Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γειά

Προσπαθώ να κάνω ένα quiz σε web app βασικά αυτό εδώ

και θέλω τις ερωτήσεις να τις βάλω σε database και αυτό που κάνω είναι ένας πίνακας με πεδία όλα charfields όπως στην εικόνα εκεί που λέει quiz_question

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστά έτσι μήπως πρέπει τις απαντήσεις να τις βάλω σε ξεχωριστό πίνακα ή υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή για το πως να οργανώσω την db

Είναι για πειραματισμό παιδιά δεν στήνω κάτι πραγματικό

Capture2.JPG

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος...πιο παλια ειχα φτιαξει ενα quiz game και τις ερωτήσεις τις είχα ακριβως οπως εσυ(ολα μαζι στον ιδιο πίνακα)...σιγουρα ομως το να δώσεις μεγαλύτερη αφαίρεση στην βάση δημιουργώντας ένα ξεχωριστο πινακα για ερωτήσεις,εναν για τις κατηγορίες και εναν για τις απαντήσεις αντιστοιχίζοντάς τα με foreign keys θα ηταν πιο επαγγελματικό και πιο συντηρίσιμο αν προκειται για ένα μεγάλο project.

Επεξ/σία από makisvisual
Δημοσ.

Χωρίς να έχω καταλάβει 100% την εφαρμογή που θέλεις να κάνεις νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μια μικρή βελτίωση

να μην είναι varchar το πεδίο sostiapantisi αλλά να είναι ένας ακέραιος που να λέει ποιά από τις απαντήσεις είναι η σωστή (π.χ. αν είναι η δεύτερη να έχει μέσα σαν τιμή το 2)

Δημοσ.

Καλύτερα οι απαντήσεις σε άλλο πίνακα. Επίσης καλύτερα αντί για sostiapantisi να έχεις ένα flag σε κάθε απάντηση αν είναι σωστή ή όχι.

Με αυτούς τους τρόπους και περισσότερη ευελιξία διατηρείς, και γλυτώνεις προβλήματα όπως sostiapantisi = 5 αλλά η 5η απάντηση για κάποιο λόγο είναι κενή κλπ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους παιδιά

Τελικά το έσπασα σε δύο πίνακες Ερώτηση, Απάντηση

Την κατηγορία δεν την έβαλα χωριστά γιατί μου φαίνεται λίγο περίπλοκο. Ούτως η άλλως την έχω ορίσει σαν επιλογή από περίπου 10 κατηγορίες και γίνεται εύκολα με ένα κλικ

Παίρνω αυτό εδώ το αποτέλεσμα.

Το μειονέκτημα που βλέπω είναι ότι όποτε περνάς απάντηση πρέπει να επιλέγεις την αντίστοιχη ερώτηση και μπορεί να γίνει κάποιο λάθος. Να βάλεις δηλαδή  άσχετη απάντηση σε άσχετη ερώτηση :)

Capture5.JPG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...