Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις turbo ενεργό , παίζει και 20Χ μόνο για cpu, όχι για μνήμες. Αλλά μόνο εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες χωρίς αυτό .

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αν έχεις turbo ενεργό , παίζει και 20Χ μόνο για cpu, όχι για μνήμες. Αλλά μόνο εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες χωρίς αυτό .

Το τούρμπο δέν το πολυεμπιστεύομαι μαζί με manual oc

3 λεπτά πριν, logo15 είπε

Εγώ πάντως με 4770κ και 760 είμαι μια χαρά στο παιχνίδι. Χωρίς overclock και τα συναφή. 

με τί κάρτα?

Δημοσ.

Για καρτες κλπ σε γενικες γραμμες μπορεις να δεις -και απο youtube videos-
ποιοι παιζουν με i5-2500 (οχι overclocked K) γιατι πλεον ανεβασμενος ο 750
σε αυτον το ελαχιστο αντιστοιχει, οποτε καλοριζικο και το δωρεαν upgrade!
;)

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, frapes87 είπε

Δουλεύει κυριλέ. Απλά πρέπει να έχεις καλή ψύξη . Το ενεργοποίησα και από 3800MHz πήγε 3990MHz , με bus σταθερό στα 190 , αφού τις 1333 μνήμες δεν θέλω να τις πάω πάνω από 190Χ8=1520 και δεν δουλεύουν με πολλαπλασιαστή 6 (να έβαζα bus=200 και μνήμες 6Χ200=1200 ).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Για καρτες κλπ σε γενικες γραμμες μπορεις να δεις -και απο youtube videos-
ποιοι παιζουν με i5-2500 (οχι overclocked K) γιατι πλεον ανεβασμενος ο 750
σε αυτον το ελαχιστο αντιστοιχει, οποτε καλοριζικο και το δωρεαν upgrade!
;)

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δυστυχώς μπλέ οθόνη. Νομίζω ότι κάτι παίζει με τίς ραμ και πρέπει να το ρυθμίσω. Κρίμα και χάρηκα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως νομίζω το τεντώνουμε....εσύ ταλαιπωρείς το σύστημα σου με αβέβαιο αποτέλεσμα και το thread απλώς μαζεύει σελίδες....μην ταϊζεις παλιό hardware ...κάποια στιγμή θα σε προδώσει και θα μείνεις με το τίποτα....

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

Ενταξει, καλυτερα μην γραφουμε εδω...ο,τι μας φανει! Εκτος και το +40-50% (απο ποτε αραγε?) θεωρειται λιγο?
^_^
Οποιος δει μαλιστα, τα ρευματα που εχω προτεινει παραπανω, παιζει μεχρι σημερα η μητρικη να εδινε ηδη απο...
μονη της ακομη παραπανω -οποτε αντιστοιχως ηταν "autoταλαιπωρουμενο"! Με αυτα, εως ασφαλη δεδομενα, αν
δεν δινονται κουφα MHz μνημης, ειπαμε οτι εχει μεχρι ~3.8 -και μνημες περι 1800, χλωμο να φτασουν π.χ. 2000.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, frapes87 είπε

Πριν από λίγο έκανα πρώτη φορά στην ζωή μου overclock θέλω να το πάω στα 4 και παραπάνω αλλά δεν έχω ιδέα αν αυτή την στιγμή το έχω κάνει σωστά. Την 650 μην την κοιτάς. Προσπαθώ να κάνω oc για να αγοράσω καινούργια. 1050 to ή και 1060 

Ξεκίνησες πολύ καλά, για 1.20 και 3.4ghz, για 3.6 θα χρειαστείς περισσότερο. Απλά μέχρι να βρεις τα όρια της cpu κράτα τις μνήμες χαμηλά και άφου τελειώσεις με τη cpu ανεβάζεις τις μνήμες. Επίσης για τα 4ghz θα χρειαστείς αναλογικά πολύ περισσότερο ρεύμα, π.χ. Αν για 3.8 ήθελεΣ 1.30 για τα 4 μπορεί να χρειαστεί 1.37

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ενταξει, καλυτερα μην γραφουμε εδω...ο,τι μας φανει! Εκτος και το +40-50% (απο ποτε αραγε?) θεωρειται λιγο?
^_^
Οποιος δει μαλιστα, τα ρευματα που εχω προτεινει παραπανω, παιζει μεχρι σημερα η μητρικη να εδινε ηδη απο...
μονη της ακομη παραπανω -οποτε αντιστοιχως ηταν "autoταλαιπωρουμενο"! Με αυτα, εως ασφαλη δεδομενα, αν
δεν δινονται κουφα MHz μνημης, ειπαμε οτι εχει μεχρι ~3.8 -και μνημες περι 1800, χλωμο να φτασουν π.χ. 2000.

Με βάση ότι είναι ένα σύστημα 8-9 ετίας και με βάση την φυσιολογική γήρανση των υλικών (όπως όλα στον κόσμο) το λογικό είναι κάποια στιγμή το όλο σύστημα να παραδώσει πνεύμα και πιθανόν να συμπαρασύρει και κάποια πιο πολύτιμα "μελλοντικά" υποσυστήματα..οπότε θα επενδύσει σε 1 παλιό αδύναμο σύστημα...το οποίο ανα πάσα στιγμή θα είναι υποψήφιο για ολική κατάρρευση αντί να προχωρήσει σε μια σύνθεση με μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και παράλληλα να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί αυτό που διαθέτει...

Δημοσ.

To μονο "λαθος"(sic) που ενδεχομενως εντοπιστει σε τετοιες περιπτωσεις οπως (κι) εδω
-σχεδον σιγουρα ολοι, αν βρεθουμε σε θεση αντιστοιχη, ναι, απο το μυαλο μας θα περασει!-
ειναι: "..μα γιατι εφοσον μπορει να ειναι ευκολο, να μην το εχω ηδη κανει χρονια πριν αυτο?"
:lol:

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, masteripper είπε

Με βάση ότι είναι ένα σύστημα 8-9 ετίας και με βάση την φυσιολογική γήρανση των υλικών (όπως όλα στον κόσμο) το λογικό είναι κάποια στιγμή το όλο σύστημα να παραδώσει πνεύμα και πιθανόν να συμπαρασύρει και κάποια πιο πολύτιμα "μελλοντικά" υποσυστήματα..οπότε θα επενδύσει σε 1 παλιό αδύναμο σύστημα...το οποίο ανα πάσα στιγμή θα είναι υποψήφιο για ολική κατάρρευση αντί να προχωρήσει σε μια σύνθεση με μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και παράλληλα να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί αυτό που διαθέτει...

Σταμάτα να το γρουσουζευεις Κοίτα άμα είναι να φτιάξω καινούργιο μηχάνημα θα το φτιάξω σωστά. Δεν θα κάνω υποχωρησεις τύπου βάλε i3 ή 8 γιγα ράμφος και στο μέλλον βάζεις και άλλη και τέτοια. Θέλω να φτιάξω κάτι που θα κρατήσει. Οπότε το λιγότερο ένα χιλιάρικο. Δεν το έχω. Άμα θες να μου το κάνεις δώρο κλείνω επιτόπου το θέμα 

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Ξεκίνησες πολύ καλά, για 1.20 και 3.4ghz, για 3.6 θα χρειαστείς περισσότερο. Απλά μέχρι να βρεις τα όρια της cpu κράτα τις μνήμες χαμηλά και άφου τελειώσεις με τη cpu ανεβάζεις τις μνήμες. Επίσης για τα 4ghz θα χρειαστείς αναλογικά πολύ περισσότερο ρεύμα, π.χ. Αν για 3.8 ήθελεΣ 1.30 για τα 4 μπορεί να χρειαστεί 1.37

Ωραίος αλλά ξέρεις τι θεματακι έχω μόλις ανέβασα τον cpu στα 3,6 19 x 180 μου ανέβασε συχνότητα ραμ και τα timing. Προσπάθησα να τα φτιάξω manual αλλά μάλλον κάτι έκανα λάθος και έβγαλε μπλε οθόνη 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, frapes87 είπε

με τί κάρτα?

Το γραφω ρε! :P gtx 760. Δεν εχω κανει overclock οθτε προκειτε να κανω αν και εχω καλη Mobo K CPU

Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχει ρύθμιση που σε αφήνει να αυξομειώσεις την συχνότητα των μνημών, ψαξε λιγο στο bios 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...