Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ανεβάζω το θέμα κυρίως για διερέυνηση, γιατί η επίλυση δεν είναι αναγκαία .

Λοιπόν έχω WIND VDSL 50 από αστικό κέντρο, απόσταση σύμφωνα με το σαιτ της cyta στα ~750 μέτρα. Διαθέσιμη καμπίνα δεν υπάρχει στην περιοχή. Η συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι είναι πολύ απλή. Κάθετη γραμμή-> σπλίτερ-> ρούτερ από την μία και τηλέφωνο με φίλτρο VDSL από την άλλη.  Το ρούτερ είναι το TP-LINK TD-W9977 v1 και συγχρωνίζει στα 41000/6200. Το πρόβλημα είναι ότι το ρούτερ δεν δίνει πάντα, καθόλου δεδομένα  σε καμία θύρα LAN του, σε κανέναν υπολογιστή στο σπίτι (3 συσκευές linux , w10,wXP).  Κάποιες φορές λοιπόν δίνει δεδομένα, άλλες δεν δίνει με μία τάση στο να μην δίνει. Όταν δίνει όμως είναι σφαίρα. Αυτό που κάνει είναι να μην μεταφέρει καθόλου πληροφορία από το ρούτερ στο PC μέσω LAN, ενώ έχει συγχρονίσει το DSL , έχει αναγνωριστεί η σύνδεση και από το ρούτερ και από το PC. Συγκεκριμένα δεν φορτώνει ούτε την σελίδα διαχείρησης του ρούτερ και οι ταχύτητες (από task manager Windows) κυμαινονται στα 8-24kbps   To Wi-Fi του δουλέυει τέλεια πάντα.

Το περίεργο της υπόθεσης έιναι ότι όταν το πρωτοπήρα και έβγαλε το πρόβλημα (πρώτες 3-4 μέρες), εστειλα μήνυμα στην εταιρία και μου είπαν να το γυρίσω στο κατάστημα από όπου το πήρα, για έλεγχο . Εν τέλει το γύρισα στο κατάστημα και μου στείλαν άλλη συσκευή για αντικατάσταση. Η δεύτερη συσκευή έχει το ίδιο θέμα. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι φταίει και δύο συσκευές έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Τα ρούτερ του παρόχου κάνουν αποσυνδέσεις, αν τα βάλω.

Πραγματικα το συγκεκριμένο θέμα με έχει "κουφάνει" και προσπαθώ να σκεφτώ οτιδήποτε out-of-the-box μπας και το λύσω. Έχω καταλήξει στο ότι η γραμμή είναι κακιά μάγισσα και κάνει βουντου στο ρούτερ. Google έψαξα με τις μέρες και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.

Άστο ένα μήνα έμπλεξα με την υποστήριξη τους, 6 φορές πέρασε τεχνικός τους και μία από ΟΤΕ που πήγε μέτρησε κάτω. Ο ΟΤΕ τα βρήκε όλα καλά, οι τεχνικοί δεν βλέπαν κάτι με τον εξοπλισμό τους μέχρι που καταλήξαν στο ότι είναι θέμα ρούτερ.  Μοu στο ενδιάμεσο χρεώσαν και ένα 30αρι για επίσκεψη τεχνικού, γιατί πήγαν να φορτώσουν τις αποσυνδέσεις στην τηλεφωνική συσκευη μου. Οπότε μετά πήρα και το δικό μου ρούτερ και ησύχασα με αυτό το θέμα. Απλά τώρα δεν έχει ενσύρματο για κάποιο περίεργο λόγο.

Δημοσ.
On 16/01/2018 at 3:20 AM, NikosKallithea said:

Το να εχει σκαμπανεβάσματα η γραμμη ειναι ενα κλασικό προβλημα της wind, δωστο σε βλαβη

εφοσον οπως αναφερει δεν βλεπει ουτε καν την σελιδα του ρουτερ τοτε δεν φταιει κατι απεξω.μπορει να θελει firmware update μπορει και κατι αλλο.

9 hours ago, orfibous said:

Άστο ένα μήνα έμπλεξα με την υποστήριξη τους, 6 φορές πέρασε τεχνικός τους και μία από ΟΤΕ που πήγε μέτρησε κάτω. Ο ΟΤΕ τα βρήκε όλα καλά, οι τεχνικοί δεν βλέπαν κάτι με τον εξοπλισμό τους μέχρι που καταλήξαν στο ότι είναι θέμα ρούτερ.  Μοu στο ενδιάμεσο χρεώσαν και ένα 30αρι για επίσκεψη τεχνικού, γιατί πήγαν να φορτώσουν τις αποσυνδέσεις στην τηλεφωνική συσκευη μου. Οπότε μετά πήρα και το δικό μου ρούτερ και ησύχασα με αυτό το θέμα. Απλά τώρα δεν έχει ενσύρματο για κάποιο περίεργο λόγο.

με wifi, μπαινεις στο ρουτερ οταν δεν μπαινει με καλωδιο;firmware update  δοκιμασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, poulinos είπε

εφοσον οπως αναφερει δεν βλεπει ουτε καν την σελιδα του ρουτερ τοτε δεν φταιει κατι απεξω.μπορει να θελει firmware update μπορει και κατι αλλο.

με wifi, μπαινεις στο ρουτερ οταν δεν μπαινει με καλωδιο;firmware update  δοκιμασες;

Ήταν το πρώτο που έψαξα, αλλά δεν έχει κανένα update από την εταιρία από το 16 που κυκλοφόρησε. Είναι η πρώτη και εργοστασιακή του έκδοση στο firmware και δεν ξέρω κατά πόσο θέλει η Tp-link να βγάλει. Με Wifi- πλέον είμαι συνέχεια, γιατί βαριέμαι να κάνω την διαδικασία αλλαγής. Όταν μπαίνω από wifi- απενεργοποιώ  το LAΝ του PC , γιατί συνδέονται και τα δύο, αλλά συνεχίζει το pc να τραβάει από το LAN που δεν δίνει καθόλου δεδομένα. Αντιθέτως όταν είμαι από το LAN (βγάζω την κεραία TP-link WN722N) για να ελευθερώνω την usb. Τα καλώδια είναι εντάξει, γιατί έχω δοκιμάσει και με άλλο καλώδιο και pc σε όλες τις θύρες του ρουτέρ.

Επεξ/σία από orfibous
Συμπλήρωση απάντησης & ορθογραφικός έλεγχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπαιξα λίγο σήμερα με την γραμμή και κατάφερα να συνδέσω το PC με το ρούτερ μέσω LAN και να δίνει σε πλήρη ταχύτητα. Αυτό που έκανα ήταν αρχικά να προσπαθήσω να κάνω reset τις ρυθμίσεις του υπολογιστή ως προς TCP/IP , γιατί όταν πήγα να το συνδέσω στην LAN 1 του ρούτερ αρχικά δεν αναγνώριζε καθόλου το δίκτυο και η διάγνωση των windows μου έβγαζε: "Ethernet" doesn't have a valid ip configuration . Μετά το reset του  TCP/IP αναγνώρισε το δίκτυο, αλλά πάλι δεν μετέδιδε πληροφορία ούτε σελίδα διαχείρησης ρούτερ φόρτωνε. Οπότε λέω ας δοκιμάσω τα ίδια βήματα σε άλλη θύρα LAN του ρούτερ. Λοιπόν, σκέφτομαι η LAN 2 είναι διπλά στην  LAN 1, άρα ας την δοκιμάσουμε τελευταία, η LAN4 είναι η LAN 4 άρα άστην για μετά, χώστο στο LAN 3. Έβαλα λοιπόν το PC στην LAN 3 και επανέλαβα το reset του TCP/IP και τώρα πήρε κανονικότατα σύνδεση με τα όλα της και δουλεύει μια χαρά. Τώρα το μόνο που μένει είναι να διατηρήσει, αυτή την σύνδεση και τις επόμενες μέρες, γιατί όπως είχα γράψει και στο αρχικό ποστ, κάποιες μέρες δούλευε άλλες δεν δούλευε χωρίς κάποιο εμφανές μοτίβο.

Επεξ/σία από orfibous
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πριν το συνδέσεις στο ρουτερ πως επερνες ίντερνετ;

Ασύρματα το ρούτερ συνδεόταν κανονικά, οπότε το είχα με usb adapter. Ενσύρματα δεν έδινε.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Κατάργησε πρώτα την ασύρματη σύνδεση κανε reboot και μετά συνδέσου ενσύρματα

Δεν έπαιρνε τις σωστές ρυθμίσεις με απλά reboot.

Δημοσ.
On 19/1/2018 at 1:23 AM, orfibous said:

Ήταν το πρώτο που έψαξα, αλλά δεν έχει κανένα update από την εταιρία από το 16 που κυκλοφόρησε. Είναι η πρώτη και εργοστασιακή του έκδοση στο firmware και δεν ξέρω κατά πόσο θέλει η Tp-link να βγάλει. Με Wifi- πλέον είμαι συνέχεια, γιατί βαριέμαι να κάνω την διαδικασία αλλαγής. Όταν μπαίνω από wifi- απενεργοποιώ  το LAΝ του PC , γιατί συνδέονται και τα δύο, αλλά συνεχίζει το pc να τραβάει από το LAN που δεν δίνει καθόλου δεδομένα. Αντιθέτως όταν είμαι από το LAN (βγάζω την κεραία TP-link WN722N) για να ελευθερώνω την usb. Τα καλώδια είναι εντάξει, γιατί έχω δοκιμάσει και με άλλο καλώδιο και pc σε όλες τις θύρες του ρουτέρ.

αν βαλεις και ethernet και wireless συνηθως τραβαει απο το ethernet( αν δεν ειναι disable)>αν ειναι disable τοτε δεν γινεται να τραβαει απο την Ethernet.επισης μια δοκιμη θα ηταν να βαλεις την καρτα δικτυου να παιξει 100 αντι για 1000 αφου το ρουτερ ειναι gigabit. τωρα ναι αν θα βγαλουν Firmware αυτο ειναι αλλη ιστορια. 

On 24/1/2018 at 6:40 PM, orfibous said:

Έπαιξα λίγο σήμερα με την γραμμή και κατάφερα να συνδέσω το PC με το ρούτερ μέσω LAN και να δίνει σε πλήρη ταχύτητα. Αυτό που έκανα ήταν αρχικά να προσπαθήσω να κάνω reset τις ρυθμίσεις του υπολογιστή ως προς TCP/IP , γιατί όταν πήγα να το συνδέσω στην LAN 1 του ρούτερ αρχικά δεν αναγνώριζε καθόλου το δίκτυο και η διάγνωση των windows μου έβγαζε: "Ethernet" doesn't have a valid ip configuration . Μετά το reset του  TCP/IP αναγνώρισε το δίκτυο, αλλά πάλι δεν μετέδιδε πληροφορία ούτε σελίδα διαχείρησης ρούτερ φόρτωνε. Οπότε λέω ας δοκιμάσω τα ίδια βήματα σε άλλη θύρα LAN του ρούτερ. Λοιπόν, σκέφτομαι η LAN 2 είναι διπλά στην  LAN 1, άρα ας την δοκιμάσουμε τελευταία, η LAN4 είναι η LAN 4 άρα άστην για μετά, χώστο στο LAN 3. Έβαλα λοιπόν το PC στην LAN 3 και επανέλαβα το reset του TCP/IP και τώρα πήρε κανονικότατα σύνδεση με τα όλα της και δουλεύει μια χαρά. Τώρα το μόνο που μένει είναι να διατηρήσει, αυτή την σύνδεση και τις επόμενες μέρες, γιατί όπως είχα γράψει και στο αρχικό ποστ, κάποιες μέρες δούλευε άλλες δεν δούλευε χωρίς κάποιο εμφανές μοτίβο.

καλο θα ηταν να τις δοκιμασεις ολες τις Lan.θα πρεπει να παιζουν ολες εκτος αν εχεις πειραξει κατι στο config τους οποτε εκει Hard reset.εκτος αν εχεις κανα αλλο pc μπας και τρωει κολληματα η καρτα δικτυου ή τα windows.

On 25/1/2018 at 12:56 AM, NikosKallithea said:

Κατάργησε πρώτα την ασύρματη σύνδεση κανε reboot και μετά συνδέσου ενσύρματα

και disable να γινει ειναι το ιδιο η αποσυνδεση απλα απο το Wifi

On 25/1/2018 at 8:04 AM, orfibous said:

Δεν έπαιρνε τις σωστές ρυθμίσεις με απλά reboot.

πολλες φορες μπορεις να σβησεις την καρτα δικτυου και να την βρει και να την ξαναπερασει ή και προληπτικα πιο νεους Drivers.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...