Vagus. Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 3 hours ago, VChris said: Και μετά από αυτό θα ακολουθήσει ένα smartphone με Windows και θα έχουμε μια ενιαία, ολοκληρωμένη πλατφόρμα για όλες τις συσκευές, με πάρα πολλές εφαρμογές (εκτός κι αν η Microsoft μας θυμίσει ότι είναι... Microsoft) Θα μας το θυμίσει, να εισαι και να είμαι βέβαιος για αυτο.
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, Agnwstos_X είπε Προσωπικα δε με συγκινει. Σε αυτη την τιμη αγοραζεις λαπτοπ i7 με 8gb ram και διακριτη καρτα γραφικων. Και βαζεις και οτι λειτουργικο και εφαρμογες θες χωρις περιορισμους. Το always connected (όπως το κινητό σου) και 3-4 μέρες μπαταρία με φυσιολογική χρήση, δεν σε συγκινεί; 1
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 34 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Και ποιος μπορεί να βγάλει emulator για desktops-apps σε arm, που να παίζει με τέτοια αξιοπιστία και ταχύτητα; Nobody except microsoft. Εξάλλου μόνο ο κώδικας του προγράμματος που τρέχει γίνεται emulate. Οποιαδήποτε κλήση κάνει στο api των windows arm, παίζει native. Επίσης οποιαδήποτε κλήση στο directx/opengl παίζει native. Γιατί ότι έρχεται με το λειτουργικό είναι ήδη compiled arm... Nobody except Microsoft? Δηλαδή καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να βγάλει αξιόπιστο emulator για arm ή για αντίστοιχο επεξεργαστή? Μήπως σε πληρώνει η Microsoft? Τέλος πάντων...δεν είναι η μόνη εταιρεία που έτρεχε λειτουργικό σε δυο διαφορετικές αρχιτεκτονικές αλλά το θέμα δεν είναι αυτό ,αλλά το πως θα τρέχουν native εφαρμογές σε arm. Εκεί η Microsoft θα χρειαστεί να πείσει αρκετούς «επαγγελματίες»που νομίζουν ότι οι arm είναι μόνο για χρήση στην τουαλέτα με mobile λειτουργικό.Βεβαια, αφού έπεισε εσένα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα και για τους υπόλοιπους.... 2
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, atheatos είπε Nobody except Microsoft? Δηλαδή καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να βγάλει αξιόπιστο emulator για arm ή για αντίστοιχο επεξεργαστή? Μήπως σε πληρώνει η Microsoft? Τέλος πάντων...δεν είναι η μόνη εταιρεία που έτρεχε λειτουργικό σε δυο διαφορετικές αρχιτεκτονικές αλλά το θέμα δεν είναι αυτό ,αλλά το πως θα τρέχουν native εφαρμογές σε arm. Εκεί η Microsoft θα χρειαστεί να πείσει αρκετούς «επαγγελματίες»που νομίζουν ότι οι arm είναι μόνο για χρήση στην τουαλέτα με mobile λειτουργικό.Βεβαια, αφού έπεισε εσένα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα και για τους υπόλοιπους.... Αγαπητέ φίλε, μάθε να κατανοείς αυτό που διαβάζεις. Δεν είπα emulator για arm, είπα emulator για desktop apps σε arm. Γιατί αν δεν έχεις καταλάβει ολόκληρα τα windows είναι native arm, και μόνο στα desktop apps γίνεται emulation. "Οποιοσδήποτε" μπορεί να κάνει τέλειο emulator για arm, αλλά μετά θα πρέπει να τρέξει ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα windows σε emulation και όχι μόνο τα desktop apps. Όταν λέω δεν μπορεί να το κάνει άλλος, δεν εννοώ ότι η Microsoft είναι η μόνη που ξέρει να φτιάχνει emulators, αλλά είναι η μόνη που έχει το source κώδικα των windows για να τα κάνει compile για arm, ώστε να μην χρειάζεται να τα κάνει ολόκληρα emulate και επίσης είναι η μόνη που μπορεί να φτιάξει το υποσύστημα που χρειάζεται ώστε να τρέχουν και να επικοινωνούν με τα windows arm οι emulated x86 εφαρμογές. Οπότε πριν γράψει βλακείες του στυλ πληρώνεσαι, προσπάθησε να καταλάβεις και τι είναι αυτό που συζητάμε αλλά και τι λέει ο συνομιλητής σου. 4
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ 19 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Αγαπητέ φίλε, μάθε να κατανοείς αυτό που διαβάζεις. Δεν είπα emulator για arm, είπα emulator για desktop apps σε arm. Γιατί αν δεν έχεις καταλάβει ολόκληρα τα windows είναι native arm, και μόνο στα desktop apps γίνεται emulation. "Οποιοσδήποτε" μπορεί να κάνει τέλειο emulator για arm, αλλά μετά θα πρέπει να τρέξει ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα windows σε emulation και όχι μόνο τα desktop apps. Όταν λέω δεν μπορεί να το κάνει άλλος, δεν εννοώ ότι η Microsoft είναι η μόνη που ξέρει να φτιάχνει emulators, αλλά είναι η μόνη που έχει το source κώδικα των windows για να τα κάνει compile για arm, ώστε να μην χρειάζεται να τα κάνει ολόκληρα emulate και επίσης είναι η μόνη που μπορεί να φτιάξει το υποσύστημα που χρειάζεται ώστε να τρέχουν και να επικοινωνούν με τα windows arm οι emulated x86 εφαρμογές. Οπότε πριν γράψει βλακείες του στυλ πληρώνεσαι, προσπάθησε να καταλάβεις και τι είναι αυτό που συζητάμε αλλά και τι λέει ο συνομιλητής σου. Νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε. Γιατί άλλο θα χρειαζόταν το emulator σε arm πέρα από desktop apps? Εγω έχω καταλάβει προ πολλού τι συμβαίνει στο Windows 10 και ήμουνα από τους πρώτους που ανέφερα την υποστηρίξη του Kernel τους , σε arm. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν windows on arm για να μας κάνες ανάλυση σαν επιστήμονας που ανακαλύπτει την βαρύτητα και δεν ωφελεί να γράφεις πανυγηρικα υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Αν πιστεύεις ότι σε πρόσβαλα και χρειάζεσαι να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, καλύτερα να το δείξεις γράφοντας κάτι που δεν ξέρουμε. Υγ. Αν δεν υπήρχε αυξηση στην επίδοση των arm προφανώς δεν θα υπήρχε και χρήση του emulator για ευνόητους λόγους... όπως και να το κάνουμε άλλη χάρη έχει το native. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από atheatos 1
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 29 λεπτά πριν, atheatos είπε Οκ Νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε. Γιατί άλλο θα χρειαζόταν το emulator σε arm πέρα από desktop apps? Εγω έχω καταλάβει προ πολλού τι συμβαίνει στο Windows 10 και ήμουνα από τους πρώτους που ανέφερα την υποστηρίξη του Kernel τους , σε arm. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν windows on arm για να μας κάνες ανάλυση σαν επιστήμονας που ανακαλύπτει την βαρύτητα και δεν ωφελεί να γράφεις πανυγηρικα υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Αν πιστεύεις ότι σε πρόσβαλα και χρειάζεσαιΑφου να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, καλύτερα να το δείξεις γράφοντας κάτι που δεν ξέρουμε. Υγ. Αν δεν υπήρχε αυξηση στην επίδοση των arm προφανώς δεν θα υπήρχε και χρήση του emulator για ευνόητους λόγους... όπως και να το κάνουμε άλλη χάρη έχει το native. Αφου τα "ήξερες" όλα αυτά, πες μου τότε σε παρακαλώ πως δικαιολογείς την πατάτα που είπες ότι δεν ειναι μόνο η Microsoft που μπορεί να βγάλει το ποιον καλο και αξιόπιστο emulator για desktop apps σε arm; Ειναι τεχνικά αδύνατον να το κάνουν οι υπόλοιποι το ιδιο καλα από την στιγμή που δεν έχουν το source των Windows. Και μπορεί να μην ειναι επιστήμονας αλλα και ςχω σπουδάσει πληροφορική και 25 χρονια ασχολούμαι ερασιτεχνικά και επαγγελματικά. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα κατέχω από σενα στην κατανόηση των πληροφοριακών Συστημάτων. 2
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Αφου τα "ήξερες" όλα αυτά, πες μου τότε σε παρακαλώ πως δικαιολογείς την πατάτα που είπες ότι δεν ειναι μόνο η Microsoft που μπορεί να βγάλει το ποιον καλο και αξιόπιστο emulator για desktop apps σε arm; Ειναι τεχνικά αδύνατον να το κάνουν οι υπόλοιποι το ιδιο καλα από την στιγμή που δεν έχουν το source των Windows. Και μπορεί να μην ειναι επιστήμονας αλλα και ςχω σπουδάσει πληροφορική και 25 χρονια ασχολούμαι ερασιτεχνικά και επαγγελματικά. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα κατέχω από σενα στην κατανόηση των πληροφοριακών Συστημάτων. “Με emulation μπορεις να παιξεις τα παντα και οχι μονο σε windows...” Απαντάς στο παραπάνω σχόλιο μου γράφοντας μόνο για Windows. Σου μοιάζει το σχόλιο μου ότι αναφερομουνα μόνο στο emulation των Windows ? Δεν ήξερα ότι μόνο το Windows είναι που υπάρχει στα πληροφοριακά συστήματά.... Αλλά λειτουργικά δεν τρέχουν με emulation desktop apps και μάλιστα των Windows? Μόνο τα Windows έχουν το προνόμιο? KΆι μάλιστα στα λειτουργικά αυτά χώρις την εγκατάσταση virtual pc. Υπάρχουν Linux που τρέχουν σε arm και τρέχουν με emulation εφαρμογές desktop των Linux και όχι μόνον. Δες τι γίνεται σε raspberry pi και θα καταλάβεις. Νομιζω ότι βιαστικές αδικαιολόγητα να σχολιάσεις κάτι το οποίο είναι στην πληροφορική χρόνια αποθεώνοντας την Microsoft. Συγνωμη αλλά νομίζω ότι έκανες πατάτα...αν δεν είσαι υπάλληλος της Microsoft. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από atheatos 1
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μιας και είσαι πληροφορικαριος, αν έχω ένα σύστημα που δεν καταναλώνει πόρους όπως στο Windows 10 και τρέχω με emulation ( όχι virtual pc) windows desktop app, θα τρέξει καλύτερα ή χειρότερα το app από ότι αν έτρεχε στο Windows 10 με emulation? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από atheatos
Retromaniac Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, atheatos είπε “Με emulation μπορεις να παιξεις τα παντα και οχι μονο σε windows...” Απαντάς στο παραπάνω σχόλιο μου γράφοντας μόνο για Windows. Σου μοιάζει το σχόλιο μου ότι αναφερομουνα μόνο στο emulation των Windows ? Δεν ήξερα ότι μόνο το Windows είναι που υπάρχει στα πληροφοριακά συστήματά.... Αλλά λειτουργικά δεν τρέχουν με emulation desktop apps και μάλιστα των Windows? Μόνο τα Windows έχουν το προνόμιο? KΆι μάλιστα στα λειτουργικά αυτά χώρις την εγκατάσταση virtual pc. Υπάρχουν Linux που τρέχουν σε arm και τρέχουν με emulation εφαρμογές desktop των Linux και όχι μόνον. Δες τι γίνεται σε raspberry pi και θα καταλάβεις. Νομιζω ότι βιαστικές αδικαιολόγητα να σχολιάσεις κάτι το οποίο είναι στην πληροφορική χρόνια αποθεώνοντας την Microsoft. Συγνωμη αλλά νομίζω ότι έκανες πατάτα...αν δεν είσαι υπάλληλος της Microsoft. Απαντω για τα Windows γιατί αυτο το σχόλιο έκανες παραθεση. Και απάντησα για τα windows desktop apps ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τα κανει emulate το ίδιο αξιόπιστα με την Microsoft γιατί δεν μπορεί να του δώσει full functionality και compatibility χωρίς να μπει στην διαδικασία να αντιγράψει και να κάνει wrap αμέτρητα apis. Σε τι διαφωνείς με αυτο; 2
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Απαντω για τα Windows γιατί αυτο το σχόλιο έκανες παραθεση. Και απάντησα για τα windows desktop apps ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τα κανει emulate το ίδιο αξιόπιστα με την Microsoft γιατί δεν μπορεί να του δώσει full functionality και compatibility χωρίς να μπει στην διαδικασία να αντιγράψει και να κάνει wrap αμέτρητα apis. Σε τι διαφωνείς με αυτο; Νομίζω ότι υπερβάλεις. Τόσα χρόνια που τρέχαμε Windows desktop apps σε αλλά λειτουργικά με emulation είναι τίποτα, γιατί ξαφνικά ασχολήθηκε η ίδια η Microsoft να κάνει και αυτή emulate? Συγνώμη αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο απόλυτος και μονοδιάστατος σε ότι αφορά το emulation. Δεν ξέρω αν είσαι προκατελειμενος αλλά το emulation δεν είναι μόνο προνόμιο της Microsoft . Μπορεί στο Windows 10 να είναι προνόμιο μετά την αύξηση των επιδόσεων των arm αλλά δεν μπορείς να γράφεις nobody για arm γενικότερα ακόμα και για τα windows desktop apps που μπορεί να τρέχουν ίσως και καλύτερα σε αλλά συστήματά. Λέω ίσως γιατί ακόμα δεν έχουμε εικόνα πως συμπεριφέρεται το emulation της micorosft. Όσο για τα api που λες δεν είναι σίγουρα ότι στο Windows 10 θα τρέχουν καλύτερα λόγω Microsoft . 1
Agnwstos_X Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Το always connected (όπως το κινητό σου) και 3-4 μέρες μπαταρία με φυσιολογική χρήση, δεν σε συγκινεί; Οχι, γι αυτο εχουμε ολοι τα κινητα, που τα εχουμε και παντα πανω μας. Δε βλεπω το λογο ενα λαπτοπ να ειναι always connected, παρολα αυτα διατιθενται και συμβατικα λαπτοπ με sim tray ή usb sim tray adapters αν το εχεις τοσο αναγκη ή μπορεις παντα να κανεις tethering με το κινητο αμα εισαι εξω. Οσο για την μπαταρια τωρα, δε θα ειναι 3-4 μερες (οπως δεν ειναι και στα κινητα), θα ειναι απλα σχεδον διπλασια απο τα αντιστοιχα λαπτοπ που εχουμε ηδη (συμφωνα με την HP). Προσωπικα δεν θα κατσω να δω βιντεο για 20 ωρες σερι στις 13-15" και ειδικα εκτος σπιτιου (Οσο εισαι σπιτι το βαζεις και στο ρευμα). Προτιμω να εχει σοβαρες επιδοσεις και πληρεις δυνατοτητες και ας κραταει λιγοτερο. Και παλι μπορω να εχω μια δευτερη μπαταρια στην τσαντα ή να επιλεξω καποιο λαπτοπ με μια μεγαλη μπαταρια αν το χρειαζομαι. Οπως κανουμε και με τα κινητα. Συμπερασματικα λοιπον, απο λαπτοπ με snapdragon, με 4gb ραμ, μη αναβαθμiσιμο, με win 10 arm υποχρεωτικα, emulation στις εφαρμογες και μηδεν δυνατοτητες gaming με τι να συγκινηθω, οταν στα ιδια χρηματα βρισκεις i7/8gb και discrete καρτα? Αν κοστιζε περι τα 200, οσο δηλαδη και τα netbooks, των οποιων τις δυνατοτητες προσφερει και αντικαθιστα ισως να ειχαν καποιο ενδιαφερον.
dali13gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Windows RT με x86 emulator δηλαδή; Το νέο ποιο είναι τελικά;
alexis67676767 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, dali13gr είπε Windows RT με x86 emulator δηλαδή; Το νέο ποιο είναι τελικά; Δεν είναι RT αλλά πλήρους δυνατοτήτων λειτουργικό windows 10 3
d_crazy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Αξίζει με χίλια όλο αυτό το concept και νομίζω πως είναι το μέλλον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα