Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας σήμερα έκανα αναβάθμιση  από adsl σε vdsl 50 cosmote , το πρόβλημα είναι ότι φτάνω μέχρι 30mbps.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση κάπως να πάει τουλάχιστον στα 40mbps η να κάνω υποβάθμιση σε 30mbps πια η γνώμη σας;

f1274f2b43ab251458ab2b9f616a1c0a.png.d4765a7bbab1e1fda6864b3315986d0f.png

Επεξ/σία από giorgos_rom
Δημοσ.

Παιρνεις απο ΑΚ γι αυτο εισαι χαμηλα, Αν πας σε 30αρι θα εισαι ακομα πιο κατω. Μπορεις να ζητησεις να κατεβασουν λιγο το noise margin να κερδισεις λιγο σε ταχυτητα.

Πρωτα απ ολα ομως σιγουρεψου οτι δεν φταιει κατι στην καλωδιωση του σπιτιου, γιατι για να σου εδωσαν 50αρι παει να πει οτι ειδαν, με την εγγυηση ταχυτητας, οτι θα πιανεις τουλαχιστον 40αρι, αρα μαλλον ειναι θεμα καλωδιωσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, heavyrain είπε

Παιρνεις απο ΑΚ γι αυτο εισαι χαμηλα, Αν πας σε 30αρι θα εισαι ακομα πιο κατω. Μπορεις να ζητησεις να κατεβασουν λιγο το noise margin να κερδισεις λιγο σε ταχυτητα.

Πρωτα απ ολα ομως σιγουρεψου οτι δεν φταιει κατι στην καλωδιωση του σπιτιου, γιατι για να σου εδωσαν 50αρι παει να πει οτι ειδαν, με την εγγυηση ταχυτητας, οτι θα πιανεις τουλαχιστον 40αρι, αρα μαλλον ειναι θεμα καλωδιωσης.

Σε ευχάριστω για την απάντηση, μπορείς μήπως να μου δόσεις κάποιες πληροφορίες για το πως μπορώ να δω αν φταίει η καλωδίωση? Το σπίτι έχει 3 πρίζες τηλεφώνου και δοκίμασα σε όλες και πιάνω 30-31mbps.

Επεξ/σία από giorgos_rom
Δημοσ.

ισως παλια καλωδια, ισως λαθος συνδεσμολογια, βαλε το ρουτερ σκετο στη κεντρικη πριζα του σπιτιου να δεις ποσο πιανει, δεν θα πρεπει να υπαρχουν διακλαδωσεις μεσα στη πριζα να πηγαινουν στα αλλα δωματια. Ψαξε λιγο στο ιντερνετ κανα οδηγο, εχει εναν πολυ καλο το site της cyta καπου, δεν τον εχω ευκαιρο να λινκαρω τωρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να πας σε 30 αρι να μην πληρώνεις και τζάμπα παραπάνω λεφτά

Άμα δεις στην φωτο που επισυνάπτω το Line Attenuation Down είναι πολύ κοντά με το δικό σου οπότε τα 30 θα τα πιάνεις και αν όχι 27-29 σίγουρα και εγώ επιχείρησα πέρυσι να βάλω 50 αλλά πήγαινα με το ζόρι μέχρι τα 32 ελπίζω μελλοντικά να βάλουν καμπίνες και σε εμάς που παίρνουμε από αστικό κέντρο μπας και δούμε μεγαλύτερες και καλύτερες ταχύτητες

Screenshot_29.png

Επεξ/σία από markon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις, πηρα τηλέφωνο cosmote να τους ρωτήσω μήπως είναι καλύτερα να πάω σε 30mbps γιατί δεν πιάνω καλή ταχύτητα με τα 50 και μου είπαν οτι θα το δηλώσουν σαν βλάβη μήπως γίνει κάτι καλύτερο.
 Και όντως κάποιες ώρες μετά άλλαξε η ταχύτητα μου σε 50mbps κοντά.

0437c10d26b349b5bab062d2b910b3b0.png.e60ffa0174897067fa68cb853310ed90.png

Επεξ/σία από giorgos_rom
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, konstantin79 είπε

καλημέρα! από που καταλαβαίνετε οτι έχετε συνδεθεί με ΑΚ και όχι από καμπίνα?

για τον εαυτο σου μπορεις να το διαπιστωσεις πολυ ευκολα. αν δεν ανηκεις σε νεο καφαο παιρνεις  απο ΑΚ.

για αλλον, φαινεται απο την αποσταση. να παιρνεις απο καμπινα και να εχεις τοση αποσταση για 20 attenuation τουλαχιστον σε πολη δε παιζει.

προφανως αρχικα του εδωσαν απο AK εκ παραδρομης ενω ανηκει σε καμπινα, και οπως φαινεται απ τα στατιστικα η διαφορα ειναι κατι παραπανω απο ορατη.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

image.png.2dc5259f601a3411b651f723cc5ec107.png

Για πείτε, πώς το βλέπετε;

Με χαλάει το Interleaved/Interleaved, που την προηγούμενη φορά που τσέκαρα, ήταν Fast/Interleaved και δεν κατάλαβα πότε άλλαξε.

Εν τω μεταξύ δεν κατάλαβα πώς ο TS ενώ αρχικά είχε 33.1/21.6dB, μετά έπεσε σε 5/7dB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, phanispal είπε

Για πείτε, πώς το βλέπετε;

Με χαλάει το Interleaved/Interleaved, που την προηγούμενη φορά που τσέκαρα, ήταν Fast/Interleaved και δεν κατάλαβα πότε άλλαξε.

Εν τω μεταξύ δεν κατάλαβα πώς ο TS ενώ αρχικά είχε 33.1/21.6dB, μετά έπεσε σε 5/7dB.

Πηρα τηλέφωνο cosmote και το δήλωσαν σαν βλάβη, και από ότι κατάλαβα με σύνδεσαν σε ένα καφάο κοντά στο σπίτι μου γιατί την στιγμή που έγινε αυτό είδα κάποιους από οτε εκεί.

Eχεις δοκιμάσει να επικοινωνήσεις μαζί τους?

Επεξ/σία από giorgos_rom
Δημοσ.

Όχι ακόμα, αλλά απ' όσο ξέρω δεν έχει γίνει κάποια προσθήκη καμπίνας στην περιοχή μου.

Οπότε εκτός κι αν αρχικά με σύνδεσαν από μαλακία τους σε πιο μακρινή, δε νομίζω πως θ' αλλάξει κάτι από αυτή την άποψη.

Σε ποιο νούμερο τους κάλεσες;

Δημοσ.

Εμένα από ότι φαίνεται με έβαλαν από βιασύνη λογικά σε ΑΚ όπως είπαν και οι προηγούμενοι μάλλον για να ενεργοποιήσουν γρήγορα τη σύνδεση μου (7 μέρες πήρε με σαββατοκύριακο μέσα). Στο 13888 πήρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...