Dr_73 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, Heatspreader είπε Συνήθως αν κάποιος έχει υψηλή τιμή δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να το πουλήσει. Αυτή είναι μία εξήγηση. Σκέφτονται "αν βρώ ηλίθιο να αγοράσει παραπάνω από όσο αξίζει , παίρνω κάτι καλύτερο με τιμές σκρουτζ" . 1
argimeg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις πουλάει κάποιος ακριβά επειδή ξέρει ότι ο άλλος δεν μπορεί να βρει εύκολα το συγκεκριμένο μοντέλο επειδή έχει περάσει η τεχνολογία. π.χ. στα mboards δείτε το x58, κανονικά μετά από 10 χρόνια θα έπρεπε να κάνει 30-40 ευρώ αλλά επειδή το x58 δέχεται και εξαπύρηνους χeon και με oc έχεις ένα super σύστημα ακόμα η τιμή τους είναι πολύ υψηλή. Εγώ λοιπόν που έχω αυτή την στιγμή έναν xeon 5660 και τον έχω κάνει 4Ghz σχεδόν χωρίς καθόλου ζόρισμα με τάσεις, εάν μου καεί (χτύπα ξύλο) το mboard θα πάρω ένα από αυτά εδώ μέσα και σε υψηλή τιμή γιατί δεν έχω χρήματα να διαθέσω για καινούρια mboard-cpu-ram. Και εγώ το χ58 mboard μου εάν αποφάσιζα να το δώσω θα το έδινα σε σχετικά υψηλή τιμή, όχι γιατί το είχα αγοράσει 400€ asus rampage ii extreme αλλά γιατί υπάρχει ζήτηση. Είπαμε ο καθένας διαλέγει εάν θα αγοράσει και πόσο, κανένας δεν μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για να αγοράσουμε. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω το αντίθετο και αστείες αγγελίες του τύπου πουλάω 1080ti σφραγισμένη με 500€ ενώ ξέρω ότι υπάρχει έλειψη και η φθηνότερη στο σκρούτζ έχει 950€. Αυτός που θα πειστεί ότι υπάρχει τέτοια προσφορά και θα δώσει προκαταβολή τον θεωρώ το λιγότερο αφελή και θα προσπαθήσω να τον προστατέψω. Τα Χριστούγεννα πέρασαν και ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από argimeg 1
jimaros69 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, Dr_73 είπε Αυτή είναι μία εξήγηση. Σκέφτονται "αν βρώ ηλίθιο να αγοράσει παραπάνω από όσο αξίζει , παίρνω κάτι καλύτερο με τιμές σκρουτζ" . Αυτή τη στιγμή ο άλλος πουλάει 300€ κάρτα που αγόρασε πριν 3 μήνες 200€... και έχει και φωτογραφία την απόδειξη... Κ Λ Α Ι Ω Γούστο του και καπέλο του, αλλά το ολο ζήτημα για εμένα είναι γελιο, ιδίως απο την πλευρά του αγοραστή. 1
selianx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Πλην των όσων αναφέρατε (αισχροκέρδια, αβεβαιότητα αν θέλει να πωλήσει ή όχι, προσφορά-ζήτηση, αναζήτηση "χαζών" κλπ) ας μην ξεχνάμε ότι πολύ βάζουν και ένα καπελάκι από αυτό που θέλουν να πάρουν γιατί σίγουρα θα παιχτεί και "παζάρι". Εγώ προσωπικά, σε αγγελίες μεγάλης αξίας ( > 100€) βάζω ένα 10άρικο πάνω από όσο σκοπεύω να το πουλήσω μίνιμουμ, γιατί σίγουρα αν είναι στην Χ τιμή το 90% των μηνυμάτων που θα λάβω είναι "Δώσε το Χ-10€ και στο πήρα χθες". Και εγώ δε χάνω από το παζάρι, και ο αγοραστής νιώθει κερδισμένος και κοιμόμαστε και οι δυο ήσυχοι τα βράδια. Ναι εντάξει, δεν λέω ότι θα το βάλεις όσο πουλιέται στο skroutz, αλλά ένα καπελάκι μπαίνει στα πάντα. 3
ssd93 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, selianx είπε Πλην των όσων αναφέρατε (αισχροκέρδια, αβεβαιότητα αν θέλει να πωλήσει ή όχι, προσφορά-ζήτηση, αναζήτηση "χαζών" κλπ) ας μην ξεχνάμε ότι πολύ βάζουν και ένα καπελάκι από αυτό που θέλουν να πάρουν γιατί σίγουρα θα παιχτεί και "παζάρι". Εγώ προσωπικά, σε αγγελίες μεγάλης αξίας ( > 100€) βάζω ένα 10άρικο πάνω από όσο σκοπεύω να το πουλήσω μίνιμουμ, γιατί σίγουρα αν είναι στην Χ τιμή το 90% των μηνυμάτων που θα λάβω είναι "Δώσε το Χ-10€ και στο πήρα χθες". Και εγώ δε χάνω από το παζάρι, και ο αγοραστής νιώθει κερδισμένος και κοιμόμαστε και οι δυο ήσυχοι τα βράδια. Ναι εντάξει, δεν λέω ότι θα το βάλεις όσο πουλιέται στο skroutz, αλλά ένα καπελάκι μπαίνει στα πάντα. Άψογος φίλε έτσι γιατί μερικοί δεν δέχονται ούτε 10 ευρώ κάτω και μιλάμε σε προιόντα αξίας 200+
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/15/2018 στις 11:01 ΠΜ, argimeg είπε Γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά λόγο mining και όλοι χτυπάνε τις τιμές, φυσιολογικότατο. π.χ εάν ξεφουσκώνε το mining σήμερα (δεν γνωρίζει κανείς εάν είναι φούσκα και θα ξεφουσκώσει) θα έβλεπες ότι σε δύο εβδομάδες θα πωλούνταν μεταχειρισμένες gtx1070 και rx580 στα 250€ γιατί ο λαός έχει αγοράσει πολλές και μετά θα του είναι άχρηστές. Κάνουν ακομη απλοί χρήστες mining σήμερα;
Dorian Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, GenesisX είπε Κάνουν ακομη απλοί χρήστες mining σήμερα; και γω αυτό νόμιζα πως μόνο με ειδικό hardware πλέον, και με gpu mining μπαίνεις μέσα από τη ΔΕΗ. Μόνο σε κάτι Νορβηγίες Ισλανδίες που έχουν πάμφθηνο ρεύμα και ...κρύο.
ssd93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Πείτε με βλάκα αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι κάνουν GPU mining εδώ μέσα
Sakiz105 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, ssd93 είπε Πείτε με βλάκα αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι κάνουν GPU mining εδώ μέσα ειναι αυτοι που εχουν φθηνο ρευμα στα νησια. Τους οποιους τους πληρωνουμε εμεις οι βλακες
ssd93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τους το έγραψα κιολας σήμερα στο αντίστοιχο νήμα ότι σήμερα τα coins τους βάρεσαν βουτιά περισσότερο από 20% κάτω. Ήθελα να πάρω μια GTX1070 για τα physx και τα nvidia hairwork κτλ. και να την έχω συμπληρωματικά για ορισμένα παιχνίδια. Δεν υπήρχε ούτε μια άμεσα διαθέσιμη. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από ssd93
cp5120 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/15/2018 στις 11:01 ΠΜ, argimeg είπε Γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά λόγο mining και όλοι χτυπάνε τις τιμές, φυσιολογικότατο. π.χ εάν ξεφουσκώνε το mining σήμερα (δεν γνωρίζει κανείς εάν είναι φούσκα και θα ξεφουσκώσει) θα έβλεπες ότι σε δύο εβδομάδες θα πωλούνταν μεταχειρισμένες gtx1070 και rx580 στα 250€ γιατί ο λαός έχει αγοράσει πολλές και μετά θα του είναι άχρηστές. Πολύ σωστά για τον λόγο, αλλά διαφωνώ με το "φυσιολογικότατο". Το θέμα είναι αγαπητοί και αγαπητές ότι όταν η φούσκα θα σκάσει (και θα σκάσει ΣΙΓΟΥΡΑ για το το άυλο δεν μπορεί να στοιχίζει 20 χιλάρικα), ποιος θα αγοράσει μεταχειρισμένη 1050ti? Εγώ τουλάχιστον όχι. Όλες θα είναι παραδουλεμένες με το mining. Άρα στοιχηματίζω ότι πριν βγει το 2018 οι 1050ti δεν θα πουλιούνται ούτε 100ρικο μεταχειρισμένες (μπορεί και παραπάνω βέβαια γιατί τα κορόιδα υπάρχουν πάντα). Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι χρειάζονται τέτοιες κάρτες για πιο σοβαρές (δημιουργικές) δουλειές από την αναζήτηση χρήματος για αγορά του iPhone XI που θα κοστίζει 2 χιλιάρικα πιθανώς. Εγώ δεν σκοπεύω να δώσω πάνω από 130-140 για καινούρια 1050ti. Όποτε και όταν η τιμή πέσει (μπορώ να περιμένω μια 10ετία αλλά γ...τικα δεν θα πληρώσω τώρα) σε αυτά τα επίπεδα... 3
cp5120 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Και κάτι επιπλέον σχετικά με τις "τιμές σκρουτζ". Κάποιοι βλέπουν μια τιμή σε είδη που είναι εκτός κυκλοφορίας χρόνια (λένε "κατόπιν παραγγελίας" αλλά αν πάρεις τηλέφωνο θα διαπιστώσεις ότι το είδος δεν υπάρχει και έχει ξεμείνει να εμφανίζεται στην αποθήκη) στα σκρουτζομάγαζα και νομίζουν ότι μπορούν να πουλήσουν 30% φθηνότερα σαν "ευκαιρία". Όπως ειπώθηκε πολύ σωστά παραπάνω από πολλούς, η τιμή έχει σχέση με την προσφορά και ζήτηση. Αν δεν υπάρχει ζήτηση γιατί το είδος "θάφτηκε" στα reviews ή αντικαταστάθηκε, τότε βλέπετε την ίδια αγγελία από κάποιους για μήνες. Η τιμή στα σκρουτζομάγαζα (ακόμη κι αν το είδος υπάρχει) δεν λέει τίποτα. Ο σωστός αγοραστής βεβαιώνεται για τις ανάγκες του, βάζει την οροφή στο ποσό που είναι διαθέσιμος να διαθέσει, κάνει την έρευνά του και προχωράει στην αγορά εφόσον βρει αυτό που ψάχνει. Ο παρορμητικός ρωτάει στο FB "παιδιά είναι καλό να το αγοράσω", μπαίνει στο μαγαζί και αγοράζει ό,τι βρει "προσφορά" (οι πραγματικές προσφορές είναι ΠΑΝΤΑ ξεφόρτωμα stock) και μετά από 2 μέρες το βγάζει σε αγγελία εδω "σφραγισμένο". Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η KODAK EKTRA που έβγαλε το Πλαίσιο στα € 169 από δήθεν 500. Και την επόμενη μέρα αγγελίες στα 250! Να μην πούμε και για την Xiaomi Yi M1 που κάποιοι πήραν κοψοχεριά από το Gearbest μόνο για για να την πουλήσουν εδώ και να βγάλουν κάτι ...για τον κόπο τους! Μα πόσο κορόϊδα κάποιοι μας νομίζουν? 3
argosixna Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι ακριβως σας πειραζει ΠΟΣΟ το αγορασε ο αλλος? Το αγοραζω εγω σε προσφορα 100 ευρω , μαγκας ειμαι. Το πουλαω 200. Εσυ το βρισκεις 300+. Εισαι κερδισμενος 100 ευρω αν το παρεις απο εμενα +/και εγω κερδισμενος. Μαγκες και οι 2. Προς τι το παραληρημα σας ? Και στην τελικη , για να σας δωσω και λυση. Μαζευτειτε 10 ατομα που μισειτε τους "miners" και βαλτε παραγγελια 10 καρτες για να τις παρετε πιο φθηνα! Δεν σας λεω ποσο μου βγαινουν , αλλα ειναι σιγουρα 100ευρω φθηνοτερα απο το σκρουτζ ετσι. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από argosixna 2
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Έχω εμπειρία και από τις 2 πλευρές. Έψαχνα κάτι και πωλητής είχε τιμή 15Ε κάτω από το skroutz. Δεν έκανα παζάρι απλά ζήτησα να καλύψει την αποστολή (5Ε). Δεν την κάλυψε και η απάντηση ήταν ότι και τα 5Ε μετράνε. Από την άλλη κατά καιρούς σε δικές μου αγγελίες έχω δεχτεί μηνύματα "δώστο μου τόσο γιατί το μαγαζί της γειτονιάς μου το έχει 20Ε κάτω" (που φυσικά δεν ισχύει). Αφού το βρίσκεις σε μαγαζί φτηνότερο και από skroutz τι ψάχνεις στις αγγελίες ?
argosixna Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 NTΑΞ τα μισα που ειπα τα παιρνω πισω.. καλα τι μαλακες ειναι μερικοι στις αγγελιες?! διπλασια σχεδον τιμη σε μεταχειρισμενα? κλαμα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα