Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Έχω εμπειρία και από τις 2 πλευρές.

Εγώ αντίθετα , από την εποχή των pentium 1 , έχω πουλήσει εκατοντάδες κομμάτια hardware . Και πάντα πούλαγα την ίδια μέρα που έβαζα την αγγελία, ενώ έχω δώσει πράγματα και σε λεπτά μέσα (το 2008 αν θυμάμαι καλά, έβαλα αγγελία εδώ στις 21.00 ώρα σάββατο και ήρθε στις 22.00 και το πήρε ) . Έχω αγοράσει όμως μόνο μία φορά 2 επεξεργαστές, γιατί τις τιμές που βάζουν πολλοί τις βρίσκω απίθανες. Γι'αυτό πουλάω και πάντα αμέσως, επειδή πουλάω πιο φθηνά.

Π.χ. είχα πουλήσει το 2011 gtx 8800 512mb 20 ευρώ , το 2016 gtx 470 45 ευρώ και gtx 460 30 ευρώ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, βλέπω να τις πουλάνε ακριβότερα !!!!!

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια διαπίστωση και συμπλήρωμα σε όσα ειπώθηκαν παραπάνω σχετικά με το "όσο θέλει ο καθένας πουλάει": Εάν αυτό που παρατηρώ τελευταία συνεχιστεί (τιμές εξωπραγματικές και εξωφρενικές σε πολλές κατηγορίες ειδών από ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ μέλη -που βρέθηκαν όλοι ξαφνικά? :confused:).
Αν κάποιος ψάχνοντας κάτι διαπιστώνει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ότι οι τιμές είναι υψηλές, θα σταματήσει να επισκέπτεται το forum και αντ' αυτού θα επικεντρώνεται περισσότερο σε ευκαιρίες καταστημάτων.
Αυτό σημαίνει μικρότερη επισκεψιμότητα και μικρότερα έσοδα από διαφημίσεις. Αν ενδιαφέρει κάποιους αυτό.
Οι αγγελίες στο forum στήθηκαν και έγιναν δημοφιλείς από μια χούφτα παλιά μέλη που ήταν συνεπείς και αξιόπιστοι. Αυτοί σήμερα είτε έφυγαν, είτε κλείστηκαν οι λογαριασμοί τους ("πολλαπλοί"), είτε δεν ενδιαφέρονται πια για πωλήσεις από εδώ με το νέο σύστημα αξιολογήσεων και τους περιορισμούς του. Και σήμερα το 90% των αγγελιών είναι από μέλη με 0 έως 5 αξιολογήσεις:o
Ναι, τα μέλη είναι πολύ περισσότερα σήμερα, αλλά "ουκ εν τω πολλώ το ευ" όπως είπε ο .... (ψάξτε να το βρείτε).

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες αυτο που θα σας πω ειναι οτι,πουλουσα ενα συστημα με ι7 6950Χ 32 ραμ με 2 καρτες 980τι σλι ΟΛΟΚΛΗΡΩ ΣΥΣΤΗΜΑ, επανω και μου στελνει,φιλαρακι δινω μεχρι 1200 ευρω τοσο το κοστολογο,τον λεω εμενα γιατι με στελνεις μηνυμα με 1200 μπορεις να βρεις καποιο 6700Κ και η απαντηση του ηταν τον 6700Κ ολοκληρω συστημα το βρησκο κοντα στα 700 και μου διαγραφη την συζητηση.Η πλακα ειναι οχι αυτην παω να δω το προφιλ του και βλεπω πουλαει ολοκληρο συστημα με ι5 4690Κ και μια 970 ΑΠΛΗ με απλα πραγματα επανω τιποτα το σπουδαιο και το εδινε 1100 ευρω χωρις παζαρια απο εκει να καταλαβετε ηθελε να δωσει το δικο του να κανει τζαμπα αναβαθμιση σε 6950Χ υπαρχουν τετοιοι

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά θέματα για αγγελίες βγάζετε κάποιοι που δείχνουν την αδικία από την πλευρά των πωλητών. Και από την πλευρά των αγοραστών υπάρχουν κουλά. πχ έχω λάβει κορυφαίο πμ να δώσω hardware χωρίς τον ΦΠΑ γιατί ο συγκεκριμένος ήταν επαγγελματίας λέει και δεν πλήρωνε!!! (το αν εγώ το είχα πληρώσει το 24% δεν μετράει). Και μιλάμε για αντικείμενο που ήταν καινούργιο και το έδινα 170 όταν στο skroutz ξεκίναγε από τα 240. Άρα κάποιοι μην τα βλέπετε όπως θέλετε. Είναι ελεύθερη επιλογή πόσο θα πουλήσει/αγοράσει κάποιος.

Επεξ/σία από Vasilis 07
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκαιο γιατι σου εκατσε ετσι μηπως?συγνωμη που θα το πω αλλα πλεον δεν ειμαστε 100% αντικειμενικη και δεν ξερω τι φταιει.Πολυ τοξικ και προσπαθουν μερικοι να κοροιδεψουν και να βγαλουν τρομερο κερδος και το ξερω.Δυστηχως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2018 στις 2:44 ΠΜ, ssd93 είπε

Ναι προφανώς, αλλά ποια η λογική πίσω από αυτό. Το ebay γιατί ειναι πολύ πιο φυσιολογικό σε αυτα τα θέματα?

Η λογική είναι ότι δεν υπάρχει λογική...

λένε κάποιοι έχουμε ελεύθερη αγορά... λάθος δεν έχουμε γιατί δεν έχουμε αγορά γιατί η ελεύθερη αγορά προϋποθέτει να υπάρχει αγορά In the first place στην ελληνική αγορά το μόνο που υπάρχει είναι νέκρα και πολλοί το στηρίζουν ακόμη αυτό στο γνωστό αόριστο πρόβλημα (κρίση) αλλά τουλάχιστον κατα 60% για να μην πω παραπάνω αυτό ειναι φάση "του κακού γμ*Α του φταίνε οι τρίχες" 

Το εμπόριο για τον μέσο έλληνα είναι κάτι ξένο και σχεδόν χόμπι.Δεν ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του δηλαδή...  

Η λογική του (απο τον απλό ιδιώτη μέχρι την "μεγαλύτερη" -σιγά τις μεγάλες εταιρίες που έχουμε, και η λογική αυτή ειναι επίσης λόγος που δεν έχουμε πραγματικά μεγάλες εταιρίες γιατί απο ένα σημείο μεγέθους/πολυπλοκότητας και μετά τα ψέματα τελειώνουν και με καραγκιοζιλίκια και αρπαχτές δεν την βγάζεις ) ειναι η αρπαχτή στην μια πώληση και όχι το κέρδος στην σωστή τιμή  δια μέσω κατανάλωσης καθώς και η επίτευξη υστεροφημίας η δεοντολογική ανάγκη της αυτοβελτίωσης και ο συνεχής στόχος να αυξάνεται η ικανοποίηση και η άνεση του πελάτη..

Απλό παράδειγμα DHL γερμανίας αποστολή κούτας PC Γερμανία -> Ελλάδα ~30 ευρώ... DHL ΕΛΛΑΔΑΣ Αποστολή κούτας υπολογιστή Ελλάδα ->Γερμανια (ίδια εταιρία ίδιο δρομολόγιο ίδια κούτα)  200 ευρώ

Αποστολή κούτας υπολογιστή Βερολίνο Φρανκφούρτη 7 ευρώ (540 χλμ ) αποστολή κούτας Αθήνα μαρκόπουλο 30 ευρώ... 

Αυτό για απλά ως ενδεικτικό παράδειγμα ότι υπάρχει μέχρι και στις μεγάλες εταιρίες αυτή η λογική της ξεπέτας/αρπαχτής στην μία πώληση  (φυσικά και σε άλλους χώρους πέρα των αποστολών απλά συμπτωματικά έψαχνα τιμές για αυτό το θέμα και γιαυτό τις αναφέρω σαν φρέσκο data :P )

O Έλληνας προτιμάει να σκονιστεί στην αποθήκη αυτό που πουλάει και να το φάνε οι κατσαρίδες παρά να το δώσει σε τιμή που δεν θα τον συμφέρει (= δεν θα ειναι κοντά στην τιμή που το αγόρασε ή παραπάνω) 

Προτιμάει να έχει 30 πελάτες την εβδομάδα που θα αγοράζουν 3 ευρώ τον γύρο του (που ειναι σάπιος και του κοστίζει 1 ευρώ για να τον φτιάξει) που οι μισοί θα αγοράζουν με το ζόρι (επειδή δεν μπορούν/βαριούνται να μαγειρέψουν και πεινάνε πολύ) ή που θα είναι τυχαίοι και παράλληλα άτυχοι περαστικοί και θα την πατήσουν και δεν θα θέλουν να ξαναπατήσουν στο μαγαζί (doesnt matter έκανε το sale με 200% κέρδος)  και μετά όταν κάποια στιγμή θα κλείσει γιατί δεν θα πατάει ούτε κατσαρίδα θα ανοίξει με άλλη επωνυμία και θα κάνει ακριβώς τα ίδια χωρίς να έχει βάλει μυαλό γιατί τον ενδιαφέρει να επαναλάβει την προηγούμενη αρπαχτή όχι να βελτιώσει τις πρακτικές του. 

παρά να έχει έχει πχ 90 πελάτες πουλώντας ένα γύρο στα 2,6 ευρώ ο οποίος θα έχει αρκετά καλά υλικά που θα του βγαίνουν 2 ευρώ και που θα λένε μπράβο τον μητσάρα τι μερακλής που είναι και θα τρώνε και θα πίνουν νερό στο όνομα του και να έχει πελατεία μέχρι τα βαθιά γεράματα αν θέλει... 

Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια αλλά οι εξαιρέσεις (στον χαρακτήρα του ανθρώπου) ειναι σημαντική μειοψηφία και απο αυτή την μειοψηφία οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με το εμπόριο... (άρα ακόμη πιο συχνό να βρεις κατσαπλιάδες στην "αγορά") 

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ssd93 είπε

Να κάνει και το φόρουμ όμως κάτι για όλα αυτά, ας θέσει ενδεικτικές τιμές ή κατι...

Υπάρχει στήλη, πόσο να αγοράσω/πουλήσω, τώρα εάν κάποιος δέν ρωτήσει ή το κάνει σκόπιμα δέν είναι και αγορανομία το forum.

Δέν καταλαβαίνω όμως που είναι το πρόβλημα, εάν κάποιος ζητάει πολλά δέν αγοράζεις, είναι απλό, θα αναγκαστεί να ρίξει την τιμή η θα κρατήσει το αντικείμενο στο ράφι να το θαυμάζει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Υπάρχει στήλη, πόσο να αγοράσω/πουλήσω, τώρα εάν κάποιος δέν ρωτήσει ή το κάνει σκόπιμα δέν είναι και αγορανομία το forum.

Δέν καταλαβαίνω όμως που είναι το πρόβλημα, εάν κάποιος ζητάει πολλά δέν αγοράζεις, είναι απλό, θα αναγκαστεί να ρίξει την τιμή η θα κρατήσει το αντικείμενο στο ράφι να το θαυμάζει.

Το πρόβλημα δεν είναι στο insomnia είναι γενικό... δεν κινείται τιποτα εκτός αν πρόκειται για αρπαχτή άλλος πήγε να μου πουλήσει DDR2 μνήμες 50 ευρώ και δεν κατέβαινε ούτε 5 ευρώ παρα κάτω :P

Του τις άφησα να τις θαυμάζει

Αλλά και γιαυτό ειναι γενικό το πρόβλημα... σκέψου πόσο χρήμα δεν κινείται αν συμβαίνει αυτό στην πλειοψηφία των αγγελιών (εντός εκτός insomnia και σε καταστήματα) 

Γιατί και τα καταστήματα ακόμη φταίνε ναι έχουν έξοδα που δνε έχει σκρουτζομάγαζο αλλά επίσης έχουν και το κεφάλαιο που δεν έχει σκρουτζομάγαζο..

θέλουν να έχουν τις βιτρίνες και το όνομα χωρίς να κάνουν τις επενδύσεις..

και το new egg το walmart το B&H φυσικά καταστήματα είναι με ενα σορό υπαλλήλους και έξοδα κτλ αλλά παράλληλα έχουν τιμές πάτο σε αρκετά προϊόντα γιατι; γιατί κάνουν επενδύσεις δεν παραγγέλνουν 10 κάρτες πχ 1060 και μοιράζουν μια σε κάθε κατάστημα στο +50% και βάλε της τιμής skroutz για να ψάξουν τον άσχετο ή αυτόν που καίγεται να βρεί ΄εδώ και τώρα την κάρτα και να κάνουν μια τέτοια πώληση τον μήνα 

Αν ήθελαν θα έβρισκαν την άκρη δεν θέλουν όμως προτιμούν μιζέρια λαϊκισμό και αρπαχτή.... 

Έχουμε τους ISP να διαφημίζουν ντεμέκ γρήγορες "fiber" ταχύτητες έως και ΑΝΝ 200mbps (με ανέξοδες vectoring πατέντες) στα 60 ευρώ ενώ ξέρουν ότι το 90% και βάλε του κοινού που προβάλλουν την διαφήμιση δεν μπορεί να έχει τέτοια σύνδεση ακόμη και να θέλει να σκάσει 60 ευρώ και στην Βουλγαρία μια φτωχότερη χώρα με πολίτες που έχουν μικρότερο εισόδημα απο εμας 20 ευρώ τον μήνα για 1 Gbps... Εκείνοι δηλαδή πως βρίσκουν τα λεφτά για πραγματικό ftth ενώ ζητάνε μόνο τόσα λίγα; 

Απλά είμαστε χώρα με αγορά της λαμογιάς της μπακαλοσύνης και της αρπαχτής... 

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλε @manjaro όλα ξεκινούν απο τον καταναλωτή-πολίτη, δέν αγοράζεις -δέν υπάρχει ζήτηση- πέφτει η τιμή, γενικώς σε μία ελεύθερη αγορά η προσφορά-ζήτηση κανονίζει τις τιμές, μπορείς να αγοράσεις και απο το εξωτερικό π.χ mindfactory, και άσε τον άλλο που θέλει 500€ για μία 1070 να την κοιτάει που του πιάνει χώρο στο ράφι,πάντως να ξέρεις πως λαμόγια υπάρχουν παντού, εχω πάει Γερμανία-Αγγλία-Γαλλία και παντού το μετρητό ήταν βασιλιάς, όπου έδινες μετρητά τούμπες έκαναν, είχα πάρει πλήρες pc στο Λονδίνο απο μαγαζί στην windmill st ,το έλεγαν YOYOTECH με 20% έκπτωση(μάλλον δέν θα έδινε vat), Απο Γερμανία πάλι είχα πάρει cpu την οποία δέν μου την έστειλε ποτέ ,το tracking number στην dhl μου είπαν ότι είναι για πακέτο που πήγε Ιταλία, μου το είχε δώσει για να θεωρώ οτι όλα είναι οκ ωστε να περάσει η προθεσμία του Ε-bay και να τσεπώσει τα χρήματα, για τους γάλλους μήν αρχίσω κάν, σνόμπ και άν δέν ξέρεις την γλώσσα μήν πάς να ψωνίσεις καλύτερα, λαμόγια υπάρχουν παντού.

Τώρα όσο αφορά άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία έχει μισθό 180 € περίπου με αντίστοιχη φορολογία γι'αυτο και το ίντερνετ έχει τόσο, αλλιώς δέν θα έβαζε κανείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Φίλε @manjaro όλα ξεκινούν απο τον καταναλωτή-πολίτη, δέν αγοράζεις -δέν υπάρχει ζήτηση- πέφτει η τιμή,

όχι αυτό λέω τόση ώρα.. αυτό το θεώρημα ακούγεται λογικό και συμβαίνει σε πραγματικές αγορές

Εδώ είμαστε καραγκιόζ μπερντέ... δεν αγοράζεις δεν υπάρχει ζήτηση κλείνει το μαγαζί ή κάνει κάποια χειρότερη απατεωνιά για να συνεχίζει την αρπαχτή (πχ νοθεύει ποτά ή παίρνει χειρότερο κρέας για να έχει την ίδια αισχροκέρδεια με πριν και ας έχει μειωθεί η κίνηση.. δεν το βλέπει σαν σινιάλο του να βελτιωθεί.. απλά κάνει ακόμη πιο άσχημη αρπαχτή) 

Γιαυτό δεν κινείται τίποτα... δες την αγορά της Βουλγαρίας για παράδειγμα (αν και φτωχότερη χώρα αν και κατα πολύ μικρότεροι μισθοί) υπάρχει κίνηση και ζωή... 

Εδώ (ειδικά εκτός Αθηνών, κρήτης και καμιάς Ρόδου και Μυκόνου) ειναι νεκροταφεία.. γιατί τα ζώα μου αργά ή θα περάσει το δικό μου (η αρπαχτή ) ή θα σκαρφιστώ πως θα κάνω μεγαλύτερη αρπαχτή ή θα το κλείσω και θα φταίει η κρίση.

Πχ το πλαίσιο προτιμάει να έχει προπερυσινή σχεδόν κάρτα στα 500 ευρώ ή κάπου (είχα σχολιάσει σε ποστ κάνα μήνα πριν τα Χριστούγεννα του 2017 πωλούσαν GTX 970 σε τιμή 1070 και την είχαν και ως προσφορά επειδή μια τους έμεινε πήρα και τηλέφωνο και το επιβεβαιώσανε δεν ήταν λάθος!!! )  και μετά τους φταίει η κρίση!! προτιμάνε την αρπαχτή πάντα όλοι τους μεγάλοι και μικροί..

και στο επίπεδο του ιδιώτη (πχ σις αγγελίες του insomnia ) αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο... ή θα πουλήσω την 970 μητρική μου που ειναι τόσο παλιά που έχει e-sata εξόδους στα 120 ευρώ (τιμή αγοράς το 2013 ή με άλλα λόγια μια πενταετία πριν πχ 150) ή θα τη αφήσω να λιώσει στην αποθήκη μου. 

Αυτό ακριβώς ήταν όλο το νόημα του παραπάνω ποστ γιαυτό ξεκίνησα στις πρώτες γραμμές να λέω "...σκέψου πόσο χρήμα δεν κινείται αν συμβαίνει αυτό στην πλειοψηφία των αγγελιών...."

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Manjaro στα περισσότερα θέματα τα λες σωστά , αλλά εδώ όχι . Αναφέρομαι στο παράδειγμα με το γύρο που λες ότι κοστίζει 1 ευρώ και τον πουλάει 3.

Για αυτόν που έχει τη δυστυχία να έχει μαγαζί στην ελλάδα, μόνο το κόστος του γύρου δεν μετράει .

Επειδή πληρώνει δημοτικά τέλη 4 τετραπλάσια για το μαγαζί , από αυτά που θα πλήρωνε αν ήταν σπίτι .

Επειδή πληρώνει 100% προκαταβολή φόρου (δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο).

Επειδή πληρώνει κεφαλικό φόρο , που δεν αντιστοιχεί σε εισόδημα , μόνο και μόνο επειδή υπάρχει (φόρος επιτηδευματία , που επίσης δεν υπάρχει αλλού) .

Επειδή στο ρεύμα πληρώνει 3 φορές πάνω την αξία του σε φόρο και υποχρεωτική ...συνδρομητική τηλεόραση βάση της κατανάλωσης (ΕΡΤ) , που επίσης δεν υπάρχει αλλού.

Δεν θες να συνεχίσω τη λίστα, θα βγει όχι σεντόνι , μαγαζί με σεντόνια.

Επίσης για τη Βουλγαρία ... οι γηγενείς βούλγαροι , με το μισθό τους, δεν μπορούν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα ανά ζευγάρι και μαζεύονται 2-3 (ζευγάρια) μαζί , για να μοιράζονται ένα διαμέρισμα . Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί .

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
Στις 1/22/2018 στις 1:21 ΜΜ, Vasilis 07 είπε

Πολλά θέματα για αγγελίες βγάζετε κάποιοι που δείχνουν την αδικία από την πλευρά των πωλητών. Και από την πλευρά των αγοραστών υπάρχουν κουλά. πχ έχω λάβει κορυφαίο πμ να δώσω hardware χωρίς τον ΦΠΑ γιατί ο συγκεκριμένος ήταν επαγγελματίας λέει και δεν πλήρωνε!!! (το αν εγώ το είχα πληρώσει το 24% δεν μετράει). Και μιλάμε για αντικείμενο που ήταν καινούργιο και το έδινα 170 όταν στο skroutz ξεκίναγε από τα 240. Άρα κάποιοι μην τα βλέπετε όπως θέλετε. Είναι ελεύθερη επιλογή πόσο θα πουλήσει/αγοράσει κάποιος.

επαγγελματιας σε επαγγελματια πλεον ναι δεν χρεωνει σε καποια ορισμένα ηλεκτρονικά αγαθά (tablet, κινητά τηλέφωνα, laptop, κ.λπ.)

...απο ιδιωτη προφανως δεν ισχυει καθως ο ιδιωτης δεν μπορει να αποδωσει καποιο φπα αναμηνα/3μηνο στην εφορια

Δημοσ.

Παντος εγω εχω ασχημη εμπειρια απο μια μεταχειρισμενη καρτα που πηρα πριν χρονια και απο τοτε δεν εχω ξαναπαρει κατι μεταχειρισμενο και ουτε σκοπευω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...