Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτό το θέμα με ένα PC αυτήν την στιγμή. Ειχα πάνω ένα στικάκι 4GB και όλα ήταν μια χαρά. Έβλεπα 4GB κανονικά.

Πλέον όμως αντικατέστησα το στικάκι αυτό με ένα στα 8GB. Τώρα όμως αντι για 8GB μου γράφει "8GB (7.2 usable)"

Από ότι γνωρίζω, τέτοια μηνύματα αφορούν συστήματα με on-board γραφικά που χρησιμοποιούν ένα ποσό της RAM ως VRAM.

To PC αυτό όμως ουτε καν έχει κάτι τέτοιο. Ουτε η motherboard, ούτε η CPU. Και χρησιμοποιώ κανονικά κάρτα γραφικών.

Δοκίμασα και ένα δευτερο στικάκι πάλι στα 8GB και μου κάνει τα ίδια. οταν βάλω αυτό με τα 4 όμως τα βλέπει όλα κανονικά.

Στο Resource manager βλέπω ότι χρησιμοποιούνται 800+ ΜΒ ως hardware reserved. Οταν βάλω το 4GB στικάκι όμως αυτά τα MB είναι κάτω από 100.

Στο advanced boot options έχω τσεκαρισμένο να βλέπει όλη την μνήμη.

Γιατί μπορεί να γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Σε ένα αντίστοιχο post στο Tom's hardware είχαν αποδώσει το ζήτημα σε ασυμβατότητα μνήμης - μητρικής...μπορείς να γράψεις χαρακτηριστικά;

Δημοσ.

Παίζει απλά να είναι απο την μητρική σου. 

Αλλά γενικά ισχύουν ένα ή περισσότερα απο αυτά τα σενάρια (https://support.microsoft.com/en-gb/help/978610/the-usable-memory-may-be-less-than-the-installed-memory-on-windows-7-b

Αν δεν το έχεις με τα αγγλικά στείλε PM ή πες εδώ για να γράψω μια σύντομη περίληψη του τι λέει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...