Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτός ο Intel με AMD Vega μοιάζει να είναι η μπάντα που παίζει τα πάντα. Περιμένω πως και πως πιο οικονομικές υλοποιήσεις γιατί τα 2 χιλιάρικα δεν τα χωνεύω με τίποτα.

Δημοσ.

Στεναχωριέμαι με αυτά που διαβάζω για προβλήματα γιατί μέχρι τώρα από φίλους που έχουν τιμήσει τη σειρά και μάλιστα refurbished είχα ακούσει τα καλύτερα. Το τελευταίο που είχε και τη GTX 1050 ήταν πολύ καλή περίπτωση για όσους ήθελαν να γράψουν CUDA, να κάνουν train neural nets κλπ. Το καινούριο chip δεν ξέρουμε πώς θα τα πηγαίνει μ' αυτά.

Από Σεπτέμβρη κι εγώ έχω στο μυαλό μου να πάρω δυνατό λαπτοπ (όχι για gaming) και περιμένω να δω τι θα έχουν τα νέα Macbook και πώς θα τα πάει το XPS 15 (αν βγει και κανονικό λαπτοπ εκτός απο 2in1).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, cpgr είπε

Κριμα και τα θεωρουσα τα πλεον αξιοπιστα .. ξερεις σε τι ποσοτο των πωλησεων παρατηρειται? πχ μπορει να ειναι το 5% των πωλησεων που θεωρειται φυσιολογικο..

O πελάτης που έκανα troubleshoot τη Δευτέρα, έχει αγοράσει για παράδειγμα κάπου 15 από αυτά και τα 6-7 έχουν πάει πίσω.

Όλα για αλλαγή board, εκτός από ένα (αγορασμένο τέλη Αυγούστου αυτό) που έβγαλε πρόβλημα ή στην οθόνη ή στο LVDs γιατί η μισή οθόνη τρεμοπαίζει σαν ντισκομπάλλα.

Άλλος πελάτης παρόμοια θέματα και λίιιγο λιγότερα ποσοστά επιστροφών. Αναγκάστηκε πάλι να γυρίσει σε HP Elitebook (τα ThinkPad του φάνηκαν υπερβολικά ακριβότερα).

Κάποιοι έλεγαν ότι έπαιζε ένα πρόβλημα με τα Windows 10 και τα idle states και C states του επεξεργαστή στα Kaby Lake, το οποίο σε early batches έστρωνε με την απενεργοποίησή του από το BIOS, αλλά @@, όσες φορές το δοκίμασα, έπαιξε καλά για 1-2 μέρες και μετά πάλι τα ίδια και στα καινούρια και στα παλιότερα batches. Design flaw μου μυρίζει. Σε όσα άλλαξαν το board από τον Σεπτέμβρη και μετά, δεν διαπιστώθηκε ξανά πρόβλημα (για την ώρα).

Παρόμοια περιστατικά έχω κι από αλλού στα XPS, κυρίως board, αλλιώς είναι ένα mix από προβλήματα με βλάβη σε πληκτρολόγιο, SSD, οθόνη, wireless card, power button issues.

Στα Lattitude είχαμε θέμα σε πληκτρολόγια κυρίως και docking stations (ή συμπεριφορά του λάπτοπ όταν κούμπωνε στο docking station).

Ωραία μηχανάκια σε DELL είναι τα Precision. Κάθε εταιρία έχει τα πάνω της και τα κάτω της σε μοντέλα και παρτίδες, τί να κάνουμε, όλοι την τσέπη τους κοιτάνε δυστυχώς.

Επίσης κάτι άλλο που πολύς κόσμος μπερδεύει: Η σειρά XPS, ανήκει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά στην consumer (enthusiast) κατηγορία της DELL, όχι στην business (άσχετα αν μαρκετιστικά η DELL τη λανσάρει και ως business).

Καθαρή business σειρά είναι τα Latitude και φυσικά τα Precision που τα τελευταία είναι αστέρια σε γενικές γραμμές.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 hours ago, panoskatos said:

Θα δώσεις 2500 € για λαπτοπ ?

Όχι, γιαυτό λέω ότι αν δεν έχει touch screen & την φάση tablet mode.
Δηλαδή ένα κλασσικό XPS, φαντάζομαι θα έπεφτε η τιμή, αισθητά.
Ελπίζω δηλαδή ;)

On 16/01/2018 at 9:58 PM, TheAccountant said:

σε εμποδιζουν οι εξτρα δυνατοτητες να το παρεις δλδ? Η απλά θεωρεις οτι θα ναι φτηνοτερο?

Ελπίζω να είναι αρκετά φθηνότερο.
Δεν περιμένω 1000€ πιο κάτω αλλά ένα 300άρι - 400άρι... όχι ε? :P

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, jokr said:

Spectre/meltdown υποστηρίζει? 

Spectre/meltdown υποστηρίζει? 

Ασφαλώς, τι το πέρασες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/16/2018 στις 10:48 ΜΜ, plpapadopoulos είπε

Σιγά το χρέπι.

Οι περισσότερες σειρές XPS laptop χτυπάνε μητρικές πιο εύκολα κι από σαμπρέλα σε ποδήλατο street. Αυτή τη βδομάδα στείλαμε 3 για επιστροφή πάλι... No thanks.

Που να δείς και σε ThinkPad P40 Yoga πόσο καταπληκτικό και ακριβείας είναι το touch στην WQHD λόγω του digitiser που έχει.

Θεωρεί ότι δε θα είναι τόσο αδύναμο ίσως? Γιατί U επεξεργαστή το βλέπω να φοράει (στην καλύτερη) όπως όλα τα 2-in-1...

FYI Ο επεξεργαστής που φοράει είναι ο Kaby Lake G με Vega graphics, quad core cpu 4ghz boost clock. Από άποψη ποιότητας επέτρεψέ μου να αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου ειδικά για τις μητρικές τους. Όσους ξέρω που χρησιμοποιούν κάποιο XPS τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και ακόμα τα χρησιμοποιούν.

Επεξ/σία από Xzidique
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Xzidique είπε

FYI Ο επεξεργαστής που φοράει είναι ο Kaby Lake G με Vega graphics, quad core cpu 4ghz boost clock. Από άποψη ποιότητας επέτρεψέ μου να αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου ειδικά για τις μητρικές τους. Όσους ξέρω που χρησιμοποιούν κάποιο XPS τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και ακόμα τα χρησιμοποιούν. Αν έχεις κάποιες άλλες πληροφορίες για τυχόν ελαττώματα που φέρουν τα μηχανήματα, σε παρακαλώ να τις αναρτήσεις γιατί ο καθένας είναι με το κοντό του και το μακρύ του εδώ μέσα. :)

Μπορείς να διατηρείς τη γνώμη σου κι εγώ τη δική μου. Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω κι εγώ για τη δική σου, έτσι απλά. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για να μη χάνουμε το χρόνο μας όλοι.

Περαιτέρω στοιχεία (είτε τεκμηριώνουν τις μαρτυρίες μου, είτε όχι):

https://www.dell.com/community/General/2016-DELL-XPS-13-9360-i7-7500U-Kaby-Lake-freezes-hangs-C-States/m-p/5104433

http://forum.notebookreview.com/threads/dell-xps-13-9360-kaby-lake-owners-thread.798566/page-6

http://forum.notebookreview.com/threads/xps-13-9360-crashes-under-load.798289/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης:

(Για κοίτα να δείς που ορισμένοι τελικά δε λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και συμβαίνουν πραγματικά τα όσα αναφέρονται...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, insome είπε

Τα 15ιντσα xps ποτέ δεν είχαν U επεξεργαστές. Ας είναι 2 in 1. Ο μικρότερος i5-8305G π.χ. είναι 65W

Έχεις δίκιο. Ένα εκ των δύο XPS από αυτά που έστειλα προχτές για αλλαγή μητρικής είχε i7-7700HQ, είναι 9560 και έλεξα το service tag του από περιέργεια.

Το άλλο είναι 9360 οπότε είχε i7 U επάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...