Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, εγώ είχα πάρει 4x4 DDR3 1600 το 2011, ναι, πριν 7 χρόνια, από εξωτερικό με 70€. Όσο τις δίνουν 200+ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στήσω PC, τόσο απλά. Έτοιμα είναι τα λεφτά, περιμένουν, αλλά θα περιμένουν για πολύ ακόμη έτσι όπως το πάνε... Ναι, μόνο για τις RAM ουσιαστικά δεν παίρνουν δεκάρα από εμένα. Τα υπόλοιπα που έχω πει κατά καιρούς (αποτυχία Vega --> αναμονή Volta, αναμονή true HDR monitor κλπ) είναι απλά παπάτζες για να δικαιολογήσω στο κεφάλι μου την αναμονή...

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Λέμε τρίχες τώρα ότι δεν έχουν ακριβύνει οι τιμές των ram και δεν το έχουν ξεσκίσει το θέμα ;;;;

Τούτη εδώ

https://www.skroutz.gr/s/8636891/Kingston-Valueram-8GB-DDR4-2133MHz-KVR21N15S8-8.html

την είχα πάρει 32 ευρώ τον Ιούλιο του 2016 από το mgmanager και χαμηλότερη τιμή στο σκρουτζ είχε 30 ευρώ !

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 94 ΕΥΡΩ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΚΡΟΥΤΖ.

Δεν υπάρχει γενικευμένη κατάσταση.Μερικές ram είναι πιο φθηνές,μερικές πιο ακριβές σε σχέση με το παρελθόν

Αυτό το πράγμα πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει.

Το να βγαίνεις και να λες ,οτι οι εταιρείες που βγάζουν τις ram γδέρνουν την τσέπη του καταναλωτή και να γενικεύεις καταστάσεις το μόνο που κάνεις
είναι να σπέρνεις τρομολαγνεία.

Κάποιοι μαλλον τρέφουν την ψευδαίσθηση πως θα έρθει η στιγμή που οι μνήμες ram θα πωλούνται με το κιλό και επειδή μέχρι τώρα διαψεύδονται τα ρίχνουν στις εταιρείες.

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, IOSIF SALEM είπε

Δεν υπάρχει γενικευμένη κατάσταση.Μερικές ram είναι πιο φθηνές,μερικές πιο ακριβές σε σχέση με το παρελθόν

Αυτό το πράγμα πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει.

Το να βγαίνεις και να λες ,οτι οι εταιρείες που βγάζουν τις ram γδέρνουν την τσέπη του καταναλωτή και να γενικεύεις καταστάσεις το μόνο που κάνεις
είναι να σπέρνεις τρομολαγνεία.

Κάποιοι μαλλον τρέφουν την ψευδαίσθηση πως θα έρθει η στιγμή που οι μνήμες ram θα πωλούνται με το κιλό και επειδή μέχρι τώρα διαψεύδονται τα ρίχνουν στις εταιρείες.

οι μνήμες ΣΥΝΟΛΙΚΑ έχουν ακριβύνει κατά πολύ αυτό ειναι κοινή παραδοχή και όχι η άποψη τυχαίων ατόμων μέσα στο πλήθος... η κυβέρνηση της Κίνας μάλιστα διεξάγει ελέγχους για να δει αν ακρίβυναν όντως για τις δικαιολογίες που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές (πχ αλλαγή στην γραμμή παραγωγής και μεγάλη ζήτηση μνημών απο άλλες αγορές πχ κινητό) και δεν ειναι απλά ένα παιχνίδι μείωσης προσφοράς για να μεγαλώσει η ζήτηση και η τιμή. 

Δεν έχουν απλά ακριβύνει λίγο πχ 10% αλλά τουλάχιστον 50 με 60% και σε πολλές περιπτώσεις πάνω απο 100%!

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Giannis_kan είπε

Πάντως γενικά στα 16 γιγα ραμ που με ενδιαφέρει βλέπω μια μικρή πτώση, όχι πολύ αλλά βλέπω. 

Επίσης.

Παρακολουθώντας τις τιμές των G.Skill kits (2x8gb, 3200MHz) που με ενδιαφέρουν, παρατήρησα μία πτώση πάνω κάτω 10-15 ευρώ.

18 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, εγώ είχα πάρει 4x4 DDR3 1600 το 2011, ναι, πριν 7 χρόνια, από εξωτερικό με 70€. Όσο τις δίνουν 200+ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στήσω PC, τόσο απλά. Έτοιμα είναι τα λεφτά, περιμένουν, αλλά θα περιμένουν για πολύ ακόμη έτσι όπως το πάνε... Ναι, μόνο για τις RAM ουσιαστικά δεν παίρνουν δεκάρα από εμένα. Τα υπόλοιπα που έχω πει κατά καιρούς (αποτυχία Vega --> αναμονή Volta, αναμονή true HDR monitor κλπ) είναι απλά παπάτζες για να δικαιολογήσω στο κεφάλι μου την αναμονή...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αυτόν τον καιρό και οι κάρτες γραφικών είναι επίσης κάπως πιο ακριβές, αλλά οι τιμές της RAM, πιο απαράδεκτες δεν γίνονται. Μακάρι να τέλειωνε αυτή η αηδία στην αγορά κάποτε...

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Κι εγώ δεν δίνω μία, έτσι για σπάσιμο . Αληταράδες , κλέφτες.

Ναι ρε γαμωτο εχεις δικιο,επρεπε να μας τις δινανε δωρεαν τις μνημες....

Οταν πρωτο κυκλοφορησαν οι ryzen και κοντα στην κυκλοφορια των καφεδων απο Intel που ειχε παρατηρηθει πιο εντονα αυτη η ταση αυξησης των τιμων,το ειχαμε γραψει στο forum να αγορασει ο κοσμος μνημες ram και ας αγορασει αργοτερα τα υπολοιπα.

Προφανως και μονοι μας τα γραψαμε μονοι μας τα διαβασαμε.

Τωρα εχουμε μονο κλαψα.....

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/21/2018 στις 9:36 ΜΜ, IOSIF SALEM είπε

Έχεις κάποιο παράδειγμα ram που να είναι φθηνότερη από το 2016 ;;

6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ναι ρε γαμωτο εχεις δικιο,επρεπε να μας τις δινανε δωρεαν τις μνημες....

Οταν πρωτο κυκλοφορησαν οι ryzen και κοντα στην κυκλοφορια των καφεδων απο Intel που ειχε παρατηρηθει πιο εντονα αυτη η ταση αυξησης των τιμων,το ειχαμε γραψει στο forum να αγορασει ο κοσμος μνημες ram και ας αγορασει αργοτερα τα υπολοιπα.

Προφανως και μονοι μας τα γραψαμε μονοι μας τα διαβασαμε.

Τωρα εχουμε μονο κλαψα.....

Δηλαδή να αγοράζαμε ram αρχές του 2017 , για σύστημα που μπορεί να φτιάξουμε αρχές του 2018 ή μέσα του 2018 ; Αυτό λες ; Ενδιαφέρον .

(KAI ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ , ΕΚΑΝΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ 2016 , ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ).

Άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα , αυτές εδώ

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv8gx3m2a1333c9-value-select-8gb-2x4gb-pc3-10600-dual-channel-kit-p-PER.549296

τις είχα πάρει από το e-shop στα 45 περίπου ευρώ . Ίσως και λιγότερα. Ιούνιο του 2016. Τώρα τις έχει 81. Σχεδόν διπλά λεφτά.

Μνήμες που βγαίνουν από το 2009 (είχε ίδιες ο i5 750).

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ήταν τρολλ ποστ δεν ξέρω γιατί συνεχίζεται.. προφανώς και έχουν φτάσει όλες οι μνήμες στην διπλάσια τιμή τους και βάλε με κάποιες λίγες εξαιρέσεις να έχουν αυξηθεί "μόνο" κάνα 50%!!! 

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Έχεις κάποιο παράδειγμα ram που να είναι φθηνότερη από το 2016 ;;

Δηλαδή να αγοράζαμε ram αρχές του 2017 , για σύστημα που μπορεί να φτιάξουμε αρχές του 2018 ή μέσα του 2018 ; Αυτό λες ; Ενδιαφέρον .

(KAI ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ , ΕΚΑΝΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ 2016 , ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ).

Άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα , αυτές εδώ

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv8gx3m2a1333c9-value-select-8gb-2x4gb-pc3-10600-dual-channel-kit-p-PER.549296

τις είχα πάρει από το e-shop στα 45 περίπου ευρώ . Ίσως και λιγότερα. Ιούνιο του 2016. Τώρα τις έχει 81. Σχεδόν διπλά λεφτά.

Μνήμες που βγαίνουν από το 2009 (είχε ίδιες ο i5 750).

Ποιος μιλησε για αρχες του 2017?Το τονισα και παραπανω οτι αναφερθηκε λιγο πριν βγουν οι καφεδες αρα μιλαμε για κοντα Οκτωβριο του 2017,δηλαδη λιγους μηνες πριν.

Και επειδη βλεπω και αναφερονται συνεχεια οι φθηνοτερες μνημες να και ενα δικο μου παραδειγμα που ερχεται σε αντιθεση με αυτα που γραφτηκαν.

g skill trident 2x8gb ddr3 2400mhz cl10 αγοραστηκαν το 2014 κοντα 150-170ευρω. team group nighthawk rgb 2x8gb ddr4 3200 τον Οκτωβριο ειχαν 150ευρω. Ετσι γιατι βλεπω και αναφερονται συνεχεια οι φθηνες 1600αρες μνημες λες και ορισμενοι νομιζουν οτι ολες οι ddr3 μνημες μια ζωη ειχαν τοσο....

Στις 21/1/2018 στις 9:21 ΜΜ, Dr_73 είπε

Κι εγώ δεν δίνω μία, έτσι για σπάσιμο . Αληταράδες , κλέφτες.

Εγω το παραπανω συγκεκριμενα σχολιασα και μιας και εισαι ενεργο μελος στο forum(επειδη συμμετεχεις και στα θεματα των επεξεργαστων)γνωριζες εδω και καιρο την ανοδικη πορεια των τιμων σε μνημες ram αλλα προτιμησες να αγνοησεις αυτα που γραφαμε για τις μνημες(γιατι γραφτηκαν αρκετες φορες).

Αρα οπως ειπα και παραπανω καμια δικαιολογια...

Ασε που απο εξωτερικο καθε 3 και λιγο βλεπουμε μνημες σε προσφορα οπως πχ καλη ωρα https://www.amazon.de/Geil-D416GB-16-Evo-Forza-K4-IEG/dp/B01K57AH78/

Επεξ/σία από Fulgore
  • Sad 1
Δημοσ.

Εσύ δηλαδή (fulgore) θεωρείς ότι οι μνήμες έχουν μια χαρά τιμές τώρα, είναι φθηνότατες και όσοι γκρινιάζουμε για τις τιμές τους, είμαστε περίεργοι και γκρινιάζουμε άδικα ;

Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι ;;; 

(η προσφορά που έβαλες link  πάντως από το γερμανικό amazon , είναι out of stock και εδώ που τα λέμε ντιμ των 4gb  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ddr4 μου δείχνει λίγο κάπως το 2018).

Το 2016 προσωπικά, θεωρώ ότι οι τιμές των μνημών , ήταν οι καλύτερες στην ιστορία των υπολογιστών .

• Like 1
Δημοσ.

Εγραψα πουθενα οτι οι τιμες αυτη την στιγμη ειναι μια χαρα?Αυτο παλι απο που ακριβως το καταλαβες?

Αυτο που ειπα ειναι οτι οποιος ειχε αναγκη για αναβαθμιση την εκανε περυσι και τελειωνε και τις μνημες τις πληρωνε φθηνοτερα αν αγοραζε τουλαχιστον μεχρι Οκτωβριο.

Επισης αναλογα τις ddr3 μνημες ακομα και πιο παλια οι τιμες ηταν και τοτε ψηλες(οχι σε αντιστοιχα επιπεδα αλλα σιγουρα τσιμπημενες σε σχεση με τις τοτε 1600αρες).

Ανεφερα πιο πανω μαλιστα συγκεκριμενα παραδειγματα για αυτο ακριβως το λογο.

Τελος απο την προσφορα που ανεβασα πιο πανω σε πειραξε που ειναι 4 ντιμακια αντι για 2 με τετοια τιμη?Δεν πειραζει παιδια μια και καλη περιμενετε για ddr5.

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830/Desktop-2-modules-DDR4.html?keyphrase=16gb+ddr4&order_by=pricevat&order_dir=asc&page=1

https://www.skroutz.gr/s/10601707/Patriot-Viper-Elite-Blue-16GB-DDR4-3000MHz-PVE416G300C6KBL.html

Ακομα και με τις τωρα τιμες οι πρωτες crucial στα 2666 περιπου στα 165ευρω ειναι μια χαρα τιμη για οποιον θελει να αναβαθμισει.

Τωρα οποιος περιμενει 16gb(2x8) ddr4 στα 3200 και με καλα timings σε τιμες τυπου 100ευρω τοτε καλυτερα να  προσγειωθει στην πραγματικοτητα.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πολύ κουβέντα πέφτει αλλά όλα στο επίπεδο ραδιοαρβύλας ...αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι πραγματικά και να ξέρετε το αν και πότε θα πέσουν οι μνήμες  τότε η λύση είναι α-π-λ-ο-υ-σ--τ-α-τ-η....πηγαίνετε στο site https://www.dramexchange.com (το χρηματιστήριο των μνημών) και παρακολουθήστε τον δείκτη DXI (σκρολλάρετε προς τα κάτω και θα τον δείτε στα αριστερά της σελίδας_...όπως θα δείτε στις γιορτές ήταν στον θεό...τώρα παρουσιάζει μια μικρή κάμψη και ελπίζουμε...όταν οι τιμές στις μνήμες ήταν χώμα αυτός ήταν στα τάρτατα....

Επεξ/σία από masteripper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...