koufs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 στη δική μου , μετρημένα 9 λεπτά, αφότου φτάσει το λάδι στους 175-180 (που φτάνει πολύ γρήγορα, τουλάχιστον τώρα καλοκάιρι, καινούρια είναι) παίρνει 700γρ. πατάτες σε 2-2.5 λτ λάδι, είναι ariete και την βρίσκεις κάνα 50άρι πάνω ή κάτω 1
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Λογικά λες αυτή: https://www.skroutz.gr/s/5755779/Ariete-Easy-Fry.html 16 λεπτά πριν, koufs είπε στη δική μου , μετρημένα 9 λεπτά, αφότου φτάσει το λάδι στους 175-180 Βέβαια εδώ, παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες, ας πούμε αν η πατάτα είναι φρέσκια ή κατεψυγμένη. Επίσης τι πατάτα είναι, δεν τηγανίζονται όλες το ίδιο. Επίσης, αν τις έχεις στεγνώσει πιο πριν ή έχουν νερό, κάτι που θα έριχνε τη θερμοκρασία του λαδιού, αυξάνοντας το χρόνο τηγανίσματος. Επίσης, απόδοση της συγκεκριμένης φριτέζας, Watt κ.λπ.. Ή ποσότητα πατάτας, άλλο μισογεμάτη και άλλο τιγκαρισμένη όσο πάει. Anyway, σ' ευχαριστώ για το feedback, είναι προφανές ότι άλλο 5 λεπτά και άλλο 9. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα 5 λεπτά είναι ανέφικτος χρόνος υπό φυσιολογικές συνθήκες. Κάτι άλλο που μ' ενδιαφέρει, αλλά είναι δύσκολο προφανώς να γίνει αντιληπτό, είναι τι ποσότητα είναι περίπου τα 700 γραμμάρια. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από phanispal
koufs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 700 γραμμάρια είναι 5-6 πατάτες ούτε μικρές ούτε μεγάλες, είμαστε 4 και 2 τηγανιές μας φτάνουν μια χαρά - 9 λεπτά είναι διπλάσια από τα 5, αλλά για μένα είναι πολύ γρήγορα στο manual λέει μικρότερο χρόνο για κατεψυγμένες, ίσως επειδή έχουν προτηγανιστεί - κριτήριο αγοράς για μένα ήταν το μικρό μέγεθος - επίσης είπα ήδη ότι παίρνει 2-2.5 κιλά λάδι και 700 γρ, πατάτα, σε άλλες που κοιτούσα, με λίγο παραπάνω λάδι, παίρνανε πολύ παραπάνω πατάτα, προφανώς θα θέλουν παραπάνω χρόνο, αφού το λάδι θα χάνει περισσότερη θερμότητα, πέφτοντας μέσα η πατάτα - πολύ πρόσφατη αγορά για αυτό με βλέπεις ενημερωμένο Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από koufs
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, koufs είπε σε άλλες που κοιτούσα, με λίγο παραπάνω λάδι, παίρνανε πολύ παραπάνω πατάτα, προφανώς θα θέλουν παραπάνω χρόνο, αφού το λάδι θα χάνει περισσότερη θερμότητα, πέφτοντας μέσα η πατάτα Μάλλον το ανάποδο θα ισχύει, λογικά όσο περισσότερο το καυτό λάδι, τόσο πιο δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία. Με τη δική μου λογική πάντα. Μιας και πιάσαμε το λάδι, πώς το διαχειρίζεσαι; Εννοώ σχετικά με το αυτό που είπα πιο πάνω, ότι τα σπορέλαια οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζονται μετά από κάθε τηγανιά, που μεταξύ μας το θεωρώ υπερβολικό.
koufs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Μάλλον το ανάποδο θα ισχύει, λογικά όσο περισσότερο το καυτό λάδι, τόσο πιο δύσκολο να πέσει η θερμοκρασία. Με τη δική μου λογική πάντα. Μιας και πιάσαμε το λάδι, πώς το διαχειρίζεσαι; Εννοώ σχετικά με το αυτό που είπα πιο πάνω, ότι τα σπορέλαια οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζονται μετά από κάθε τηγανιά, που μεταξύ μας το θεωρώ υπερβολικό. το ίδιο είπα, λίγο παραπάνω λάδι, πολύ παραπάνω πατάτα συγκριτικά με τη δικιά μου, για το λάδι, θα δω πως πάει. για την ώρα έχω 2+2 τηγανιές, και δεν έχει διαφορά από καινούριο, το λάδι το στραγγίζω και το βάζω σε γυάλινα δοχεία ( χαχα, η γυναίκα μου τα κάνει, απλά μιλάω σαν εκπρόσωπος σε πρώτο πρόσωπο) - υπολογίζω να πάει για 8-10 τηγανιές, πήρα ελαιόλαδο, πρόσεξε, κάποια λάδια καίγονται-καπνίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και δεν κάνουν Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από koufs
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, koufs είπε το ίδιο είπα, λίγο παραπάνω λάδι, πολύ παραπάνω πατάτα συγκριτικά με τη δικιά μου, A, μάλλον εννοείς ότι λόγω σχεδιασμού, αυτές που είδες να παίρνουν περισσότερο λάδι από τη δική σου, έπαιρναν αρκετά περισσότερες πατάτες αναλογικά, οπότε ρίχνοντας μέσα αρκετά περισσότερες πατάτες σε σχέση με αυτές που χωράει η δική σου, πέφτει περισσότερο η θερμοκρασία του λαδιού. ΟΚ, έχει μια βάση, αν όντως εννοείς αυτό. Αλλά κι αυτό αντιμετωπίζεται. Εγώ στο τηγάνι ας πούμε δεν τις ρίχνω ποτέ όλες μαζί. Τις ρίχνω λίγες-λίγες σταδιακά. 4 λεπτά πριν, koufs είπε για το λάδι, θα δω πως πάει. για την ώρα έχω 2+2 τηγανιές, και δεν έχει διαφορά από καινούριο 2+2 εννοείς ότι ας πούμε έκανες χθες 2 τηγανιές να φάτε όλοι μαζί, και σήμερα άλλες 2. Να, αυτό ας πούμε είναι σχετικό. Τι ορίζουμε ως μία τηγανιά; Αν ρίξουμε μερικές πατάτες μέσα, τις βγάλουμε και αμέσως ρίξουμε άλλες τόσες, αυτό το θεωρούμε δύο τηγανιές ή μία; Εγώ είμαι πιο κοντά στο μία παρά στο δύο. Δεύτερη θα θεωρούσα εκείνη που θα έκανα μετά από πολλές ώρες ή και μέρες.
koufs Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) ναι αυτό εννοώ, όλες στο καλαθάκι και μπλουμ, άλλωστε αυτή που πήρα έχει τηναντίσταση μέσα στο λάδι και ξαναπαίρνει τη σωστή θερμοκρασία αμέσως, είναι επίσης καλύτερη αν δεν στραγγίζεις το λάδι ενδιάμεσα, γιατί τα υπολείμματα πάνε κάτω από την αντίσταση και ψήνονται λιγότερο - δεν ξέρω πως ακριβώς μετράνε, για αυτό το έγραψα έτσι, αλλά σίγουρα 1 τηγάνισμα δεν είναι, αφου βάζεις ξαινούριο υλικό που τηγανίζεις, άρα νέα επιβάρυνση για το λάδι - Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από koufs
Shadows Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μεγαλο ρολο παιζει και η πατατα,γενικα παντα θυμαμαι απλα να παιρνουμε ''πατατες'' και να τις τρωμε τηγανιτες βραστες φουρνου. Αυτο βεβαια ειναι λαθος και δεν μιλαω για υπερβολικες γκουρμεδιες,αλλα για αρκετες ποικιλιες που εχουν διαφορετικη περιεκτικοτητα σε αμυλο και αλλαζουν πολυ με τον τροπο μαγειρεματος. Εγω προσωπικα προτεινω πατατα κυπρου σε διχτυ με την ενδειξη για τηγανι,οχι απλη κυπρου,που ειναι γενικα umbrella term που χρησιμοποιουν πολυ παραγωγοι για να πουλανε ακριβοτερα κατωτερες ποιοτητες. Επισης βοηθαει το μουλιασμα της πατατας σε νερο για πανω απο 2-3 ωρες,ωστε να φυγει το περιττο αμυλο και μετα καλο στεγνωμα. Μετα θελει τηγανισμα σε χαμηλη προς μεσαια θερμοκρασια μεχρι να τρυπιεται ευκολα με το πιρουνι και να μοιαζει με βραστη.Την βγαζουμε απο το λαδι και την αφηνουμε κοντα στα 5-6 λεπτα να κρυωσει και να βγαλει τους υδρατμους.Μετα δυναμωνουμε την φωτια σε υψηλη ενταση και τηγανιζουμε μεχρι να γινει χρυση, Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από Shadows
efo355 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Μην τρώτε τηγανιτές πατάτες. Κόψτε τις πατάτες όπως τις κόβετε για το τηγάνι και βάλτε τις σε μια λαδόκολλα στο ταψί και ψήσιμο στο φούρνο. Η γεύση είναι ακριβώς ίδια χωρίς το λάδι 1
Shadows Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 53 λεπτά πριν, efo355 είπε Μην τρώτε τηγανιτές πατάτες. Κόψτε τις πατάτες όπως τις κόβετε για το τηγάνι και βάλτε τις σε μια λαδόκολλα στο ταψί και ψήσιμο στο φούρνο. Η γεύση είναι ακριβώς ίδια χωρίς το λάδι Ξεφευγουμε αρκετα,ηδη εγω το κανα τσελεμεντε,ωραιες ειναι ετσι οπως λες,αλλα το τηγανι ειναι παντα πιο νοστιμο και πιο γρηγορο.
mp123 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 15/1/2018 στις 7:13 ΜΜ, phanispal είπε Για πείτε, τι χωρητικότητα έχουν οι περισσότερες πρακτικά; Εννοώ ότι τα λίτρα συνήθως δε σου δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα. Π.χ. εγώ σε αυτό οριακά βγάζω δική μου μερίδα όταν θέλω να φάω π.χ. πατάτες με αυγά, και όχι απλά να τηγανίσω κάποιες για να συνοδεύσω κάτι άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι σημαίνει δική μου μερίδα, ρίχνω πάνω από ένα λίτρο λάδι, και ρίχνω περίπου όσες πατάτες χωράει. Τώρα που ξαναείδα το τηγάνι που έχει ενδείξεις μέσα, μαζί με το λάδι και τις πατάτες εύκολα ξεπερνάει τα δύο λίτρα η συνολική ποσότητα. Οπότε με 1.7 λίτρα η από πάνω ας πούμε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαζόταν δύο τηγανιές για μια δική μου μερίδα. Οπότε μάλλον άκυρο. δλδ στην ταβερνα εσυ αντι για μεριδα λες να σου φερουν ενα σακι πατατες τηγανητες.πιο καλα να σε ντυνουν παρα να σε ταιζουν. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από mp123
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Όχι, μόνο όταν τρώω ας πούμε πατάτες με αυγά φτιάχνω τόσες πολλές. Όταν τις θέλω ως συνοδευτικό με κάτι άλλο φτιάχνω πολύ λιγότερες. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 12 ώρες πριν, efo355 είπε Μην τρώτε τηγανιτές πατάτες. Κόψτε τις πατάτες όπως τις κόβετε για το τηγάνι και βάλτε τις σε μια λαδόκολλα στο ταψί και ψήσιμο στο φούρνο. Η γεύση είναι ακριβώς ίδια χωρίς το λάδι Υπάρχουν πλέον φριτέζες που παίρνουν μια κουταλιά λάδι, οπότε γλιτώνεις το πολύ λάδι κι έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα. Με το φούρνο, ενώ επίσης είναι νόστιμες, δεν μπορείς να πετύχεις το κριτσάνισμα...
efo355 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 31 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Υπάρχουν πλέον φριτέζες που παίρνουν μια κουταλιά λάδι, οπότε γλιτώνεις το πολύ λάδι κι έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα. Με το φούρνο, ενώ επίσης είναι νόστιμες, δεν μπορείς να πετύχεις το κριτσάνισμα... Γευση πετυχαινεις παντως απλά θέλει πιο πολλα καρυκευματα στο φουρνο
Greektrooper Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Ξεθάβω το θέμα μιας και ψαχνόμαστε για αγορά φριτεζας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: αυτές που γράφουν χωρίς λάδι, λειτουργούν κάπως σαν τα ρομποτακια? Κάτι δηλαδή σαν ατμομαγειρας? Το ελάχιστο λάδι που τις "ψεκάζεις" αρκεί για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα? Έχω βρει κάποια μοντέλα αλλά αν κάποιος έχει ήδη υπόψη του κάποια συγκεκριμένη ας βοηθήσει. Εγώ εχω σταμπάρει αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα