ακόμα και σαν χόμπυ θεωρείται μαζί με την σκοποβολή από τα πιο ακριβά που υπάρχουν.

σκοποβολή εννοείς πύλινου στόχου ; ασχολείσαι ;

Δημοσ.

Μοναδική εμπειρία η πτήση εθισμού. Ειδικά όταν σου δίνει το πηδάλιο κανά 7λεπτο στον αέρα. Με είχε «κουβαλήσει» ο κολλητός γιατί ψηνόταν να ξεκινήσει μαθήματα, αλλά κόλλησε κι αυτός στο κόστος που ήταν γύρω στα €7.500 πριν καμιά 9ετία περίπου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kom είπε

σκοποβολή εννοείς πύλινου στόχου ; ασχολείσαι ;

Ήταν να ξεκινήσω μαθήματα αλλά ήταν μακριά η σχολή και το κόστος συνολικά τελικά ήταν απαγορευτικό εκείνη τουλάχιστον την περίοδο.

Η σκοποβολή είναι από τα αγαπημένα μου μαζί με τα αεροπλάνα και πτήσεις κτλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...