Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβα εγώ κάτι καλά αλλά γιατί να είναι το δεύτερο σενάριο με το 2 ? Εφόσον διαιρείς με το a δεν θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις ξανά με το a για να βρεις τον διαιρετέο (κάτι μικρότερο από τον διαιρετέο δηλαδή λόγω ακέραιας διαίρεσης) ? Γιατί να πολλαπλασιάσεις με το 2 ?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, imitheos είπε

Μάλλον δεν κατάλαβα εγώ κάτι καλά αλλά γιατί να είναι το δεύτερο σενάριο με το 2 ? Εφόσον διαιρείς με το a δεν θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις ξανά με το a για να βρεις τον διαιρετέο (κάτι μικρότερο από τον διαιρετέο δηλαδή λόγω ακέραιας διαίρεσης) ? Γιατί να πολλαπλασιάσεις με το 2 ?

αυτό που περιγράφεις είναι η δικιά μου λύση. Η εκδοχή με το 2 είναι η λύση που παρουσίαζε το βιβλίο, ενώ στην εκφώνηση ή άσκηση έλεγε να βρεθεί το υπόλοιπο της ακέραιας διαίρεσης.
Ξέρω ότι αν διαιρέσουμε με το 2 τότε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν ο αριθμός που ψάχνουμε είναι περιττός ή άρτιος. (2ν+1 και 2ν αντίστοιχα). Εγώ όμως θέλω να εμφανίσω το ακέραιο υπόλοιπο.
Κάνω λάθος; Κάτι μου διαφεύγει;

Επεξ/σία από costgial
Δημοσ.

19/10 = 10/10 + 9/10 <=> 19 = 10+9

Σε μια ακέραια διαίρεση απο το παραπάνω θα παρεις το αποτέλεσμα απο το 10/10 και το9/10 θα εξαφανιστεί. 

x/y=z+e εδω θα παρεις το αποτελσμα z και θα εξαφανιστεί το e. Το e ουσιαστικα ειναι το υπόλοιπο. e = x - z*y  ή με αριθμους,  9 = 19 - 10*1

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζεται να κάνεις την συγκριμένη εξίσωση? Γιατι απλα δεν βαζεις το τελεστη mod?

yp=d%a; 

Επεξ/σία από ευδο
Δημοσ.
// Example program
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
int main()
{
 float d, yp;
 int a, b;
 // cin >> d >> a;
 d = 10.2;
 a = 3;
 b = d / a;
 yp = (int)(d) - b * a;
 cout << yp << endl ;
}

http://cpp.sh/2rpep

Αυτή είναι η δική μου πρόταση αν θες ακέραιο υπόλοιπο,  διαφορετικά βγάζεις το (int). Το να αλλάξεις το a με το 2 είναι λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...