Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, Πρόσφατα μου καρφώθηκε μία ιδέα, να μετατρέψω τα περισσότερα πράγαματα που έχω μέσα στο σπίτι μου σε smart. Είναι δυνατόν να ελέγξει κάποιος με τη φωνή του(μέσω alexa(στα αγγλικά np)) τον αποκωδικοποιητή της nova; Αυτά που θα πάρω από το νετ για να το κάνω αυτό είναι arduino , ir reciever module και κάτι καλώδια. Όμως το πρόβλημα ίσως το βρω στον κώδικα που θα πρέπει να περάσω μέσαν εγκέφαλο του arduino. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το πετύχω αυτό;
leonidas_fs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Για nova δεν ξέρω, πάντως ενας φίλος μου το εκανε για την πόρτα του! Έβαλε ηλεκτρικό πύρο και λέει "Alexa Lock the door!"
theo93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Για nova δεν ξέρω, πάντως ενας φίλος μου το εκανε για την πόρτα του! Έβαλε ηλεκτρικό πύρο και λέει "Alexa Lock the door!" Οπως ανέφερε ενας σε δίπλα θέμα η αλέξα δεν αναγνωρίζει φωνή οπότε μπορεί να είναι κάπως επικίνδυνο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Βρήκα έναν τρόπο, αν και δε ξέρω κατά πόσο πετύχει, παίρνοντας ένα ir receiver θα τραβήξω τον κώδικα του τηλεκοντρόλ και με ένα εμμιτερ θα μπορώ να τον στέλνω τον κώδικα μέσω φωνητικές εντολών. Θέλω να κάνω τέτοια πραγματάκια και γενικά βγαίνουν πιο φτηνά, από το να σκάσω πολλά χρήματα παίρνοντας διάφορες συσκευές μόνο και μόνο για να λέω έχω smart home. Π.χ οι λάμπες, υπάρχει τρόπος τις κανονικές λάμπες να τις ελέγχεις, και δε χρειάζεται να δώσεις 16 ή και 60 ευρώ για να πάρεις μια λάμπα..... Βέβαια η όλη δουλειά θα θέλει κάποια ηλεκτρολογικα κολπάκια κιόλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα