panos2171 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Έχει κάνεις άποψη ή ακόμα καλύτερα προσωπική εμπειρία από την Arag, που ουσιαστικά παρέχει νομική κάλυψη ανεξάρτητη της ασφαλιστικής. Αξίζει μια ασφάλιση και εκεί;
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Νομιζω ολλες οι ασφαλιστικες μεσω καποιας αλλης παρεχουν νομικη προστασια .
panos2171 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Nαι αλλά όταν εσύ θες να στραφείς προς την ασφαλιστική του υπαίτιου επειδή δε σε αποζημιώνει μπορείς να το κάνεις μέσω της ασφαλιστικής σου; Η νομική προστασία του ασφαλιστηρίου αν δε κάνω λάθος σε καλύπτει τα έξοδα όταν κινηθούν δικαστικά εναντίων σου και όχι το ανάποδο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από panos2171
Knight of Mercy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Όταν η κάλυψη Νομικής Προστασίας που παρέχεται με κάθε Ασφαλιστήριο δεν αναγράφει επ' ακριβώς την Συνεργαζόμενη Επιχείρηση, τότε προσφέρεται απο την ίδια τη Νομική Υπηρεσία της Ασφαλιστικής (ενδεχομένως και εξωτερικούς συνεργάτες της). Παρ' όλα αυτά, ακόμα και αν υπάρχει υφιστάμενη συνεργασία με εξειδικευμένη Ασφαλιστική Εταιρεία (Arag, DAS κ.λ.π.), ΟΦΕΙΛΕΙ ο καταναλωτής να διαβάζει με προσοχή τους Ορους & τις Προϋποθέσεις. Μία ξεχωριστή Ασφάλιση Νομικής Προστασίας είναι υποχρεωτική για όποιον θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να έχει δικηγόρο όταν τον χρειαστεί. Οταν θέλεις να στραφείς κατα της Ασφαλιστικής του Υπαιτίου, επαρκεί η παρεχόμενη Κάλυψη (έστω και η εκ των έσω υποστηριζόμενη - ΠΡΟΣΟΧΗ στα όρια κάλυψης). - Αν όμως θέλεις να στραφείς κατα της δικής σου Ασφαλιστικής, μάλλον "έχασες" - Η Νομική Προστασία ενεργοποιείται υπο προϋποθέσεις. - Αν τα όρια (Κεφάλαια) δεν επαρκούν, πληρώνεις τη διαφορά (Τα 3,000.00 € δεν φτάνουν σήμερα ούτε για να φτάσει κανείς σε αίθουσα) - Ποιοτικά οι αντίστοιχοι, εσωτερικοί, Κλάδοι (βλ Δικηγόροι) είναι για τα πανηγύρια.
panos2171 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, Knight of Mercy είπε Μία ξεχωριστή Ασφάλιση Νομικής Προστασίας είναι υποχρεωτική για όποιον θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να έχει δικηγόρο όταν τον χρειαστεί. Οταν θέλεις να στραφείς κατα της Ασφαλιστικής του Υπαιτίου, επαρκεί η παρεχόμενη Κάλυψη (έστω και η εκ των έσω υποστηριζόμενη - ΠΡΟΣΟΧΗ στα όρια κάλυψης). - Αν όμως θέλεις να στραφείς κατα της δικής σου Ασφαλιστικής, μάλλον "έχασες" - Η Νομική Προστασία ενεργοποιείται υπο προϋποθέσεις. - Αν τα όρια (Κεφάλαια) δεν επαρκούν, πληρώνεις τη διαφορά (Τα 3,000.00 € δεν φτάνουν σήμερα ούτε για να φτάσει κανείς σε αίθουσα) - Ποιοτικά οι αντίστοιχοι, εσωτερικοί, Κλάδοι (βλ Δικηγόροι) είναι για τα πανηγύρια. Από αυτά που λες μάλλον αξίζει. Κατ αρχήν εννοείται ότι ο καθένας θέλει να χει το κεφάλι του ήσυχο. Η Ν.Π της ασφαλιστικής έχει κάλυψη έως 3000€ άρα μάλλον θα μπει και κάτι από την τσέπη. Επιπλέον αν ο υπαίτιος έχει την ίδια ασφαλιστική και δεν καλύψει για το χ,ψ λόγο ή αν δεν αποζημιώσει τη δηλωθείσα αξία σε περίπτωση κλοπής κλπ εκεί είναι που τον ήπιες κανονικά. Για τα λιγότερα από 50€ ετησίως με 10.000€ νομική κάλυψη δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην την κάνω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 21 λεπτά πριν, panos2171 είπε Για τα λιγότερα από 50€ ετησίως με 10.000€ νομική κάλυψη δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην την κάνω. Τι καλυψεις εχει με αυτα τα 50 ευρω ?
panos2171 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Είναι αποκλειστικά νομική προστασία, ανεξάρτητοι από την ασφαλιστική σου την οποία έχεις κανονικά. Απλά σε περίπτωση που θες να κινηθείς νομικά προς άλλη ασφαλιστική, αντιπροσωπία επειδή δε σε καλύπτουν εντός εγγύησης, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, δήμο επειδή έπαθες ζημιά από κακοτεχνία δρόμου κλπ το αναλαμβάνουν αυτοί μέχρι 10000€ δικαστικά έξοδα. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 10000 ευρο δικαστικα εξοδα με 50ευρο τον χρονο?δηλαδη αυτοι θελουν 200 χρονια να παρουν τα λεφτα τους πισω?κατι δεν μου κολλαει...Θα μου πεις ναι ρε φιλε αλλα δεν χρειαζονται ολοι τα 10k...ναι αλλα και 5 να χρειαζοντα παλι θελουν 100 χρονια xD
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε 10000 ευρο δικαστικα εξοδα με 50ευρο τον χρονο?δηλαδη αυτοι θελουν 200 χρονια να παρουν τα λεφτα τους πισω?κατι δεν μου κολλαει...Θα μου πεις ναι ρε φιλε αλλα δεν χρειαζονται ολοι τα 10k...ναι αλλα και 5 να χρειαζοντα παλι θελουν 100 χρονια xD Τι σου φαίνεται περίεργο? Και στην περίπτωση της ασφαλιστικής τα 1.220.000€ για σωματικές βλάβες + 1.220.000€ για υλικές ζημιές με 300€ που πληρώνεις ετήσιο ασφάλιστρο θέλουν 8000 χρόνια να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 1.220.000 πως προκυπτει? η αληθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και καταλαβαίνω ότι αυτά που προσφερουν με αυτά που δινουμε δεν είναι ποσα αναλογα.Ομως δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα.
panos2171 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Σε περίπτωση θανάτου τοσο πάει η αποζημίωση.
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε 1.220.000 πως προκυπτει? η αληθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και καταλαβαίνω ότι αυτά που προσφερουν με αυτά που δινουμε δεν είναι ποσα αναλογα.Ομως δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα. Προκύπτει από τη νομοθεσία, αυτά τα νούμερα που έγραψα είναι τα κατώτατα όρια που επιτρέπεται να παρέχουν οι ασφαλιστικές για αστική ευθύνη. Οποιοδήποτε ασφαλιστήριο αυτοκινήτου και να κοιτάξεις, θα δεις αυτά τα νούμερα. Επίσης η σύγκριση που προσπαθείς να κάνεις(δλδ ετήσιο ασφάλιστρο και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ) είναι εντελώς άκυρη, δε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. 5 ώρες πριν, panos2171 είπε Σε περίπτωση θανάτου τοσο πάει η αποζημίωση. Καμία σχέση.
Dare-Devil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Nομική προστασία είναι must . όχι για να κυνηγήσεις μόνο την ασφαλιστική ή αν εμπλακείς σε τροχαίο που έχεις νομικά προβλήματα αλλά να σε καλύψει νομικά για διαφωνίες που έχεις με το συνεργείο (κακή επισκευή, συντήρηση αθέτηση όρον εγγύησης κ.α) με την κεντρική αντιπροσωπεία ή με κάποιον που σου κανε ζημιά στο αμάξι (πέρα απο περίπτωση τροχαίου ) . Προσωπικά έχω DAS full κάλυψη και όταν πριν πολλά χρόνια είχε ο πατέρας μου διαφωνίες με την κεντρική αντιπροσωπεία για ένα σοβαρό κατασκευαστικό ελάττωμα (εκτός εγγύησης το αμάξι). Δε χρειάστηκε καν να πάω δικαστικώς . Λύθηκαν όλα μέσα σε 24 ώρες με επικοινωνία δικηγόρου με τα κεντρικά . Γιατί ξέραν νομικά ότι ήμασταν 100 % κερδισμένοι και ξέραν ότι απο την στιγμή που έχω την κάλυψη δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω θα χάσουν την δίκη και θα πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα και τις όποιες αποζημιώσεις προς εμάς (πέρα απο το κόστος αποκατάστασης του κατασκευαστικού ελαττώματος) Αrag έχω βασική νομική κάλυψη σε περίπτωση τροχαίου δια μέσου παροχής στο ασφαλιστικό συμβόλαιο με την AIG . Την DAS την έχω για σοβαρά ζητήματα Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από Dare-Devil 2
prometheas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 DAS έχω και εγώ για νομική προστασία οικογένειας και μέχρι στιγμής την εχω χρειαστεί 2 φορές με άμεσα αποτελέσματα. Από στενό φίλο ξέρω οτι εξίσου αποτελεσματική ειναι και η ARAG Πάντως τουλάχιστον στο αυτοκίνητο επιβάλλεται να υπάρχει σαν κάλυψη έστω και από την ασφαλιστική σας.. 1
tarantules Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Εγώ που έχω Νομική προστασία μόνο από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αμαξιού στην Εθνική , ξέρει κανείς να μου πει με ποια συνεργάζεται η Εθνική ή αν την παρέχει από μόνη της ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα