Mesqal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, Greektrooper είπε Καλησπέρα. Ξεθάβω το θέμα μιας και ψαχνόμαστε για αγορά φριτεζας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: αυτές που γράφουν χωρίς λάδι, λειτουργούν κάπως σαν τα ρομποτακια? Κάτι δηλαδή σαν ατμομαγειρας? Το ελάχιστο λάδι που τις "ψεκάζεις" αρκεί για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα? Έχω βρει κάποια μοντέλα αλλά αν κάποιος έχει ήδη υπόψη του κάποια συγκεκριμένη ας βοηθήσει. Εγώ εχω σταμπάρει αυτή. Λαδι ψεκαζεις μονο στις φρεσκες πατατες, στις προκατ δε χρειαζεται. Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο την Tristar (εχω την 6690) και απο τις προκατ πατατες που φτιαχνει, ειναι μισο κλικ ποιο κατω σε γευση απο κανονικες φριτεζες χωρις την επιπλεον λαδιλα, και χρονο θελει μαξ κανα 25λεπτο. 1
WebDevGr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 27 λεπτά πριν, Greektrooper είπε Καλησπέρα. Ξεθάβω το θέμα μιας και ψαχνόμαστε για αγορά φριτεζας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: αυτές που γράφουν χωρίς λάδι, λειτουργούν κάπως σαν τα ρομποτακια? Κάτι δηλαδή σαν ατμομαγειρας? Το ελάχιστο λάδι που τις "ψεκάζεις" αρκεί για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα? Έχω βρει κάποια μοντέλα αλλά αν κάποιος έχει ήδη υπόψη του κάποια συγκεκριμένη ας βοηθήσει. Εγώ εχω σταμπάρει αυτή. Έχω ένα κλώνο της Primo και δεν έχω ξανατηγανίσει πατάτες εδώ και 2-3 χρόνια. Σε καμιά περίπτωση δεν θα βγάλεις τόσες πολλές πατάτες όπως στην φωτογραφία. Αν την γεμίσεις τόσο πολύ θα πρέπει κάθε 5 λεπτά να τις ανακατεύεις καθώς δεν έχουν αυτόματο ανακάτεμα όπως άλλες μεγαλύτερες και ακριβότερες. Εγώ την γεμίζω το πολύ μέχρι την μέση και τις ανακατεύω μια φορά στο 10λεπτο. Οριακά βγάζει πατάτες (γαρνιτούρα) για 2 άτομα. 1
Greektrooper Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον τελικά θα προχωρήσω στην αγορά της. Όπως και να έχει πάντως, πιστεύετε ότι σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από το τηγάνισμα σε τηγάνι ή από φριτέζα με λάδι?
Maurikycli Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Greektrooper είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον τελικά θα προχωρήσω στην αγορά της. Όπως και να έχει πάντως, πιστεύετε ότι σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από το τηγάνισμα σε τηγάνι ή από φριτέζα με λάδι? Έχω αντίστοιχη φριτέζα με "λίγο " λάδι της tefal. Πλούσια και χορταστική γεύση όπως όταν τηγανίζονται κλασσικά οι πατάτες δεν έχουν με τις "εναλλακτικές" φριτέζες. Είναι όμως ένας πολύ καλός συμβιβασμός. Επίσης αν καταλήξεις σ'αυτές, φρόντιζε να αγοράζεις ποικιλίες πατάτας κατάλληλες για τηγάνι, που είναι πιο ανθεκτικές στην ταλαιπωρία διαφορετικά θα σου βγαίνουν σπασμένες και τριμμένες.
petasis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μα καλά, νήμα για φριτέζες και δεν έχει αναφερθεί η rotofry;;; https://www.skroutz.gr/s/404678/Delonghi-RotoFry-F28533.html Ούτε και θυμάμαι πόσα χρόνια την έχω. Λειτουργεί με το μισό λάδι (κάπου 1 λίτρο). Ο κάδος (που βγαίνει και πλένεται), είναι κεκλιμένος, και το καλάθι μπαίνει σε κλίση. Οι πατάτες μαζί με το καλάθι περιστρέφονται, και μπαινοβγαίνουν στο λάδι Συνήθως κάνω προτηγανισμένες σε αυτή, χωρά 1 κιλό, και βγαίνουν πολύ νόστιμες, σε 10-12 λεπτά. Αν και φαίνεται πλαστικούρα, στην πράξη άντεξε. Το καπάκι βγαίνει, και τα πλένω στο πλυντήριο (μαζί με τον κάδο). Το καπάκι δεν είναι για πλυντήριο (έχει αλουμίνιο καταλαβαίνω), αλλά δεν έχει πάθει κάτι πέρα από αλλαγή χρώματος. Τηγανίζει και άλλα πράγματα (μελιτζάνες, καλαμαράκια). Το καλάθι είναι λίγο πιο δύσκολο στο καθάρισμα, αν τηγανίσεις αλευρωμένα πράγματα, μαζεύει αλεύρι στα 3 ροδάκια, και θέλει βουρτσάκι. Όταν χαλάσει, πάλι ίδια θα πάρω (αν και θα ήθελα να δοκιμάσω και αυτές του ψησίματος με αέρα με 1 κουταλιά λάδι).
FiKiFiKi Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Για τη συγκεκριμένη τι λέτε: https://www.banggood.com/BlitzWolfBW-AF1-Smart-Air-Fryer-with-APP-Control,6L-Large-Capacity,Temperature-Control,Removable-Basket,Smart-Recipe-and-Non-stick-Coating-p-1684285.html?utmid=14963&cur_warehouse=CZ στα 90 δολλάρια είναι 6L 1800W. Για 2 άτομα ψήσιμο (όχι μόνο πατάτες) θα έχω εξοικονόμηση ρεύματος σε σχέση με απλό φθηνό φουρνάκι;
nikolastas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 12/9/2020 στις 3:38 ΜΜ, FiKiFiKi είπε Για τη συγκεκριμένη τι λέτε: https://www.banggood.com/BlitzWolfBW-AF1-Smart-Air-Fryer-with-APP-Control,6L-Large-Capacity,Temperature-Control,Removable-Basket,Smart-Recipe-and-Non-stick-Coating-p-1684285.html?utmid=14963&cur_warehouse=CZ στα 90 δολλάρια είναι 6L 1800W. Για 2 άτομα ψήσιμο (όχι μόνο πατάτες) θα έχω εξοικονόμηση ρεύματος σε σχέση με απλό φθηνό φουρνάκι; Την εχω εγω κανα μηνα ειναι πολυ καλή !!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα