Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο τίτλος βασικά, με μια γρήγορη έρευνα στις αγγελίες του site  βλέπω κάρτες γραφικών πχ 1060 στα 300+ και καινούργιες σε skroutz είναι στα 340

• Like 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι προφανώς, αλλά ποια η λογική πίσω από αυτό. Το ebay γιατί ειναι πολύ πιο φυσιολογικό σε αυτα τα θέματα?

Δημοσ.

Εχουμε ελευθερη αγορα, οπου ο πωλητης ζητά όσα θέλει και ο αγοραστης επιλεγει απο που θα ψωνίσει. Όσο ο δευτερος ξέρει και θελει να κανει ερευνα αγορας, τόσο λιγοτερα κορόιδα θα βρίσκει ο πρώτος, οποτε θα αναγκαστει να ριξει την τιμη. 

Για περαιτέρω αναλυση μπορεις να διαβασεις δεκαδες αναλογες συζητήσεις

• Like 4
Δημοσ.

Και στο ebay παίζει αυτό , ειδικά σε κάρτες γραφικών και cpu  ! Πουλάνε κάποιες σε τιμές κωμωδία.Μπορεί να δεις gtx 970 ακριβότερη από καινούργια gtx 1070 .

Μπορεί να βρεις i7 4770K ακριβότερο από καινούργιο i5 8600K . Απίθανες καταστάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ebay ειναι κυριως για ΗΠΑ ,στην οποια χωρα το hardware δεν φορολογειται με πρoσθετο φορο ΦΠΑ 24 % επομενως οι τιμες ειναι πολυ χαμηλοτερες γιατι ''τους παιρνει'' να τις βαλουν ετσι.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ssd93 είπε

Αυτό που λέει ο τίτλος βασικά, με μια γρήγορη έρευνα στις αγγελίες του site  βλέπω κάρτες γραφικών πχ 1060 στα 300+ και καινούργιες σε skroutz είναι στα 340

Γιατί θεωρητικά κερδίζεις 40 ευρώ.
Αν πρόκειται για σχετικά καινούργιο προϊόν και από έμπιστο μέλος δεν βλέπω το κακό.

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην αγορά λόγο mining και όλοι χτυπάνε τις τιμές, φυσιολογικότατο.

π.χ εάν ξεφουσκώνε το mining σήμερα (δεν γνωρίζει κανείς εάν είναι φούσκα και θα ξεφουσκώσει) θα έβλεπες ότι σε δύο εβδομάδες θα πωλούνταν μεταχειρισμένες gtx1070 και rx580 στα 250€ γιατί ο λαός έχει αγοράσει πολλές και μετά θα του είναι άχρηστές.

Δημοσ.

Κατανοητό το κομμάτι του σκαψίματος. Αυτό όμως συμβαίνει σε ολα τα hardware.

Αν υπάρχει κάποιος που το δέχεται και αγοράζει μεταχειρισμένο προϊόν 40€ κάτω από το καινούργιο τότε δίνει και στον πωλητή την ευκαιρία να πουλήσει έτσι όπως θέλει αυτός.

Δημοσ.

Από την μία είναι να σκας αλλά από την άλλη γιατί όχι;

Για να φεύγουν σε αυτές τις τιμές,σημαίνει ότι ο κόσμος αγοράζει.

Ειδικότερα όταν ένα προϊόν είναι σχεδόν καινούριο,κάποιος θα το αγοράσει έστω και με μικρή έκπτωση.

Τώρα για τις αυξημένες τιμές,όλα είναι προσφορά και ζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν αγοράζει κανένας θα ρίξουν τις τιμές και το ανάποδο.

Όσο βρίσκεται αγοραστής γιατί να ρίξουν τις τιμές?

Δημοσ.

Ναι εσυ εκανες θρεντ γιατι απορεις ή γιατι προτρεπεις τον κοσμο να μην αγοραζει σε αυτες τις τιμες μπας και πεσουν για να ψωνησεις.

Οπως ειπαν και τα παιδια ελευθερη αγορα ειναι.Αν εγω αποφασισω να πουλησω το σαλιο μου 20000ευρω το λιτρο και γινει αναρπαστο αυτη ειναι η αξια του ειτε το θεωρεις χαζο ειτε οχι

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Ναι εσυ εκανες θρεντ γιατι απορεις ή γιατι προτρεπεις τον κοσμο να μην αγοραζει σε αυτες τις τιμες μπας και πεσουν για να ψωνησεις.

Οπως ειπαν και τα παιδια ελευθερη αγορα ειναι.Αν εγω αποφασισω να πουλησω το σαλιο μου 20000ευρω το λιτρο και γινει αναρπαστο αυτη ειναι η αξια του ειτε το θεωρεις χαζο ειτε οχι

Αρχικά να πω οτι έχω μια 580  και την κάνω τη δουλειά μου. Το τραγικό είναι ότι όταν την αγόρασα έψαχνα για μεταχειρισμένη, να κάνω και γω τη δουλειά μου πιο φθηνά και να πουλήσει και κάποιος γιατί αύριο μπορεί να θέλω να πουλήσω  και να να ψάχνω για αγοραστή και να μην εμφανίζεται κανένας. 

Άκου τώρα και το παράλογο. 350 μεταχειρισμένη, 366 καινούργια, 385 με δόσεις + τον τόκο.

Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό?  Φυσικά και με κέρδισε ο καταστηματάρχης και πήρε αυτός τα λεφτά μου. Υπάρχει συγκριτικό μέγεθος και η λογική λέει ότι το μεταχειρισμένο ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι πιο φθηνό από το καινούργιο γιατί έτσι λειτουργεί η αγορά.

19 λεπτά πριν, geocivil είπε

Αν δεν αγοράζει κανένας θα ρίξουν τις τιμές και το ανάποδο.

Όσο βρίσκεται αγοραστής γιατί να ρίξουν τις τιμές?

Ακριβώς για αυτό άνοιξα το νήμα. Για να καταλάβω την παράλογη λογική του αγοραστή που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο, χωρίς εγγύηση και ας το πληρώσει και παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η διαφορά τιμής με το καινούριο. Στην εξίσωση μπαίνει και η διαθεσιμότητα που αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη. 

Τα 40 ευρώ πιο κάτω πχ. σημαίνουν και άμεση αγορά ενώ αν πας για καινούριο δεν ξέρεις αν θα βρεις και πότε. 

Είναι πολλοί οι παράγοντες και εφόσον πλέον οι gpu χρησιμοποιούνται και ως εργαλείο για κέρδος,παίρνουν άλλη αξία από αυτή που θεωρούν σωστή οι gamers. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...