Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους. Αγορασα προσφατα την Gigabyte 1080 G1 Gaming  και μεχρι πριν λιγες μερες ηταν ολα μια χαρα. Τωρα ομως εχω ενα ψιλοπεριεργο θεμα: Σε ανυποπτα χρονικα σημεια και χωρις να παιζω καποιο game τα ανεμιστηρακια της καρτας γυρναν για περιπου 1 δευτερολεπτο και μετα κλεινουν παλι και αυτο γινεται συνεχεια. Ο θορυβος που βγαζουν οταν γυριζουν ακουγεται αρκετα και σε σημειο που να ακουγεται σαν τριξιμο ενω αν αγγιξω το case νιωθω μια μικρη δονηση. Απο HWMonitor που κοιταξα τα ανειμιστηρακια της καρτας πηγαινουν απο  0 στα 1400rpm και αμεσως σβηνουν κ.ο.κ.

Δεν εχω φτιαξει καποιο Curve και "κανονικα" επρεπε να ξεκιναν να λειτουργουν απο τους 50 βαθμους και πανω.Η καρτα σε idle ειναι στους 38-45 βαθμους. Απο το Software της Gigabyte αν το βαλω στο Silent Mode το προβλημα φευγει αλλα μαλλον επειδη εχει λιγοτερο "επιθετικο" fan curve.

Να ανησυχησω? Η δεν τρεχει τιποτε?

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω ακούω το θόρυβο που περιγράφεις σε 1060 G1. Σαν να βρίσκει κάπου το ανεμιστηράκι. Ωστόσο δεν το χω ψάξει. Αυτό το παθαίνω μόνο όταν παίζω (Assassin's Creed Syndicate) που ακόμα και τότε η μαξ θερμοκρασία ειναι 52 βαθμούς.

Αναμένουμε απάντηση ειδικών.

Επεξ/σία από RPDrummer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο πρόβλήμα που είχα ακούσει για τις g1 (πριν την αγοράσω και εγώ) ήταν ότι αυτές πριν το latest bios revision είχαν ένα θέμα με τα ανεμηστηράκια που σταμάταγαν απότομα. Αυτό ίσως εξηγεί και τις "δονήσεις" στο κουτί σου. Το latest vbios είναι το 86.04.17.40.38 (η δικιά μου ήταν shipped με αυτό). Μπορείς να δεις ποιο vbios φοράει η δικιά σου με το gpu-z. Αν είναι κάποιο παλιότερο μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις το καινούριο από το site της gigabyte και να κάνεις update με το ανάλογο tool. Όλα αυτά υπ' ευθύνη σου βέβαια. Αν δεν είναι το σωστο vbios για το συγκεκριμένο model number, μπορεί να brickαρεις την κάρτα (πχ αν το νέο vbios είναι για model με άλλα gddr5x modules μπορεί να μην σηκώνουν τα αλλαγμένα timings).

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να ασχοληθω με bios στην καρτα γραφικων...To gpuz γραφει οτι το vbios που εχει ειναι το 86.04.3Β.40.61

12.gif.9c27a3583ed7ba936c9c5571ab5c0864.gif

Τα ανεμιστηρακια ξεκινουν χωρις λογο να γυρνανε και αφου φτασουν στα 1400rpm για ενα δευτερολεπτο σβηνουν και αποτομα. Θα στειλω και στη μαμα Gigabyte να δω τι γινεται

(το BIOS που εχω τωρα επανω δημιουργει issues ξερει κανενας? ειναι απαραιτητο το update?)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Μπορεί βέβαια να κανει backup το bios της καρτας γραφικων με το gpu-z για να είναι καλυμμένος απο τυχόν brickαρισμα

Σε pascal δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα δυστυχώς. Αν μπορέσει μόνο να το βρει κάπου online.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, gazp είπε

Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να ασχοληθω με bios στην καρτα γραφικων...To gpuz γραφει οτι το vbios που εχει ειναι το 86.04.3Β.40.61

Απόκρυψη περιεχομένων

12.gif.9c27a3583ed7ba936c9c5571ab5c0864.gif

Τα ανεμιστηρακια ξεκινουν χωρις λογο να γυρνανε και αφου φτασουν στα 1400rpm για ενα δευτερολεπτο σβηνουν και αποτομα. Θα στειλω και στη μαμα Gigabyte να δω τι γινεται

(το BIOS που εχω τωρα επανω δημιουργει issues ξερει κανενας? ειναι απαραιτητο το update?)

Αυτό που ξέρω είναι ότι το latest stable είναι αυτό που σου έγραψα πριν και έχω και εγώ.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080G1-GAMING-8GD#support-dl

Το δικό σου φαίνεται μεταγενέστερο σαν δεκαεξαδική αξία αλλά ακόμα δίνουν το 86.04.17.40.38  για download.

edit: Tα ρολόγια σου επίσης είναι χαμηλότερα και ΔΕΝ είναι ίδια με της g1 gaming (αν και τα default είναι τα ίδια) δες εδώ:

2vb.png

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ilos είπε

Αυτό που ξέρω είναι ότι το latest stable είναι αυτό που σου έγραψα πριν και έχω και εγώ.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080G1-GAMING-8GD#support-dl

Το δικό σου φαίνεται μεταγενέστερο σαν δεκαεξαδική αξία αλλά ακόμα δίνουν το 86.04.17.40.38  για download.

edit: Tα ρολόγια σου επίσης είναι χαμηλότερα και ΔΕΝ είναι ίδια με της g1 gaming (αν και τα default είναι τα ίδια) δες εδώ:

2vb.png

Οχι νταξει, απλα την ειχα ρυθμισει να ειναι στο Eco Mode μεσω του Extreme Gaming, μια χαρα ειναι τα ρολογια:

1.gif.30978b138b8ceb5777c10a27ceb52f4c.gif

Βεβαια μου κανει εντυπωση που το Bios Version ειναι μεγαλυτερο αλλα εχει αλλο σαν latest...ας δουμε τι θα πει η μαμα Gigabyte.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update: Μετα απο επικοινωνια με την Gigabyte ειπαν οτι οι ανεμιστηρες ξεκινουν να λειτουργουν απο τους 49 βαθμους και πανω οποτε οταν η καρτα καθεται σε idle και φτασει τη θερμοκρασια αυτη τοτε ξεκινανε στιγμιαια μεχρι να πεσει στους 48 και σταματουν και πως πρεπει ειτε να βαλω πιο επιθετικο Fan curve ειτε να προσθεσω φουρφουρια στο συστημα. Δεν ξερω, σαν απαντηση δε με ικανοποιει, αφου ισα που ανοιγουν για ενα δευτερολεπτο και σιγα μην πεφτει η θερμοκρασια της καρτας ενα βαθμο μεσα σε αυτο το διαστημα.

Δημοσ.

Κι όμως ο ένας βαθμός πέφτει άμεσα για αυτό και σταματούν αμέσως.Σε όλες τις κάρτες συμβαίνει αυτό. Ας πούμε εγώ έχω φτιάξει curve και ξεκινάνε στους 35.

Το ίδιο συμβαίνει και βλέπω την θερμοκρασία να είναι συνεχώς 35-36 βαθμούς σε idle-browsing και δεν ακούω καν τα fans.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένα κενό 4-5 βαθμών .Πχ να ανοίγουν στους 40 και να περιμένει να κατέβει στους 35 ή ακόμα και στους 30 για να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια αναμονής.Ενώ έτσι αναγκαστικα ξεκινούν και σταματούν αμέσως.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτος αν φτιάξεις το curve να δουλεύουν συνεχώς με ανάλογες της θερμοκρασίας στροφές .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

gazp έχουμε το ίδιο κουτί και μένα η κάρτα κάθεται idle στους 34. Δε θα έπρεπε να έχεις καν τέτοιες θερμοκρασίες (βέβαια δε ξέρω πως είναι μέσα το κουτί σου ή αν όντως η κάρτα είναι idle και δε την χρησιμοποιεί κάτι.αν και αυτό φαίνεται εύκολα από τον task manager).

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Κατέβασε msi after burner και βάλε να δουλεύουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες, με τις εναλλαγές να είμαι ομαλές.
Εγώ έχω msi armor 1060 6gb ocv1 και επειδή έχει πολύ ήσυχο σύστημα ψύξης τα έχω πιο επιθετικά. Μαξ θερμοκρασία με oc(+160,+550) είναι 63.

image.png.f793b5bc4ec111e85afca1f7bec7136b.png

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2018 στις 11:49 ΠΜ, ilos είπε

gazp έχουμε το ίδιο κουτί και μένα η κάρτα κάθεται idle στους 34. Δε θα έπρεπε να έχεις καν τέτοιες θερμοκρασίες (βέβαια δε ξέρω πως είναι μέσα το κουτί σου ή αν όντως η κάρτα είναι idle και δε την χρησιμοποιεί κάτι.αν και αυτό φαίνεται εύκολα από τον task manager).

Δεν ξερω γιατι αλλα οι θερμοκρασιες της καρτας γραφικων ειναι στους 40-49 σε idle και του επεξεργαστη 28-35. Δεν εχω βαλει ανεμιστηρακια στο μπροστινο μερος του κουτιου και εχω αφησει μονο τα στοκ ανεμιστηρια που ηρθαν μαζι με το κουτι....Να κανει τοση διαφορα το οτι δεν εχω μπροστα φουρφουρια?

Δημοσ.

Τα stock ανεμιστήρια στο s340 elite είναι και τα 2 exhaust (πάνω και πίσω). Αν δεν έχεις βάλει μπροστά τίποτα (εγώ έχω δύο 14ρια) θα έχεις αρνητική πίεση στο κουτί που γενικά δεν είναι και ότι καλύτερο. Πόσο μάλλον που το s340 δε φημίζεται έτσι και αλλιώς για το airflow με το κλειστό panel μπρος. Για αρχή βγάλε το μπροστινό panel και παρατήρησε διαφορά στις θερμοκρασίες μόνο από αυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...