Προς το περιεχόμενο

Linux ubuntu ή Windows 10 σε laptop i5 7200/ssd128gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω : Linux ubuntu  ή w10 σε Dell i5 7200/ssd125 πιο λειτουργικό να επιλέξω..??ο Dell  vestro i5 7200 εχει τα Linux ..Εγώ προσωπικά  δεν έχω δουλέψει ποτέ κ με δυσκολεύουν αν περάσω τα Windows 10 θα έχω πρόβλημα με τν ταχύτητα  αλλα κ τν αποθηκευτικο χωρο  του pc λόγω ότι είναι πιο "βαριά "  και πιο "ογκοδεστερα" (το pc σκληρο δίσκο έχει ssd 128gb.) ..εσεις θα τα αλλάξατε  η θα προσπαθούσαται  να τα συνηθίσεται..επίσης αν μου τα περάσει κάποιος η εγκατάσταση  κοστίζει  30ε και χρειάζεται  μια μέρα?? Σας ευχαριστώ για τν χρόνο σας!!

Δημοσ.

Αφού έχει ήδη ΤΟ Linux γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να δεις κάτι διαφορετικό πέρα από τα Windows; Εκτός αν παίζεις παιχνίδια ή κάνεις χρήση ειδικού λογισμικού που λειτουργεί μόνο σε windows. Εδώ στο insomnia υπάρχει πολύ δυνατή κοινότητα έτοιμη να σε βοηθήσει.

ΥΓ. 1 μέρα για εγκατάσταση windows 10;; 30€ για εγκατάσταση "νόμιμων" windows 10 :P

ΥΓ. 2 Γενικά ότι και να επιλέξεις δε θα έχεις θέμα, λέξεις όπως βαριά και ογκοδέστερα και τέτοια, είναι κουβέντες καφενείου και άνευ επιχειρημάτων. Γνώμη μου, δοκίμασε το Linux και δώστου μια ευκαιρία.

Δημοσ.

Είναι θέμα γούστου, χρήσης, κόστους και ασφάλειας. Αν και εχει μικρό σκληρό, αναλογα με τις αναγκες εγω θα σου προτεινα και dual boot. 

Προσωπικά δουλευω linux/win με αναλογια 90/10 αλλα ουτε παιζω παιχνίδια, ουτε εχω τρελές αναγκες για μονιμη χρήση windows (περα απο σπανια χρηση ειδικών εφαρμογων και για αυτό υπάρχει το 10 στο 90/10). Απο εκει και πέρα εχω καραβολευτεί με το linux λόγω ταχυτητας, ασφάλειας και ρυθμίσεων. 

Με δυο λογια ΕΣΥ θα αποφασίσεις τι θες. Αν θες να γυρίσεις σε windows επειδή δεν σου αρεσει το linux ναι μπορείς να το κάνεις. 

Επισης μην κοιτάς μονο τα 30 ευρω για τον τεχνικό. Άδεια για windows εχεις ή θα τρεχεις καθε τρεις και λιγο στον τεχνκο για σπαμσμενα windows; Είσαι εμπειρος χρήστης ή ολη την ώρα θα τρεχεις να καθαρίζεις ιους και malware (εσυ ή ο τεχνικος). 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, isay είπε

Επισης μην κοιτάς μονο τα 30 ευρω για τον τεχνικό. Άδεια για windows εχεις ή θα τρεχεις καθε τρεις και λιγο στον τεχνκο για σπαμσμενα windows; Είσαι εμπειρος χρήστης ή ολη την ώρα θα τρεχεις να καθαρίζεις ιους και malware (εσυ ή ο τεχνικος). 

Πέστα, έτσι ακριβώς!!!

Δημοσ.

Νομίζω ότι και μόνο που σκέφτεσαι να δώσεις €30 σε έναν τύπο να σου περάσει "νόμιμα" Windows σημαίνει ότι δεν το χεις και πολύ με υπολογιστές. Τουτέστιν τα Linux, που όσο εξαιρετικά και αν είναι, δε θα σε βολέψουν καθόλου σε καθημερινή χρήση. Προτιμότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να μπεις στο YouTube και στα φόρουμ και να δεις πως περνιούντε άνετα τα "νόμιμα" Windows και να γλυτώσεις και €30 και φασαρία για τα μετά που ανέφερε το παιδί παραπάνω και να κάνεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις μέγιστο χακερόνι.

Δημοσ.

Όχι με τους υπολογιστές ασχολούμαι   μόνο με τα βασικά ...το χρησιμοποιώ   για εργασίες  στο πανεπιστήμιο  κ ταινίες για παιδιά..Δεν παίζω παιχνίδια  κλπ ο τεχνικός μου ζήτησε  30ε κ +10ε για το κλειδί (λογικά από θα τα προμηθεύεται  από εξωτερικό) και μου είπε ότι θα χρειαστεί  μια μέρα για να γίνει  η εγκατάσταση  ..Δεν σκέφτομαι τα χρήματα απλά συν επαρχία που ζω έχω δει τραφικο πράγματα από τεχνικούς επίσης δεν θα ηθελα να  τρέχω αργότερα για ενεργοποίηση  office καθάρισμα κλπ όπως έκανα με τν προηγούμενο  ...ρωτησα εδω γιατι ήθελα να ακούσω τν γνώμη σας για τα Linux που δεν τα είχα χρησιμοποίηση  καθόλου  μέχρι σήμερα..λογικά θα προσπαθήσω  να τα μάθω ελπίζω να μην είμαι  τόσο "χαζός" έτσι  ώστε να μην τα καταφέρω...

Δημοσ.

Χαζός δεν είναι κανένας. Να δώσεις στα Linux μια ευκαιρία μια που τα έχεις έτοιμα περασμένα, σίγουρα δεν θα χάσεις. Αξίζουν.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...