Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Αύριο μου 'ρχεται ένα καινούργιο laptop που παρήγγειλα και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την πρώτη φόρτιση τής μπαταρίας. Τι να κάνω; 

α) Να την αφήσω να φτάσει σε σημείο που να μου βγάλει ειδοποίηση φόρτισης (εικάζω ~20%) και μετά να φορτίσω μέχρι το 100%; 

β) Να την αφήσω ν' αδειάσει τελείως και μετά να την βάλω για φόρτιση; 

γ) Έχω διαβάσει ότι την πρώτη φόρτιση πρέπει να την αφήσουμε για κάνα 12ωρο και κάπου αλλού για κάνα 24ωρο. 

Όλα αυτά τα έχω διαβάσει για μπαταρίες λιθίου. Τελικά, τι απ' όλα ισχύει; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν τον βγάλεις από το κουτί βάλτον να φορτίσει επιτόπου. Όταν φτάσει στο 100% βγαλτον. Δεν υπάρχει λόγος να μείνει 12ωρα και 24ωρα στο ρεύμα. Δεν του προσφέρεις κάτι αφού όταν φτάνει στο 100% σταματάει να τραβάει ρεύμα! 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.

Δεν κάνεις τίποτα. Απλά το συνδέεις στο ρεύμα και αρχίζεις να δουλεύεις. Πλέον τα λάπτοπ έχουν έξυπνη διαχείριση ενέργειας και πέρα που σταματάνε να φορτίζουν την μπαταρία όταν φτάσει στο 100%, δεν ξεκινάνε νέα φόρτιση αν δεν πέσει κάτω από το 60%. Οπότε δεν βγάζεις ποτέ την μπαταρία και δουλεύεις το λάπτοπ όπως θέλεις. Λίγο προσοχή μόνο να μην το βγάζεις συνέχεια από το ρεύμα και να το παίρνεις σε κρεβάτια και καναπέδες συνέχεια γιατί μετράνε κύκλοι φόρτισης και τα υφάσματα βγάζουν χνούδια και τρίχες που μπουκώνουν το σύστημα ψύξης. Όσο μπορείς σε τραπέζι ή σε βάση ψύξης (αν παίζεις παιχνίδια).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο, το οποίο έχει να κάνει με την φόρτιση τού laptop γενικά. 

Πειράζει αν το έχω συνέχεια στην μπαταρία; Ή, όπως λέτε, μόλις φορτίσει την μπαταρία, θα σταματήσει να την φορτίζει και θα δίνει απλώς ρεύμα στο laptop για να λειτουργεί; 

Επίσης, να το βάζω στην φόρτιση, όταν φτάσει στο 20% και μπει σε λειτουργία εξοικονόμηση μπαταρίας, ή να περιμένω να πέσει κι άλλο μέχρι να εμφανιστεί ειδοποίηση να το βάλω στην φόρτιση; 

Επεξ/σία από George Karagiannis
Δημοσ.

Να το έχεις συνεχώς στην μπρίζα και εάν έχει πρόγραμμα διαχείρισης ενέργειας της μπαταρίας από την εταιρία μπορείς να το βάλεις. Π.Χ. στο dell μου έχει αυτό..

GLCN4W.jpg

Όσο για το τελευταίο, να αποφεύγεις να πέφτει πολύ η μπαταρία όταν το χρησιμοποιείς εκτός φόρτισης γιατί αν πέσει πολύ χαμηλά θα αργήσει πολύ ώρα να φορτίσει και αυτό σημαίνει ότι θα ζεσταθεί πολύ η μπαταρία και ο χειρότερος εχθρός των μπαταριών είναι η ζέστη.

Δημοσ.

Μπα, εμένα δεν έχει τέτοιο πρόγραμμα.  Εκεί που λέει «...μπορεί να επηρεαστεί η καλή κατάσταση της μπαταρίας...», εννοείς να επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά; 
Εννοεί ότι μπορεί να επηρεαστεί αν είναι στο ρεύμα πάνω από 2 εβδομάδες; 

Δημοσ.

Αν δεν έχει πρόγραμμα από τον κατασκευαστή μπορείς αν θέλεις μια φορά τον μήνα να κάνεις ένα πλήρες κύκλο φόρτισης, δηλαδή να το αφήσεις με την μπαταρία μια φορά μέχρι να φτάσει στα κόκκινα και να το ξαναφορτίσεις.

Κατά τ'άλλα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Ή θα διακινδυνέψεις την υγεία του δίσκου και του λάπτοπ με το να βγάλεις την μπαταρία ή θα αφήσεις την μπαταρία πάνω και κάποια στιγμή θα αρχίσει να πέφτει αναγκαστικά η αντοχή της. Δεν έχεις άλλες λύσεις, εκτός κι αν έχεις ups συνδεμένο στο laptop και βγάλεις την μπαταρία και την φυλάξεις μισοφορτισμένη σε υδατοστεγής σακούλα ή σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

Για μένα όλα αυτά είναι περιττά και να αφήσεις πάνω την μπαταρία και όσο πάει.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...