Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Αποφάσισα να αναβαθμήσω τον σκληρό μου δίκο από hdd 500gb (sata iii) σε ssd 128gb (Για οικονομικούς λόγους).

1) Τι μέγεθος εσείς συστήνετε? Στο λάπτοπ αυτό κατεβάζω καμιά φορά ταινίες και ασχολούμαι πολύ με το android (ROM porting κτλ) οπότε στο λάπτοπ αυτό συγκρατώ μεγάλα αρχεία της τάξης των 1-3gb το καθένα. Έχω ακούσει για τη "ζωή" των ssd και αυτό με έκανε να καταλήξω στο να χρησιμοποιήσω τον hdd ως usb για να αποφύγω την υπερφόρτωση του υ/η. Από εδώ προκείπτουν 2 ερωτήματα:

2) Ποιά θήκη(enclosing) θα προτήνατε για να ενσωματώσω τον hdd και να τον μετατρέψω σε εξωτερικό; (Αν έχετε κάποια πρόταση κάτω των 15 ευρώ από Ελληνική αγορά μη διστάσετε να με πείτε!)

3) Σε αυτόν τον hdd έχω σαν dual boot windows 10-ubuntu 16.10. Να κάνω το ίδιο και στον ssd ή μήπως να βάλω τα windows 10 στον ssd , να σπάσω τον hdd σε δύο partitions των 250gb και στο ένα από αυτά να βάλω τo ubuntu; (Αυτό συμφέρει γιατί έτσι ο ssd μένει όσο το δυνατότερο λιγότερο φορτωμένος, όμως ανησυχώ πως αν κάνω εκκίνηση από τον εξωτερικό οι ταχύτητα θα είναι χάλια)

Ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις!!!

Δημοσ.

Τελικά την πήρες την απόφαση :P. Με 128 GB μην κάνεις dual boot από τον ίδιο δίσκο, θα έχεις πολύ λίγο χώρο και στα 2 λειτουργικά...

Αν δε θες να κάνεις εξωτερικό τον παλιό σου σκληρό (και δε χρησιμοποιείς το dvd) μπορείς να βάλεις ένα hdd caddy στη θέση του dvd drive, και έτσι να έχεις και τους 2 δίσκους στο λάπτοπ. Εγκαθιστάς Windows και βασικά προγράμματα στον SSD, και κρατάς τον HDD για μεγαλύτερα προγράμματα, Linux και λοιπά αρχεία. Σαν επένδυση σκέψου και έναν 256άρη πάντως.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, noc είπε

Τελικά την πήρες την απόφαση :P. Με 128 GB μην κάνεις dual boot από τον ίδιο δίσκο, θα έχεις πολύ λίγο χώρο και στα 2 λειτουργικά...

Αν δε θες να κάνεις εξωτερικό τον παλιό σου σκληρό (και δε χρησιμοποιείς το dvd) μπορείς να βάλεις ένα hdd caddy στη θέση του dvd drive, και έτσι να έχεις και τους 2 δίσκους στο λάπτοπ. Εγκαθιστάς Windows και βασικά προγράμματα στον SSD, και κρατάς τον HDD για μεγαλύτερα προγράμματα, Linux και λοιπά αρχεία. Σαν επένδυση σκέψου και έναν 256άρη πάντως.

Χρημοποιώ dvd :( . Αν και άρχισα να σκέφτομαι να πάρω έναν samsung evo 256gb...

Δημοσ.

Αφου χρησιμοποιείς και το dvd εγώ βλέπω τον samsung μονόδρομο. Θα γλιτώσεις από τους περιορισμούς που θα είχε το να προσπαθείς να δουλέψεις μόνο με 128GB (και από αρκετά νεύρα επίσης:P).

Btw, τον ίδιο έχω και εγώ και πετάει (έχει και 5 χρόνια εγγύηση).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, noc είπε

(έχει και 5 χρόνια εγγύηση).

Ενδιαφέρον! Πρόσεξα πως υπάρχει και αντάπτωρας στη συσκευασία (μετατροπέας sata iii σε usb τελοσπάντων) πράγμα που κάνει την αγορά θήκης προερετική.

Επεξ/σία από Ntouris3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε

υπάρχει και αντάπτωρας στη συσκευασία (μετατροπέας sata iii σε usb τελοσπάντων)

Σου λύνει και ένα επιπλέον πρόβλημα! Πάντως είναι δίλημμα η περίπτωσή σου, μιας και θα ήταν κρίμα να πάρεις έναν ακριβό SSD και στο τέλος να διαπιστώσεις ότι δε σε καλύπτει το υπόλοιπο μηχάνημα. Κρίμα θα ήταν επίσης το να πάρεις έναν μικρότερο SSD από τις ανάγκες σου και να μη μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος θα έχεις έναν SSD που θα μπορείς να τον κουμπώσεις και σε άλλο υπολογιστή αν έρθει η στιγμή να αλλάξεις :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noc είπε

Σου λύνει και ένα επιπλέον πρόβλημα! Πάντως είναι δίλημμα η περίπτωσή σου, μιας και θα ήταν κρίμα να πάρεις έναν ακριβό SSD και στο τέλος να διαπιστώσεις ότι δε σε καλύπτει το υπόλοιπο μηχάνημα. Κρίμα θα ήταν επίσης το να πάρεις έναν μικρότερο SSD από τις ανάγκες σου και να μη μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος θα έχεις έναν SSD που θα μπορείς να τον κουμπώσεις και σε άλλο υπολογιστή αν έρθει η στιγμή να αλλάξεις :P

Αυτό ακριβώς με δίνει το παραπάνω κλικ προς τον samsung. Όποτε επιτέλους πάρω καινούργιο υ/η θα τον περάσω εκεί χωρίς να έχω θέμα με τη χωρητικότητα!

Δημοσ.

Έχει να κάνει με τις ανάγκεις σου: αν παίρνεις τον SSD μόνο και μόνο για να αναστήσεις τον συγκεκριμένο υπολογιστή (ο οποίος είναι υπερβολικά αδύναμος για σοβαρή χρήση) ή αν παίρνεις τον SSD και σαν μια αγορά που θα χρησιμοποιήσεις και μελλοντικά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, noc είπε

Έχει να κάνει με τις ανάγκεις σου: αν παίρνεις τον SSD μόνο και μόνο για να αναστήσεις τον συγκεκριμένο υπολογιστή (ο οποίος είναι υπερβολικά αδύναμος για σοβαρή χρήση) ή αν παίρνεις τον SSD και σαν μια αγορά που θα χρησιμοποιήσεις και μελλοντικά.

Και για τα δύο :P ! Δηλαδή και γιατί θέλω να δω καλύτερες επιδόσεις αλλά και γιατί ασχολούμαι πολύ με το android και κρατώ roms +αντίγραφα ασφαλείας στο λάπτοπ (300mb-5gb μνήμη το καθένα) +ταινίες + διάφορα iso του ubuntu (είναι πολύ ασταθές σε μένα, τη μία ανοίγει κανονικά και την άλλη χρειάζεται επανεγκατάσταση :/ ...) 

5 λεπτά πριν, noc είπε

Επίσης ο ssd βοηθάει σίγουρα και στην κατασκευή των roms, πράγμα που απαιτέι καλή cpu, όσο το δυνατόν περισσότερη ram γίνεται και καλό σκληρό.

Δημοσ.

Έχε υπόψη ότι καλύτερες επιδόσεις θα δεις μόνο στην ταχύτητα ανοίγματος προγραμμάτων και στη φόρτωση του λειτουργικού (στην απόκριση του υπολογιστή γενικότερα). Με προβληματίζει ότι στην ταχύτητα επεξεργασίας πάσχει σοβαρά το μηχάνημά σου, και εκεί δε θα δεις καμία διαφορά με τον SSD. Για τα κολλήματα του Ubuntu μάλλον πρέπει να κάνεις καινούργιο θέμα :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noc είπε

Έχε υπόψη ότι καλύτερες επιδόσεις θα δεις μόνο στην ταχύτητα ανοίγματος προγραμμάτων και στη φόρτωση του λειτουργικού (στην απόκριση του υπολογιστή γενικότερα). Με προβληματίζει ότι στην ταχύτητα επεξεργασίας πάσχει σοβαρά το μηχάνημά σου, και εκεί δε θα δεις καμία διαφορά με τον SSD. Για τα κολλήματα του Ubuntu μάλλον πρέπει να κάνεις καινούργιο θέμα :P

Το ότι πάσχει είναι σίγουρο. Κοίτα το σκορ στο pcmark και θα δεις πως οι πιο άχρηστοι celeron που υπάρχουν στα λάπτοπ της τάξης των 100$ είναι δύο φορές καλύτεροι! Αν και έκανα καθαρή εγκατάσταση των win10 και τώρα κάθομαι με 3 καρτέλες ανοιχτές (google, fb και κάτι προφανές) και είναι στα 40-60% η χρήση... Πραγματικά τα μόνα καλά που έχει αυτό το λάπτοπ είναι το ότι η ram και ο σκληρός είναι εύκολα προσβιβάσημα και ότι ήρθε με αγοραστό win7 (έτσι έχω δωρεάν win10 και το δικαίωμα να τα μεταφέρω νόμιμα σε ότι pc θέλω)...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε

Κοίτα το σκορ στο pcmark και θα δεις πως οι πιο άχρηστοι celeron που υπάρχουν στα λάπτοπ της τάξης των 100$ είναι δύο φορές καλύτεροι!

Αυτά είδα και τρόμαξα :P.

Οπότε (ειδικά) σε περίπτωση που πάρεις τον evo, κάντο μόνο με γνώμονα την επένδυση στον ίδιο τον SSD, παρά στο ότι μετά την αναβάθμιση θα κάνεις δουλειά με το συγκεκριμένο λάπτοπ.

Επεξ/σία από noc
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, noc είπε

Αυτά είδα και τρόμαξα :P.

Οπότε (ειδικά) σε περίπτωση που πάρεις τον evo, κάντο μόνο με γνώμονα την επένδυση στον ίδιο τον SSD, παρά στο ότι μετά την αναβάθμιση θα κάνεις δουλειά με το συγκεκριμένο λάπτοπ.

Ένα άλλο καλό στα πάρε δώσε με τους δίσκους είναι πως θα μπορώ να κοιτάξω και σε λάπτοπ με μικρούς δίκους (προφάνως θα πρέπει να είναι sata iii, και ο επεξεργαστής να αξίζει) και να βάλω είτε τον ssd , είτε τον hdd (500gb, όχι και λίγα) , πράγμα που θα μπορούσε να με βοηθήσει να βρω φθηνότερο λάπτοπ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...