Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά όπως θα είδατε και στον τίτλο έχω μια κεραία CPE210  tp link και για κακή μου τύχη μου έχει βγάλει το λάδι. Την έχω συνδέσει με το wi fi  και το σήμα εκπέμπει μέσα στο σπίτι άλλα το θέμα είναι ότι δεν είναι αρκετό είδα κάτι βιντακια στο youtube ( βιντεο youtube ) ότι ανεβάζουν από 11 dBm στα 27  dBm και λογικά θα είναι μια χαρά δεν ξέρω αν είναι κάτι ψεύτικο μόνο και μόνο για τα μάτια η αν δουλεύει στην πραγματικότητα  γιατί έχω μια άλλη κεραία ενσύρματη που δεν εκπέμπει σήμα και πιάνει με 20 dBm και πάει μια χαρά, και συν ότι η CPE210  tp link για κακή μου τύχη κατεβάζει την ταχύτητα χωρίς να υπάρχει λόγος από την στιγμή που δεν έχει πρόβλημα η γραμμή  και μετά θέλει φτου και από την αρχή κάνω κάτι λάθος εγώ η είναι η κεραία ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που δείχνει το video, είναι ότι για να έχεις μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής πρέπει να αλλάξεις την χώρα λειτουργίας σε κάποια που επιτρέπεται. Ο τύπος την άλλαξε από την Γερμανία (τιμή 276) σε ΗΠΑ (τιμή 840).

Υπόψη ότι στη χώρα μας (και όλη την Ευρώπη) απαγορεύεται συνολική ισχύ πάνω από τα 20dBm (άρα 11dBm στο CP210, λόγω κέρδους κεραίας) κι επιπλέον αν το κάνεις χάνεις τα κανάλια 12 και 13 (απαγορεύεται να δουλεύουν στην Αμερική).

Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα κατάλαβα, διότι το κείμενο όπως είναι ασύντακτο, είναι δυσνόητο. Γράψε αναλυτικά πως έχει η κατάσταση με την συνδεσμολογία, σε τι mode δουλεύει η κεραία και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Καταρχήν η κεραία αυτή είναι για εξωτερικό χώρο για πιο λόγο την έχεις μέσα στο σπίτι;; την έχω συνδέσει για να δίνει ίντερνετ στο 1ΚΜ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και όπως είπε και ο jkoukos δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

Το ότι είναι για εξωτερικό χώρο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσα στο σπίτι. Είχα παλαιότερα για 2 χρόνια έναν Nanostation Loco εντός σπιτιού, σε μία γωνία να κοιτά το υπόλοιπο σπίτι και δούλευε μια χαρά. Μάλιστα παίζουν καλύτερα από οποιαδήποτε απλά εσωτερικά router/ΑΡ καθώς έχουν κατευθυντική εκπομπή/λήψη με αρκετό εύρος δέσμης (γι' αυτό πρέπει να μπαίνουν σε τέτοιο σημείο ώστε να βλέπουν προς την περιοχή που θέλουμε να καλύψουμε).

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο κατανοητός θα μπορέσω να γίνω άλλα ας τα πάρουμε απο την αρχή. Εχω την κεραία CPE210 και την έχω πάρει για εξωτερική χρήση και δεν την έχω μέσα στο σπίτι όπως είπε ο chios την έχω έξω. Την έχω συνδέση με ένα  καλώδιο ethernet στο κουτάκι της μπριζας στο POE που συνδέετε στο LAN0 για να τροφοδοτείτε η κεραία, μετά περνώ ένα άλλο ethernet και το συνδέω στον υπολογιστή και αντίστοιχα  στην κεραία στο LAN1 και μετά ξεκινάω την διαδικασία για της ρυθμίσεις της κεραίας όπως είπατε δεν μου βγάζει την επιλογή για να αλλάξω κάποια χώρα  πάρα μόνο την γλωσσά και αφού έχω μπει στο sait μπαίνω στο quick setup  και μου εμφανίζει αυτές τις επιλογές και επιλέγω αυτή που έχω στο κόκκινο κουτάκι μετά μου βγάζει να διαλέξω το δίκτυο που θέλω να συνδεθώ το βρίσκω πατάω επόμενο επόμενο και μετά η κεραία εκπέμπει σαν wi fi μέσα στο σπίτι. Κάνω κάτι κάλαθος ; αν μπορεί κάποιος να με διόρθωση αν κάνω κάτι λάθος

keraia.png

Δημοσ.

Αρκετά λάθη. Πάμε με την σειρά.

Ποιό ακριβώς μοντέλο έχεις; Ρωτώ διότι αναφέρεις θύρες LAN0 και LAN1. Αυτές υπάρχουν μόνο στο CPE220, ενώ το CPE210 μόνο μία θύρα LAN.

Σε κάθε περίπτωση ο υπολογιστής συνδέεται στην αντίστοιχη θύρα LAN του PoE τροφοδοτικού και όχι κατευθείαν στην κεραία.

Επιλέγοντας κατάσταση λειτουργίας Repeater, το ΑΡ λαμβάνει το σήμα ασύρματα και το αναμεταδίδει πάλι ασύρματα. Όμως η αναμετάδοση γίνεται προς το σημείο που κοιτά η κεραία (αφού είναι κατευθυντική) και η μόνη περίπτωση να κάνεις λήψη της από πίσω είναι αν είσαι δίπλα της. Εσύ όμως είσαι σχετικά μακρυά από αυτήν, οπότε είναι απόλυτα λογικό να μην έχεις καλή σύνδεση. Υπόψη ότι στην λειτουργία αυτή έχουμε επιπλέον μείωση στην ταχύτητα, αφού η συσκευή μία φορά επικοινωνεί με την άλλη θέση και την επόμενη με σένα (δεν μπορεί να το κάνει ταυτόχρονα).

Κανονικά πρέπει να επιλέξεις λειτουργία Client ή AP Client Router, ανάλογα την περίπτωση (αν θέλεις να έχεις επικοινωνία με το εσωτερικό δίκτυο αυτού που σου δίνει πρόσβαση ή όχι ή αν συνδέεσαι σε hotspot κλπ).

Ανάλογα το version του μοντέλου που έχεις, η ρύθμιση της χώρας λειτουργίας γίνεται στο πεδίο "Region" του tab "Wireless".

Γράψε τώρα αναλυτικά ποιο ακριβώς πρόβλημα έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω την CPE210 με  2 θύρες LAN μπορείς να το δεις και απο το κουτί που έβγαλα φωτογραφία.
εκεί που διαλέγει ποιο wi fi εγώ  διαλέγω σε αυτό που θέλω να συνδεθώ αυτό παίζει κάποιο ρόλο ; 
οπότε πρέπει να την ξανά ρυθμίσω και να επιλέξω το AP Client Router γιατί συνδέομαι σε wi fi και αυτό θα εκπέμπει πάλι σήμα αλλά ποιο σταθερό?

την version δεν την βλέπω κάπου πάνω στην κεραία η στο κουτί τις

Επεξ/σία από thanasis26
Δημοσ.

Παράξενο για τις 2 θύρες LAN. Εδώ πάντως άλλο αναφέρει. Τέλος πάντων αυτό δεν έχει σημασία αρκεί να κάνεις τις συνδέσεις σωστά. Αν δεν αναφέρεται το version σε κάποιο ταμπελάκι, θα το βρεις στο μενού της συσκευής στο Hardware Version.

Ποιο ακριβώς πρόβλημα έχεις;

Πως θέλεις να συνδέεσαι στην κεραία ώστε να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Θέλεις μόνο έναν υπολογιστή ή και άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση;

Το ασύρματο που σου δίνει πρόσβαση είναι φίλου σου ή κάποιο δημόσιο; Αν είναι φίλου σου, θέλεις να έχετε μεταξύ σας επικοινωνία (π.χ. ανταλλαγή αρχείων);

Δημοσ.

Κανένα μέχρι στιγμής απλός περνώ πληροφορίες για να ξεκινήσω την διαδικασία απο την αρχή αλλά σωστά αυτή την φορά 

όχι δεν θέλω να συνδέσω μόνο έναν υπολογιστή θέλω και να πιάνουν και η άλλες συσκευές κινητό άλλο λαπτοπ 

το ιντερνετ είναι του γείτονα :unsure: ας μην έχουμε ανταλλαγες αρχείων και επαφές. 

την verision θα την δω όταν κάνω της ρυθμίσεις αν θέλεις να σου πω ποια είναι 
σορρυ αν σε έχω ζαλίσει άλλα δεν  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις τις συνδέσεις σύμφωνα με την εικόνα, θα συνδεθείς κατευθείαν σε αυτό με έναν υπολογιστή και θα το βάλεις να δουλέψει ως AP Client Router.

Όταν τελειώσεις με τις ρυθμίσεις, θα το συνδέσεις σε ένα εσωτερικό ΑΡ ή router (ακόμη και οποιοδήποτε modem/router) που σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό κάποιον πάροχο και το οποίο πρέπει να ρυθμισθεί ώστε να δουλεύει ως απλό switch και ΑΡ και μέσω αυτού πλέον θα παίρνουν σύνδεση όλες οι συσκευές σου..

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

δυστυχώς δεν έχω κάποιο ρουτερ δεν υπάρχει άλλη επιλογή? αν είναι να αγοράσω ένα ρουτερ ποιο θα μου πρωτινές αν είναι να το παραγγείλω και αυτό να το εχω ολοκληρωμένο το πακέτο.  

Δημοσ.

Πιθανές λύσεις:

α. Ένα ΑΡ με πολλαπλές θύρες LAN, π.χ. το Level One WAP-6003. Στην περίπτωση αυτή το CPE210 θα δουλεύει ως AP Client Router.

β. Ένα ασύρματο router με πολλαπλές θύρες LAN, π.χ. το TP-Link TL-WR841N. Στην περίπτωση αυτή το CPE210 θα δουλεύει ως Client.

γ. Οποιοδήποτε μεταχειρισμένο modem/router (π.χ. από τις αγγελίες του φόρουμ). Στην περίπτωση αυτή το CPE210 θα δουλεύει ως AP Client Router.

δ. Οποιοδήποτε ασύρματο router συμβατό με OpenWRT και το βάζεις να δουλεύει με όποιον τρόπο επιθυμείς. Το CPE210 θα λειτουργεί ανάλογα τον τρόπο που θα δουλεύει ο router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω σίγουρα είναι ότι το ν1 που έχω έχει 2 lan, στα άλλα σε κάλυψε ο κούκος.

Το version θα το βρεις στο μενού στην καρτέλα status, device mode

Επεξ/σία από chios
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...