costgial Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 ποια απο τίς δύο περιπτώσεις είναι σωστή(;), γιατί έχω μπερδεφτεί λιγάκι...
kaliakman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 https://www.cprogramming.com/tutorial/modulus.html 1
imitheos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μάλλον δεν κατάλαβα εγώ κάτι καλά αλλά γιατί να είναι το δεύτερο σενάριο με το 2 ? Εφόσον διαιρείς με το a δεν θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις ξανά με το a για να βρεις τον διαιρετέο (κάτι μικρότερο από τον διαιρετέο δηλαδή λόγω ακέραιας διαίρεσης) ? Γιατί να πολλαπλασιάσεις με το 2 ? 1
costgial Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, imitheos είπε Μάλλον δεν κατάλαβα εγώ κάτι καλά αλλά γιατί να είναι το δεύτερο σενάριο με το 2 ? Εφόσον διαιρείς με το a δεν θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις ξανά με το a για να βρεις τον διαιρετέο (κάτι μικρότερο από τον διαιρετέο δηλαδή λόγω ακέραιας διαίρεσης) ? Γιατί να πολλαπλασιάσεις με το 2 ? αυτό που περιγράφεις είναι η δικιά μου λύση. Η εκδοχή με το 2 είναι η λύση που παρουσίαζε το βιβλίο, ενώ στην εκφώνηση ή άσκηση έλεγε να βρεθεί το υπόλοιπο της ακέραιας διαίρεσης. Ξέρω ότι αν διαιρέσουμε με το 2 τότε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν ο αριθμός που ψάχνουμε είναι περιττός ή άρτιος. (2ν+1 και 2ν αντίστοιχα). Εγώ όμως θέλω να εμφανίσω το ακέραιο υπόλοιπο. Κάνω λάθος; Κάτι μου διαφεύγει; Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από costgial
παπι Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 19/10 = 10/10 + 9/10 <=> 19 = 10+9 Σε μια ακέραια διαίρεση απο το παραπάνω θα παρεις το αποτέλεσμα απο το 10/10 και το9/10 θα εξαφανιστεί. x/y=z+e εδω θα παρεις το αποτελσμα z και θα εξαφανιστεί το e. Το e ουσιαστικα ειναι το υπόλοιπο. e = x - z*y ή με αριθμους, 9 = 19 - 10*1 1
ευδο Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χρειάζεται να κάνεις την συγκριμένη εξίσωση? Γιατι απλα δεν βαζεις το τελεστη mod? yp=d%a; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από ευδο
nplatis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Μην αποκλείεις την περίπτωση τυπογραφικού λάθους!
solarpower Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 // Example program #include <iostream> #include <string> using namespace std; int main() { float d, yp; int a, b; // cin >> d >> a; d = 10.2; a = 3; b = d / a; yp = (int)(d) - b * a; cout << yp << endl ; } http://cpp.sh/2rpep Αυτή είναι η δική μου πρόταση αν θες ακέραιο υπόλοιπο, διαφορετικά βγάζεις το (int). Το να αλλάξεις το a με το 2 είναι λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα