Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,

Έχω ένα router OTE στο γραφείο μου και 3 ορόφους πάνω είναι το σπίτι μου. Πέρασα ένα καλώδιο UTP και πάνω στο σπίτι έβαλα ένα router TP Link που θα γίνει AP, το οποίο πάει σε ένα ethernet hub (γιατί δεν είχα άλλες θύρες στο router) και από εκεί στο router του ΟΤΕ. Σε αυτό που θα παίξει ως AP  έχω απενεργοποιήσει το DHCP, NAT κτλ. Οι IP είναι οκ, δεν υπάρχει conflict. Το main router παίζει στο 192,168,1,1 με DHCP που ξεκινάει από 192,168,1,100 και το AP είναι 192,168,1,2. 

Το ένα ρουτερ είναι Annex A ενώ το άλλο Β αλλά δεν παίζει ρόλο αφού αυτό που θα χρησιμοποιηθεί ως AP δεν μπλέκει με DSL. 

Όταν βάζω επάνω το AP το internet παίζει για λίγα λεπτά και μετά πέφτει και πρέπει να πάω να κάνω restart το main router. Πού έχω κάνει λάθος?

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ.

Το 2ο router είναι παθητικό όπως καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου και θέλω να πιστεύω πως έχεις κάνει σωστό configuration από αυτά που αναφέρεις, αυτό ακουμπάει σε ένα hub το οποίο βρίσκεται συνδεδεμένο με το καλώδιο utp που έρχεται από τον κάτω όροφο στο main router σου , και σε αυτό το hub να φανταστώ ακουμπάνε και τερματικά έτσι;  
Εφόσον όλα τα έχεις κονφιγκιουράρει σωστά , τότε το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι το hub...καλό θα ήταν να πάει το καλώδιο utp απευθείας σε μια ethernet πόρτα του 2ου Router, και βάλε τις υπόλοιπες συσκευές να ακουμπάνε στο hub , εφόσον δεν σου φτάνουν οι πόρτες.

Δημοσ.

Το default gateway (μενου ρυθμίσεων) για το access point ειναι άσχετο με το gateway του router; 

Πχ. router 192.168.1.1

ap 192.168.1.200 ή 192.168.2.1

Αν ναι, βάλε το ethernet απευθειας απο το router στο access point και δοκίμασε wifi. Αν δεν εχεις προβλημα, εγω θα κοιταζα το hub μήπως κάνει νερα. 

Τέλος αν εχεις ενα παλιο modem router που εχει 4 ethernet και wifi, μπορεις να κάνεις αυτο ap βάζοντας στην ακρη tp link AP και hub. Δεν παιζει με όλα, αλλα στα περισσότερα της αγορας. 

Δημοσ.

Να εξηγήσω: Και τα 2 router είναι. Το main (ΟΤΕ ΖΤΕ) είναι Annex B και το 2ο (ΤP Link) Annex A. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο ότι είναι διαφορετικά γιατί δεν μπλέκει το 2ο με DSL Line. Από Ethernet  θα πάρει internet.

Εγώ θέλω να πάρω το TP Link και να το δουλέψω ως Access Point για αυτό και μπήκα στις ρυθμίσεις του και έκανα τα εξής:

TP Link (Secondary):

IP: 192.168.1.2

DHCP: Disabled

NAT: Disabled (Δοκίμασα και με Enabled)

WiFi: Έβαλα SSID και Password που ήθελα

Μετά πήγα στο router του ΟΤΕ και έκανα τα παρακάτω

ΖΤΕ (main router):

ΙP: 192.168.1.1

DHCP Pool: 192.168.1.100 - 192.168.1.254 (για να μην υπάρχει περίπτωση conflict)

Δοκίμασα να παρακάμψω το HUB και να πάει το καλώδιο κατευθείαν στο Router αλλά και πάλι μετά από 2 λεπτά μου ρίχνει το internet. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φαίνεται να έχεις κάνει κάτι λάθος στο configuration... Επιβεβαίωσε ότι έχεις και στο 2ο Router με subnet mask 255.255.255.0 . Ακόμη ψάξε μήπως υπάρχει λειτουργία μέσα στο TP Link "Use as access point"... Πάντως γενικά το καλώδιο απευθείας στο router πιστεύω πως είναι πιο σωστή συνδεσμολογία από ότι το hub... Δοκίμασε επίσης να παίξεις χωρίς hub όπως λέει και ο isay , κάνοντας ξανά factory reset το 2o router και config από την αρχή να δεις άμα στέκεται η σύνδεση και πρόσθεσε μετά το hub.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαι σίγουρος ότι δεν το έχεις συνδέσει στη θύρα WAN ; Πρέπει να είναι LAN-to-LAN.

Επεξ/σία από mitsos00
Δημοσ.

πρεπει να εξηγησεις τι σημαινει ο ορος "πεφτει το ιντερνετ". Δε νομιζω να εννοεις οτι πεφτει το λαμπακι του ιντερνετ στο main router, αλλα στην ουσια πεφτει το δικτυο.

Το config σου ειναι σωστο οπως το λες αλλα ποτε δε ξερεις αν δεν εισαι μπροστα για αυτο θα σου προτιενα τα εξης.

1) Βαλτα για αρχη διπλα διπλα και συνδεσε τα με ετοιματζιδικο ελεγμενο καλωδιο ethernet, χωρις τη φυσικη παρουσια switch και με ενα λαπτοπ ή τηλεφωνο δες αν αποσυνδεεται και παλι.

2) Τσεκαρε σε αλλες ethernet ή και με αλλο ρουτερ ή αλλο ΑΡ δοκιμαστικα αν συνεχιζει το θεμα.

3) Ακομη κλεισε και το firewall στο ΑΡ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, rfc είπε

πρεπει να εξηγησεις τι σημαινει ο ορος "πεφτει το ιντερνετ". Δε νομιζω να εννοεις οτι πεφτει το λαμπακι του ιντερνετ στο main router, αλλα στην ουσια πεφτει το δικτυο.

Το config σου ειναι σωστο οπως το λες αλλα ποτε δε ξερεις αν δεν εισαι μπροστα για αυτο θα σου προτιενα τα εξης.

1) Βαλτα για αρχη διπλα διπλα και συνδεσε τα με ετοιματζιδικο ελεγμενο καλωδιο ethernet, χωρις τη φυσικη παρουσια switch και με ενα λαπτοπ ή τηλεφωνο δες αν αποσυνδεεται και παλι.

2) Τσεκαρε σε αλλες ethernet ή και με αλλο ρουτερ ή αλλο ΑΡ δοκιμαστικα αν συνεχιζει το θεμα.

3) Ακομη κλεισε και το firewall στο ΑΡ.

σωστά,  το 1 είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Εάν η βλάβη δεν αναπαράγεται με ένα καινούριο κοντό καλώδιο, τότε ισως φταίει το μακρυ καλώδιο (τι μήκος έχει αληθεια?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είχα χρόνο μέσα στο ΣΚ να παρατηρήσω καλύτερα το πρόβλημα. Κατ'αρχήν να πω πως ότι έκανα ήταν LAN to LAN και δοκίμασα και με έτοιμο καλώδιο έχοντας τη μία συσκευή δίπλα από την άλλη (το καλώδιο που πέρασα εγώ δεν είναι πολύ...περίπου 25 μέτρα). Δοκίμασα επίσης να μην βάλω καθόλου τα HUB αλλά δεν έγινε κάτι.

Ήταν λάθος που είπα πως πέφτει το internet και σωστή η παρατήρηση του rfc. Στην ουσία αυτό που κάνει όταν συνδεθεί το AP είναι πως μετά από 2-3 λεπτά κόβει το internet σε όλες τις LAN ports (οι συσκευές όμως βλέπονται μεταξύ τους). Κανένας Η/Υ συνδεδεμένος με καλώδιο δεν τραβάει internet. Αν θέλεις internet μόνο με WiFi.

Επεξ/σία από akiz90
  • Like 1
Δημοσ.

Ετσι οπως το γραφεις τωρα, μαλλον οι θυρες  lan του ΑΡ ειναι βραχυκυκλωμενες και σου ριχνουν ολο το δικτυο οταν συνδεεις το μηχανημα. Εχεις κανα παλιο ασυρματο μοντεμ ρουτερ να κανεις δοκιμη με αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Εχω ένα θα το δοκιμάσω. Περίεργο μου φαίνεται πάντως γιατί το TP- Link είναι του κουτιού! :/ 

Οι υπολογιστές βλέπουν κανονικά το router και το AP και ας έχει πέσει το ιντερνετ στις θύρες lan. Αν ηταν βραχυκυλωμένο δεν θα έπρεπε να μην βλέπουν ούτε τις τοπικές συσκευές?

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ.

Για να σιγουρευτουμε οτι συμβαινει αυτο που λεω, πρεπει τη στιγμη που δε βγαινεις ιντερνετ, να δεις αν κανεις ping τα αλλα μηχανηματα του δικτυου, ή αν εχεις καποιο φακελλο share να δεις αν τον βλεπεις και τετοια. Πρωτα τσεκαρε με οποιο τροπο σε βολευει απο αυτους που ειπα το δικτυο και μετα αλλαξε ΑΡ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...