pnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, lampros321 είπε και εγώ αυτό ακριβώς ρωτάω ένα σύστημα hi-end όπως το λες. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κανένα παράδειγμα ? ΠΧ CPU ταδε, μητρική ταδε, κλπ Εφόσον δεν υπάρχει θέμα με το budget (ανέφερες μέχρι 6000€), σου βάζω μια λίστα με το τί θα έβαζα εγώ στο συγκεκριμένο μηχάνημα 2 HGST Deskstar NAS 4TB, SATA 6Gb/s (H3IKNAS400012872SWW/0S04005) 1 Intel Optane SSD 900P 480GB, PCIe 3.0 x4 (SSDPED1D480GASX/SSDPED1D480GAX1) 1 Intel Core i9-7980XE Extreme Edition, 18x 2.60GHz, boxed ohne Kühler (BX80673I97980X) 2 G.Skill RipJaws V rot DIMM Kit 64GB, DDR4-3000, CL14-14-14-34 (F4-3000C14Q-64GVR) 1 MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP, 4GB GDDR5, DVI, HDMI, DisplayPort (V809-2404R) 1 ASUS Prime X299-A (90MB0U40-M0EAY0) 1 Noctua NH-U14S 1 Corsair Carbide Series Quiet 400Q, integrierte Lüftersteuerung schallgedämmt (CC-9011100-WW) 1 EVGA SuperNOVA P2 650 650W ATX 2.3 (220-P2-0650-X2) Σύνολο: 4343€ (από Γερμανία χωρίς έξοδα αποστολής κ.λπ.)
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ !!!!!! Να σε ρωτήσω ένα δυο πράγματα (μάλλον ο σκληρός θα είναι 8ΤΒ καλού κακού μη γεμίσει και η RAM 128GB στα σίγουρα) όσον αφορά την CPU η i9-7980xe είναι ότι πρέπει απλά μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά δεν πιστεύω να κάνει τίποτα περίεργα ε? Θέλω να πω είναι αυτό που λέει extreme, δεν πιστεύω να μείνει κάνα ΣΚ να κάνει υπολογισμούς και να πιάσει καμία φωτιά και να τρέχουμε... το ξέρω πως είναι χαζό απλά ρωτάω για σιγουριά ... Και ένα ακόμα αυτή η CPU (intel xeon W2195) νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα με την i9 7980ex και η intel την προτείνει για workstation, ξέρεις τι διαφορές έχουν ? #επίσης ο υπολογιστής θα αγοραστεί από US, όχι οτι έχει καμιά σημασία, εμένα τα χαρακτηριστικά με ενδιαφέρουν Και σε ξανά ευχαριστώ για την πρόταση !
pnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 RAM 128gb σου έβαλα, απλά 2 κιτ των 64gb για πιό οικονομικά. Δεν υπάρχει φόβος για φωτιές και τέτοια, αν το μηχάνημα στηθεί από κάποιον που γνωρίζει καλά τί κάνει. Εφόσον ο επεξεργαστής αυτός τρέχει στην στοκ συχνότητα πιστεύω ότι μια κορυφαία αερόψυκτρα σαν την U14S θα κάνει μια χαρά την δουλειά της. Το ΧΕ μη σε ψαρώνει. Extreme γενικώς ονομάζει η Intel τους κορυφαίους της high-end πλατφόρμας της εδώ και χρόνια. Οι διαφορές με τους Xeon είναι γνωστές και χιλιοδημοσιευμένες (μπορείς εύκολα να ανατρέξεις), αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί σε αυτή την περίπτωση. Κάρτα γραφικών μπορείτε να βάλετε και πολύ πιό οικονομική, των 50-60€, αλλά έβαλα την συγκεκριμένη για να μην είναι εντελώς ανισόρροπη η επιλογή.
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 ΟΚ Σε ευχαριστώ ξανά !!! (με την RAM συγνώμη που μπερδεύτηκα) Εξαιρετικά
pnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, lampros321 είπε ΟΚ Σε ευχαριστώ ξανά !!! (με την RAM συγνώμη που μπερδεύτηκα) Εξαιρετικά Να είσαι καλά. Ένα βασικό πλεονέκτημα των Xeon είναι η υποστήριξη ECC μνήμης που ίσως να αποτελεί+ στην περίπτωση σας (λόγω χρονοβόρων υπολογισμών και για μεγαλύτερη σταθερότητα). Δεν ξέρω απλά αν αξίζει το μεγαλύτερο κόστος και με το penalty των χαμηλότερων συχνοτήτων που έχουν οι ECC. Δεν υπάρχει και feedback για το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε όπως κατάλαβες. Εδώ οι TR της AMD έχουν πλεονέκτημα, γιατί υποστηρίζουν ECC. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από pnick
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 καλά προφανώς και δεν υπάρχει feedback στην καλύτερη θα ήταν απλά πείραμα. Και από όσο καταλαβαίνω δεν είναι μόνο η CPU πιο ακριβή αλλά θα ήταν και οι RAM ακριβότερες... Ένα τελευταίο, αυτός ο SSD φαντάζομαι είναι επίσης μια χαρά . θα βάλω αυτόν γιατί φοβάμαι μην και υπάρχει κανένα θέμα μνήμης. Ξέρω πως οι υπολογισμοί της βγάζουν κάτι τεράστια αρχεία. Intel SSD DC P4800X 750GB, PCIe 3.0 x4
pmav99 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Σε προγράμματα με μεγάλο όγκο output ή/και (κυρίως) πολλά ενδιάμεσα αρχεία ακόμη και το Ι/Ο μπορεί να καθυστερεί τους υπολογισμούς (πχ προγράμματα πεπερασμένων στοιχείων). Αν δηλαδή αποθηκεύεις μόνο σε SSD μπορεί να δεις μετρήσιμο performance improvement. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των προβλημάτων που θες να λύσεις (αν χωράνε στην μνήμη ή όχι) και από το πως δουλεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα έλεγα ότι αξίζει να κάνετε μερικά tests στον παλιό server ή σε νοικιασμένο hardware για να δείτε συμπεριφορά (πχ πως πάει το scaling με τα CPU cores, πόσο επηρεάζει η διαθέσιμη μνήμη, η ύπαρξη SSD κτλ). 1
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, pmav99 είπε Σε προγράμματα με μεγάλο όγκο output ή/και (κυρίως) πολλά ενδιάμεσα αρχεία ακόμη και το Ι/Ο μπορεί να καθυστερεί τους υπολογισμούς (πχ προγράμματα πεπερασμένων στοιχείων). Αν δηλαδή αποθηκεύεις μόνο σε SSD μπορεί να δεις μετρήσιμο performance improvement. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των προβλημάτων που θες να λύσεις (αν χωράνε στην μνήμη ή όχι) και από το πως δουλεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα έλεγα ότι αξίζει να κάνετε μερικά tests στον παλιό server ή σε νοικιασμένο hardware για να δείτε συμπεριφορά (πχ πως πάει το scaling με τα CPU cores, πόσο επηρεάζει η διαθέσιμη μνήμη, η ύπαρξη SSD κτλ). Σε έναν ιδανικό κόσμο όπως τον θέλουμε ή τον έχουμε ονειρευτεί θα ήταν το καλύτερο, να κάνεις δηλαδή test σε διάφορα hardwere να δεις πως συμπεριφέρονται και με τι τρέχει πιο γρήγορα ... ...ακόμα φυσικά και αν καταλήξεις σε αυτά που από την αρχή ήξερες... Δυστυχώς ούτε αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν ούτε και ο χρόνος. Και φυσικά καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου για να τρέξεις άλλον ένα υπολογισμό μπας και βρεις κάτι περισσότερο. Το κακό επίσης με την έρευνα είναι πως το μόνο σίγουρο είναι ο εξοπλισμό σου, τώρα στην προκειμένη για τον υπολογιστή δεν θα ξέρεις με σιγουριά ποτέ εάν φταίει κάτι στο hardwere ή κάτι άλλο που έχει να κάνει με εσένα ή το πρόγραμμα που έκανε πιο αργό τον υπολογισμό. Τέλος πάντων, δεν έχω ιδέα γιατί δεν ασχολούμαι εγώ με αυτό. Από τα λίγα που ξέρω πάντως είναι πως σε αυτό το πρόγραμμα βάζεις μηδαμινά δεδομένα και τα δεδομένα (ή οι πληροφορίες) παράγονται στον επεξεργαστή. Βασικά προσπαθεί να λύσει μια εξίσωση (από όσο ξέρω) και για να την λύση παράγει όλο και πιο πολλούς συντελεστές με αποτέλεσμα να φτάνει όχι 1ΜΒ μνήμης (για τους συντελεστές και τα ψηφία) αλλά δεκάδες GB μνήμης RAM. Το αποτέλεσμα νομίζω στο τέλος έχει μικρότερο όγκο, οπότε ο SSD δεν θα έχει πρόβλημα (αλλά καλού κακού, δεν πειράζει να είναι γρήγορος). Το όλο θέμα είναι στην CPU και την RAM. Επίσης δεν αποθηκεύει ενδιάμεσα αρχεία που τα ξαναεπεξεργάζεται, είναι απλά ένας υπολογισμός που όταν τελειώσει αποθηκεύεται και τέλος. Και στο κάτω κάτω ότι και να κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσεις enter και να έχεις την λύση, οπότε άμα είναι 23 ώρες ή 24 δεν έχει και τόσο σημασία. Α και επειδή τώρα κατάλαβα τι θές να πεις ... Όχι δεν θα αποθηκεύονται στον HDD. Στον SSD θα γίνονται όλα. Ο HDD είναι για αφού πάρεις τα αποτελέσματα να τα μεταφέρεις εκεί για να υπάρχουν... # τα πιο πάνω που λέω μην τα πάρεις και τοις μετρητοίς, απλά με έπιασε πολυλογία...
pnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lampros321 είπε #επίσης ο υπολογιστής θα αγοραστεί από US, όχι οτι έχει καμιά σημασία, εμένα τα χαρακτηριστικά με ενδιαφέρουν Πρόσεξε λιγάκι την αγορά από Αμερική. Ίσως εκπλαγείς από τις διαφορές τιμών που θα δείς εκεί, και εννοώ προς τα επάνω. Ο ssd που σου πρότεινα και κοιτάς είναι πανάκριβος εκεί. Ψάξτο λιγάκι πριν προχωρήσετε, μη βγείτε και εκτός budget. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από pnick με πρόλαβε ο TS
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Ναι για αυτό είπα να βάλω τον Intel SSD DC P4800X 750GB, PCIe 3.0 x4 για να αποθηκεύεται εκεί το αποτέλεσμα. Θα ρωτήσω ξανά την γυναίκα μου και αν τα αποτελέσματα είναι πιο μεγάλα από 500GB θα βάλω και έναν ακόμα SSD. Νομίζω πως είναι λιγότερο από 200GB. Τώρα που το ξανασκέπτομαι υπάρχει και το θέμα του swap, εάν δεν φτάσει η RAM... οπότε μάλλον καλύτερα να υπάρχει και ένας ακόμα SSD. Θα ρίξω μια ματιά και για τις τιμές. Αν είναι όντως, τρομερά ακριβός να πάρω δύο κλασικούς SSD αντί για ένα και ένα ?
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Προσπάθησα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο με αυτό που μου έφτιαξες από το μαγαζί από το οποίο έφτιαξε προσφορά ο καθηγητής που ρώτησε η γυναίκα μου. Εκεί έχουν αυτόν τον SSD 290$. Δεν έχουν άλλον . Δεν ξέρω πόσο χειρότερος είναι από αυτόν που προτείνεις. 500GB Solid State Drive (SSD) - M.2 PCIe - NVMe Brand New - Samsung - Full Manufacturer's 3 Year Warranty w/ Native Load Balancing, & Native Trim Support Capacity: 500 GB Interface: M.2 - PCIe 3.0 - x4 - NVMe Sequential Read 32 gb/s (Requires motherboard with M.2 Slot - Running Win 10 or 8.1 ................................................................................................................... $5,111.20 Barebones w/ Intel Core X (Socket 2066) w/ Intel Core i9 7980XE (18 Core 36 Thread @ 4.2GHz) Asus X299-A Liquid CPU Cooler 128GB DDR4-2666 (8x16GB) 500GB Solid State Drive (SSD) 500GB Solid State Drive (SSD) - M.2 PCIe - NVMe 8TB Hard Drive - 5900RPM Antec Silent Mid-Tower Case 700W - Power Supply w/ Active PFC Windows 10 nVidia Geforce GT1030 - 2GB 24x DVD+/-RW Drive Standard - Build, Burn-in, Test & Ship Out in Approx 3 to 5 Business Days 3 Year Direct Replacement Warranty (With Free - Lifetime Tech Support)
pnick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Ο Samsung 960 EVO είναι κατά πάσα πιθανότητα. Καλός είναι και στην μεταφορά μεγάλων αρχείων θα είναι πιό γρήγορος από αυτόν που σου είχα προτείνει. Ο Intel Optane Θα ήταν πιό γρήγορος στα καθημερινά (μικρά αρχεία κ.λπ.). Λίγο πρόσεξε το τροφοδοτικό. Δεν δίνει άλλα στοιχεία; Παίρνετε εργαλείο 5Κ €, βάλτε ένα τροφοδοτικό platinum για τέτοιο σύστημα. Κατά τα άλλα είναι ΟΚ. Δεν μπορεί να προμηθευτεί από αλλού; Τα 3 χρόνια εγγύηση πώς θα τα παρέχουν από το εξωτερικό; Ίσως να κοιτάξετε σε custom λύση με παρόμοια parts από μεγάλη φίρμα όπως Dell η HP που μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια μηχανήματα και στην Ελλάδα (και έχουν εξαιρετικό support).
pmav99 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Για να μην το παιδεύεις πολύ. πάρε ένα τηλ σε HP και Dell δώσε τους ένα budget και πες τους να σου κάνουν μια προσφορά.
mad-proffessor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια τέτοια χρήση απαιτεί επαγγελματικού τύπου "server", rack mountable με on site εγγύηση. Φτιάχνεις ένα καλό rack και βάζεις 2 servers αν δε σου φτάνει ο ένας με αρκετα συν raid για data redundancy, hot swapping δισκων κ.α. Δες κάτι σε dell poweredge κτλ Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από mad-proffessor
lampros321 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, pnick είπε Παίρνετε εργαλείο 5Κ €, βάλτε ένα τροφοδοτικό platinum για τέτοιο σύστημα. Κατά τα άλλα είναι ΟΚ. Δεν μπορεί να προμηθευτεί από αλλού; Τα 3 χρόνια εγγύηση πώς θα τα παρέχουν από το εξωτερικό; Ίσως να κοιτάξετε σε custom λύση με παρόμοια parts από μεγάλη φίρμα όπως Dell η HP που μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια μηχανήματα και στην Ελλάδα (και έχουν εξαιρετικό support). Ναι, θα βάλω καλύτερο τροφοδοτικό. Ευχαριστώ! Δεν θα είναι από το εξωτερικό, είναι από Αμερική για Αμερική. Τώρα που ξέρω (με την βοήθειά σου ) τα χαρακτηριστικά, θα ρωτήσω και Dell
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα