johnyb98 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Windows 7 και άρχισε να κάνει ξαφνικές επανεκκινήσεις από σήμερα το πρωί. Ο φίλος που το πήρα είπε πως στην πρώτη επανεκκίνηση σαν κάτι να μύρισε από πίσω, μαύρισε η οθόνη (το power λαμπάκι παρέμεινε αναμμένο, και το λαμπάκι του σκληρού δίσκου αναβόσβηνε ανά διαστήματα), και έμεινε εκεί. Φαίνεται μόνο η οθόνη έσβησε. Το ίδιο ακριβώς συμπεριφέρεται και σε μένα στο σπίτι:άρα, οθόνη δεν μπορεί να είναι. Σε μένα, όταν το άνοιξα στο σπίτι με το δικό του τροφοδοτικό, τη δεύτερη φορά, όταν πάτησα το switch τού τροφοδοτικού απ' το "0" στο "1", έριξε την ασφάλεια τού πίνακα!!! Κάποιο βραχυκύκλωμα, προφανώς. Κάτι με το τροφοδοτικό??? Αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι τα εξής: -Έβαλα για δοκιμή δικό μου σίγουρα καλό τροφοδοτικό:κάνει τα ίδια -Μέτρησα τη μπαταρία της μητρικής με βολτόμετρο:η μπαταρία είναι γεμάτη Ο φίλος μου έχει το pc σε UPS. Είπα να ρίξω μιά ματιά και στο σκληρό δίσκο. Σε δικό μου υπολογιστή, το HDD Sentinel δίνει αυτές τις τιμές: Από την άλλη, επάνω στο δικό μου υπολογιστή, με boot από δικό μου δίσκο, αλλά καί με τον δικό του επάνω για να πάρω τις τιμές για το sentinel, δεν γίνονται επανεκκινήσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Δηλαδή, ακόμη και ελαττωματικός ο δικός του δίσκος, με δικό μου boot, είναι σωστό το ότι δεν κάνει επανεκκινήσεις. Από εμπειρία νομίζω πως ο δίσκος έχει λειτουργήσει πάρα πολύ: Ξέρετε να διαβάζετε τις τιμές για τον δίσκο; Με βοηθάτε; Είναι θέμα δίσκου ή μήπως έχει χτυπήσει μητρική, κάρτα γραφικών, τα Windows ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ
darkman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο δισκος ειναι μια χαρα ψαξου για κατι αλλο ποσα dim ram εχεις ? η καρτα γραφικον ειναι onboard ??? laptop ειναι ? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από darkman
johnyb98 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει δύο RAM module της Transcend (2 x 1GB = 2GB total). Η κάρτα γραφικών είναι onboard, και δεν έχει άλλη κάρτα γραφικών επάνω. Σε safe mode, τόσο με το δικό του τροφοδοτικό όσο καί με το δικό μου, η οθόνη δε μαυρίζει. Είναι σταθερά αναμμένη. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από johnyb98
darkman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 δεν εχω καταλαβει αν ειναι λαπτοπ η οχι αν δεν ειναι λαπτοπ και εχεις βαλει αλλο τροφοδοτικο δοκιμασε της μνημες εναλαξ και δες αν εχεις καμια καρτα γραφικον να βαλεις.
johnyb98 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Έχω μία δική μου κάρτα PCI-x να δοκιμάσω. Μερικά από τα αυτοκολλητάκια της κάρτας: MS-V025 VER:10 E-G012-05-1489 (B) REV A00 P/N 102A6280100 Complies with Canadian ICES-003, Class B Η κάρτα είναι αυτή της DELL. ATI 128MB PCI-Express x16 (DVI/VGA/TV-out) Radeon X300 SE Απ' ό,τι κοίταξα, τόσο στο site της Dell, όσο καί στην ATI, drivers για 7 δεν υπάρχουν. Η ίδια η Dell, για REV A00 έχει αυτούς εδώ για XP: http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=R78628 Τί προτείνετε; Για ποιό λειτουργικό να βάλω; Έπεσα και στην περίπτωση του προβλήματος. Με drivers για άλλο λειτουργικό, το πρόβλημα αυτό μπορεί κάλλιστα να παρουσιαστεί. Κι αντε μετά να καταλάβεις, στην περίπτωσή μου, τί από τα δύο φταίει:είναι το ίδιο πρόβλημα που έχω τώρα, ή θα έχω το πρόβλημα λόγω driver λάθος λειτουργικού; Τώρα βρήκε να μην υπάρχουν drivers w7???
darkman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Να την βάλεις και να είσαι με τους default drivers που θα σου βάλουν τα windows και να δεις αν εκεί θα έχεις επανενκινησεις αν δεν έχεις θα είναι η onboard κάρτα .
johnyb98 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, darkman είπε δεν εχω καταλαβει αν ειναι λαπτοπ η οχι Desktop
darkman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραια κανε ενα τεστ με την καρτα που εχεις να δεις θα σου κανει τα ιδια θα βαλουν τα windows δικο τους driver αν ειναι κατι απο δισκο η απο motherboard η μνημες θα στο κανει και με την αλλη καρτα αν δεν στο κανει και δεν εχεις drivers περνεις μια απο εδω για να κανεις την δουλεια σου Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από darkman
johnyb98 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Αντίο onboard ! ! ! Πάμε γι' άλλη κάρτα. Τώρα, υπάρχει και ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που λέγεται τροφοδοτικό. Είναι αυτό που περιγράφω στην είσοδο του post. Τόσο στον φίλο μου, που τού μύρισε κάτι στο πίσω μέρος τού υπολογιστή, όσο και σε μένα που μου έριξε την ασφάλεια στον πίνακα τού σπιτιού. Πρόκειται για αυτό εδώ το τροφοδοτικό: CHIEFTEC GPS-500AB A Μπορεί το τροφοδοτικό να ήρθε η ώρα του να αντικατασταθεί. Σε αυτό να οφείλεται η διάλυση της VGA, και να είναι τυχερός ο φίλος μου που δεν του τα πήρε όλα παραμάζωμα ! ! ! Νομίζω πως το τροφοδοτικό χρειάζεται αντικατάσταση, και δεν πρέπει να το ξαναβάλω στο pc. Τώρα, να δώσω ένα ακόμη στοιχείο που σχετίζεται με το τροφοδοτικό. Στο εμπρός μέρος τού case, υπάρχει ένα 4-pin molex 120mm fan. Έχοντας δώσει ρεύμα στο fan, δεν γυρίζουν τα πτερύγια. Με το δικό μου τροφοδοτικό, όπως καί με τού φίλου μου. Προφανώς το fan είναι dead. Τώρα, μπορεί με του φίλου μου το τροφοδοτικό, καί με το fan συνδεδεμένο, να έγινε η όλη ζημιά:να χάλασε το τροφοδοτικό, να έγινε η ζημιά στη VGA, να έπεσε η ασφάλεια στο σπίτι, να, να, να, ... Πάντως, με το δικό μου τροφοδοτικό, μία και μόνο φορά το δοκίμασα. Για να μη γίνει τίποτα και χαλάσει καί το δικό μου τροφοδοτικό. Το εν κατακλείδι είναι πως μάλλον το τροφοδοτικό του από μακριά, αντικατάσταση, και δεν το αγγίζω. Αφού έχω tester για τροφοδοτικά, αυτά των 10Ε από eBay, και λέω να μην το βάλω να δω. Τόσο πολύ.
darkman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Ναι μπορει βαλε και λιγο μυτούλα απο πίσω στο τροφοδοτικο και τραβα μια τζουρα να δεις εχει καψιλα
johnyb98 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σωστός!!! Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω drivers Windows 7 64-bit για την: asrock dvi graphics-hdcp rohs https://www.ebay.com/itm/ASROCK-DVI-Graphics-HDCP-RoHS-PCI-Express-x1-Slot-TOP-/262414694562 Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από johnyb98
darkman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, johnyb98 είπε Σωστός!!! Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω drivers Windows 7 64-bit για την: asrock dvi graphics-hdcp rohs https://www.ebay.com/itm/ASROCK-DVI-Graphics-HDCP-RoHS-PCI-Express-x1-Slot-TOP-/262414694562 Δεν υπαρχουν απο οτι ειδα αυτη η καρτουλα πρεπει να ηταν πακετο μαζι με την motherboard που πηρες αλλα εδω στο ινσομνια εχει καρτουλες με 5-10 ευρω και καλυτερες απο αυτην σε PCI Express slot .
johnyb98 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι, έχεις δίκιο. Πάνε πακέτο. Παίρνει σήμα από την 945, και δε μπορεί να σταθεί μόνη της σε μητρική που δεν έχει onboard. Για VGA + PSU προτάσεις? (ο φίλος θέλει πλαισιο Πειραια ετοιμοπαραδοτα) 19 λεπτά πριν, darkman είπε αλλα εδω στο ινσομνια εχει καρτουλες με 5-10 ευρω και καλυτερες απο αυτην σε PCI Express slot . Ο φιλος θελει τιμολογιο VGA pci-x 16x να βγαζει 15-πιν d-sub (και φυσικα windows 7) και οχι σπουδαια πραγματα (internet μονο τον ενδιαφερει) - οποτε νομιζω εως 30-35 ευρω ειμαστε ok PSU 20-pin x 1 4-pin x 1 1 x sata 1 x molex Τώρα για τα χρήματα δεν ξερω. Θέλω κάτι σε εγγυηση μη μας μεινει στα χερια ο υπολογιστης σε κανα μηνα. Επειδη προκειται για το τροφοδοτικο το ευρος 50-70 ειναι αρκετο. Κατι που να εχετε δοκιμασει και να ειναι καλο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από johnyb98
darkman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Υπαρχουν πολλες μαρκες εγω εχω ενα Be quiet και μου εχει βγει καλο απο κει και περα υπαρχουν και corsair και coolmaster,EVGA που και αυτα ειναι σε αξιπρεπει επιπεδα
johnyb98 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικά: http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=F4B8E61A-889F-4A50-94F7-CA9F5AE1CC26&lang=eng http://www.corsair.com/en-gb/vs-seriestm-vs450-450-watt-power-supply Από πλαισιο. Απλά, δίνω τα link εκτός πλαισίου για κάποτε που δεν θα υπάρχουν σαν links στο πλαισιο να μπορεί κάποιος να τα βρει. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και τη βοήθεια !! ps Για την VGA sahpire, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή και για windows 7 64-bit, οι drivers από το επίσημο site της saphire δεν παίζουν. Μου δούλεψαν από το site της AMD. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από johnyb98
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα