Προς το περιεχόμενο

Sony a6000 kit (16-50 pz oss) VS olympus om-d e-m 10 Mark ii kit (ed 14-42 ii r and 40-150 r)


vicky2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά στο παρεακι!  Επειδή πρόκειται άμεσα να αγοράσω μια mirroless και κλείνω προς την Sony λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα κλπ ήθελα μια γνώμη κ από σας ανάμεσα στη σονυ και την olympus το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς είναι πραγματικα value for money γιατι περιέχει στην απίστευτη τιμή των 650 ευρώ κ τον φακό 40-150 εκτός από τον  kit φακό.  Κ αναρωτιέμαι τώρα είναι τα ίδια χρήματα με την σονυ. Τι αξίζει να πάρω καλύτερα? Την σονυ με τον καλύτερο αισθητήρα κ τα περισσότερα πιξελ η την olympus με τα λιγότερα βέβαια πιξελ αλλά έναν πολυπάμαι καλό φακό? Ποια απ τις δύο θα χει καλύτερο αποτέλεσμα? Γιατί γ να πάρω άλλο φακό γ την σονυ εκτός του kit δεν το χω στα άμεσα σχέδια καθώς είναι πανάκριβο. Αργότερα γ κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οποία γνώμη ευπρόσδεκτη!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Το ίδιο δίλημμα είχαν και άλλοι σαν και σένα....ρίξε μια ματιά στα παραπάνω θέματα για γνώμες. Οι περισσότεροι καταλήγουν στην Olympus (λόγω φακών και IBIS).

Που έχει 650 η Olympus αν επιτρέπεται; 

Επεξ/σία από Ionlab
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ ευχαριστώ πολύ απλά επειδή το κινητό μ κολλάει πολλές φορές δν μ.φορτώνει καλά τα θέματα κ δν τα χα δει. Ευχαριστώ θα τα κοιτάξω εκτενώς! Στο σκρουτζ εχει 150 οπως με πρόλαβε κ ο stratigos. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλό φακό τον 40-150 R δε τον λες.

Απο την άλλη ούτε ο 16-50 της sony είναι καλός.

Οι κιτ φακοί είναι επίδειξης κατ εμε,σου δείχνουν τι θα μπορουσε να κάνει η μηχανή αν είχε έναν καλό φακό.

Για μένα αγνόησε τους φακούς που δίνει με το σωμα ο κατασκευαστης και πάρε τη μηχανή που σου ταιριάζει.

Φακους ετσι κι αλλιως θα αλλάξεις αν ασχοληθείς με το αντικείμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα από τα πλεονεκτήματα των mirrorless είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν legacy φακοί με ευκολία καθώς στην οθόνη ή το EVF μπορείς να βλέπεις άμεσα το τελικό αποτέλεσμα, ενώ το Focus assist και focus magnification κάνουν την εστίαση παιχνιδάκι. Φακοί υπάρχουν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Έχω μπερδευτεί. Έχω ψάξει πολύ κ σε ξενα σαιτ κ όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. : ότι ναι μεν ta 24 pixel της Sony δεν συγκρίνονται με τα 16 της olympus αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει αν δεν θες να εκτυπώσεις σε μεγάλο χαρτί η να κάνεις crop κ δεύτερον ο μεγαλύτερος αισθητήρας της Sony αντισταθμιζεται με το IBIS της olympus. Πραγματικά δεν μπορώ ν βγάλω άκρη.( Βέβαια μια φωτογράφο που είχα ρωτήσει μου χε πει ότι γενικά παίζουν ρόλο τα πιξελ..) Σαν εμφάνιση πάντως μ αρεσει η olympus αλλά είναι χαζό να πάω μ αυτο το κριτήριο. Αυτό που θα με κάνε να καταλάβω θα ταν μια ίδια φωτογραφία τραβηγμένη από olympus kai Sony με τους κιτ φακούς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν αισθητήρες οι διαφορές τους είναι περίπου μισό στοπ σύμφωνα με τις μετρήσεις του DXO. Αντίστοιχη είναι και η διαφορά στα MP όπως και στο μέγεθός τους σαν αισθητήρες.

Μισό στοπ δεν είναι φοβερή διαφορά για την ποιότητα των φώτο που πέρνεις. Το 50% όμως περισσότερα pixel είναι κάτι σίγουρα αισθητό και οπωσδήποτε θα κάνεις κροπ στις φώτο που πέρνεις αν θες να τις βελτιώσεις.

Η Olympus λένε πως είναι πολύ καλύτερη στο χειρισμό (δεν την είχα ποτέ) κάτι που  είναι πολύ βασικό σε βάθος χρόνου. Επίσης σημαντικό ο έξτρα φακός που πέρνεις με  αυτήν. Όπως τα παραθέτεις η Olympus μου φαίνεται καλύτερη  επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλύτερο που εχεις να κάνεις, κατ εμε, είναι να πας σε ενα κατάστημα με φωτογραφικές μηχανές και να τις δεις απο κοντά,να τραβηξεις ενα αντικειμενο με εστιαστη στο κέντρο και φωτομέτρηση σε όλο το κάδρο.

iso 100 ή low (olympus),f ιδιο και στις δυο ,χωρίς ζουμ και χρόνο εκθεσης όσο χρειάζεται για να εχεις την ιδια ενδειξη φωτομετρησης.

Εχε μια μνημη μαζι σου ,ρωτα το πωλήτή αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου.

Αποθηκευσε raw-jpeg και δες σπίτι σου στον υπολογιστή τα αποτέλεσματα.

Και μιας και σε εντυπωσίασε ο δευτερος ζουμ που δίνει στο πακέτο η ολυμπους ,τραβα και δυο φωτογραφίες στα 40mm που μπορούν και οι δυο φακοί για να δεις αν εχουν διαφορά μεταξύ τους (θυμισου να βαλεις f5,6 και στις δυο λήψεις).

Κάνοντας αυτά θα δεις και τη διαφορά στη φιλοσοφία των δυο κατασκευαστων σε οτι αφορά τη παραμετροποίηση της λήψης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nicolas πολύ χρήσιμες και οι δικές σου.πληροφορίες. παιδιά πράγματα ικα σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας. Νομίζω τι καλύτερο που έχω να κάνω για να δω ιδίοις ομμασι τις διαφορές είναι ν κάνω αυτό π είπε ο decentitocerberon. Απλά σε όσα καταστήματα έχω πάει public media κωτσοβολο, είναι πάντα κλειστές οι μηχανές. Νομίζω στο πλαίσιο έχω πετύχει ανοιχτές. Μάλλον σε κάνα μαγαζάκι όχι αλυσίδα πρέπει να πάω μήπως με αφήσουν κ την χρησιμοποιησω κ βάλω κ κάρτα δικιά μ. Μακάρι. . Θα κάνω ακριβώς ότι μου είπες με τις παραμέτρους που μ λες! Μόνο έτσι πιστευω ότι θα δω φως! Thank you κ παλι! ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για καλύτερη τιμή σε Sony a6000 με το διπλό φακό δες στο eglobalcentral.eu (δες και το reward scheme καθώς και το referral program μήπως και σε εξυπηρετούν)...

Πάντως για κάποιον που ξεκινάει τώρα με τη φωτογραφία και δεν γνωρίζει τι θα συναντήσει τι ακριβώς τον ενδιαφέρει ίσως είναι προτιμότερο να πάει σε κάτι τύπου Sony rx100 Mark 3/4/5 και να υπολογίσει το κόστος χρήσης (τιμή αγοράς μείον τιμή πώλησης) μετά αποφασίζει αν όντως θέλει να συνεχίσει με το χόμπι αυτό.

Να βάλεις τρίποδο και lightroom μέσα στο αρχικό κόστος της επένδυσης σου μην τα αφήσεις για αργότερα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλεια ! Θα τα δω όλα αυτά που είπες και θ τα λάβω υπόψιν μου! χμ έχεις δίκιο πρέπει να δω αν θέλω να συνεχίσω με το συγκεκριμένο χόμπι αν κ αν κρίνω από το γεγονός ότι έβαλα κάτω τη zenith της μάνας μου, προσπάθησα να την μάθω να την ανακαλύψω, να διαβάσω ότι εγχειρίδιό βρήκα στο ίντερνετ ,να ρωτήσω φωτογράφο κ το κορυφαίο να την κουβαλάω κ μαζί στις διακοπές κ να τος δώσω ζωή μετά από είκοσι χρόνια νομίζω ότι οποία mirroless κ να πάρω θα θέλω να συνεχίσω! 

Ευχαριστώ πολύ πολύ! ! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πλαίσιο πάντως με άφησαν να βάλω κάρτα σε όλες τις μηχανές και έτσι είχα τη δυνατότητα να παίξω απο ff μέχρι crop.  Βέβαια ήταν επιλογή του πωλητή που ήταν εκεί και μου λέει ότι κανονικά απαγορεύεται 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βέβαια ο δεύτερος φακός δεν ξεφεύγει στη τιμή

https://www.eglobalcentral.eu/s0ny-sel55210-55-210mm-f4.5-6.3mm-lenses-silver.html#/product/16228

οπότε θα μπορούσες να τον αγοράσεις αργότερα προσωρινά ίσως βολεύει το ζουμ που διαθέτει η κάμερα βγάζοντας μεγαλύτερες εστιακές αποστάσεις δίνει μια ιδέα του τι να περιμένεις μιας και στο διάφραγμα δεν αλλάζει κάτι.

Για μελέτη bokeh...  πάρε μια ιδέα από την εφαρμογή...

https://play.google.com/store/apps/details?id=jds.dofcalc

 

... για κάμερα επέλεξε Sony. NEX3 NEX5 για τη Sony a6000 γιατί έχουν το ίδιο μέγεθος αισθητήρα.

 

Για Sony a6000 και φακούς μπορείς να δεις σχετικά από τη σκοπιά ενός απλού χρήστη

 

https://www.youtube.com/user/TechnologyMafia

 

Επεξ/σία από thepoint
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...