Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα θα ήθελα να κάνω κάποιες δοκιμές με r χρησιμοποιώντας δεδομένα που μπορώ να βρω στην επιχείρηση που εργάζομαι. Θα χρειαστουμε καποια αδεια για το r studio η κάποιο αλλο ide;

Ευχαριστω πολύ

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως εταιρία θα το δουλέψεις ή ως ιδιώτης;

Αν πας στη σελίδα τους, θα βρεις απαντήσεις.

Η απλή έκδοση είναι δωρεάν πάντως.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Ως εταιρία θα το δουλέψεις ή ως ιδιώτης;

Αν πας στη σελίδα τους, θα βρεις απαντήσεις.

Η απλή έκδοση είναι δωρεάν πάντως.

Ως εταιρεια μαλλον...

Πρεπει να αποδειξω οτι αξιζει πρωτα βεβαια...

Ακρη δεν εβγαλα απο το σιτε τους...

Δημοσ.

Βλέπω ότι είναι με AGPL v3. Ρώτα το λογιστή αν δε θα έχεις πρόβλημα με την εφορία με αυτές τις άδειες, αν έρθει έλεγχος στα μηχανήματα και στα software.

Τα υπόλοιπα είναι επί πληρωμή, απ' ότι βλέπω.

Πάντως εγώ που το χρησιμοποιώ, είναι μια χαρά. Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και σε ευχαριστω!

Καποιου ειδους προβλεψεις διαχειρισης προσωπικου απο οτι εχω καταλαβει...

Και ισως αναλογως των δυνατοτητων ισως να αντικαταστησουμε καποιες εργασιες (επεξεργασιες δεδομενων) που τωρα γινονται με access.

Η εμπειρια.μου με την r είναι περιορισμενη, μονο βασικα πραγματα.εχω κανει.

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.

Η μεγάλη δύναμη της R είναι οι βιβλιοθήκες που έχουν φτιαχτεί και φορτώνονται ανάλογα με το τι ανάγκες έχεις κάθε φορά. Αν και στην αρχή θα σου φανεί στριφνή γλώσσα στη σύνταξη, στην πορεία θα δεις ότι δεν είναι τόσο.

Δημοσ.

Αρχικα ηταν να αγορασουμε sas αλλα μαλλον λογω τιμης δεν το βλεπω...

Οποτε ειπα μηπως δουμε καποια πιο φτηνη λυση...

Δημοσ.

Δηλώνω άσχετος με SAS. Αλλά σύμφωνα με αυτή τη σελίδα (τυχαία), η SAS τελευταία βγαίνει, μεγάλα μείον στην τιμή όπως είπες, αλλά και στην υποστήριξη deep learning.

https://www.analyticsvidhya.com/blog/2017/09/sas-vs-vs-python-tool-learn/

Πάντως η τάση τελευταία, είναι η python.

Στην R όμως θα έχεις όποτε χρειαστείς, δωρεάν βοήθειες από τις κοινότητες, stackoverflow κλπ.

Αν χρειαστείς κάτι με R, ρώτα ελεύθερα. Για τέλος, ρίξε και μία ματιά εδώ, να δεις τι ωραία πράγματα μπορείς να φτιάξεις (φορτώνει και σε browser) με λίγο κώδικα και τη βιβλιοθήκη shiny:

https://shiny.rstudio.com/gallery/

Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι τώρα ξεκινάς....το κόβω...με το συμπάθειο..να ξαναγυρνάς στην Access...εκτός και αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο αλγόριθμο ο οποίος είναι ήδη γνωστός και κάνει την δουλειά που θες καλύτερα να καθίσεις με την Access και να ψαχτείς μαζί της....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, masteripper είπε

Επειδή βλέπω ότι τώρα ξεκινάς....το κόβω...με το συμπάθειο..να ξαναγυρνάς στην Access...εκτός και αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πολύ συγκεκριμένο αλγόριθμο ο οποίος είναι ήδη γνωστός και κάνει την δουλειά που θες καλύτερα να καθίσεις με την Access και να ψαχτείς μαζί της....

Μπορεί να τρέξει αλγορίθμους μηχανικής μάθησης η access;

Ναι έχει portable:

https://sourceforge.net/projects/rportable/files/R-Studio/0.97.551/

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Μπορεί να τρέξει αλγορίθμους μηχανικής μάθησης η access;

Το θέμα δεν είναι το εργαλείο αλλά ο μάστορας....σίγουρα η Access δεν είναι ΟΟ (είναι demi) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τον αλγόριθμο πιο Procedural....επειδή ασχολούμαι με machine learning είναι θέμα ανάλυσης και γνώσης του τι και πως κάνει ο αλγόριθμος......

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Το θέμα δεν είναι το εργαλείο αλλά ο μάστορας....σίγουρα η Access δεν είναι ΟΟ (είναι demi) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τον αλγόριθμο πιο Procedural....επειδή ασχολούμαι με machine learning είναι θέμα ανάλυσης και γνώσης του τι και πως κάνει ο αλγόριθμος......

Εσύ θεωρείς ευκολότερο όλο αυτό που γράφεις, από το να εγκαταστήσει R και να μάθει να δουλεύει με 10 βασικά πακέτα;

Αμφιβάλλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα το έγραφα αν δεν ανέφερε ότι ήδη υπάρχει η υποδομή σε Access και προφανώς δεν υπάρχει ούτε υποδομή ούτε γνώσεις σε R....ισως με κάποιες παραχωρήσεις να προχωρήσει σε επίπεδο που να του δίνει αυτό που χρειάζεται...δουλεύω αρκετά χρόνια σε Access και κάθε φορά ανακαλύπτω ότι αυτό που θεωρούσες αδύνατο ...απλώς γίνεται....συνήθως με αλλαγή φιλοσοφίας...και φυσικά το τρανταχτό παράδειγμα με το mouseHook που κάνει in memory compile  assembly μέσα απο VBA νομίζω ότι λέει αρκετά...

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

Εγώ απάντησα σε αυτό που ρώτησε περί κάποιου IDE και της γλώσσας. Ότι θέλει να κάνει δοκιμές με κάποια data και ψάχνει κάποια γλώσσα. Υποθέτω ο προϊστάμενος δε θέλει αύριο το πρωί να έχει αποτελέσματα και προβλέψεις.

Δε μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με αυτά που λες περί access και vba αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου περί του πόσο συγκρίσιμη μπορεί να είναι η R με την access, σε αυτά που μπορεί να κάνει η R (ή η python, δεν έχει σημασία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...