Προς το περιεχόμενο

Sony 55'' XE9005 vs Lg 55'' B7/C7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panther_512 είπε

Εγώ με τις ρυθμίσεις του rtings είμαι, σε auto selection του picture mode. Όταν είμαι στο desktop επιλέγει graphics (και απενεργοποιει το local dimming), ενώ όταν βάλω παιχνίδι, το γύρνα σε game mode. 

Για τον φίλο που είδε τις άσπρες περιοχές σε μαύρο φόντο, για να του φύγει η ανησυχία θα πρέπει να κάνει τεστ. Να τρέξει από το YouTube το Dimming test.

Το εκανα το τεστ, και δεν προσεξα σε κανενα σημειο καποια μεταβολη. Ευκρινες ηταν το λευκο σχημα κατα τις κινησεις του μεσα στο μαυρο, και το μαυρο παρεμεινε αναλοιωτο.

Οσον αφορα τις ρυθμισεις, @vkig και @panther_512 προσωπικα δεν εχω αισθανθει σε κανενα σημειο του παιχνιδιου lag, οπότε επειδη μου αρεσει περισσοτερο η εικονα στο αλλο mode, το game mode δεν το χρησιμοποιω ποτέ. Και γενικα, οσο επαιξα με τις ρυθμισεις, στο τελος παντα στο κανονικο mode κατεληγα. Ισως φταιει η δικη μου οπτικη, ισως κατι δεν κανω καλα στη ρυθμιση, δε ξερω.

Οσον αφορα το ζητημα του android, και επειδη θελω να το ελαφρυνω λιγακι οταν παταω το κουμπι Home που φαινεται οτι ειναι λιγο μπουκωμενο και παραφορτωμενο, αν γινεται ας μας πει καποιος πώς παιρνουμε τον ελεγχο ως admin, ειτε εδω αν γινεται, ειτε σε pm.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά θα του δείξει αν το local dimming του λειτουργεί σωστά ή/και αν έχει backlight bleeding.

Κανονικά θα πρέπει να "ασπρίζει" (halo effect)  γύρω από το άσπρο αντικείμενο και η υπόλοιπη οθόνη να είναι μαύρη.

1 ώρα πριν, darkman είπε

Και τι ακριβως κανει αυτο και πως ? :)

• Like 2
Δημοσ.

Αναφορικά με το input lag σε σχέση με το mode της τηλεόρασης που επιλέγετε, υπάρχει το test "Human Benchmark", με το οποίο μπορείτε να δείτε σε γενικές γραμμές πώς επηρεάζεται η ταχύτητα απόκρισης.

Καθότι έχει άμεση σχέση με τα αντανακλαστικά του καθενός μας, αλλά και το lag από το ποντίκι, τα scores είναι για προσωπική σας χρήση. Βασικά κοιτάτε τη διαφορά μεταξύ των modes.

Εμένα για παράδειγμα, τα σκόρ μου για 20 προσπάθειες σε κάθε mode, και επανάληψη αν είχα κάποιο που το πάτησα υπερβολικά γρήγορα ή αργά ήταν:

graphics 237

gaming 233

cinema pro 292

standard 319

Οπότε από το gaming μέχρι το standard έχουμε μία διαφορά 86msec, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό (αναλόγως του ατόμου φυσικά).

Δημοσ.

Παιδια εγω εχω παρει τη b7 και το μονο μεγαλο υπαρκτο προβλημα που βλεπω ειναι οτι στο λευκο χρωμα απο μονο του!!π.χ.αν ανοιξεις την σελιδα του  google με τον browser της tv ειναι ενα μαυρο χαλι η φωτεινοτητα.σαν να εχεις βαλει εξοικονομιση ενεργειας στο μεγιστο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Georgegd33 είπε

Παιδια εγω εχω παρει τη b7 και το μονο μεγαλο υπαρκτο προβλημα που βλεπω ειναι οτι στο λευκο χρωμα απο μονο του!!π.χ.αν ανοιξεις την σελιδα του  google με τον browser της tv ειναι ενα μαυρο χαλι η φωτεινοτητα.σαν να εχεις βαλει εξοικονομιση ενεργειας στο μεγιστο.

Από ένα ποσοστό λευκού και πάνω η oled κάνει αυτόματα dimming για λόγους προστασίας.Μην ανησυχείς. Είναι αναγκαίο κακό λόγο περιορισμών της τεχνολογίας. 

Το dimming απενεργοποιείται απο το service menu αλλά δεν συνιστάται. 

Έτσι και αλλιώς ο browser στις oled είναι λίγο κουραστικός λόγο του image retention. 

Δημοσ.

Καταρχας σε ευχαριστω πολυ.πανω κατω κατι τετοιο μου ειπαν και απο την lg.απλα εσυ μου ξεκαθαρισες καλυτερα το τοπιο.το service menu το βρισκω πουθενα στις ρυθμισεις της tv;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...