Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lampros321 είπε

οκ 
ή μπορεί να πάρω ένα φτυάρι και να του πετάω χιόνι από έξω, εδώ υπάρχει σε αφθονία :D

Όταν αναφερόμουν για "νερό" εννοούσα κάτι τέτοιο https://www.amazon.com/dp/B00L0YLJJG/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=

Έτσι όχι μόνο θα έχεις ρεαλιστικά τις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες (που είναι ο στόχος σου τόσο για μέγιστες επιδώσεις - γιατι η συχνότητα λειτουργίας θα ανεβαίνει εφόσον δεν φτάσει στην οροφή θερμοκρασίας που έχει θέσει ο κατασκευαστή αλλά επίσης μεγαλώνει την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή ) ενώ παράλληλα θα ειναι πιο αθόρυβο σχετικά με άλλες λύσης (αν και η νόκτουα ψύκτρα αέρα που σου έδειξα πιο πάνω ειναι αρκετά αθόρυβη επίσης ) 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καταρχας το θεμα που ανοιξες εχει τιτλο workstation. Δεν ξερω κανενα σοβαρο workstation που να μην εχει ECC μνημες.

Εκτος και δεν θες workstation αλλα απλα ενα extreme συστημα για να παιζεις παιχνιδια....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε μπλέξει λίγο τους ορισμούς. Workstation είναι οποιοδήποτε σύστημα βγάζει την δουλειά που θέλεις με τον καλύτερο τρόπο. Δεν έχει σχέση με ECC μνήμες κλπ. Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι βασικό κομμάτι στους servers, ή σε μηχανήματα με πολύ εξειδικευμένες εργασίες και υπάρχει λόγος για αυτό. 

Και ο φωτογράφος Workstation φτιάχνει, και ο designer και ο animator, αλλά τα κομμάτια που επιλέγουν δεν έχουν συνήθως σχέση με serveroκομματια.

Για τον TS δεν νομίζω ότι είναι κάτι απαραίτητο, αλλά και εφικτό. Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά κομμάτια που ούτε ουσιαστικό αποτέλεσμα θα έχουν και θα ανεβάσουν το κόστος πολύ. Το μηχάνημα θα αγοραστεί έτοιμο και οι εταιρείες που τα φτιάχνουν χρεώνουν μεγάλα ποσά για το assembly και την υποστήριξη.

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pnick είπε

Έχουμε μπλέξει λίγο τους ορισμούς. Workstation είναι οποιοδήποτε σύστημα βγάζει την δουλειά που θέλεις με τον καλύτερο τρόπο. Δεν έχει σχέση με ECC μνήμες κλπ. Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι βασικό κομμάτι στους servers, ή σε μηχανήματα με πολύ εξειδικευμένες εργασίες και υπάρχει λόγος για αυτό. 

Και ο φωτογράφος Workstation φτιάχνει, και ο designer και ο animator, αλλά τα κομμάτια που επιλέγουν δεν έχουν συνήθως σχέση με serveroκομματια.

Για τον TS δεν νομίζω ότι είναι κάτι απαραίτητο, αλλά και εφικτό. Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά κομμάτια που ούτε ουσιαστικό αποτέλεσμα θα έχουν και θα ανεβάσουν το κόστος πολύ. Το μηχάνημα θα αγοραστεί έτοιμο και οι εταιρείες που τα φτιάχνουν χρεώνουν μεγάλα ποσά για το assembly και την υποστήριξη.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι ορισμοί που έδωσε ο TS αλλά η χρήση που περιέγραψε πως θέλει να κάνει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manjaro είπε

Δεν μας ενδιαφέρουν οι ορισμοί που έδωσε ο TS αλλά η χρήση που περιέγραψε πως θέλει να κάνει. 

Δεν έδωσε ορισμούς o TS. Για την χρήση λίγα ξέρουμε. Γνωρίζουμε όμως καλά τα όρια του budget και ότι το σύστημα θα αγοραστεί έτοιμο. Με αυτά τα δεδομένα είναι καλύτερο να μη πάει σε έτοιμο WS με serverοκομμάτια γιατί θα πληρώσει τον κούκο αηδόνι, και είναι αμφίβολο ότι θα κάνει δουλειά. Αυτό λέω απλά. Κατά τα άλλα, αν γνωρίζαμε 100% ότι οι ECC όντως είναι απαραίτητο κομμάτι για την χρήση (που εξακολουθώ να αμφιβάλλω), τότε θα πρότεινα προσωπικά ένα σύστημα με βάση τον 1950Χ και όχι EPYC ή Xeon. (Κάποιος έγραψε κάπου ότι οι ECC δεν λειτουργούν καλά στην πράξη με τους TR, αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι συγκεκριμένο για αυτό και δεν μπορώ να πώ κάτι με σιγουριά). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pnick είπε

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/devices-systems/desktops/workstations.html

Εγώ έγραψα για σοβαρά workstation και όχι αυτά που κάνουν την δουλειά μόνο κάποιων επαγγελματιών. Τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν workstation με αυτή την λογική , αλλά ο κατασκευαστής όπως η Intel θεωρεί ως workstation τα Xeon powered κυριως.

Μπορεί εταιρείες, όπως HP κτλ. να ονομάζουν και ένα tablet ακόμα workstation για λόγους μάρκετινγκ, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να το αποδεχτούμε .

Δεν θα μπω σε διαφωνία τι θεωρεί ο καθένας workstation και σίγουρα δεν είναι μόνο οι ECC μνήμες που κάνουν το workstation. Εξέφρασα την άποψη μου με αυτά που θεωρώ εγώ workstations και τυγχάνει να έχουν ECC μνήμες.

Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και η άποψη μου ταυτίζεται απόλυτα με το link που παρέθεσα.

Επεξ/σία από atheatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...