Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η HTC ανακοίνωσε το νέο υψηλής ανάλυσης headset εικονικής πραγματικότητας Vive Pro που αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης σε σχέση με το “απλό” Vive.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο HTC Vive Pro είναι η προσθήκη ενός ζεύγους οθονών τεχνολογίας OLED υψηλής ανάλυσης (αύξηση 78% στην ανάλυση, που βρίσκεται στα 2880 x 1600 pixels την ώρα που στο πρωτότυπο η ανάλυση ήταν 1080 x 1200 pixels) αλλά και η προσθήκη ενός ζευγαριού ακουστικών.

Τα ακουστικά ενσωματώνουν ενισχυτή (build-in amp) με integrated 3D Audio δυνατότητες ενώ η αύξηση στην ανάλυση, που ισοδυναμεί με 37% αύξηση στο pixel density (615ppi) προσφέρει σύμφωνα με την Ταϊβανέζικη εταιρεία μία εξαιρετικά ευκρινέστερη εικόνα, για καλύτερη απεικόνιση των γραφικών και του κειμένου.

Το νέο HTC Vive Pro λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με τους σταθμούς βάσης (base stations) για την ανίχνευση της κίνησης σε κλίμακα δωματίου (room scale). Έρχεται με δύο κάμερες –αντί για μία- για να βοηθήσει τους developers να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες επαυξημένης (AR) πραγματικότητας. Εκτός από τη διπλή κάμερα, η συσκευή διαθέτει και διπλό μικρόφωνο –με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου.

20180111_132236.jpg.5c2e9d2c6b72b5331d7cd70158bfbf85.jpg

Οι λειτουργίες Alert και Conversation επίσης βοηθούν τον χρήστη να αλληλεπιδρά με τον πραγματικό κόσμο χωρίς να είναι απαραίτητη η αφαίρεση του headset από το κεφάλι του. Το headset της HTC έχει επανασχεδιαστεί σε διάφορα σημεία για να είναι ακόμα πιο άνετο, διαθέτει βελτιωμένο head strap ενώ είναι περισσότερο ισορροπημένο από άποψη κατανομής του βάρους.

20180111_132309.jpg.0d0141757a8a9d6e2582964afb38e434.jpg

Μαζί με το νέο HTC Vive Pro ανακοινώθηκε και ένας wireless adapter, ο οποίος ονομάζεται Vive Wireless Adapter και χρησιμοποιεί τη τεχνολογία WiGig της Intel (η τεχνολογία βασίζεται στη μπάντα 60Hz για να στείλει δεδομένα θεωρητικά με ταχύτητα έως και 8Gbps). Με τον wireless adapter θα αποφύγετε τα μπερδέματα με τα καλώδια ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι συμβατός και με το πρωτότυπο HTC Vive.

Δείτε ολόκληρο το article

Δημοσ.

Νομίζω οτι η καλύτερη επένδυση σε vr θα ειναι οταν βγούν οι καινούργιες εκδόσεις της htc και του oculus που θα ειναι αμιγώς wireless

Δημοσ.

Το δύσκολο δεν είναι να βάλουν 8Κ σε κάθε μάτι αλλά να βρεθεί η κάρτα γραφικών που θα το τρέξει σε 90 fps +VR. Ακόμα και τότε όμως δεν θα κάνει για τα pc παιχνίδια για pixel hunters.

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς περιμενα λιγο και δεν πηρα το oculus που η τιμή του πλεον ειναι σε πολύ καλό επιπεδο. Μια και καλή αυτο λοιπον πλεον ή αν ανακοινωθει αμεσα ανάλογων specs oculus αν και θα στοιχίζει κανα 1000ρικο αρχικά. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ευτυχώς περιμενα λιγο και δεν πηρα το oculus που η τιμή του πλεον ειναι σε πολύ καλό επιπεδο. Μια και καλή αυτο λοιπον πλεον ή αν ανακοινωθει αμεσα ανάλογων specs oculus αν και θα στοιχίζει κανα 1000ρικο αρχικά. 

Το ίδιο περιμένω και εγώ απο πλευρά oculus για το santa cruz και να ειναι εντελώς wireless αυτόνομο

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SPANK είπε

Το ίδιο περιμένω και εγώ απο πλευρά oculus για το santa cruz και να ειναι εντελώς wireless αυτόνομο

Ισχυει, πολυ καλωδιο..Το φοβαμαι για καθημερινη χρηση στο χωρο μου, ειμαι και λιγο ατζαμης ;p

Λογικα μεχρι τελος χρονου θα δουμε και θα αποφασισουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ μια 1080ΤΙ δεν μπορεί να τρέξει pc2 maxed out στα παλιά VR ... αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα περάσουν για να περιμένουμε μια gpu να μπορεί να τρέξει το νέο HTC vr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, SPANK είπε

To Santa Cruz δεν είναι wireless κανονικό vr σαν το rift, είναι αυτόνομο. Το σωστό, low latency wireless ακόμα και στις σημερινές αναλύσεις θα αργήσει αρκετά χρόνια ακόμα. Η καλύτερη λύση είναι τα pc σε backpack.

Επεξ/σία από Omnigeek
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Omnigeek είπε

To Santa Cruz δεν είναι wireless κανονικό vr σαν το rift, είναι αυτόνομο. Το σωστό, low latency wireless ακόμα και στις σημερινές αναλύσεις θα αργήσει αρκετά χρόνια ακόμα. Η καλύτερη λύση είναι τα pc σε backpack.

wireless θα ειναι το εχουν πει και έχουν δείξει και ενα βιντεάκι σχετικά , πάντως πρέπει να περιμένουμε κανα χρόνο πιστεύω

https://www.theverge.com/2017/10/12/16463844/oculus-santa-cruz-standalone-headset-prototype-hands-on

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...