Ison_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Τηγανίζω πατάτες αρκετά συχνά και μια φριτέζα θα με βόλευε. Ποια έχετε εσείς και ποιες οι εντυπώσεις σας; Ή ποια άλλη προτείνετε. 1
darkman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, Ison_ είπε Τηγανίζω πατάτες αρκετά συχνά και μια φριτέζα θα με βόλευε. Ποια έχετε εσείς και ποιες οι εντυπώσεις σας; Ή ποια άλλη προτείνετε. Εμεις εχουμε μια αλλα δεν την βαζουμε ποια λογο οτι θελει παρα πολυ λαδι για να δουλέψει σωστα για δυο τηγανιές θελαμε 1 λίτρο . και μετα επρεπε να το αλλαξουμε και να βαλουμε αλλο δεν εχω να σου πρωτινό ποια να παρεις ,αλλα αυτο που εχω να σου πω ειναι να δεις με ποσο λαδι κανει αυτα που λεει.
warlock9_0 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 δες και τις actifry που θέλουν ελάχιστο λάδι
Ison_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, warlock9_0 είπε δες και τις actifry που θέλουν ελάχιστο λάδι Έχω ακούσει ότι κάνουν πολύ ώρα να ψήσουν και οι πατάτες σαν γεύση είναι κάτι μεταξύ ψητής και τηγανητής. Ισχύει;
warlock9_0 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 κάνουν παραπάνω από τηγάνι ναι, όχι τόσο υπερβολικά όμως από γεύση δεν είδα διαφορά από τηγανητές 1
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ison_ είπε Έχω ακούσει ότι κάνουν πολύ ώρα να ψήσουν και οι πατάτες σαν γεύση είναι κάτι μεταξύ ψητής και τηγανητής. Ισχύει; Έχω το πρώτο μοντέλο που είχε βγει, δεν ξέρω αν τις έχουν βελτιώσει. 25'-30' συνήθως κάνει να τηγανιστούν (αν έχεις προτηγανισμένες πιο γρήγορα), μια κουταλιά λάδι βάζεις μόνο. Πολύ νόστιμες είναι, σαν τηγανητές, αλλά αν σου αρέσουν οι ξεροψημένες, δεν τα καταφέρνεις το ίδιο καλά. Δε βγάζει τη λαδίλα της τηγανητής, με τα θετικά και τ'αρνητικά του. Για μένα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα, είναι ότι επειδή έχει αναδευτήρα που τις γυρνάει, αν θες να τηγανίσεις κι άλλα πράγματα, π.χ. καλαμαράκια, τα διαλύει, μπορεί στα νέα μοντέλα να το έχουν βελτιώσει. Πάντως είναι πολύ πιο υγιεινές και πολύ πιο ξεκούραστο γίνεται το τηγάνισμα. Αν έπαιρνα πάλι, την ίδια θα επέλεγα... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Vassilis_24 1
Dimi00 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Εγώ θα σου πω πρώτα να σιγουρευτείς οτι την θέλεις τη φριτέζα, γιατι η δικιά μου έμεινε στο ντουλαπι και πιάνει και χώρο. Τρώει πολύ λάδι, ουτε χωραγε αρκετές πατατες για να καλύψει τις οικογενειακές αναγκες. Επεστρεψα στην ψηλή κατσαρόλα. Και αλλαζω λάδι οποτε δω οτι αρχιζει θολούρα 1 1
splash18 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 θα σου προτεινα την παρακατω εχει καλες κριτικες και θελει πολύ λιγο λαδι https://www.skroutz.gr/s/5490796/Delonghi-FH-1394.html?from=account_notifications_price_drop
phanispal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για πείτε, τι χωρητικότητα έχουν οι περισσότερες πρακτικά; Εννοώ ότι τα λίτρα συνήθως δε σου δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα. Π.χ. εγώ σε αυτό οριακά βγάζω δική μου μερίδα όταν θέλω να φάω π.χ. πατάτες με αυγά, και όχι απλά να τηγανίσω κάποιες για να συνοδεύσω κάτι άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι σημαίνει δική μου μερίδα, ρίχνω πάνω από ένα λίτρο λάδι, και ρίχνω περίπου όσες πατάτες χωράει. Τώρα που ξαναείδα το τηγάνι που έχει ενδείξεις μέσα, μαζί με το λάδι και τις πατάτες εύκολα ξεπερνάει τα δύο λίτρα η συνολική ποσότητα. Οπότε με 1.7 λίτρα η από πάνω ας πούμε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαζόταν δύο τηγανιές για μια δική μου μερίδα. Οπότε μάλλον άκυρο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Στα 30 ευρώ υπάρχει αυτή. Δοκιμασμένη. http://www.e-shop.gr/friteza-2000w-bomann-fr-2264-p-HAP.225405
phanispal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραίος, αλλά αν έρθει μουσαφίρης στο σπίτι και τη δει θα σε ρωτήσει που έχεις το γύρο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
villasg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Ενα θα σου πω ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ . Εχω μια Philips hd6103 που ελεγε οτι καθαριζει ευκολα .... @@ ..... , θα σου ελεγα να παρεις μια που να βγαινει ο καδος και να καθαριζει ευκολα ......
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Επανέρχομαι μιας και σκέφτομαι να προβώ σε αγορά φριτέζας. Έχω στα υπόψη μου αυτή που παρέθεσε ο natural_sgf από πάνω, με τη λογική ότι όταν τηγανίζω πατάτες, τηγανίζω μεγάλη ποσότητα. Συνήθως μόνο για μένα, αλλά μια πιατέλα, και δε χωράνε όλες με τη μία στο τηγάνι. Οπότε μέχρι να βγει η δεύτερη τηγανιά η πρώτη έχει πανιάσει, και το χειμώνα έχει κρυώσει κιόλας. Βέβαια, για τη συγκεκριμένη διαβάζω ότι σε 5 λεπτά είναι έτοιμες, ενώ το τηγάνι θέλει σαφώς περισσότερο χρόνο. Το άλλο που σκέφτομαι όμως, είναι ότι θέλουν 3 λίτρα λάδι. Εκτός κι αν πάρεις κανά ηλιέλαιο τύπου Lidl, Μαράτα κ.λπ. σε καμιά προσφορά που βγαίνει ~1€/lt, ένα normal αραβοσιτέλαιο (π.χ. Μινέρβα) βγαίνει στα ~4.80€ το δίλιτρο, και μάλιστα με τη συνήθη έκπτωση των 2€. Δηλαδή θες 7€ για να τη γεμίσεις. Και υποτίθεται ότι μετά την πρώτη τηγανιά το πετάς, και πως μόνο το ελαιόλαδο αντέχει έως 3 τηγανίσματα. Ακόμα και 2 φορές να τηγανίσεις με το ίδιο αραβοσιτέλαιο, τα χρήματα δεν είναι λίγα για να πεις ότι φτιάνεις μια πιατέλα πατάτες να φας. Παρήγγειλε απ' έξω που λέει ο λόγος. Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει περίπτωση η φριτέζα να χρειάζεται όντως λιγότερο χρόνο απ' το κλασικό τηγάνι, το λάδι να ταλαιπωρείται λιγότερο και άρα να αντέχει περισσότερες φορές; Μια άλλη περίπτωση είναι να πάω σε μικρότερης χωρητικότητας, και με τη λογική ότι απαιτούνται ελάχιστα λεπτά για να γίνουν, άρα και δε θα προλαβαίνουν να κρυώσουν και να πανιάσουν, να τηγανίζω περισσότερες φορές.
Shadows Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Επανέρχομαι μιας και σκέφτομαι να προβώ σε αγορά φριτέζας. Έχω στα υπόψη μου αυτή που παρέθεσε ο natural_sgf από πάνω, με τη λογική ότι όταν τηγανίζω πατάτες, τηγανίζω μεγάλη ποσότητα. Συνήθως μόνο για μένα, αλλά μια πιατέλα, και δε χωράνε όλες με τη μία στο τηγάνι. Οπότε μέχρι να βγει η δεύτερη τηγανιά η πρώτη έχει πανιάσει, και το χειμώνα έχει κρυώσει κιόλας. Βέβαια, για τη συγκεκριμένη διαβάζω ότι σε 5 λεπτά είναι έτοιμες, ενώ το τηγάνι θέλει σαφώς περισσότερο χρόνο. Το άλλο που σκέφτομαι όμως, είναι ότι θέλουν 3 λίτρα λάδι. Εκτός κι αν πάρεις κανά ηλιέλαιο τύπου Lidl, Μαράτα κ.λπ. σε καμιά προσφορά που βγαίνει ~1€/lt, ένα normal αραβοσιτέλαιο (π.χ. Μινέρβα) βγαίνει στα ~4.80€ το δίλιτρο, και μάλιστα με τη συνήθη έκπτωση των 2€. Δηλαδή θες 7€ για να τη γεμίσεις. Και υποτίθεται ότι μετά την πρώτη τηγανιά το πετάς, και πως μόνο το ελαιόλαδο αντέχει έως 3 τηγανίσματα. Ακόμα και 2 φορές να τηγανίσεις με το ίδιο αραβοσιτέλαιο, τα χρήματα δεν είναι λίγα για να πεις ότι φτιάνεις μια πιατέλα πατάτες να φας. Παρήγγειλε απ' έξω που λέει ο λόγος. Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει περίπτωση η φριτέζα να χρειάζεται όντως λιγότερο χρόνο απ' το κλασικό τηγάνι, το λάδι να ταλαιπωρείται λιγότερο και άρα να αντέχει περισσότερες φορές; Μια άλλη περίπτωση είναι να πάω σε μικρότερης χωρητικότητας, και με τη λογική ότι απαιτούνται ελάχιστα λεπτά για να γίνουν, άρα και δε θα προλαβαίνουν να κρυώσουν και να πανιάσουν, να τηγανίζω περισσότερες φορές. Η φριτεζα χρειαζεται λιγοτερο χρονο απο το τηγανι επειδη κανει καλυτερη μεταδοση θερμοτητας στις πατατες.Οσο πιο πολυ ωρα τηγανιζεις κατι,τοσο περισσοτερο λαδι τραβαει,αντιστοιχα οσο πιο μικρη ειναι η επιφανεια την οποια μαγειρευεις τηγανιζεις,τοσο περισσοτερο χρονο θες.Και τελος το λαδι αν μενει παραπανω ωρα σε υψηλη θερμοκρασια ταλαιπωρειται ευκολα. Η φριτεζα λειτουργει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο ενα κλασικο τηγανι γιατι δεν υπαρχει ο φοβος να κολλησει κατι στον πατο.Αντιθετα στο τηγανι θες υψηλη θερμοκρασια για να προλαβει η πατατα να κανει ενα εξωτερικο στρωμα και να ξεκολλησει πριν μαλακωσει υπερβολικα και διαλυθει. Λυση ειναι και το διχτυ που μπαινει σε μεγαλες κατσαρολες,φριτεζα ονομαζεται και αυτο.Πρακτικα ειναι οτι ειναι μια ηλεκτρικη φριτεζα απλα χρησιμοποιεις την κουζινα και οχι καποια ξεχωριστη αντισταση. Αν εχεις βαθειες κατσαρολες,βολευει και κανεις καλυτερη διεχειριση στο λαδι απο ενα κλασικο τηγανι. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2018 από Shadows
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 ΟΚ, είναι κι αυτή μια επιλογή, αλλά έχει το μείον ότι την κατσαρόλα (το τηγάνι στην περίπτωσή μου) τη χρειάζεσαι και για άλλα πράγματα. Στην ουσία εγώ τη φριτέζα τη θέλω και για να έχω ελεύθερο το τηγάνι (ένα Fissler που είναι βαθύ και το χρησιμοποιώ συχνά ως κατσαρόλα), γιατί θέλω να βράσω μακαρόνια και έχει λάδι από προηγούμενο τηγάνισμα, και πρέπει να το βάλω σε άλλο δοχείο και μετά να πλύνω το τηγάνι, μπελάς δηλαδή. Η φριτέζα θα μου έλυνε τα χέρια απ' τη στιγμή που θα την είχα σε μια άκρη αποκλειστικά και μόνο για τηγάνι. Απλά έχει αυτό το μείον ότι είτε θα έχει πολύ μικρή χωρητικότητα (πολλαπλά τηγανίσματα για μια μερίδα), είτε πολύ μεγάλη (το θέμα με το λάδι). 15 λεπτά πριν, Shadows είπε Η φριτεζα χρειαζεται λιγοτερο χρονο απο το τηγανι επειδη κανει καλυτερη μεταδοση θερμοτητας στις πατατες.Οσο πιο πολυ ωρα τηγανιζεις κατι,τοσο περισσοτερο λαδι τραβαει,αντιστοιχα οσο πιο μικρη ειναι η επιφανεια την οποια μαγειρευεις τηγανιζεις,τοσο περισσοτερο χρονο θες.Και τελος το λαδι αν μενει παραπανω ωρα σε υψηλη θερμοκρασια ταλαιπωρειται ευκολα. Η φριτεζα λειτουργει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο ενα κλασικο τηγανι γιατι δεν υπαρχει ο φοβος να κολλησει κατι στον πατο.Αντιθετα στο τηγανι θες υψηλη θερμοκρασια για να προλαβει η πατατα να κανει ενα εξωτερικο στρωμα και να ξεκολλησει πριν μαλακωσει υπερβολικα και διαλυθει. Έχεις ένα point εδώ, και αμέλησα να αναφέρω πως και στο τηγάνι που χρησιμοποιώ, βάζω πολύ λάδι, πάνω από 1 λίτρο, ακριβώς επειδή θέλω να κολυμπάνε, όχι να κάθομαι να γυρίζω μία-μία και απ' τις 4 πλευρές. Αν το έκανα αυτό θα έτρωγα την επόμενη μέρα. Και πάλι όμως, παρόλο δηλαδή που κολυμπάνε, χρειάζεται αρκετή ώρα για να γίνουν. Αλλά νομίζω πως ευθύνεται η σύσταση της πατάτας γι' αυτό, επειδή έχει πολύ άμυλο και νερό. Όταν βάζω να τηγανίσω γαύρο ας πούμε, σε ~2 λεπτά έχει γίνει, και μιλάμε πάλι για ποσότητα, όχι 10 ψαράκια. Γι' αυτό μου φαίνεται παράξενο που κάποιοι λένε ότι σε 5 λεπτά είναι έτοιμες, το θεωρώ ουτοπικό. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ενδεχομένως βοηθάει το καπάκι που έχουν οι φριτέζες. Ή ότι αυτοί που λένε για 5 λεπτά, δεν το έχουν μετρήσει, και απλά δεν έχουν αίσθηση του χρόνου και πετάνε ένα νούμερο στην τύχη, το οποίο μπορεί να έχει τεράστια απόκλιση απ' τον πραγματικό χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα