Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα..εχω φτιαξει ενα hometheater 5.1 με βαση το pc μου.

Εχω μια καρτα ηχου SOUNDBLASTE Z που ειναι συνδεμενος με οπτικη ινα σε εξωτερικο εξωτερικο ενισχυτη PANASONIC SA-HE 40 και σε ηχεια YAMAHA NS-P110 5.1. και ειναι συνδεμενος με tv με hdmi απο καρτα γραφικων σε full hd tv..

Θα ηθελα να μαθω εαν ο ηχος που ακουω εχει σαν πηγη τον ενισχυτη η την καρτα ηχου και εαν οι ρυθμισεις που κανω στην καρτα ηχου εχουν σημασια η εχουν σημασια οι ρυθμισεις του ενισχυτη..η και τα 2?

Επισης θα ηθελα να μαθω εαν αξιζει να προβω σε αγορα καλυτερου ενισχυτη και ποιου,χωρις να αλλαξω ηχεια η να παραμεινω στον ιδιο..το pc το χρησιμοποιω για παρακολουθηση ταινιων και gaming..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου οι πηγές σου είναι δύο, η κάρτα ήχου και η κάρτα γραφικών. Ο ενισχυτής δε δημιουργεί καινούριο ήχο. 
Αν πειράξεις το equalizer από το pc, τότε προφανώς θα ακούσεις διαφορά, αφού θα στέλνεις σήμα στον ενισχυτή με διαφορετική ένταση στις συχνότητες που αλλάζεις. Ανεβάζεις τα μπάσα; Ε περισσότερα μπάσα θα ακούς. Τώρα όσον αφορά το ενισχυτή σου, αν έχει equalizer, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Μπορεί να έχει επιλογή source direct που σημαίνει ότι δε χρησιμοποιεί το δικό του equalizer όποτε μετράνε μόνο οι ρυθμίσεις που κάνεις στο pc. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε χρησιμοποιείται και το δικό του equalizer. Που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις που κάνεις και στα δύο μετράνε. Αυτά μπορείς να τα καταλάβεις πολύ εύκολα πειράζοντάς τα και ακούγοντας τη διαφορά. 
Για μένα όταν θες να κάνεις αναβάθμιση σε ένα σύστημα ξεκινάς από τα ηχεία. Η αλλαγή ηχείων έχει μεγαλύτερη επίδραση στον ήχο που ακούς σε σχέση με την αλλαγή ενισχυτή. Εγω προσωπικά δεν την προτείνω την αλλαγή ενισχυτή, ειδικά για τα συγκεκριμένα ηχεία τα οποία είναι τελείως budget λύση.

Επεξ/σία από fitriolis
Δημοσ.
16 ώρες πριν, fitriolis είπε

Φίλε μου οι πηγές σου είναι δύο, η κάρτα ήχου και η κάρτα γραφικών. Ο ενισχυτής δε δημιουργεί καινούριο ήχο. 
Αν πειράξεις το equalizer από το pc, τότε προφανώς θα ακούσεις διαφορά, αφού θα στέλνεις σήμα στον ενισχυτή με διαφορετική ένταση στις συχνότητες που αλλάζεις. Ανεβάζεις τα μπάσα; Ε περισσότερα μπάσα θα ακούς. Τώρα όσον αφορά το ενισχυτή σου, αν έχει equalizer, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Μπορεί να έχει επιλογή source direct που σημαίνει ότι δε χρησιμοποιεί το δικό του equalizer όποτε μετράνε μόνο οι ρυθμίσεις που κάνεις στο pc. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε χρησιμοποιείται και το δικό του equalizer. Που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις που κάνεις και στα δύο μετράνε. Αυτά μπορείς να τα καταλάβεις πολύ εύκολα πειράζοντάς τα και ακούγοντας τη διαφορά. 
Για μένα όταν θες να κάνεις αναβάθμιση σε ένα σύστημα ξεκινάς από τα ηχεία. Η αλλαγή ηχείων έχει μεγαλύτερη επίδραση στον ήχο που ακούς σε σχέση με την αλλαγή ενισχυτή. Εγω προσωπικά δεν την προτείνω την αλλαγή ενισχυτή, ειδικά για τα συγκεκριμένα ηχεία τα οποία είναι τελείως budget λύση.

Οι μονες ρυθμιση που εχει ο ενισχυτης μου ειναι η αποσταση και η ενταση των ηχειων..τιποτα αλλο.Θα εκτιμουσα παρα πολυ εαν με βοηθουσε καποιος setarο σωστα τον ηχο/ρυθμισεις ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O ήχος έρχεται από τον Θεό!!!

Για να καταλάβεις εάν ο ήχος βγαίνει από hdmi της κάρτας γραφικών ή από οπτική της κάρτα ήχου, απλά κλείσε είτε τηλεόραση είτε ενισχυτή και παρατήρησε ποιο ακούγεται και ποιο όχι. Τόσο απλά.

Για τον έλεγχο των ρυθμίσεων σωστά στα είπε ο φιτριόλης. Πέρα από αυτό βέβαια, γνώμη μου είναι να θέσεις τον ενισχυτή στην ποιο pure direct λειτουργία που διαθέτει και να ρυθμίζεις ήχο από το πρόγραμμα της κάρτας ήχου για καλύτερο έλεγχο. Ενισχυτή μόνο για έλεγχο έντασης στην περίπτωση σου.

Για καινούργια ηχεία κτλ, πρέπει να προτείνεις budget εσύ όπως και τι ηχεία θέλεις: Σετ 5,1μ 7,1, 2,1, δαπέδου, κτλ κτλ...Βέβαια αν πάρεις καλύτερα ηχεία, μάλλον σίγουρα θα χρειαστείς και καλύτερο ενισχυτή. Τελείως πρόχειρα: ~300 ευρώ καινούργιος ενισχυτής χαμηλής κατηγορίας αλλά με σύγχρονα φορμά ήχου συν 4Κ και ~400 ευρώ για καλά 2,1-5,1 ηχεία μιας κάποια ποιότητας και σαμπ. 

Επεξ/σία από Feregorn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 18/01/2018 at 4:00 AM, fitriolis said:

εδω εισαι λαθος τουλαχιστον σε εμενα το αντιθετο συνεβη, αλλαξα ενισχυτη ειχα εναν home cinema yamaha rx v 757 και αγορασα εναν hi fi stereo yamaha as-801

ηχεια προς το παρον κρατησα τα παλια μου wharefedale 9,5 και 9.3

βλεπω οτι ο ηχος εχει γινει ποιο καθαρος με ποιο σφιχτο και ξεκαθαρο μπασο απο πριν αρα ναι ο ενισχυτης παιζει ρολο στον ηχο

στο παλικαρι που ανοιξε το θεμα θα προτεινα να παει σε ενισχυτη γιαμαχα εχει τρομερα προιοντα και για ολα τα βαλαντια αξιοπιστα με αντοχη στο χρονο

εγω προτιμησα εναν καλο στερεο για να απολαμβανω αυστηρα τη μουσικη μου οσον αναφορα παιχνιδια και ταινιες προτιμησα ενα ασυρματο χεντσετ 7,1

Επεξ/σία από Runner25
Δημοσ.

Δεν είπα ότι δεν παίζει ρόλο ο ενισχυτής. Είπα ότι θα δεις μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο όταν αλλάξεις ηχεία παρά όταν αλλάξεις ενισχυτή. Εσύ είχες ήδη ποιοτικά ηχεία (και εγώ wharfedale έχω) τα οποία μάλλον δεν ταίριαζαν με τον ενισχυτή. Στο setup όμως του φίλου τα ηχεία είναι ένα πολύ φθηνό 5.1 . Αν είχα ένα διαθέσιμο ποσό για αναβάθμιση, αυτά θα άλλαζα πρώτα. Ένα κακό ηχείο πάντα κακό ήχο θα βγάζει με ότι και να το οδηγήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...