Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Ρε φιλε, προφανως και το χω διαβασει πριν απο σενα. Προφανως επισης δεν εχεις καταλαβει τι λεει. Αλλα εστω, ας παρουμε την υποθεση σου ως δεδομενο. Η συνολικη ενεργεια του συμπαντος ειναι 0. Και το λοιπον? Ο θεος που κολλαει στην εξισωση? Ισα ισα, αν μη τι αλλο, το ακριβως αναποδο συμπεραινω εγω. Συνδεσε τα μου λιγο σε παρακαλω αυτα τα 2.

Ότι όλα ξεκίνησαν απο το ΜΗΔΕΝ.

Τέλος να ρωτήσω (που δεν νομίζω όπως έγινε μέχρι τώρα να πάρω απάντηση), μιλάτε για αποικιση.

Έχετε σκεφτεί οτι ΑΝ ποτέ αποικίσετε σε άλλο πλανήτη ή πλανήτες και υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί όπως διακαώς θέλετε, οτι αυτοί θα είναι φιλικοί πρός εσάς και δεν θα σας καταστρέψουν στην ανάγκη της επιβίωσης; Λέτε λέτε θεωρίες επί των Θεωριών αλλά στην ουσία το ΜΗΔΕΝ.

Θα ξεκινήσετε για ένα ταξίδι που επιστροφή δεν θα έχει με την λογική ποιά;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Φίλε μου, έχουμε ένα πρόβλημα βασικό εμείς οι άνθρωποι. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα ΠΑΝΤΑ με τα δικά μας δεδομένα και φυσικά μεγέθη. Και επειδή οι περισσότεροι είναι αρκετά άσχετοι παραθέτω...

https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/2960/1/ΤΡΙΤΟ ΚΕΦ..pdf

[Η γνώση που έχουμε για τον κόσμο δεν είναι αντικειμενική, δεν είναι η γνώση των ίδιων των πραγμάτων και των γεγονότων του κόσμου, αλλά των παραστάσεων που έχουμε σχηματίσει γι’ αυτά. Η ίδια η φύση δεν μας επιτρέπει να έρθουμε σε άμεση επαφή με τα γεγονότα και τα πράγματα. Η γνώση που λαμβάνουμε από τον εξωτερικό κόσμο δεν είναι αντικειμενική. Η επιστήμη αδυνατεί να μας οδηγήσει στη βέβαιη γνώση γιατί στηρίζεται στην αρχή της αιτιότητας που ουσιαστικά δεν υπάρχει....."David Hume].

Ακόμη εν ολίγοις δεν βγήκαμε απο το αυγό μας, απαντήσαμε καθέτως και αμετακλήτως οτι δεν υπάρχει Θεός. (λογική ασύλληπτη).

Του λέω του άλλου με επαγωγική μέθοδο.

Πιθανότητα Δημιουργίας Σύμπαντος 1/(10^10^56). Δηλαδή ΑΔΥΝΑΤΟ(αλλά πιστεύει σε αυτό)!

Πιστεύω στον Θεό~ΑΔΥΝΑΤΟ για αυτόν.

Ποιά η διαφορά μας;

ΚΑΜΙΑ. 

Σε αυτό θα σου απαντήσω και εγώ.

"Ακόμη εν ολίγοις δεν βγήκαμε απο το αυγό μας, απαντήσαμε καθέτως και αμετακλήτως οτι δεν υπάρχει Θεός. (λογική ασύλληπτη)."

Κανένας δεν κόπτεται να απαντήσει τι δεν υπάρχει (θεός κλπ), αλλά τί υπάρχει και γιατί υπάρχει και γιατί είναι έτσι ...
Εσύ μπορείς να απαντήσεις αμετακλήτως πως δεν υπάρχει ο μπαμπούλας ?
Πως δεν υπάρχει .... ένα τρενάκι λουνα παρκ στο σκοτεινό μέρος της σελήνης που ποτέ δεν βλέπουμε ?
πως δεν μπήκε ένας εξωγήινος και έσπασε το λαμπατερ στο σαλόνι σου, όπως υποστηρίζει ο γιός σου (και σου ορκίζετε μάλιστα πως αυτό ακριβώς έγινε ...) 
Εγώ μια φορά δεν με νοιάζει καθόλου να απαντήσω εάν δεν υπάρχει θεός.
Ξέρω πως δεν έχει βρεθεί καμιά πειστική απάντηση πως υπάρχει (γιαυτό προφανώς και τίθεται θέμα πίστης αλλιώς δεν θα ήταν πίστη αλλά πραγματικότητα, χωρίς την λέξη πίστη πουθενά) .
Τέλος πάντων έχω πιο σημαντικά θέματα να κουράσω το μυαλό μου, όπως όλα αυτά που υπάρχουν γύρο μου και να καταλάβω γιατί και πως, Και είναι τόσα πολλά που δεν μου μένει καθόλου χρόνος για αυτά που δεν υπάρχουν. 

#το δεν υπάρχουν το λέω επειδή δεν είναι υπαρκτά, δηλαδή γνωστά ή αλλιώς παρατηρήσιμα και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απόδειξή πως δεν υπάρχουν πουθενά και σίγουρα. Αν θες εσύ μπορείς να μαρτυρήσεις αποδείξεις ύπαρξης και αν νομίζω πως έχεις δίκιο θα συμφωνήσω, με χαρά ! 

Αν και είναι offtopic οπότε καλύτερα μην το κάνεις ... ;) 

Δημοσ.
Just now, Expecto Patronum said:

Ο θεος που κολλαει δεν καταλαβα. Και δεν λεει πουθενα οτι ολα ξεκινησαν απο το 0, οτι η συνολικη ενεργεια του συμπαντος ειναι 0 λεει. Αλλα λογια να αγαπιομαστε...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lampros321 είπε

Σε αυτό θα σου απαντήσω και εγώ.

"Ακόμη εν ολίγοις δεν βγήκαμε απο το αυγό μας, απαντήσαμε καθέτως και αμετακλήτως οτι δεν υπάρχει Θεός. (λογική ασύλληπτη)."

Κανένας δεν κόπτεται να απαντήσει τι δεν υπάρχει (θεός κλπ), αλλά τί υπάρχει και γιατί υπάρχει και γιατί είναι έτσι ...
Εσύ μπορείς να απαντήσεις αμετακλήτως πως δεν υπάρχει ο μπαμπούλας ?
Πως δεν υπάρχει .... ένα τρενάκι λουνα παρκ στο σκοτεινό μέρος της σελήνης που ποτέ δεν βλέπουμε ?
πως δεν μπήκε ένας εξωγήινος και έσπασε το λαμπατερ στο σαλόνι σου, όπως υποστηρίζει ο γιός σου (και σου ορκίζετε μάλιστα πως αυτό ακριβώς έγινε ...) 
Εγώ μια φορά δεν με νοιάζει καθόλου να απαντήσω εάν δεν υπάρχει θεός.
Ξέρω πως δεν έχει βρεθεί καμιά πειστική απάντηση πως υπάρχει (γιαυτό προφανώς και τίθεται θέμα πίστης αλλιώς δεν θα ήταν πίστη αλλά πραγματικότητα, χωρίς την λέξη πίστη πουθενά) .
Τέλος πάντων έχω πιο σημαντικά θέματα να κουράσω το μυαλό μου, όπως όλα αυτά που υπάρχουν γύρο μου και να καταλάβω γιατί και πως, Και είναι τόσα πολλά που δεν μου μένει καθόλου χρόνος για αυτά που δεν υπάρχουν. 

#το δεν υπάρχουν το λέω επειδή δεν είναι υπαρκτά, δηλαδή γνωστά ή αλλιώς παρατηρήσιμα και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απόδειξή πως δεν υπάρχουν πουθενά και σίγουρα. Αν θες εσύ μπορείς να μαρτυρήσεις αποδείξεις ύπαρξης και αν νομίζω πως έχεις δίκιο θα συμφωνήσω, με χαρά ! 

Αν και είναι offtopic οπότε καλύτερα μην το κάνεις ... ;) 

Δεν κατάλαβες. Εγώ δέχομαι την Ύπαρξη ενός Θεού αλλά παράλληλα δέχομαι και την Επιστήμη.

Συνεπώς δεν απορρίπτω τίποτε. Εσείς πώς καταλήγετε να απορρίπτετε την ύπαρξη του Θεού;

Δημοσ.
1 minute ago, Expecto Patronum said:

Τέλος να ρωτήσω (που δεν νομίζω όπως έγινε μέχρι τώρα να πάρω απάντηση), μιλάτε για αποικιση.

Έχετε σκεφτεί οτι ΑΝ ποτέ αποικίσετε σε άλλο πλανήτη ή πλανήτες και υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί όπως διακαώς θέλετε, οτι αυτοί θα είναι φιλικοί πρός εσάς και δεν θα σας καταστρέψουν στην ανάγκη της επιβίωσης; Λέτε λέτε θεωρίες επί των Θεωριών αλλά στην ουσία το ΜΗΔΕΝ.

Αν και εγω δεν μιλησα πουθενα για αποικιση, παλι καλα που δεν εισαι η βασιλισσα της Ισπανιας γιατι κατι τετοια θα λεγες στον Κολομβο για να μην ξεκινησει το ταξιδι για την Αμερικη...heck, με τετοιες λογικες στις σπηλιες θα μασταν ακομα. Που να βγαινεις εκει εξω, εχει και αγριμια, φυσαει κιολας, αστα κατσε εδω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Ο θεος που κολλαει δεν καταλαβα. Και δεν λεει πουθενα οτι ολα ξεκινησαν απο το 0, οτι η συνολικη ενεργεια του συμπαντος ειναι 0 λεει. Αλλα λογια να αγαπιομαστε...

Διάβασε και πιό πίσω ότι είπα.

Αυτά τα λόγια απο σένα ψάχνω για να αγαπηθώ, αλλά...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Expecto Patronum είπε

Καλά τώρα άκουσες κανένα να λέει για ταξίδι δίχως γυρισμό ? 
Ή για ταξίδι στο άγνωστο ? 
Να εδώ μέχρι τον Άρη λένε τα παιδιά, όχι και σε άλλο γαλαξία ... 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Expecto Patronum said:

Συνεπώς δεν απορρίπτω τίποτε. Εσείς πώς καταλήγετε να απορρίπτετε την ύπαρξη του Θεού;

Κανεις δεν την απορριψε. Απλα δεν το πιστευουμε, μεχρι να υπαρξει λογος να το πιστεψουμε. Προς το παρον δεν υπαρχει. Για τον ιδιο λογο ας πουμε δεν πιστευω και στον Αι Βασιλη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Αν και εγω δεν μιλησα πουθενα για αποικιση, παλι καλα που δεν εισαι η βασιλισσα της Ισπανιας γιατι κατι τετοια θα λεγες στον Κολομβο για να μην ξεκινησει το ταξιδι για την Αμερικη...heck, με τετοιες λογικες στις σπηλιες θα μασταν ακομα. Που να βγαινεις εκει εξω, εχει και αγριμια, φυσαει κιολας, αστα κατσε εδω.

Δεν απαντάς όμως με τις δικές σου λογικές. Αυτό που ρώτησα ήταν απλό.

Θα ξεκινήσεις ένα ταξίδι δίχως επιστροφή με ποιά ελπίδα;

Και άν αυτό τελικά είναι η καταστροφή σου;

Ξέρω ξέρω...σημασία έχει το ταξίδι, αλλά δεν θα ζείς να το θυμάσαι.

Κάθομαι εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασε και πιό πίσω ότι είπα.

Διαβαζω αλλα λειπουν οι  λογικοι συνδεσμοι στην σκεψη σου. Ουσιαστικα το επιχειρημα σου ειναι

Η συνολικη ενεργεια του συμπαντος ειναι 0, αρα υπαρχει θεος. Σορρυ, δεν βγαζει νοημα. Λειπει μια προταση στην μεση που συνδεει αυτα τα 2.

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, lampros321 είπε

Καλά τώρα άκουσες κανένα να λέει για ταξίδι δίχως γυρισμό ? 
Ή για ταξίδι στο άγνωστο ? 
Να εδώ μέχρι τον Άρη λένε τα παιδιά, όχι και σε άλλο γαλαξία ... 

Ένα τσιγάρο δρόμο...:P

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Διαβαζω αλλα λοιπον οι  λογικοι συνδεσμοι στην σκεψη σου. Ουσιαστικα το επιχειρημα σου ειναι

Η συνολικη ενεργεια του συμπαντος ειναι 0, αρα υπαρχει θεος. Σορρυ, δεν βγαζει νοημα. Λειπει μια προταση στην μεση που συνδεει αυτα τα 2.

Μπορεί να λείπουν και εκατομμύρια που δεν βρήκες ακόμη ή υπολόγισες.

Και;

Όταν δεν παρακολουθείς τον άλλον λογικό να λές αυτά που θές.

Επεξ/σία από Expecto Patronum
Δημοσ.
1 minute ago, Expecto Patronum said:

Μπορεί να λείπουν και εκατομμύρια που δεν βρήκες ακόμη ή υπολόγισες.

Και;

Και αρα πως μου φερνεις σαν αποδειξη κατι το οποιο δεν βγαζει καν νοημα. Ειναι σαν να λεμε, σημερα φοραω πρασινο πουλοβερ αρα πιστευω οτι θα βρεξει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Και αρα πως μου φερνεις σαν αποδειξη κατι το οποιο δεν βγαζει καν νοημα. Ειναι σαν να λεμε, σημερα φοραω πρασινο πουλοβερ αρα πιστευω οτι θα βρεξει...

Πάντα μιλάμε για τις αποδείξεις έως τώρα. Αλλά και αυτές δεν συγκινούνε επειδή δεν συμφέρουν. Κατανοητό.

Σε άλλα χίλια χρόνια ίσως να μην υπάρχουμε ίσως να γνωρίσουμε και τον ίδιο το Θεό σε άλλη διάσταση.

Άρα πώς λές κανείς (ποιός κανείς) δεν απορρίπτει το Θεό αλλά δεν τον πιστεύουμε.

Δεν πιστεύω σε κάτι σημαίνει απορρίπτω.

Δεν πιστεύω στον Αι Βασίλη (τον Αμερικανό) σημαίνει τον απορρίπτω.

Επεξ/σία από Expecto Patronum
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Δεν κατάλαβες. Εγώ δέχομαι την Ύπαρξη ενός Θεού αλλά παράλληλα δέχομαι και την Επιστήμη.

Εγώ δεν την απορρίπτω απλά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οπότε δεν απορρίπτω και εγώ τίποτε.
Βέβαια η λογική είναι του τύπου (να πω ένα τραβηγμένο παράδειγμα) 
Εγώ πιστεύω στα Ταρό πιστεύω και στην ύπαρξη της εφορίας. Εσύ πως καταλήγεις να πιστεύεις μόνο οτι υπάρχει η εφορία και όχι τα Ταρο, με προβληματίζει...

Όντως ένα τσιγαράκι ... (δυο τρις μήνες περίπου, δεν είναι πάντως και πολύ, κάποτε τόσο έκανε το πλοίο για Αμέρικα) 

Επεξ/σία από lampros321
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντα μιλάμε για τις αποδείξεις έως τώρα. Αλλά και αυτές δεν συγκινούνε επειδή δεν συμφέρουν. Κατανοητό.

Σε άλλα χίλια χρόνια ίσως να μην υπάρχουμε ίσως να γνωρίσουμε και τον ίδιο το Θεό σε άλλη διάσταση.

Άρα πώς λές κανείς (ποιός κανείς) δεν απορρίπτει το Θεό αλλά δεν τον πιστεύουμε.

Δεν πιστεύω σε κάτι σημαίνει απορρίπτω.

Δεν πιστεύω στον Αι Βασίλη (τον Αμερικανό) σημαίνει τον απορρίπτω.

Δεν πιστευω σημαινει δεν με εχεις πεισει. Δεν λεω οτι εισαι λαθος, λεω οτι δεν με εχεις πεισει οτι εισαι σωστος. 

Τωρα οι αποδειξεις που μας εφερες ποιες ειναι δεν ξερω....ακομα τις περιμενω.

Επεξ/σία από strawman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...