Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον εξής προβληματισμό. :)

Έστω ότι κάποιος έχει στήσει ένα site, σε έτοιμη μηχανή, της οποίας έχει όμως αλλάξει τα φώτα σε customιες. Επιπλέον το ότι έριξε τόση δουλειά και κόπο, είχε και ως αποτέλεσμα να μάθει καλά να χειρίζεται/ τροποποιεί αυτή τη μηχανή.

Πολλά χρόνια περνάνε και προκύπτει το δίλημμα:

upgrade τη μηχανή ++ απίστευτα επιπλέον κόπος για να ξανά στηθούν όλα αλλά και το να μάθει ο τεχνικός διαχειριστής να customάρει την εντελώς νέα μηχανή

ή

παραμένει στην ίδια μηχανή και εργάζεται στο να εξακολουθεί να προσθέτει και αναπτύσσει επιπλέον υπηρεσίες πάνω σε αυτή, που την κατέχει κιόλας;

Πέρα από θέματα κενών ασφαλείας, αν μιλάμε για stable μηχανές, για ποιους λόγους πρέπει κανείς να κάνει upgrade και τι προβλήματα μπορούν να προκληθούν με το να το αναβάλλει και να περνάνε τα χρόνια (μιλάμε για 10 και 15 χρόνια! ).

Θέματα javascript και html από τους σύγχρονους browsers; θέματα seo;

Δημοσ.

Καταρχάς ας παρω παράδηγμα το joomla (μιας και εχω περισότερο εμπειρία).

Υπάρχουν δυο ειδών update Module/plugin & joomla version.

Joomla version update έχει πολλές αλλαγές στην ασφάλεια σε κώδικα πχ bootstap,jquery updates. ή κάτι καινούριο σου θέλησαν οι προγραματιστες του joomla να προσθέσουν.

Τα update των plugin και module δεν γίνονται απο την joomla εταιρια αλλα ξεχωριστά απο κάθε κατασκευαστή.

Επίσης υπαρχουν και τα template που χρησημοποιεις τα οποια φτιαχτικαν με κάποια εκδοση joomla.

Άρα  υπάρχει μια προτεραιώτητα με το τι πρεπει να κάνεις για να έχεις ένα υγειές cms update joomla μόνο αν τα module/plugin ειναι συμβατά με την έκδοση που θες να πας.

Οσο αφορά τα custom πχ css,js απλα πέρνεις ενα buckup αυτα τα αρχεια σε περιπτωση που το update τα κάνει overwrite.

Και τέλος ψαχνεις αν η εταιρια που εχεις το template της ειναι συμβατό με το νέο joomla 99% ειναι συμβατό (εαν εχει αγοραστει τα τελευτέα 8 χρόνια)

Αν δεν σε κάλυψα κάπου ρωτα συγκεκριμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά Αντώνη!

Η περίπτωσή μου (ουσιαστικά δικό μου είναι το δίλημμα), αφορά ένα site σε vBulletin 3.8 με πολύ customια, και δεν μιλάω για CSS/ JS (αυτό θα ήταν το λιγότερο! ), αλλά σε πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως plugins και PHP κώδικα και αρχεία, αλλά, φυσικά και HTML/CSS/JS.

Η τελευταία έκδοση της vBulletin είναι η 5.4, που σε σχέση με την 3.8 έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης plugins αλλά και styles (templates τα λέμε στη Joomla) και άλλες δικές της κλάσεις στο CSS.

Δηλαδή μιλάμε για έναρξη από το απόλυτο μηδέν, τόσο σε θέμα του να ξανά γραφτούν όλα σύμφωνα με το νέο σύστημα, αλλά και να γίνει εκμάθηση της μηχανής - δουλειά που πρέπει να τη βγάλει 1 άτομο μόνο του.

Έχει κανείς άποψη για την vBulletin 3.8 ως μηχανή; Δηλαδή μπορεί να τραβήξει τουλάχιστον άλλη μια 6 - 7ετία;

Να πω ότι η εταιρεία ανάπτυξης, έχει βγάλει και την έκδοση 3.8.11 πρόσφατα που είναι συμβατή με PHP 7.x.x. Μας λέει κάτι αυτό;

Όμως σαν έκδοση δεν έχει κανέναν εκσυγχρονισμό σε θέματα HTML/CSS ή αλλαγές στα *js αρχεία.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.
17 hours ago, philos said:

Πέρα από θέματα κενών ασφαλείας, αν μιλάμε για stable μηχανές, για ποιους λόγους πρέπει κανείς να κάνει upgrade και τι προβλήματα μπορούν να προκληθούν με το να το αναβάλλει και να περνάνε τα χρόνια (μιλάμε για 10 και 15 χρόνια! ).

Αυτό που λες όμως τώρα εδώ το ακούω σαν "πέρα από το ότι μπορεί να πεθάνεις, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να μην κάνω ΧΥΖ";

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, philos είπε

Γεια χαρά Αντώνη!

Η περίπτωσή μου (ουσιαστικά δικό μου είναι το δίλημμα), αφορά ένα site σε vBulletin 3.8 με πολύ customια, και δεν μιλάω για CSS/ JS (αυτό θα ήταν το λιγότερο! ), αλλά σε πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως plugins και PHP κώδικα και αρχεία, αλλά, φυσικά και HTML/CSS/JS.

Η τελευταία έκδοση της vBulletin είναι η 5.4, που σε σχέση με την 3.8 έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης plugins αλλά και styles (templates τα λέμε στη Joomla) και άλλες δικές της κλάσεις στο CSS.

Δηλαδή μιλάμε για έναρξη από το απόλυτο μηδέν, τόσο σε θέμα του να ξανά γραφτούν όλα σύμφωνα με το νέο σύστημα, αλλά και να γίνει εκμάθηση της μηχανής - δουλειά που πρέπει να τη βγάλει 1 άτομο μόνο του.

Έχει κανείς άποψη για την vBulletin 3.8 ως μηχανή; Δηλαδή μπορεί να τραβήξει τουλάχιστον άλλη μια 6 - 7ετία;

Να πω ότι η εταιρεία ανάπτυξης, έχει βγάλει και την έκδοση 3.8.11 πρόσφατα που είναι συμβατή με PHP 7.x.x. Μας λέει κάτι αυτό;

Όμως σαν έκδοση δεν έχει κανέναν εκσυγχρονισμό σε θέματα HTML/CSS ή αλλαγές στα *js αρχεία.

Απο οσο διαβασα λιγο για το vBulletin η έκδοση 3.8 δεν έχει να ζηλέψει κατι διαφορετικό απο την 5.Χ.Χ. Όλοι οσο το χρησημοποιουν δεν βρησκουν λογο να το αλάξουν.

Αυτό που θα σου πρότεινα ειναι να το κατεβασεις τοπικα στο υπολογιστη σου και να κανεις ενα update αν στραβωσει πολυ τοτε δεν περνει αναβαθμιση.

Επισης διαβασα οτι δεν πέζει τετιο σενάριο γιατι αρκετοι το κανουν και τρεχουν κομπλε ολα.(δεν μπορει η εταιρια να εριξε μαυρη πέτρα στους παλίους)

Οσο για την έκδοση PHP καμία σχέση. Πχ στο eshop μου , πρέπει να έχω την 7.0.27. αν του βάλω την 5.Χ. θα δουλέψει το site με καποια θέματα. Οποτε όχι δεν έχει σχέση εσυ απο το host θα τους πεις τι php θα πάρει.

Δημοσ.

Πέρα από αυτό που είπε ο defacer, @philos, η απλούστερη σκέψη είναι η εξής: αν δε σκοπεύεις να το κάνεις άμεσα drop σαν project, σημαίνει ότι θα χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνεις το ρημαδοupdate. 

Όσο περισότερο το αργείς, τόσο περισότερο το δυσκολεύεις και διογκώνεις αυτά που θα πρέπει να ξαναγίνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...