kjtzemis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα σε ολους....ενδιαφερομαι να αγορασω καινουριο case...ειδα το p400 και μου αρεσε παρα πολυ....εχω το εξης ερωτημα ομως και θελω λιγο την βοηθεια σας, λοιπο αρκετο καιρο απο τα θεματα τεχνολογιας λογο δουλειας/χρονου και εχω μεινει αρκετα πισω.... Ελπιζω να μην ρωταω χαζομαρες, με ενδιαφερει να δω αν η motherboard που εχω κουμπωνει πανω στο συγκεκριμενο case...εχω στην κατοχη μου την Asus P8H67-M (ειναι λιγο παλια, αγορασμενη τελη 2011). Επισης γνωριζει κανεις με ποσα fanακια ερχετε μεσα το κουτι? Για οποιον δεν γνωριζει ή δεν μπορει να βρει το case βαζω ενα link ακριβως απο κατω: http://www.phanteks.com/Eclipse-P400-TemperedGlass.html Ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να βρεθει καποιος να μου λυσει τις αποριες.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 ναι το πάρεις φίλε μου με κλειστά μάτια. τη μητρική σου τη χωράει άνετα μέσα. είναι μια κανονική atx μητρική. όσο για τα φανάκια αν θυμάμαι καλά έχει 1 πίσω και 1 μπροστά
kjtzemis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι σιγουρα δεν θα ειχα θεμα με τον χορο απλα δεν ηξερα αν ειχε υποστηριζομενες τρυπες για να την κουμπωσω.... Φανακια ενδιαφερομαι να παρω γτ τωρα εχω κατι χαζομαρες turbo x πανω, τα ειχα παρει προσωρινα και ακομα εκει ειναι...θελω να ειναι αθορυβα....εχεις κανενα κατα νου?εχω ακουσει πολυ καλα λογια νομιζω για της fractal κατι καφε με μπεζ στο χρωμα που αντι για βιδες εχουν λαστιχακια για τους κραδασμους, ειναι οντως καλα?ή αλλιως μηπως εχει να προτεινεις εσυ κατι αλλο? Υ.Γ.για να μου λες με κλειστα ματια φανταζομαι ειναι καλο κουτι, σε συγκριση με το δικου μου (cm storm scout2) εχουν μεγαλες αλλαγες? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από kjtzemis
Inler Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Αν η χρηματικη διαφορα δεν ειναι μεγαλη να προτιμησεις το P400S
kjtzemis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Αν και εκανα την παραγγελια ειδη, τι διαφορα εχουν μεταξυ τουσ? Μολις κοιταξα, ειδα στα 10-15Ε ηταν η διαφορα τους.
Inler Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Αν θυμαμαι καλα το fan controller και την ηχομονωση Εγω ειχα το P400S και το εδωσα.....Αν θες ενα εμφανησιμο-λειτουργικο κουτι μεχρι 80-90€ ειναι πολυ καλο.... Εχει εξωτερικο led fan controller καλη ηχομονωση καλη κατασκευη και cable management.... Υστερει στο κομματι του airflow γιατι λογω κλειστου μπροστινου μερους δεν υπαρχει καλη εισαγωγη αερα Αν η τιμη ανεβαινει παραπανω υπαρχουν και αλλες επιλογες αναλογα με τις αναγκες σου φυσικα
croesus Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Να μεταφέρω και την προσωπική μου άποψη. Το συγκεκριμένο case το αγόρασα την προηγούμενη Παρασκευή [12/01/18], για 98,20€. Ένα μόνο έχω να πω, πλήρης απογοήτευση, πεταμένα λεφτά. Πρόκειται για φτηνή κατασκευή και ιδιαίτερα θορυβώδες κουτί. Έχω εγκατεστημένα τρεις ανεμιστήρες της corsair a120 quiet ή κάπως έτσι. Παρόλα αυτά ο θόρυβος, δεν παλεύεται. Η ποιότητα του μετάλλου εντελώς φθηνή.
mcrae13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, croesus είπε Να μεταφέρω και την προσωπική μου άποψη. Το συγκεκριμένο case το αγόρασα την προηγούμενη Παρασκευή [12/01/18], για 98,20€. Ένα μόνο έχω να πω, πλήρης απογοήτευση, πεταμένα λεφτά. Πρόκειται για φτηνή κατασκευή και ιδιαίτερα θορυβώδες κουτί. Έχω εγκατεστημένα τρεις ανεμιστήρες της corsair a120 quiet ή κάπως έτσι. Παρόλα αυτά ο θόρυβος, δεν παλεύεται. Η ποιότητα του μετάλλου εντελώς φθηνή. Μην νομίζεις,γενικώς στα κουτιά από θέμα υλικών ,έχει πέσει η ποιότητα.Ειδικά το μέταλλο πλέον είναι "τσιγαρόχαρτο". Είχα παλιότερα το haf932 το οποίο ήταν τέρμα στιβαρό ,η κατασκευή ήταν τόσο γερή που αν σου έπεφτε απο το μπαλκόνι παίζει να μην πάθαινε τίποτα.Από τότε έχω πάει σε silverstone και τώρα σε phanteks.Εντάξει πολύ πιο ώραία και με έμφαση σε cable management , ομορφιά,airflow και συμβατοτήτων με βάση τις σημερινές απαιτήσεις,αλλά όχι σε στιβαρότητα και ανθεκτικότητα .Είναι πιο "ευαίσθητα" ας πούμε. Το p400 δεν το έχω δουλέψει αλλά για το θόρυβο που λες,λογικό είναι σε όλα τα κουτιά που δεν έχουν καλό airflow,αν προσπαθήσεις να αυξήσεις τις επιδόσεις σε ψύξη,αναγκαστικά ανεβάζεις στροφές με αποτέλεσμα το θόρυβο. Τα "silent" κουτιά είναι για mid range συστήματα με μικρές απαιτήσεις σε ψύξη.Αν βάλεις στο P400 i7 oced και high end gpu,για να τα κρατήσεις δροσερά θα κάνει σαν αεροπλάνο
croesus Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα Έχεις απόλυτο δίκιο, σε όσα γράφεις, να φανταστείς ότι αγόρασα το phantek, για να αντικαταστήσω ένα haf 932, που το είχα πάρει και φθηνότερα, οπότε αντιλαμβάνεσαι την "ήττα" μου. Το ΣΚ θα αλλάξω ανεμιστήρες και μαμίσια ψύξη, σε έναν 3570k, υπερχρονισμένο στα 4Mhz, με μια h110 v2. Ελπίζω να κάνω το κουτί πιο ήσυχο. 1
Heybro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δεν υπάρχει αντικειμενικοτητα στον θόρυβο. Άλλος θεωρεί θόρυβο αν ακούγεται το παραμικρό και άλλος έχει μεγαλύτερες ανοχές. Μιας και έχω 5 μέρες συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή σε κουτί s340 elite ακούς έναν απαλό θόρυβο των ανεμιστηρων ο οποίος δεν ενοχλεί σε καμία περίπτωση. Δουλεύουν στις 1000 στροφές οι ανεμιστηρες της gpu και στις 800 τα 2 fans του κουτιού. Θερμοκρασίες 56 57 η gpu που δουλεύει φουλ συνέχεια και 49 η cpu που επίσης κάνει mining συνέχεια. Ο καθένας έχει άλλη ανοχή στον θόρυβο πάντως και δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα.
mcrae13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Αντικειμενικά βγαίνει συμπέρασμα γιατί και ο θόρυβος είναι μετρησιμος. Τα db είναι db,δεν αλλάζει αυτό. Το κατά πόσο ενοχλείται ο καθένας,όπως σωστά λες,είναι άλλη ιστορία κι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως απόσταση από το κουτί,λοιποί θόρυβοι και άλλα
Heybro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Αντικειμενικά βγαίνει συμπέρασμα γιατί και ο θόρυβος είναι μετρησιμος. Τα db είναι db,δεν αλλάζει αυτό. Το κατά πόσο ενοχλείται ο καθένας,όπως σωστά λες,είναι άλλη ιστορία κι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως απόσταση από το κουτί,λοιποί θόρυβοι και άλλα Καλά ναι τα dB είναι μετρήσιμα. Ο ήχος των ανεμιστηρων πάντως είναι γλυκός χειρότερος είναι ο ήχος του σκληρού η το coil whine που είναι σπαστικό. Ένα κακό σε airflow πάντως κουτί θα χρειάζεται να δουλεύει σε πολλές στροφές τους ανεμιστήρες ώστε να κρατήσει θερμοκρασίες οπότε πάει η ηχομόνωση και αυξάνεται ο θόρυβος. Εκτός gaming με βγαλμένο σκληρό το μόνο που ακούω είναι ένα ψυθιριστο από το pump στα 10 εκατοστά πρακτικά μιλάμε για αθορυβο κουτί. Ίσως μια αερόψυξη θα είχε 0 θόρυβο αλλά χαλάει όλο το κουτί.
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Έχω το P400s και μια χαρά ψύχεται το HW της υπογραφής. Ναι το μπροστινό μέρος δεν είναι ορθάνοιχτο, ωστόσο τραβάει αέρα από πάνω και κάτω. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, είναι ένα πολύ καλό μεσαίο κουτάκι, ακριβώς όπως το ήθελα εγώ προσωπικά.
Heybro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Για μένα στην κατηγορια των 100 ευρώ p400s s340 elite fractal design r5 παίζουν μόνα τους. Από εκεί και πέρα είμαι προσωπικό γούστο του καθενός πιο θα πάρει. Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά μεταξύ των πρώτων 2 υπερίσχυσε το minimal σχέδιο του 340. Το p400s έχει τα συν του φαν κοντρόλ και ότι έχει δικα του led όπως και ταινία που δίνουν μαζί. Το airflow νομίζω είναι παρόμοιο αν και τελευταία διαβάζω θέματα με θερμοκρασίες από μέλη εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί.
Heybro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Παρατήρησα κάτι πολύ παράξενο. Βάζω το δεξί αυτί μου δίπλα στο τροφοδοτικό και ακούω ένα τσιριχτο βάζω το αριστερό και δεν ακούω τίποτα απολύτως. Κλείνω το δεξί και δεν ακούγεται τίποτα. Κλείνω το αριστερό και ακούγεται το τσιριχτο αρκετά. Εχω διαβάσει ότι μετά τα 25 τα τύμπανα του ανθρώπου δεν μπορούν να ακούσουν υψηλές συχνότητες. Μιλάω για 10khz και πάνω. Αυτό έχω πάθει μάλλον στο αριστερό αυτί το δεξί φαίνεται ακούει καλύτερα. Θα κάνω το πείραμα και στους γονείς να δω αν θα το ακούσουν. Το παρατήρησε κανείς άλλο αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα